Manžel si pomýlil dieťa s modlou
Mam doma problem s manzelom. Mame 2.5 rocnu dceru a z mojho pohladu sa uplne zosalel. Namiesto vychovy dietata skace ako na piska, sedi vedla nej cele dni ked sa hra, vsetko tutumutu, ked place tak spravi vsetko co ona chce (Teraz napriklad plakala lebo nechcela spat a samozrejme on jej teraz hadze loptu a nosi jej ju) namiesto toho aby isla spat. Samozrejme ked nepojde spat tak bude mrzuta pretoze spi denne aj 3 hodiny. Ked na dceru zvysim hlas tak mi povie, ze neviem ako sa k nej mam spravat, a ked som jej 2x tapla po zadku (ma plienku a nebila som ju) tak mi oznamil ze som drbnuta a ze ju tyram ☹ Priklad: Dcera bola nepricetna pretoze nechcela ist spat (bolo po 20.30) a nepomohlo utisovanie, ani dohovaranie, tak ma zacala kopat v amoku v posteli nohami tak dostala na zadok - za to, ze ma zacala kopat a este som na nu nakricala, ze to bolo naposledy co ma zacala kopat. Podla neho, je dobre vychovane dieta take ktore neplace, a ked place tak ho treba do mrtva utisovat, skakat okolo neho, posluhovat, davat co si zmysli, a HLAVNE nezvysovat hlas a akykolvek fyzicky trest je pre neho tyranie dietata. Opustil vsetkych svojich kamaratov, prestal chodit do fitka, nechodi nikam - je 24 hodin denne doma 365 dni v roku a cely svoj zivot podriadil dcere. Od susedov pocuvam aky je on genialny otec a ako s nou chodi vonku a hra sa. Ano hra sa s nou stale, nonstop. Takze dcera neustale reve, nechce sa hrat s inymi detmi (pretoze sa ich koli separacii boji), je na mne nonstop zavesena pretoze si mysli, ze tak sa to robi, a ja mam toho nad hlavu. Dcera pojde do skolky (manzel uz oznamil, ze len do 12.30 aby mohol byt s nou) a ja neviem co mam robit ☹ ☹ ☹
podľa popisu ide o príklad výnimočného otca, pričom matka trpí komplexom, že je muž je materskejší než ona ( @horana )
Manželka sa teraz sťažuje, že manžel-otec nechodí k kamošmi, do krčiem že a pod. - zatiaľ čo iné za takýchto situácií oči vyplakávajú! Treba sa preto pýtať, čo vôbec chce, aký obraz otca si predstavovala... 😀
@evelina1984 nechat ho vyzrat si dceru doslova.... neries ze dcera nerozprava a nech...ked su tolko spolu nech jej rozumie... isla by som prec minimalne na vikend a vypla si mobil. Toto je chore.
podla mna muz ma udrzovat socialna vazby - mat priatelov a chodit vonku. Neznamena to, ze sa ma opijat do rana po krcmach. Moze chodit do fitka, na futbal, na ping pong, jedno pivo za tyzden a kamarati ho nezabiju - skor naopak.
@evelina1984 tak to ti verim... ja by som uz mala vlasy bud sedive alebo vytrhane.
@gemini255 on jej nedovoli sa hrat samej. Pride k nej a spolupracuje. Vyhladava jej spolocnost. Ked vstane, tak necha vsetko na com pracuje a uz sa jej venuje. Berie to tak, ze deti sa hraju same len take na ktore rodicia nemaju cas.
