Manžel si rád vypije
Som zúfalá, neviem co robiť. Milujem svojho muža ale neviem ci dokážem s ním ďalej žiť. Máme 3 malé deti, je skvelý otec, deťom sa naozaj veľa venuje, je aj dobrý muž, v domácnosti mi veľa pomôže, po finančnej stránke sa o rodinu perfektne postará ale rád si vypije a ja som z toho nervózna. Každý deň vypije minimálne dva pivá, keď je doma niečo tvrdé dá si aj to. Som z toho na prášky, dennodenne sa kvôli tomu hádame. Celý deň je v pohode, voláme si, tešíme sa na seba a príde domov a ma vypité a znova sa len hádame. Ja už neviem čo robiť, nechce si priznať, že s tým ma problém. Sľúbi, že už nebude piť a o pár dní zasa pije. Nie je ožratý, ale vidno to na ňom a ja už na to nemám nervy. Prosím, ste niekto v podobnej situácii? Ako to zvládate? Čo robiť?
Autorka: je mi to ľúto, ale je to funkčný alkoholik, podľa toho čo píšeš. Jediná šanca je, aby sám sa chcel liečiť.
Kedy to zacalo? Ked ste sa spoznali, tak denne nepil?
Alkoholik ako vyšitý.
Už domov príde podnapitý, tak 2 piva to nebudú.
Keď je doma, stále má potrebu vypiť si.
Keď mu pripomeniem, že má vypité, vyskakuje a útočí, v štýle najlepšia obrana je utok'.
Alkoholik ako vyšitý.
Daj si raz čas a úplne detailne prehľadaj všetky kuty, aby si nebola prekvapená, čo všetko a kde nájdeš.
V byte ľahšie, ok.
V dome aj v dreve, uhlí, v garáži či dielni. V kríkoch, medzi zeleninou aj ovocím.
Natoc si jeho reakcie, nafot nálezy, zatiaľ bez jeho vedomia a zverejni v správny čas
Som v podobnej situacii..
Véd to povedz, rodine, každému.. Nech vedia.. Načo sa mu vyhrážas, že povieš..
Normálne oznam.. Áno denne sú vypije svoju dávku, z prace chodí už má vypite, ulieva si sám.. To kvôli čomu to tsjis??
@liv1 ja ju na alkohol nenahovaram, treba citat s porozumenim. Len tvrdim a to ti povie aj psychiater, pokial je davka decentna, pije s rozumom a vie kedy ma stopku ( napr.vie ze ide autom, tak nepije) ,tak je to ok. Vzdy to tal bolo. Niekto sa preziera doslova sladkym, lebo si tlmi nervy, niekto vysedava na mobile, niekto fajci jednu od druhej
Atd
.. to vsetko su zavislosti, len ich este spolocnost akceptuje. A nic z toho nie je ok a tiez nie je dobre pre spravne fungovanie rodiny, napriklad tiez mobily, co niektpre davaju detom uz v utlom veku!!! A tiez tieto technolgie nicia rodiny v ovela vyssej % miere, nez by ste povedali. To ,ze jej muz sa pred dnou skryva, robi to preto, lebo ho zjazdi aj pre to 1pivo! Tak isto, su zeny, ktore daju muzov na dietu, lebo su tlsty podla nich a slpdi to zdraviu, tak ti muzi po tajme jedia rezne a salaty u mamku, svokry, znamych...ako halo, zeny ste niektore v dnesnej dobe fakt .. Aj v troske potoka vidite more..
@nikool701 este raz. Ak pije pravidelne kazdy den, pije pivo aj tvrde a doma, je to alkoholik a nie je to v poriadku. Neobhajuj slopanie inymi zavislostami. Podla mna si alkoholicka, ktora si to nechce priznat. Tak velmi to obhajujes. Povinne citanie pre teba. Funkcny alkoholik. https://www.zivotbezzavislosti.sk/pat-najmylnej...
@nikool701 alkohol je metla ľudstva
Nemôžeš porovnávať sladké a alkohol predsa.
Kto sa na tlači sladkým, si spokojne odfukuje..
Ale kto sa nalieva alkoholom robí /nie hnrd/ ale vždy to nejako začína, robí peklo okoliu rodine a deťom.. To je len úžasné keď sa deti pozerajú na otca Ako sa nalieva..
