icon

Manžel si našiel inú

13. nov 2025

Pred týždňom mi manžel pri hádke s hnevom vykričal, že si našiel inú " babu" a so mnou sa chce rozviesť. Máme dospelé dcéry na vysokej škole. Treba im teda prispievať na štúdium, bývanie a stravu, aby mohli školy dokončiť. Máme obidvaja už cez 50 rokov a spolu sme 28 rokov. Brali sme sa z lásky. Bývať sme išli k jeho rodičom. Bol to horor. Tak som si myslela, že keď už ich nebude, bude dobre. Ako som sa veľmi mýlila. Manžel celý život chlastal prvú ligu. Doma robil bordel, urážal má, aj vyháňal. Dom zdedil. Je jeho, aj keď roky čo tu žijem prerábame...Nechala som tu celý život, zdravie, aj peniaze. Teraz hoci pracujem, nemám si za čo a kde zariadiť nový život. Problém sú dcéry na škole a k tomu môj pes, ktorý je naučený na dvore. Možno sa mi budete čudovať, ale strašne ma to priznanie zasiahlo. Ja ho mám stále rada a neviem si predstaviť život inde a bez neho. Všimla som si, že asi mesiac nič nevypil. Ešte pred tromi mesiacmi sme mali styk. On kvôli nám neprestal piť. Ale kvôli nej. Nič mi bližšie nechce povedať. Tvrdí, že s ňou nespal, ale so mnou je nešťastný. Celé večere mu pipa mobil, čo si predo mnou bez hanby vypisujú. Mobil si stráži . Neviem kto je to. Keď sa ho pýtam, čo ďalej a kto je to, tak len mlčí. Keď sa ho dcéra na to pýtala tak jej povedal, že áno má niekoho. Ale nepovie jej koho lebo to je jeho život a jeho rozhodnutie. Dcéry mi radia odísť a nechcú sa sem vracať. Som zúfalá len revem, nadávam mu, som odsťahovana v inej izbe. V práci sa neviem sústrediť. Ležím a nevládzem nič. Neviem či mám odísť, či ostať ako sa to vyvŕbi...som hotová. Od neho by som toto nikdy nečakala. Vždy odsudzovali tých, čo to urobili. Dokonca upodozrieval mňa. Nemal ale žiadny dôvod.Asi viem, že mi poradíte odísť. Ale skôr som sa chcela len vyrozprávať.

betulinka1
9. dec 2025
@anonym_autor

Takže už podal návrh na rozvod. Chodí k nej. Aj tam už prespal. Je z neho nový človek. Nepije, holí sa...Ja však nemám kam ísť. Vysoké výdavky na dcéry na vysokej škole. Nechce návrh stiahnuť aj keď som ho prosila aby rok počkal dokedy doštudujú. Takto neviem ako to zvládnem.

@anonym_autor inak prepáč budem úprimná. Ak tvoje dcéry neštudujú medicínu, tak nie je dôvod aby si nedokázali zarábať počas roka. V lete vedia ísť pracovať na sezónne práce von. Tak proste aj dcéry musia akceptovať tvoju situáciu. Neviem v akom svete to žiješ, že všetko má byť na rodičoch, rodičia si majú brať úvery na súkromné VS a ešte platiť réžiu deťom. Keď nemajú tak nedajú, nič na tom nie je. Nikdy by som nebrala úver aby moje dieťa mohlo študovať VS a nepodieľalo sa na jeho splácaní a na svojich nákladoch. Nebudeš za to horšia matka. Ty si porieš v prvom rade teraz seba. Áno súd ťa rozvedie, aj keď tam budeš kopať nožičkami ručičkami. Môžeš to naťahovať a nechodiť na súd ale aj to má svoje hranice. Úprimne si myslím, že do roka máš právoplatný rozsudok v ruke. Ak to nie je v BA, tak aj skôr. Vieš dostať nejaké peniaze od muža späť, čo si dala do jeho domu k tomu vyhľadaj advokáta alebo požiadaj o bezplatnú právnu pomoc. Ale už hlavne nemysli ako sa nerozvádzať ale mysli na to ako sa o seba postarať. Priprav si plán, pozeraj možnosti bývania, či ostaneš v meste alebo zmeníš úplne svoji život a pôjdeš preč úplne.

aurora33
9. dec 2025

@anonym_autor ty kokos poslednú dobu sa tu roztrhlo vrece s hlúpymi ženami.

