icon

Manžel si našiel inú

13. nov 2025

Pred týždňom mi manžel pri hádke s hnevom vykričal, že si našiel inú " babu" a so mnou sa chce rozviesť. Máme dospelé dcéry na vysokej škole. Treba im teda prispievať na štúdium, bývanie a stravu, aby mohli školy dokončiť. Máme obidvaja už cez 50 rokov a spolu sme 28 rokov. Brali sme sa z lásky. Bývať sme išli k jeho rodičom. Bol to horor. Tak som si myslela, že keď už ich nebude, bude dobre. Ako som sa veľmi mýlila. Manžel celý život chlastal prvú ligu. Doma robil bordel, urážal má, aj vyháňal. Dom zdedil. Je jeho, aj keď roky čo tu žijem prerábame...Nechala som tu celý život, zdravie, aj peniaze. Teraz hoci pracujem, nemám si za čo a kde zariadiť nový život. Problém sú dcéry na škole a k tomu môj pes, ktorý je naučený na dvore. Možno sa mi budete čudovať, ale strašne ma to priznanie zasiahlo. Ja ho mám stále rada a neviem si predstaviť život inde a bez neho. Všimla som si, že asi mesiac nič nevypil. Ešte pred tromi mesiacmi sme mali styk. On kvôli nám neprestal piť. Ale kvôli nej. Nič mi bližšie nechce povedať. Tvrdí, že s ňou nespal, ale so mnou je nešťastný. Celé večere mu pipa mobil, čo si predo mnou bez hanby vypisujú. Mobil si stráži . Neviem kto je to. Keď sa ho pýtam, čo ďalej a kto je to, tak len mlčí. Keď sa ho dcéra na to pýtala tak jej povedal, že áno má niekoho. Ale nepovie jej koho lebo to je jeho život a jeho rozhodnutie. Dcéry mi radia odísť a nechcú sa sem vracať. Som zúfalá len revem, nadávam mu, som odsťahovana v inej izbe. V práci sa neviem sústrediť. Ležím a nevládzem nič. Neviem či mám odísť, či ostať ako sa to vyvŕbi...som hotová. Od neho by som toto nikdy nečakala. Vždy odsudzovali tých, čo to urobili. Dokonca upodozrieval mňa. Nemal ale žiadny dôvod.Asi viem, že mi poradíte odísť. Ale skôr som sa chcela len vyrozprávať.

nadijaeren
15. nov 2025

Ja sa len divím ako je toto vôbec možné

autor
15. nov 2025

Dnes spolu aj telefonovali. Keď som chcela, aby to s ňou skončil, či sa nehanbí. Tak povedal, že neskončí a so mnou už nechce žiť a že sa nehanbí. A že podá rozvod. Jemu je jedno s každým. On chce začať nový život a hotovo. Mne povedal, že som chudera.

autor
15. nov 2025

A že náhradné bývanie mi ponúka v prístavbe jeho domu. Buď prijmem alebo nie.

anonym_195890
Autor odpoveď zmazal
dankamg2
15. nov 2025

@anonym_autor Popredala by som všetko cenné čo je v dome a hľadala si podnájom. Možno by som si vzala na začiatok aj úver zo 10 000 eur, nejako sa musíš postaviť na vlastné nohy. Dcéry sú v koľkom ročníku na VŠ? Pokým máš zdravie a prácu máš toho viac než dosť. Hlavu hore, o rok budeš ďakovať Bohu, že si sa ho zbavila. Tu už láska dávno nie je iba zvyk. 28 rokov je dlhý čas, nová známosť mu ani zďaleka neponúkne toľko ako si mu obetovala Ty. Ešte Ťa príde prosiť, aby si sa vrátila uvidíš.

anonym_787201
15. nov 2025
@anonym_autor

Dnes spolu aj telefonovali. Keď som chcela, aby to s ňou skončil, či sa nehanbí. Tak povedal, že neskončí a so mnou už nechce žiť a že sa nehanbí. A že podá rozvod. Jemu je jedno s každým. On chce začať nový život a hotovo. Mne povedal, že som chudera.

@anonym_autor A preco si chcela, aby to s nou skoncil? 😅 Stale sa dalej zhadzujes.. Ved nech si zacne novy zivot, ty by si mu mala este podakovat, ze sa ho takto konecne zbavis, ked si toho nebola schopna za tie roky sama..

autor
15. nov 2025

Bude treba ešte zobrať posledný úver na školné 1500 eur. Ten predošlý ešte splácam. Neviem, čo urobiť ak si ho nezoberie on.

autor
15. nov 2025
@anonym_195890
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_195890 Nebol.

minenkaa
15. nov 2025
@anonym_autor

A že náhradné bývanie mi ponúka v prístavbe jeho domu. Buď prijmem alebo nie.