@liv1 studuj psychologiu a psychiatriu a nie google, ked uz ma ides poucovat🙃 Nie je alkoholik ,ako alkoholik. A ano, porovnavam aj sladke ( coho sa väcsina z vas chytila, kedze sa zrejme viete prepapat a nepriznat si to). A nie ,nie som alkoholicka. To, ze podla tvojich slov " obhajujem alkoholizmus a som alkoholicka" 😃
Ty ako nestudovana osoba z jedneho prispevku ides sudit. To, ze clovek vypije 2piva denne nebodaj trocha tvrdeho este z neho nerobi alkoholika. To robi len okolie.
@nikool701 ja som bola za psychológom a povedal, že to alkoholizmus je. Aj ja by som bola rada keby nebol, ale je.
@huxy rozumiem. Psycholog vzdy stanovuje duagnozu na zaklade rozhovoru
Ak clovek pije kvoli nejakym problemom, lebo ho to odlahci a dava mu pozitivum zitia, tak ano, mozme sa bavit.
Ale nikdy sa diagnoza nestanovuje, na zaklade poctu vypitych poharoch. Ak si drzi mnozstvo napr. 3roky, ze pojde s kamosmi na 3 piva alebo 10poldeca, tak je to ok. To aky psycholog bol, je to jedno. Nie je lekar, ako lekar. Psychologia je viac menej pouckova. Ape poucka nikdy neni zivot. A ano, aj psychologia obsahuje studium minulosti. A nie je tak davno, 50rokov dozadu ked ludia budovali svojpomocne a pritom pili. Do smrti manzelky neriesili alkoholizmus a nik sa nezamyslal.
Samozrejme, vsetko je vec nazpru a uhla.pohladu. pokial je clovek pri zmysloch a nie zozraty, co nevie o sebe a funguje tak den noc...
Aj vy zeny, mali by ste ist k psychologom, lebo s vasim nazorom sa z tych muzov alkoholici stanu chtiac, nechtiac... kedze autorka sa s muzom zrejme nebavi uprimne a nevie, co je dovodom jeho uzitia alkoholu, tazko sudit, polemizovat a radit, ak nepozname obe strany...
@nikool701 ty asi ani nečítas čo ostatné píšeme. Ja o psychiatrovi, ty o psychológovi...
Ja by som kvôli ex možno tiež skončila na psychiatrii, keďže skrz alkohol sa všetko v manželstve zničilo. Takže ty mi tu bludy písať nemusíš. Pre mňa bol rozvod vykúpenie. A chlapa čo pije, by som už nechcela.
@huxy bludy nepisem. A tvoj muz bol zrejme iny pripad. Tak neporovnavaj, nepoucuj, ked nepoznas ich obe strany a nevymyvaj mozog autorke ( tymi komentarmi vy titulovane google clankami len sposobite v ich rodine peklo). Este raz, nie ste studovane, tak nemozte porovnavat vase pripady s jej situaciou. Absolutne hlbsie do ich vztahu nevidite a jednostranny nazor sa nikdy neda
nazvat diagnozou! Tvoj muz zmozno vypil 2l borovicky doobeda a robil bordel, jej muz mozno vypije ozaj 2 piva denne ,resp.4poldecaky vodky. Situacia diametralnee odlisna. A v prvom rade treba vypocut chlapa.
@nikool701 keby to nebol alkoholizmus, a zalezalo by mu na zene a detoch a videl by ako velmi to zene vadi a je z toho nestastna a zufala a prosi ho, aby prestal, tak by nebol idiot a prestal by. on ale prestat nedokaze a natajnasa odpija z flias...! ty ak si na toto studovana, tak zbohom rodina. lebo toto JE alkoholik, a uz s tym ocividne nevie nic urobit.. pisat, ze toto co jej manzel robi, z neho este nerobi alkoholika, tak to je riadny blud. to naozaj mi pride, ze ospravedlnujes aj niekoho ineho ako autorkinho muza... mozno seba?
@nikool701 mam doma psychologa a evidentne viem o alkoholizme omnoho viac ako ty. A ano, pravidelne pitie je alkoholizmus. Cim skor si to priznas, tym lepsie. Z alkoholu odumieraju mozgove bunky, u niektorych ludi aj na MK je to jasny dokaz 😏. A ak sa najde nejaky psycholog alebo psychiater, ktory tvrdi opak, mal by odovzdat titul a ist robit nieco ine. Inak minule o tomto presne hovorili v TV. Ak clovek dokaze byt viac ako mesiac uplne cisty, je tam nejaka sanca. Ale kto pije denne roky, nevydrzi ani tyzden. Takze aj ja tebe odporucam psychologa, nech ti konecne niekto nastavi zrkadlo
@bambi2225 dalsia studovana😀 mne pride tvoj prispevok tak, tej pride moje vyjadrenie take a onej iny koment taky... citanie s porozumenim vam chyba a nebudem sa opakovat.
