Manžel si píše s inými ženami. Má zmysel chodiť k psychologičke?
Ahojte dievčatá, možno si pamätáte moju minulú diskusiu o tom ako si manžel píše s inými ženami na Facebooku a ohovára ma pred nimi a flirtuje s nimi. Boli sme týždeň na dovolenke a zase tam ocumoval baby, usmieval sa na ne, hodnotil aké sú to babenky. Dnes sme boli u psychologicky a to ma totálne odrovnalo. Povedala som jej, že flirtuje s každou babou, ohovára ma pred nimi. Na dovolenke mi povedal, že som chudera sprostá. Kričí na mňa, brucha päsťou do stola. Celé dni trávim u kamarátky lebo sa ho s deťmi bojíme. Chce chodiť sám s kamoškou na plaváreň, na večere. Viete čo urobil on herec? Rozplakal sa u psychologicky ako ho tyram lebo mu všetko vyčítam. Ako do neho hucim. Stále mi niečo vadí. Raz baby, raz počítač. On je preto celé dni na počítači aby som mu niečo nevyčítala. On občas ani hru nehrá, najviac jednu denne. Pritom hra 3 hry denne. Celu nedeľu tiež. Ako chodí von s deťmi. To len kvôli tomu, že ho tam ja vyvolávam. On pozerá preto na ženy lebo na jednej ho záujmu šaty, na inej vlasy. To je nevinne. Čím je ku mne lepsi, tým som horšia. Proste to bolo hrozne. Psychologicka ma pustila k slovu na 5 minút. Celý čas hovoril manžel, ja som mu len skákala do reči, keď očividne klamal. Psychologicka bola z neho namakko. Videla plakať chlapa, tak to otočila proti mne. Vraj mu nemám vyčítať baby ani ked sa hrá celý deň na počítači. Mám si zapisovat koľko sa hrá. On si ma zapisovať koľko do neho hucim. Teraz sa s ním akoze ani nemozem o nás baviť alebo niečo riešiť lebo on to hneď zapisuje do zošita aby jej to o dva týždne ukazal. Keď sme išli z poradne zázračne prestal plakať a ja som celú cestu domov preplakala. Doma som mu hovorila čo si to tam vymýšľal a on, že hneď si to ide zapísať do zošita. Ja už viackrát k tej psychologicke nepojdem. Nepustila ma vôbec k slovu. Este sa manžela opýtala prečo je vôbec so mnou keď som taká hrozna. A on že ma vraj miluje a chce náš vzťah zachrániť. Išli by ste znova ku psychologicke? Nabudúce vraj budeme oddelene každý pol hodinu. Ja už nemám silu počúvať na mňa ten hnoj.
@0silvia0 Ano, po rozvode to tiez zrazu nebude idealne, ale aspon deti v tom nemusia denno denne zit a bat sa ho. Ked budu vacsie, aj sa vyjadria, ze tam mozno nechcu ist a hadam sa na to prihliadne. Rozhodne lepsie ako toto. Mozno si najde dobru psychologicku a zalozi po dobrej terapii raz fungujucu rodinu a deti budu mat aj zly aj dobry priklad. Rozvod je pre nu sanca...
Treba ísť od seba čím skôr
@bluka2 No neviem, ak by to bol vyslovene typ fyzickeho agresora, fackal by ju uz davno za hocaku blbost, ako pises. (Chvalabohu, ze nie). Ak je akoze jedina efektivna cesta (k jeho spokojnosti) hladkat mu ego podoporou narcizmu, asi tazko bude fungovat dlhodobejsie v nejakom vztahu s normalnou zenou...
Hej, je narcis. Ale kedze vo svete to nemoze fungovat tak, ze vsetkym narcisom budeme hladkat ego, treba im ukazat spravne hranice 😝 Osobnu skusenost s narcistickym partnerom, chavalabohu, nemam - ale s tym, ze pacifikacia manierov takychto blbcov ignoraciou ich egoistickych manierov funguje, to hej. A nemyslim, ze ak autorka ukaze partnerovi svoju zdravu sebauctu, tak jej to moze ublizit. Skor jej to moze pomoct - aj ked tazko povedat, ci v zachrane tohto vztahu...