minenkaa
9. dec 2025

@anonym_autor dievca ty si vtipná ,povedal ti ,že ma inu a ty ešte stále nemáš vyriešené bývanie?
Myslis si,že čo sa sudca usmeje a pani zlata,ja vás nerozvediem lebo vy nechcete a žite si svoj slepý zivot ďalej

autor
9. dec 2025

Nemám si za čo poriešiť bývanie. Povedal mi to pred mesiacom.

minenkaa
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mesiac ,chápeš mesiac
Dcéry už podali o vyzivne?

mk22
9. dec 2025
@anonym_autor

Oki, za ten mesiac si urobila co? Bola si kde, oslovila di koho, poradiť sa?
Ci sedíš a čakáš?
Si z kola von, proste sa musíš vzchooit a riešiť nie fnukat.
Uz si mala sedieť u nejakého advokáta, nech vues co sa bude diať, na co mas právo, ze ta ndmoze vyhodiť.. kedy sa riesi bývanie.. bola si??

Ci čakáš na co??

anonym_6decb0
9. dec 2025

@anonym_autor autorka, ja stale nechapem, preco skolne a vsetky naklady ohladom dcer platis len ty? lebo zatial este manzel povedal, ze on to platit nebude? tak ty mu mas povedat, ze ani ty nie, ze zaplatis polovicku a zvysok doplati on. ak nie, tak dceram to takto predostriet, bud si to budu pytat od otca alebo si najdu brigadu a nieze sa neda brigadovat. praveze teraz sa da, len musia chciet. to akoze nevidia aka je situacia a neni im to blbe voci mame? vianoce by som kludne spravila v dome, navarila v kuchyni a prestrela hore v tej dcerinej izbe. on nakoniec mozno ani nebude doma. a oslov toho pravnika, zloz si ruzove okuliare lebo nikam sa nepohnes

autor
9. dec 2025

Čakám na návrh na rozvod. Neviem ako sa porieši výživné na dcéry. Povedal že on bude platiť jednej a ja druhej. Len nemáme to na papieri. Neviem kedy to majú dcéry riešiť. Či až po rozvode.

autor
9. dec 2025

Zatiaľ to tak funguje. On jednej, ja druhej.

minenkaa
9. dec 2025
@anonym_autor

Čakám na návrh na rozvod. Neviem ako sa porieši výživné na dcéry. Povedal že on bude platiť jednej a ja druhej. Len nemáme to na papieri. Neviem kedy to majú dcéry riešiť. Či až po rozvode.

@anonym_autor dcéry,vyzivne a rozvod nemajú nič spoločne ,toto už musia dcéry riesit

autor
9. dec 2025

Právnička mi povedala že je lepšie keď sa s otcom dohodnú, než to riešiť na súde. A zatiaľ sme sa ale len ústne dohodli že on platí jednej a ja druhej.

minenkaa
9. dec 2025
@anonym_autor

Právnička mi povedala že je lepšie keď sa s otcom dohodnú, než to riešiť na súde. A zatiaľ sme sa ale len ústne dohodli že on platí jednej a ja druhej.

@anonym_autor toto ti žiadna právnička nemohla povedať ,pretože on môže prestať platit kedy sa mu zachce
Boze dobrý,toto fakt,ja viem,že sa ti svet točí a je ako bez zmyslu ale proste musíš si pár hodín do dňa sadnúť a uvedomiť si že sa to nezmení a riesit to
Rozvedeni môžte byt tak rýchlo,že sa ani nezbadas ,dcéry tiež nechodí uvedomia a začnú sa živiť samé,ja sim asi na zlej planéte ,ale asi všetci vysokoškoláci pracujú

tatiana288
9. dec 2025

Čím skôr začneš premýšľať racionálne, tým lepšie pre teba. Kam si sa za ten mesiac posunula? Podľa mňa sa stále spoliehaš na to, že sa ti muž ospravedlní, padne ti do náručia a všetko bude ako predtým. Riešiť to nechceš, pretože si nechceš priznať, že je koniec. V tvojom vlastnom záujme, zobuď sa.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
autor
9. dec 2025
@karolinakr
Odpoveď bola zmazaná

@karolinakr majetkové vyrovnanie sa bude riešiť až po rozvode.

mk22
9. dec 2025
@anonym_autor

@karolinakr majetkové vyrovnanie sa bude riešiť až po rozvode.