Treba vypocut obe strany a manzelska poradna a sedenia su na mieste! Tam to posudi lekar. A nie vy, zeny na fore...
@huxy ja akceptujem nazor kazdeho. Ale berme to z inej strany. A to zo strany manzela, treba pozerat aj na to, nie na to, len co pise autorka. Sedenim sa vela krat ukazu problemy, odkial.pramenia a ano ,to sedenie vie vela krat uvedomelym ludom pomoct. A netreba zabudat, ze kazda minca ma 2strany. Pretp pisem neobjektivnee. Vy len jej muza zhadzujete
@nikool701 vypocut muza? ok. no tak jej povie, ze chlasta preto, ze ona je taka a taka a je toho nanho moc a nebavi ho praca a je v strese a je nestastny a.... a... blabla bla cokolvek ine... a co to riesi, ze ona ho "vypocuje?" ved to je uplne jedno, preco saz neho stal alkoholik. liecit sa musi tak ci tak, pocuvat ho moze potom. teraz to nic neriesi, a navyse, alkoholici aj tak vzdy piju preto ze "druhi su na nich zli a nikto im nerozumie...."
@nikool701 asi preto to dokážu niektoré pochopiť, ktoré to na vlastnej koži zažili. A preto majú na to taký pohľad, aký majú. Taký človek akého autorka opisuje, je alkoholik. A sám odmietol liecenie-cize pomoc. A všetko čo tu píšem, píšem z vlastnej skúsenosti. 9 rokov som dávala šance, nikdy nič nepomohlo. Absolútne nič, keď ten dotyčný pomoc nechce a odmieta. A tým končím. Ty tu darmo budeš písať o poradniach a iných veciach, keď on tu pomoc žiadnu neprijme. Ty ho nedonutis,ani prosbami, vyhrážkami, ničím.
@huxy lenze autorka v prispevku nepise, ze sa vobec snazili o poradnu, sedeniau psycholga, psychiatra. Ona hlada radu tu, co absolutne nie je spravne, kedze sa zadebni nazorov od vas ,co jej potvrdia, ze ma pravdu.
Takze v tychto veciach je amaterske forum k nicomu a ano, zastavam nazor, ze 2 piva neznacia alkoholizmus a totul by mal odovzdat ten, ktory zastava ucebnicove poucky a podla toho urcuje diagnozu pacientom. Pokial ma clovek chtic, tak pojde to riesit, pokial nie, tak bohuzial..taky cas mu samozrejme nepomoze nik..
Ibaze vela krat sa ukaze, ze clovek ma hlbsi problem, traumu, skratka veci, ktore ai kompenzuje alkoholom, lebo chce zabudnut...a sedenia mu ukazu, pokial je clovek vnimavy a chce to riesit..
Ja len na margo vasich prispevkov, ze tej zene to tiez nepo.oze, ze vy budete sudit psycholigcky profil jek prpfil na zaklade jej prispevku🙂
@nikool701 boli sme u psychológa, nepomohlo. Manžel odmietol ísť na ďalšie sedenie s tým, že ja som sa určite s psychológom stretla a obaja ideme proti nemu, že som ho nahuckala že je alkoholik.
Hej. Tak pokial ma clovek taky nazor vedzte, ze vo vasom vztahu je hruba ciara- ktoru vam manzel nepriamo naznacil. Skratka ma nieco na srdci na vasu adresu, len nema ten chtic a odvahu vam to povedat do oci...mozno otazka, ze ste zlyhali ako zena..pretoze cas ste obetovali detom a nie jemu ( to samozrejme nie je vycitka na vas ,ale na muza) a on ostal zataty a uzatvoreny.. Skuste mu nejakym sposobom rozviazat jazyk, zacat s nim konverzovat...ak vas bude ignorovat, ani sa nim nezaoberajte. Skratka si tym pivkom hlada unik - od vas

Nedrz doma ziadny alkohol, vsetko povylievaj a nahraj na mobil jeho reakciu aby ti rodina verila ze mas doma alkoholika