icon

Manžel si pomýlil dieťa s modlou

evelina1984
20. aug 2015

Mam doma problem s manzelom. Mame 2.5 rocnu dceru a z mojho pohladu sa uplne zosalel. Namiesto vychovy dietata skace ako na piska, sedi vedla nej cele dni ked sa hra, vsetko tutumutu, ked place tak spravi vsetko co ona chce (Teraz napriklad plakala lebo nechcela spat a samozrejme on jej teraz hadze loptu a nosi jej ju) namiesto toho aby isla spat. Samozrejme ked nepojde spat tak bude mrzuta pretoze spi denne aj 3 hodiny. Ked na dceru zvysim hlas tak mi povie, ze neviem ako sa k nej mam spravat, a ked som jej 2x tapla po zadku (ma plienku a nebila som ju) tak mi oznamil ze som drbnuta a ze ju tyram ☹ Priklad: Dcera bola nepricetna pretoze nechcela ist spat (bolo po 20.30) a nepomohlo utisovanie, ani dohovaranie, tak ma zacala kopat v amoku v posteli nohami tak dostala na zadok - za to, ze ma zacala kopat a este som na nu nakricala, ze to bolo naposledy co ma zacala kopat. Podla neho, je dobre vychovane dieta take ktore neplace, a ked place tak ho treba do mrtva utisovat, skakat okolo neho, posluhovat, davat co si zmysli, a HLAVNE nezvysovat hlas a akykolvek fyzicky trest je pre neho tyranie dietata. Opustil vsetkych svojich kamaratov, prestal chodit do fitka, nechodi nikam - je 24 hodin denne doma 365 dni v roku a cely svoj zivot podriadil dcere. Od susedov pocuvam aky je on genialny otec a ako s nou chodi vonku a hra sa. Ano hra sa s nou stale, nonstop. Takze dcera neustale reve, nechce sa hrat s inymi detmi (pretoze sa ich koli separacii boji), je na mne nonstop zavesena pretoze si mysli, ze tak sa to robi, a ja mam toho nad hlavu. Dcera pojde do skolky (manzel uz oznamil, ze len do 12.30 aby mohol byt s nou) a ja neviem co mam robit ☹ ☹ ☹

Strana
z6
cacianka
26. aug 2015

držíme palce v pozitívne riešenie

yogina987
30. aug 2015

Co by som ja dala za to, keby sa v tom veku moj muz takto venoval dcere ☹ ... no, mozno je trochu cez, ale pravda bude kdesi uprostred. Mozno prave vidi, ze teba ta upatost malej otravuje, tak sa jej to snazi (mozno prehnane) vynahradit 😒 Je to taky syndrom "ocinkovej princeznej". Casto konci tak, ze medzi dcerou a matkou vznika boj o otca, normalna rivalita 😖 urcite by som to riesila. Ale mimochodom, pri amoku dietata v 2,5roku, kopani... je tvoje capanie nanic reakcia. Sorry. Nic tym neporiesis, len naucit dieta bit sa, agresivne riesit konflikt. Skus jej len chytit nozicky, aby to nerobila, a razne zakazat. Skus nastudovat terapiu objatim. Ale riesilaby som u nej celkovy denny rezim. Tebe ak sa nechce spat, pomoze ti, ked ta niekto nasilu posle do postele a este ti aj capne? 😉 nic v zlom. Tiez som mala doma taku divosku. Isla som osprostiet od unavy 🙄

oskvarka
8. sep 2015

@jolinka
@evelina1984 tak ako baby mam doma cosi podobe tiez pracuej z domu momentalne dokonca na MD s malym az na to ze vyhoda je ze je trochu aj egoista takze malemu dopraje aj klud na hru dokonca to povazuje za spravne ze nech sa dieta vie aj samostatne hrat- vela cita knihy o vychove vo volnom case a co sa mu paci aplikuje do praxe a este mu dopraje aj zabavu z inymi detami vonku aj on sa s nimi zahra vsetky deti v okoli ho maju radi takze s kolektivom mali problem nema al eto ani nemal .. skratka odmala bol nebojacny a spolocensky tak ho podporuje....ale... s tym ze niekedy az moc skace ako mali piska tak to ako ozaj hej presne ako pisete ... a to co navrhuj jolinka u nas 100 percentne zabera... po mesiaci (co som nastupila) pekne nabehol aj na uspavanie okrem beznych domacich prac ako varenie pre maleho a upratovanie musi ho nakrmit obliect a vsetko okolo neho po mesiaci uz aj uspavat a neuveris ako velmi sa jeho skakanie ako maly piska zmiernilo.. aj ked necakam ze bude niekedy prisna autorita.. sekera som u nas doma ja uz som sa s tym trochu zmiernila.. veru po hlave si uz skakat neda aj ked zatial mame nezhody ked maminka nieco prikazuje a tatinko povie pred malym ze to netreba alebo tak ale uz su to len malickosti ktore doladujeme a viacmenej sa to fakt 100 percentne zmenilo.. (ked chodil do prace jasil sa s malim p oveceroch pred spanim a ja som ho potom hodinu uspavala a tak) inak ja by som sa nebala ze malo mala rozprava.. komunikacia nieje len o slovach mala je n aneho zvyknuta tak by si urcite poradili.. na zaciatok to chce spysat tahak ohladom denneho rezimu a casto pripominat co treba lebo toto chlapi moc nevedia organizovat ale casom sa to zlepsuje a ako ja som sa do prace tesila maly mal akurat jedaci strajk uz som na to fakt nemala nervi ... mm je ovela viac trpezlivy na to a tiez citlivy na vyzivu leo ved vyvija sa mu mozog.. takze o hlade by ho nenechal a hluposti mu tiz jest urcite neda...

kyttykat
8. sep 2015

@evelina1984 Neziarlis tak trosku? Ze na teba cas neostava?

cyclo_danka
8. sep 2015

@kyttykat Mne sa spravanie jej manzela nezda normalne. Podla mna to nie je o ziarleni, ale o jednotnom pristupe k vychove dietata.

danjelca
8. sep 2015

rozmaznane dieta vidis na prvy druhy pohlad opytaj sa znamych co si o tvojej malej myslia a mas jasno aj o manzelovej vychove ak by si pochybovala o svojom usudku

Strana
z6