@anonym_autor a dovtedy chceš robiť co?
To môže byt za rok.
Ešte nie si ani rozvedená, pride ti návrh.. Termin rozvodu môže byt febr marec podľa vytaz súdov.
Co ideš robiť, co chceš robiť??
Vysvetliť dcére ako sa veci msju, potrebuješ sj riesut nove bývanie.. to dcére nedopina,v akej si situácii? Koľko ma rokov? Ncb sa zapoji, priloži ruku k dielu..

autor
9. dec 2025

Vyrovnanie majetku pred rozvodom sa nedá riešiť. Potom dám návrh na majetkové vyrovnanie.

mk22
9. dec 2025
@anonym_autor

Vyrovnanie majetku pred rozvodom sa nedá riešiť. Potom dám návrh na majetkové vyrovnanie.

@anonym_autor keby si reagovala odpovedala na otázky, takto sa zeny darmo snažia.
Oki, tak sed, čakaj, smut

Nechaj ss prekvapiť co ss bude diať, po rozvode..kde ta uprace, ako..neries nic, čakaj..
Zatiaľ mu per a var.

karolinakr
9. dec 2025
@mk22

@anonym_autor keby si reagovala odpovedala na otázky, takto sa zeny darmo snažia.
Oki, tak sed, čakaj, smut

Nechaj ss prekvapiť co ss bude diať, po rozvode..kde ta uprace, ako..neries nic, čakaj..
Zatiaľ mu per a var.

@mk22 jej byt nepatri, len peniaze tam investovala všetky a ked nema dôkazy, ake chce majetkove vyrovnanie
ja neviem, ale ked je byt pisany naňho, a on jej nič nedá, aké bude to vyrovnanie?

autor
9. dec 2025

Áno. Dom je jeho. To vyrovnanie bude len za zariadenie a čiastočne rekonštrukciu. Teda nič moc

mk22
9. dec 2025
@karolinakr

@mk22 jej byt nepatri, len peniaze tam investovala všetky a ked nema dôkazy, ake chce majetkove vyrovnanie
ja neviem, ale ked je byt pisany naňho, a on jej nič nedá, aké bude to vyrovnanie?

@karolinakr môže dúfať, ze ju ako matku svojich dcer nevysmsri na ulicu ako psa.
Ze ss rozluci a najde jej 1izb bbyt. Alebo jej vráti nejakú časť, ktorú tam za 30r vrazila.
Za mna choré zit v cudzom zveľaďovať cudzie,co cakala??
Dnes ma holu rit, 50r zena

lentakyterapeut
9. dec 2025
@mk22

@karolinakr môže dúfať, ze ju ako matku svojich dcer nevysmsri na ulicu ako psa.
Ze ss rozluci a najde jej 1izb bbyt. Alebo jej vráti nejakú časť, ktorú tam za 30r vrazila.
Za mna choré zit v cudzom zveľaďovať cudzie,co cakala??
Dnes ma holu rit, 50r zena

@mk22 ty si citliva gratulujem

tim23
9. dec 2025
@anonym_autor

Mám strašnú chuť zistiť kto je to a ísť za ňou. A poriadne jej vynadať. Rozbila mi rodinu, pripravila nás s dcérami o domov po 28 rokoch. Nech je ako chce bolí to.

@anonym_autor daj si už facku a postav sa k tomu ako žena. Čo ona s tým má? Veď tá možno ani nevie o tebe a dcérach. Kopeš okolo seba. Poraď sa s právnikom. A nerozumiem ako môžeš bývať vedľa neho. Odišla by som, už aj keď len k rodičom. Ešte sa sťažuješ, že si spolu píšu pred tebou. Veď prečo by si aj nepísali? On ťa tam nechce a v podstate je tam doma on. Mala si nad tým rozmýšľať už vtedy keď si zistila že dom na teba písaný nieje a že máš za muža alkoholika. A dcéry sú aj jeho. Samozrejme musí aj on prispievať na ne. Ja by som vedľa neho žiť nevedela, odišla by som k rodičom a všetko riedidlá s dobrým právnikom.

mk22
9. dec 2025
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut nenshnevas sa? Poprosím ta, neoznacuj ma.
Tu som priama, nic viac. Ty by si 30r vrazal peniaze do domu iba tvojej zeny?
V nádeji ze ved sa milujete a njc zle sa nestane.
A keby 30r pila a žila život akojoljcky..lebo tu pan 30r pije.
Ty pis ako chceš, nereagujem na teba, tak skus to aj ty.
Vďaka a pekný den.