@anonym_autor preco ti ma dať náhradné bývanie?

anna777115
15. nov 2025

Vsak rodicia ste obaja tak nech teraz zaplati školne on

autor
16. nov 2025
@anna777115

Vsak rodicia ste obaja tak nech teraz zaplati školne on

@anna777115 On si nechce brať úver.

anonym_b753d1
16. nov 2025

🤦‍♀️🤷‍♀️

minenkaa
16. nov 2025

Autorka ty zijes v reálnom svete,ako čo čakáš,že svet zrazu zakvitne kvetmi a všetko bude zaliate slnkom ,čo ty riešiš muza ,že on nech a on chce to a to , ty rieš seba,deti sú dospelé,nech si daju žiadosť na vyzivne od otca
V dome bývaj ak zvládneš do rozvodu,najdi si právnika a rieš financie ,aké náhradné ubytovanie a aký úver na skolne

karolinakr
16. nov 2025
@anonym_autor

Bude treba ešte zobrať posledný úver na školné 1500 eur. Ten predošlý ešte splácam. Neviem, čo urobiť ak si ho nezoberie on.

@anonym_autor to je chore, ty budeš na ulici s uverom a on sa natriasat v dome s milenkou? ja chapem, že ako rodič chceš detom najlepšie, aj tvoja dcera musi pochopit v akej si situacii a riešte to inak..ked pojdeš do podnajmu, u nas idu po 750- 1300€, plus úver jeden, druhý, a kolko chceš zarabat, aby si to utiahla plus ta manžel nevyplati a ty na ulici s igelitkou s dvomi uvermi
už mi je zle, len keď to čitam

bielasovicka
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no tak nech vysvetli dcéram do očí ze im nechce platiť školu. Chumaj sprostý.

anonym_d944a8
16. nov 2025

Dcéra nech preruší školu, alebo nech si nájde popri nej prácu, keď sa vyskytla takáto situácia tak by som tie peniaze na školné určite radšej investovala do dobrého právnika. A ty pozbieraj zvyšky sebaúcty a vytrieskaj z manžela aj trenky. A buď šťastná že sa konečne po desiatkach rokov zbavíš takého chumaja a budeš mať šancu konečne normálne žiť.

anonym_ee897f
16. nov 2025

Dcery bohuzial sa musia postarat same o seba, zvladli ini bridadovat, zvladnu aj ony plus samozrejme vyzivne od otca nech ziskaju kolko sa da. Ty teraz sa skus postarat sama o seba, vytrieskaj z rozvodu, co sa podari a skus zacat novy zivot najlepsie ako budes vediet (nove byvanie, novy muz, nove kamaratky, zmena zivotneho stylu,...)

anna777115
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A to nedokaze jeden chlap do roka z vyplaty odloziť 1500€ dietatu na skolu? Je to divne ako zijete, ved on 55€ a ty rovnako jazdy nesiac a mate na skolne. To si kvoli takeh smiešnej sume musis brať uver. Veď to raz tak preplatís. Taku sumu vo vasom veku máte mať doma v šupliku.

anonym_d71b06
16. nov 2025
@anna777115

@anonym_autor A to nedokaze jeden chlap do roka z vyplaty odloziť 1500€ dietatu na skolu? Je to divne ako zijete, ved on 55€ a ty rovnako jazdy nesiac a mate na skolne. To si kvoli takeh smiešnej sume musis brať uver. Veď to raz tak preplatís. Taku sumu vo vasom veku máte mať doma v šupliku.

@anna777115 Presne. Dvaja 50-roční neschopáci, ktorí žijú z výplaty do výplaty a berú si smiešne úvery sa vecí, ktoré by mali platiť zo zárobku. Pritom neboli schopní ani si sami zabezpečiť bývanie, čakali kým zomrú svokrovci. To kde dávajú takíto ľudia peniaze? Ibaže fakt všetko prežrali a muž aj prepil. Ale hlavne, že dcéra je na nejakej súkromnej škole.

anna777115
16. nov 2025
@anonym_d71b06

@anna777115 Presne. Dvaja 50-roční neschopáci, ktorí žijú z výplaty do výplaty a berú si smiešne úvery sa vecí, ktoré by mali platiť zo zárobku. Pritom neboli schopní ani si sami zabezpečiť bývanie, čakali kým zomrú svokrovci. To kde dávajú takíto ľudia peniaze? Ibaže fakt všetko prežrali a muž aj prepil. Ale hlavne, že dcéra je na nejakej súkromnej škole.

@anonym_d71b06 No ja si teda neviem predstaviť v dnešnej dobe takto existovat. Ved, stať sa može všeličo a v takomto veku zostat bez akej takej zabezpeky je hazard s vlastnym životom. Aj my zijeme z vyplaty do vyplaty, ale k bežnym mesačným nákladom rátam, aj nejaku tu sumu odloziť bokom.

luccys
16. nov 2025

Vsak napis hned, ze nevies, ako zaplatis dceram skolu. A ne, ze ta trapi, ako ma manzel inu a ako ho ty este milujes...iste😌 ide proste o peniaze- pre teba a pre ne. Nalejme si cisteho vina.

autor
16. nov 2025
@luccys

Vsak napis hned, ze nevies, ako zaplatis dceram skolu. A ne, ze ta trapi, ako ma manzel inu a ako ho ty este milujes...iste😌 ide proste o peniaze- pre teba a pre ne. Nalejme si cisteho vina.

