Manžel tají fajčenie: Ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte, viem ze niektoré napíšete ze sa správame ako malé deti, ale zaujíma ma váš názor a pohľad na situáciu. Prosím bez zbytočných urážok a ponižovani 🙂
Takže pred par dňami asi 4-5 som bola celý deň so svagrom, staviame dom a manžel musel odcestovať do prace tak mi švagor pomáhal v ten deň. Samozrejme popri práci sme sa rozprávali, na konci dňa mi povedal ze už to nevydrží tajiť a musí mi to povedať. Povedal ze môj manžel tajné fajčí už dlho aby som o tom nevedela. (niektoré si poviete, no a čo) lenže môj manžel prestal fajčiť predtým ako sme sa dali dokopy, co už je nejakých 7 rokov a aj keď som mu stále počas vzťahu vravela ze nenávidím fajčenie a jednoducho by som takého človeka vedľa seba nevedela akceptovať mi povedal ze rozumie a ze sa nemusím báť ze on už s fajčením skončil davno. Od každého cítim cigarety na dva metre. Ako je možno že to dokázal predomnou tak dlho tajiť? Každopádne, keď sa vrátil v noci domov, začala sa hádka, plač, nervy.. Proste všetko z mojej strany. Naraz prišla taka facka ze fakt som nevedela čo mám robiť, ako mi toto mohol milovaný chlap tajiť a urobiť? A hlavne tajiť vyše roka... Na ďalší deň som mu povedala ze bud ja alebo cigarety, ze to akceptovať nebudem takže nech sa rozhodne. Najprv reči ze nieje 10 ročne decko ktorému budem zakazovať a potom ze mu nerobí problém s tým skončiť. Doplním teda ešte že hocikedy som z neho cítila cigarety na oblečení ale on ma kolegov ktorí fajčia a vždy povedal ze ved viem ze oni fajčia a on na páchne keď je pri nich. Niekedy som mu nasla zapaľovač v kapse a to povedal ze pri obede bol na stole a hral sa s ním a vzal ho do nechtiac. Ja sprostá som mu vždy uverila tieto blbé reči. Keď mi dal pusu nič z neho nebolo cítiť, preto tomu nechápem. Od vtedy už spolu nespíme, on spi v obývačke a ja v spálni. Povedala som mu ze moja dôvera v neho sa úplne zmenila a zničila, aj ze sa na neho už nedokážem ani pozerať, lebo klamať vyše roka do očí akože nevieme. Podľa mňa je to extrém. Dokonca raz som určite vedela ze si zapálil na oslave a aj to zapieral. Neviem ako ďalej, mame dve malé deti a ja neviem co robiť. Chyba mi zaspávanie vedľa neho ale zároveň som veľmi sklamaná z jeho správania. Co mam robiť, on nemá ani snahu mi k tomu niečo povedať, jednoducho každý večer ostane spať v obývačke. Bavíme sa úplne normálne, lenže správame sa k sebe ako súrodenci. Lenže ja mu nechcem len tak povedat ze no dobre je to ok. Vadí mi to a akceptovať to nebudem, keď som sa spýtala na dôvod prečo začal povedal mi ze z nudy. Lenže ja nemám v neho dôveru a on sa správa ze ho to ani nemrzí ani nič. Dnes večer keď príde sa ho opýtam ci mu teda takýto vzťah vyhovuje. Neviem co ďalej fakt..
Dospelý chlap si ma pýtať povolenie od ženičky či si môže zapáliť 😂 nerob si to prosím ťa ťažšie než to naozaj je.. Zbytočne sa ubíjaš. Prečo to nemôžeš akceptovať ? Je dospelý a zarába si na to ... Máš dve male deti tym kafri ešte do života kým sa nechajú.
Ja som plne na tvojej strane a len zíram čo ti tu fajčiarky nakladajú. Ešte ty si zlá ....
Samotné fajcenie je hnus a neexistuje pre mňa žiť s takym partnerom. Vedel o tom že to neakceptuješ a napriek tomu FAJČIL.
To že to robil poza tvoj chrbat a klamal ti rok do tvare ze nefajcí je na koniec vztahu. Nie kvoli fajceniu ale KLAMANIU.
A dotretice to psychopatické smiatie keď ty si sa o veci chcela rozpravať (rozpravanie malo prist z jeho iniciativy) tak ako za to by bol koniec.