tatiana288
9. dec 2025
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut Ale citlivosť jej nepomôže. Tá sa jej prejavila na začiatku. Odvtedy ale žiaden posun neurobila. Len čaká, že sa to nejako utrasie. Chlap jej dal jasne najavo, že s ňou nebude zaobchádzať v rukavičkách a ona sa vôbec nepripravuje, nepostaví sa za seba ani za dcéry. Nepremýšľa ako z toho vyťažiť čo najviac, radšej sústredí pozornosť na to či sa chlap holí a kedy kam ide. On ju má za úbohú a ona ho v tom ešte podporuje. Ja chápem, že je ranená a nechce sa svojho života vzdať, ale preboha, takýmto prístupom si svoju situáciu len zhoršuje. Chlap si ju bude vážiť čím ďalej menej a dcéry napokon tiež, keď sa tomu nepostaví s hrdosťou. Autorka, ak stále naivne premýšľaš ako muža dostať späť, vykašli sa na to, nájdi v sebe dôstojnosť.

lentakyterapeut
9. dec 2025
@mk22

@lentakyterapeut nenshnevas sa? Poprosím ta, neoznacuj ma.
Tu som priama, nic viac. Ty by si 30r vrazal peniaze do domu iba tvojej zeny?
V nádeji ze ved sa milujete a njc zle sa nestane.
A keby 30r pila a žila život akojoljcky..lebo tu pan 30r pije.
Ty pis ako chceš, nereagujem na teba, tak skus to aj ty.
Vďaka a pekný den.

@mk22 si na fore a musis prijat ze na co napises moze reagovat kto chce.

lentakyterapeut
9. dec 2025
@tatiana288

@lentakyterapeut Ale citlivosť jej nepomôže. Tá sa jej prejavila na začiatku. Odvtedy ale žiaden posun neurobila. Len čaká, že sa to nejako utrasie. Chlap jej dal jasne najavo, že s ňou nebude zaobchádzať v rukavičkách a ona sa vôbec nepripravuje, nepostaví sa za seba ani za dcéry. Nepremýšľa ako z toho vyťažiť čo najviac, radšej sústredí pozornosť na to či sa chlap holí a kedy kam ide. On ju má za úbohú a ona ho v tom ešte podporuje. Ja chápem, že je ranená a nechce sa svojho života vzdať, ale preboha, takýmto prístupom si svoju situáciu len zhoršuje. Chlap si ju bude vážiť čím ďalej menej a dcéry napokon tiež, keď sa tomu nepostaví s hrdosťou. Autorka, ak stále naivne premýšľaš ako muža dostať späť, vykašli sa na to, nájdi v sebe dôstojnosť.

@tatiana288 v prvom rade taka zena potrebuje POCHOPENIE. Poznam rodinu otec a dvaja synovia dospeli maju mamu za ubohu sluzku. Pomaly von nechodi len sa stara o 3 alkoholikov. Co jej pomoze ak jej niekto dalsi nalozi ze je hlupa ked to sama nedokaze spracovat ? Pochopenie mi na koni casto chyba

aurora33
9. dec 2025
@lentakyterapeut

@tatiana288 v prvom rade taka zena potrebuje POCHOPENIE. Poznam rodinu otec a dvaja synovia dospeli maju mamu za ubohu sluzku. Pomaly von nechodi len sa stara o 3 alkoholikov. Co jej pomoze ak jej niekto dalsi nalozi ze je hlupa ked to sama nedokaze spracovat ? Pochopenie mi na koni casto chyba

@lentakyterapeut no tak keď je ta žena doslova sprostá. A pomôže jej pochopenie? Isto nie.

tatiana288
9. dec 2025
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut Chápem, ale ona momentálne nemá priestor na to, aby sa ľutovala, pretože nemá poriešené základné veci ako sú financie a strecha nad hlavou. Ja ju tu neosočujem, že je hlúpa, lebo v 50 rokoch nemá nič svoje a muž, o ktorého sa 30 rokov starala, ju bez ničoho vyhodí a jej to jej vina. Ona sa teraz potrebuje postarať o svoj fyzický stav a až potom môže riešiť ten psychický. Lepšie sa jej bude ľutovať v byte ako pod mostom. Potrebuje priamosť a ráznosť, inak skončí ešte horšie.

lentakyterapeut
9. dec 2025
@aurora33

@lentakyterapeut no tak keď je ta žena doslova sprostá. A pomôže jej pochopenie? Isto nie.

@aurora33 conked si sprosta ty ze nevies pochopit ze nie kazdy vie celit natlaku? Ako ked sa narodis do bohatej rodiny a smejes sa tym chudobnym ze preco su zobraci. Trosku uvazuj a nepis sprostosti