@junova Je to patologický klamár a manipulátor. Poznám takého človeka a je to des!! Každého koho potrebuje si vie priviazať k sebe rečami, ľútosťou,...... Nechápem ako to tí ľudia dokážu, ale verí im, dá sa povedať, každí. Vedia obrátiť aj čerta na kríži, bez toho aby im to bolo nejakým spôsobom ľúto. Tiež správaním vedome ubližujú svojim najbližším bez akej koľvek štipky ľútosti. Stala si sa terčom klamstiev a ponižovania zo strany manžela. Správanie sa nezmení k lepšiemu, iba sa bude stupnovať k horšiemu. Sama vidíš, že nemá najmenší význam chodiť k psychologičke, pretože aj tú vie zmanipulovať.
Držím palce a spoliehaj sa v živote iba na SEBA. Prajem ti aby si nabrala odvahu a situaciu vyriešila pragmaticky a čo najlepšie pre teba a deti.
@bluka2, ja si nemyslim, ze sa z neho rozvodom stane tien z minulosti. Ale ta manipulacia cez deti po najdeni novej frajerky jednoducho polavi, aj manipulatori maju do dna len 24 hodin a motat hlavu novej, nespustit ju z oci a spod dozoru a este pri tom dokladne buzerovat byvalu cez deti, to je dost aj na kona, nie len na chudaka manipulatora 😝 Ze je to magor je jasne aj jeho vyberom povolania (neviem, kto pozna normalneho vojaka. Ja nie, ale pripustam existenciu svetlych vynimiek. Tento nou nie je) Tiez by som brala peniaze na pravnika za prioritu, pripadneho psychologa (pre seba) moze autorka riesit aj neskor. A peniaze odkladala na ucet rodicov alebo deti, nie ze inteligent vyhrabe ucet na moje meno a budeme sa este delit o peniaze, ktore som si usetrila....
@vroni moj oco bol vojakom, ale poviem ti, ze fakt ziadne taketo maniere nemal 😀 u nas je generalom stale mama 😀 oca mali vojaci radi - robte si co chcete, len nie bordel a podla moznosti ma neotravujte... takze kym to slo v tomto duchu, tak boli spokojni vsetci 😀
@junova ahoj..takýchto magorov by som..!!.Mu to robi dobre, ze ta takto nici.Kamoska mala takehoto ko.o.a..on sa v tom vyzival..nakoniec sa s nim rozviedla..ale dlho ju este dokazal ovladat a ako pise kocka hore cez deti..takyto ch.ji si vzdy hladaju osobu menej sebavedomu a priebojnu..aj ona taka bola a ovladal ju dokonale ti poviem..vies co jej robil: napr.isli na navstevu a on len na nu vykrikoval.toto a toto dones a kde si a kde mam a toto si nezobrala..nakoniec ked chuda stala uz pri aute..ZAMKOL DVERE A ODISIEL!!! Som bola svedkom a cumela som ako😠..no uplny...ja s mojou povahou by mu uz nadala atd..ale ona chuda tisko trpela takehoto magora..on dokazal ju presvedcit o klamstve co si vymyslel v tej jeho sprastej hlave.tak isto jej rozpraval ze ma k.rvy...ale nastastie sa dokazala spamatat a rozviedla sa..DA SA TO!! Vsetko sa da..drzim palce🍀
@junova sa neurážaj. Psychiatra časom potrebovať možno budeš, ak s ním zostaneš.
Veď na tom nie je nič. Je to lekár ako každý iný, ktorý pomôže tým, čo ho potrebujú. To, či ho časom potrebovať budeš, záleží od toho, ako dlho s mužom zostaneš. Keď stratíš úplne samu seba, budeš mať dlhodobé depresie, rôzne zdravotné problémy, psychosomatické, tak časom je celkom pravdepodobné, že ho budeš potrebovať.
Tebe nedochádza jedna vec, že on sa nezmení. Si si myslela, že návštevou psychologičky sa to zmení, on niečo pochopí a bude dobre. Ale stal sa opak. Nakoniec si viníkom Ty a on obeťou. Myslím, že som Ti to radila aj v tej diskusii, ale ignorovala si ma, zavolaj na bezplatnú non-stop linku 0800 212 212 pre týrané ženy, oni Ti dohodia psychologičku aj právnu pomoc. Vôbec nemusíš mať obavy, že to jeho týranie nie je také hrozné a ony Ťa vysmejú. Naopak.