@luccys To je pre mňa prvoradé.

autor
16. nov 2025
@anna777115

@anonym_d71b06 No ja si teda neviem predstaviť v dnešnej dobe takto existovat. Ved, stať sa može všeličo a v takomto veku zostat bez akej takej zabezpeky je hazard s vlastnym životom. Aj my zijeme z vyplaty do vyplaty, ale k bežnym mesačným nákladom rátam, aj nejaku tu sumu odloziť bokom.

@anna777115 Tak keď budete mať dve deti na vysokej škole, potom napíšte koľko mesačne ušetríte.

minenkaa
16. nov 2025
@anonym_autor

@anna777115 Tak keď budete mať dve deti na vysokej škole, potom napíšte koľko mesačne ušetríte.

@anonym_autor my sme mali tri a ešte mame dve ,ono treba rozmýšľať a nie joooj ,tvoj muz chlasce cely zivot ,ty bývaš v cudzom dome a teraz si sa až zbadala

karolinakr
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor či ťa tá tvoja rodina trošku nevyuživa.. muž, hoci vie, že si investovala svoje peniaze a nie malo, nema problem ta vyhodit na ulicu a nevyplatiť nič..dcery sice študuju, a vedia, že si " bezdomovec" a čakaju, že ich zasponzoruješ..ja tu vidim veĺke sebectvo celej tvojej rodiny..ty sa staraj v prvom rade o seba, kde hlavu zložiš, nech ta muž vyplati, dcery zrejme brigadu alebo pôžičku si musia vziať, a ty si hĺadaj miesto na byvanie...ked sa veci utrasu buduci rok im môžeš pomôcť s platením, teraz je priorita, kde budeš spať..laska materinska - odtiaĺ potiaĺ...trochu aj na seba pozeraj...dcery kde byvaju na intraku?

autor
16. nov 2025
@karolinakr

@anonym_autor či ťa tá tvoja rodina trošku nevyuživa.. muž, hoci vie, že si investovala svoje peniaze a nie malo, nema problem ta vyhodit na ulicu a nevyplatiť nič..dcery sice študuju, a vedia, že si " bezdomovec" a čakaju, že ich zasponzoruješ..ja tu vidim veĺke sebectvo celej tvojej rodiny..ty sa staraj v prvom rade o seba, kde hlavu zložiš, nech ta muž vyplati, dcery zrejme brigadu alebo pôžičku si musia vziať, a ty si hĺadaj miesto na byvanie...ked sa veci utrasu buduci rok im môžeš pomôcť s platením, teraz je priorita, kde budeš spať..laska materinska - odtiaĺ potiaĺ...trochu aj na seba pozeraj...dcery kde byvaju na intraku?

@karolinakr Jedna na internáte, druhá na byte.

karolinakr
16. nov 2025
@anonym_autor

@karolinakr Jedna na internáte, druhá na byte.

@anonym_autor jaj, čiže nemaju svoj byt, žeby si mohla k nim isť, to je škoda.. a čo hovoriš na to, že teraz maš myslieť v prvom rade na seba?,..muž si už pozrel konverzaciu, predpokladam, že robí ďalšie kroky v tvoj neprospech

anna777115
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Autorka, ja som tiež v podobnom veku ako ty. Opatrujem maminu, takže mam opatrovateĺsky, čo je ani nue vi vyske minimalky. Vyplácala som z domu brata, prerabali sme dom. Cely život sú nejaké výdavky. A ty spolu s muzom tiez nemate deti na výske cely váš produktivny zivot. Tak ste mali co ti odkladat počas celeho zivota. Ja sa len pozastavujem nad takou smiešnou sumou, pre ktoru sa zadlžuješ a berieš úver, keď ste obaja zamestnany .

anonym_1f5ea5
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som študovala vs a popri tom mala dve roboty aby som platila nájom v ba. Dcéry budu rovnako pohodlne ako ty nehnevaj sa. Ty aj dcéry ste maximálne nepripravené do života a neviete predvídať. Aby dospela žena nemala úspory a cely život žila v cudzom a dotovala muža alkoholika

namornicka
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor uver na skolne 1500 eur, to znamena, ze ste nemali rezervu z ktorej by ste to skolne zaplatili? Ked ste takto na tesno s peniazmi, tak budes mat problem sa osamostatnit, lebo na najom bude treba dat zalohu, mozno nieco do bytu dokupit. Dcera nemoze prejst na statnu skolu?