@evelina1984 Je to iny styl, mne sa nahodu pacia takyto otcovia s tymti stylom, moj nie je az tento level, ale velmi podobnych som mala moznost sledovat na okoli a s ich deti vyrastli normalne samostatne bytosti kde naopak to velke venovanie vyustilo do niecoho naviac, akoby vnutornej sily. Pisem to vazne a upirmne, nerobim si srandu. Chapem ze dnes je to vnimane ako skor nemoderne, ze je to ine ako vacsina. Dnes je vobec vacsina vychovy co sa stvari ako samostatnost skor studeny odchov, zial, co vidim na okoli. Umietsnit dieta, byt s nim cim menej, rychlo vynutit zelane spravanie aby fungovalo ako hodinky a hotovo. Ale za takymi ockami sa aj na ihrisku vzdy robil chumel aj cudzich deti ktore vycitili ze aj cudzi tatko je partak a zabava celu skupinu.
Pokial je to vsak o tom ze on sa len hra a na domacich pracach sa odmieta podielat, to by som sa snazila korigovat, vyjst si s nou aj ja alebo aj hrat doma, a on zatial nech nieco pomoze a porobi. Ci skor problem nie je v tomto samotnom, ze iba ITckuje a venuje sa dietatu? Co teda potom je trochu iny odtiem problemu..Narovinu by som mu povedala ze aj ked ma mozno talent na venovanie vacsi nez ja, ze sa citim odstrcena a nechcem aby mi bral matersku rolu, lebo dieta ju tiez potrebuje. Ze vramci vyvazenych vztahov v rodine aj jeho milovana dcerenka potrebuje budovat vztah aj s mamou a on nech si priberie cast prac od teba.
@evelina1984 Ja uz mam a nie som typ ze by lahkovazne vymienal, moje deti maju radi svojho.
Ale kedy si pred rokmi ponukala, ked som bola este volna...joj, aj by som brala 😠
@evelina1984 prepac, ale mne nie je jasne, co ti vlastne prekaza? Mas muza, ktory neskonale miluje svoje dieta, maximalne sa mu venuje, cim ta vlastne odbremenuje a ty mas cas na ostatne prace v domacnosti, pracuje, cim vas aj financne zabezpeci..... co by ine za to dali.... kazdy tuzi po tom, co nema a nadava na to, co ma.... a ked ti to az tak ide na nervy, vezmi sa a chod do prace.... aspon na pol dna.... budes sa na cely problem pozerat z inej perspektivy... daj malu do skolky, manzel si porobi pracu doobeda, poobede sa jej bude venovat a ty, ked prides z prace porobis to co treba a potesis sa s malou... a nebudes riesit prkotiny.... ja tomu hovorim ponorkova choroba... a mozno aj zavist z tvojej strany voci manzelovi....
iní aj do fitka, na futbal, na ping pong chodia, nezabíja ich jedno pivo za týžden s kamarátmi - ale súčasne tu nejedna matka vyplakáva, ako ostáva na decko sama...
@katy2 Podla mna jej muz cita potajomky MK, ako si tu zenske stazuju. Tak on je teda zivitelom, otcom ako sa patri, pomiluje ju, lebo minule si aj o tom precital temu, ze si zenske stazuju na nedostatok sexu, spava 3hod, len aby sa mu zena na Konovi nestazovala a cuduj sa svete, ona si stazuje aj tak !!! No ja by som mu nakukla do Historie PC urcite, ja by som to tak nenechala 😀
Čiže ma homeoffice. Mňa by viac hnevalo to, že celý deň je dcére za zadkom, po večeroch keď spí pracuje, keďže cez deň na to čas nemal...a tebe kedy venuje nejaký čas? Podľa mňa je to na rozhovor a mali by ste si zadeliť úlohy
myslim ze je to fake tema....a ak nie je ak jej chlap beha za zadkom a ty len cakas kedy ju das do skolky tak co si nesla do prace uz omnoho skorej a malej sa mohol venovat muz dnes uz nie je problem mat pracu a mat aj rodicak
@evelina1984 pekne ze sa tatko venuje dcerke,ale odtial-potial v zaujme dobreho dusevneho vyvoja dcerky.,...takisto-nech ti neodopiera tvoju ucast na vychove..nema na to pravo..a nech prestane stym jeho pristupom,ze vsetko dovoli,ze nechcene izolouje dcerku od ostatnych deti,lebo bude mat dcerka riadny sok po nastupe do skolky..takisto,raz bude musiet ist do skoly,tam ju nebude moct nechavat len do 12:30..tatka zapriahni do domacich prac..neviem ci ma pocit,ze na materskej sa zeny len hraju s detmi,ale nie,,,nech uvidi,ze je to aj o inom...a ako na to?podelit si povinnosti.ak nepojde podobrotky, asi by som davala ultimata..