A ešte ďalšia vec. Vyrastala si v dysfunkčnej rodine, takže máš určité vzorce v sebe, že viac dokážeš tolerovať netolerovateľné. A môže sa Ti stať, že aj keby si od neho odišla, stretneš podobného, pokým určitým veciam neporozumieš. Takže psychologička pre Teba je dobrý nápad, ale nie na to, aby si zachránila vzťah. Môžem Ti poslať knihu v pdf Ženy, které milují príliš, alebo Dospelé deti alkoholikov (alebo z dysfunkčných rodín), obe sa nedajú zohnať, sú vypredané.
I keď skôr myslím, že ešte potrebuješ čas a väčšiu lekciu vo vašom vzťahu, aby si pochopila čo Ti niektoré píšeme. Mne príde, že vôbec nie si pripravená od neho odísť.
haha tie vymyslene manzelske poradne. Ked na vztahu chcu pracovat obaja tak to zvladnu bez psychologicky lebo maju zdravy dospely rozum a vedia si uvedomit chyby v manzelsve. Tak ako na MK su na tuto temu rozne nazory rovnako psychologicky maju svoj nazor na to, jedna povie tak druha opacne. Poznam pscyhologicky ktre svoje problem nezvladaju hlavna vec ze idu riadit zivot inym.
@junova ked sa ho bojis a musis s detmi utekat z domu..to uz hovori za vsetko.
Proste ta psychicky tyra skutkami aj recami. Je si tebou isty a preto to robi.
Chlapi vedia plakat na lusknutie prstov.. mala som takeho doma..vsetko som mu to zrala..aky je on chudak ako sa trapi. A aj trapil ale len mna vedel ze mu vzdy vsetko prejde..lebo ved pr
Predsa vedel ze ho milujem.
No drahá moja junova,predsa nechces dopriat svojim detom rovnake detstvo ako bolo teda zjavne to Tvoje alebo ake Tebe dopriala Tvoja mama.
Takze je nacase aby si sama sebe povedala, ze tento chlap nie je chlap tvojho zivota a kazdym dalsim dnom stravenym po jeho boku pripravujes seba aj svoje deti o normalny zivot.
Nema ta rad a ani si ta nevazi je to posahany psychopat, pani psychologicka detto,ked mu na toto skocila.
Takze obrat sa na pomoc,ktoru ti tu zienky odporucaju,najdi si novu psychologicku,chod k nej sama,vsetko jej povedz a nechaj si vypracovat svoj psychologicky posudok, nech sud pri rozvode vie,co ti tvoj muz sposobil,lebo sebavedomie mas na nule rovnako ako nejaku sebauctu.
Ziadny chlap nestoji za to,aby si trpela ty alebo deti. A cim skor to pochopis,tym lepsie..nehladaj uz riesenia ako zachranit manzelstvo, v tvojom pripade existuje len jedine, zbav sa ho..
nabuduce ked bude chciet skocit, odkaz mu, ze do toho, usmej sa a chod spat, neskoci neboj,na to sa ma az privelmi rad.
Nehladaj dovody, preco je tazke odist, hladaj sposoby ako odist a hlavu hore, caka ta tazke obdobie, lebo ti nebude chciet dat pokoj a neboj sa,deti ti nezoberie,co by s nimi robil.hovori to len preto, lebo vie, ze sa toho bojis.
@ostorha Ďakujem Ti za príspevok. Máš vo veľa veciach pravdu. Som z dysfunkcnej rodiny, čiže hádky, krik a vyhrážky som dlho tolerovala. Moja mama sa tiež po každej hádke s otcom vyhrážala samovraždou. My ako deti sme tým veľmi trpleli. Ked ja si obcas hovorím, či nie som ja vinná. A či nemám byt tolerantnejsia. Lebo manžel ma presviedča o tom, že nič zlé nerobí. Zacne plakať s ja som namakko. Alebo chce vyskocit z okna a ja sa o neho bojím. Uvedomujem si svoju prehnanú citovú závislost na ňom. Vždy som snívala o tom, že ja si zalozim šťastnú rodinu. Čo je úplne mimo, na druhý ako sme boli v poradni chcel romantiku. Odrazu mu nevadilo sexovať s tyranom. Ja som odmietla, on bol urazený. O hodinu skúsil znovu, dokonca ma bozkal na usta, čo neurobil už dva roky. Zase som ho odmietla, že ako môže túžiť po mne, ked som taký tyran. On plakal ako ma miluje. Išla som spať do detskej za deťmi. Podľa mňa to robí preto, aby mohol do zošita písať ako sa snaží
@junova No a to je presne to ,ze v tebe vyvolava pocit viny manipuluje a spriada pavuciny a omotava si ta a tym ze si na nom zavisla tak nemas od toho zdravy odstup a nevidis to tak ako nezainteresovani ludia. Potrebujes ziskat na vec objektivny pohlad v tom ti pomozu odborníci,my tu obycajne zeny ti mozme trochu otvorit oci ,poradit kontakt na pomocnu ruku dostala si ho od
@mandala77 urcite ich bez hanby oslov pomozu ti.