len aby to v septebri nedopadlo tak, ze tatko vyberie princeznu zo skolky po par dnoch, lebo jeho dcerenku ucitelka tyra tym, ze miesto obedneho spanku jej nepodava v kuse lopticky 🙄 🙄 😕 😕
Nechápete, že to nie je o pomáhaní a nepomáhaní, ale o nevhodnej výchove? Nečítate poriadne, či ako?
Inak, zeny, nechapem, co tu riesite to, ze malej beha za zadkom a ze ju izoluje.... Ved ju chcu dat do SKOLKY..... tam sa nauci socialnym kontaktom, bude mat k hre aj ostatne deti a doma milujuceho otca, ktory jej vyplni cas....
@natalym precitaj si temy ohladom vztahovej vychovy... tam sa matky spravaju presne ako dany otecko.... a to je v uplnej pohode... a tu, kedze je to otec, je to uz zle.... Poodotykam, nie je to moj styl vychovy ale nebudem predsa zatracovat otca, ktory sa venuje svojmu dietatu.....
@maciatkolulu nie je problem ze sa jej vela venuje...ale to ze jej nedava ziadne hranice, dcera NIC nemusi, nic sa jej neodoprie, nemusi prekonavat ziadne tazkosti, nemusi spat,
Venovanie je super vec, ale pre zdravy vyvoj dietata, je potrebna /obcas/ aj samostatna hra a samostatne nadvazovanie kontaktov s detmi, nie je dobre detom doslova vsetko predzuvat... a to ze to pre dieta nie je dobre, hovori aj to, ze autorka temy uvadza, ze Napriek, vsetkemu venovaniu a obetavosti otca mala uprednostnuje matku, lebo ta bezbreha vychova typu len aby drahusik pre nic neplakal, jej nedava pocit bezpecia.
@evelina1984 Mozno by bolo na case mat dalsie babätko. Ak sa dá. Tvoja dcerka by mala braceka ci sestricku a mazelovi by pribudlo troska inych povinnosti a nielen hrat sa s jedinou dcerou. Vztah otca a dcery je iny ako vztah matky a dcery. Prajem vsetko dobre. 🙂

@evelina1984 vsak jej ani dychat neda 😨 😨 v podstate mala nie je ani tak rozmaznana ako chudak 🙄 🙄
ON ju svojou neustalou pritomnostou vlastne obmedzuje 😝 😝 😝 dieta nema moznost vlozit svoju kreativitu do hry /deti napadaju veci, az ked sa chvilu skusia nudit 😉 😉 😵 😵/ neda jej moznost nadvazovat vlastne vztahy s detmi, neda jej moznost mat vlastne napady, mat vlastne chyby, skusit aj trosku nepohodlia a bolesti ktore nas ucia rast a posuvat nas dalej.
a vies co si myslim...ze aj malej nerozpravanie s tym suvisi...ona nemusi vyjadrovat co chce, ked jej otec vsetko dopredu splni a poda do ruky. 😕 😕 A v neposlednom rade, je mala tak ako povedala psychologicka...ochudobnena o hranice, ktore dietatu davaju pocit bezpecia.On si mysli, ze jej dava strasne vela, v skutocnosti jej dava primalo 😒 😒 😒 Ziaden extrem nie je dobry, ani nezaujem ani toto zbostovanie dietata..