@junova
aky vyznam ma pre teba jeho dennik?
stresuje ta predstava, ze on to da niekomu (psychologicke) precitat a ten druhy tomu uveri? a ze bude na teba pozerat cez tie jeho zapisky? a bude ta podla toho sudit?
@moonlight1210 Áno, presne si to vystihla. Stresuje ma, že to dá psychologicke a tá si bude o mne myslieť aký som tyran.
Nahravaj si vase rozhovory a hadky...natacaj ho ako sa hra a pri rozvode keby nieco skusal tak to pouzi....urcite nezachranuj vase manzelstvo
@junova ale ty ho poznas. Ty asi tusis, co si tam popise.
Takze mas cas a moznost zaujat k tomu postoj. Dusevne sa nastavit.
Cim nemyslim argumenty. To je sprostost, skusat kazdu jednu vec odtial potom vyvratit, ci vysvetlit.
1. Si uvedom, ze hru na to, kto je vacsie chudiatko ublizene, tu vedie on. Nepridavaj sa. Musela by si sa ponizit viac nez on, aby si ho tromfla.
2. Ak chces mat v niecich ociach dostojnost a vahu, tak ta musi ist z tvojho postoja. Nie z reci a vysvetlivania.
To inak zneuzivsju aj manipulatori. Posobia na ludi svojim celkovym postojom. Potom moze obet hovorit co chce, ludia sami zapochybuju.
3. Nebud v krci z toho, ci psychologicka uzna tvoju pravdu. Cim sa viac branis, tym menej pravdivo to znie. Skor to vyvola mylny dojem, ze ti ide hlavne o uznanie len tvojho nazoru.
4. Ci uz on pojde odtial ako vitaz tanecnym krokom - povedz si: co vlastne teraz vyhral? Ak sa rozvedieme, co mu je toto tu platne?
Bude do aleluja mliet ako mantru: "aj ta psychologicka vtedy povedala..."?
Neplac, vykasli sa na pocit nejakej prehry. Lebo rovnako - ak uzna pschologicka tebe: co by si tym vyhrala? Myslis, ze jeho to zmeni?
Potrebujes jej uznanie, aby si sa vzchhopila a prestala vyt na nom zavisla?
A dobre vies, ze ak uzna jemu, bude hovorit, ze je odbornicka. Ak mu neuzna, bude to pre neho krava s titulom.
5. S detmi maj uprimny vztah. Ak by chcel dosiahnut, aby kolizna uverila historke o tyrani, bude to mat takto tazsie. Deti nebudu reagovat ako na tyranizujucu matku.
Zapamataj si, ze vsetko ide z celkoveho tvojho nastavenia. Nie z riesrnia detailnych problemov.
Ide o to, sky postoj k tomu mas. Nie ci vyhras kazdu hadku o kazde jeho klamstvo.
@junova napíš mi správu s mailovou adresou. Na koníku v správe nejde poslať súbor.
Ak máš možnosť, oslov niekoho v Tvojom okolí z linku: http://www.emdr-sipe.sk/absolventi-vycvik-v-emd...
Oni robia s posttraumatickou stresovou poruchou, dôsledkom toho, čím si ako dieťa žila. A určite skôr ženu ako muža. Ty hlave zavolaj na tú linku, tam Ti dohodia psychologičku v Tvojom okolí. Alebo svojpomocnú skupinu cez skype: http://www.cs-dda.eu/
I keď sú aj v niektorých mestách živé skupiny DDA (dospelé deti alkoholikov).

@bmuller To co spominas ty funguje tak na slaby odvar manipulatorov, v podstate na normalnych ludi, co skusaju mat navrch vselijakymi tahmi, ale nie na tohto, toto je dlasi level