Tu nejde o to ci je koncom rozchod rozvod odstahovanie ... to je jedno ci by sme boli rozvedení alebo nie ci zili v jednej domacnosti alebo nie, to je KONIEC v mojom vnuti s takym debilom.
Mrzí ma čo sa ti stalo.
Moja najlepšia kamaratka sa rozišla s priatelom kvoli tomuto istemu. Nastastie priatel a deti nemali este.
To iste, dohoda ze nebude fajcit. Fajcil a klamal ze nie.
Este to fajcenie by mu mozno bolo preslo a dostal by sancu na moznost vybrat si nefajcenie a zivot s nou, alebo fajcenie a zivot bez nej.
Za to KLAMSTVO ani nedostal na vyber uz.
Je to moja fakt blizka kamaratka viem ze ho milovala uprimne a iny dovod tam nebol. Aj on ju nedavno som si s nim pisala o tom. Bohuzial zavislosti nicia vztahy.
Ona uz je vydata za nefajciara a vazi si ho ze nefajci.
Mimochodom dnes som sa isla dogrcat v skolke v satni par minut co tam bol po dieta rodic fajciar. Nie mat to doma ....
Tu je problem to že podmienka NEFAJCENIA bola ferovo dohodnutá na začiatku vztahu. A on s tym suhlasil a vyjadroval.
To len na margo toho že ti tu pisu capiny ze nemozes dospelemu chlapovi urcovat ci fajci alebo nie.
Ale mozes lebo na niecom ste sa dohodli na zaciatku vztahu. Ten chlap nezije sam ale ten smrad nosi domov a mi a nan aj tvoje peniaze z manzelstva. Ty veru mad do tohi co hovorit.
On mal byt chlap, pred rokom si ferovo sadnut za stol a oznamit pravdu ze zacina fajcit a spytat sa ta ze kedze vie ze ste sa dohodli inak a nenavidis fajcenie ze co to zmeni na vasom vztahu.
@blunka keby môjmu mužovi vadilo že mám rada čokoládu a ja by som ju tajné jedla v komore, tiež by sa za to somnou mal rozísť a bolo by to fér? Čokoláda je tiež závislosť, tiež ide do peňazí a tiež nie je zdravá.. len teda asi nesmrdi..
Podotýkam, nie som fajciarka, fajčenie neznášam, môj muž prestal fajčiť pred rokmi z vlastného.presvedcenia, nie z môjho dotlačenia..
@jana_eyre_2 porovnávas čokoládu a cigarety? 🙂
Si detinska, necudujem sa ze ti to nechcel povedat ked sa spravas ako z retaze odtrhnuta hysterka ( ak sa spravas takto bezne ani sa necudujem, ze zacal znova fajcit)
Porovnávam prístup k závislosti.. aj na čokoláde si človek vie vypestovať závislosť a tiež jej priveľa škodí.. ty porovnávas zase alkohol a drogy s cigaretami, čo som uz napísala že je neporovnateľne, pretože alkohol a drogy ti ovplyvňuju úsudok, zatiaľ čo cigarety to nerobia..
Ja si myslím, že tu nejde o cigarety, ale o ten mega ojeb...bavme sa o princípoch...tak ako nie je fer nájsť si fajčiara a potom ho drbat za fajčenie, tak toto je z opačného konca a rovnako nefer...vždy je lepšia facka pravdou ako hladkanie klamstvom a je úplne jedno, že dotyčný si to ospravedlňuje, že tajil to v podstate "v prospech" manzelstva, faktom je, že nebol a nie je schopný čeliť dôsledkom svojho rozhodnutia...a to potom otvára otázky ďalšie ohľadom xy iných situácii, ktoré boli a budú, o jeho podstate, povahe....no čím hlbšie sa v tom hrabes, tým viac sa láme dôvera...ano nie je to pervitín, ale zase nevidím dôvod to zlahcovat len preto, ze to mohlo byt aj horšie...sa tu niektore chovate akoby ste sedeli za dverami ich spalne 24/7. Predstavte si random vec, ktorá vam bytostne vadi a polozte ju do situacie...ako vravim ide o klamstvo a nie cigy...jo a som fajciarka s troma recidivami ✌️
@tinqua tiež som chcela podotknúť hlavne to ze klamať niekomu a nielen niekomu ale najbližšiemu človeku vyše roka a aj priamo do očí..
Tak si tu dostala 8 strán rád. Čo si si z toho teda zobrala? Chceš sa rozviesť alebo mu vždy povieš, aby na teba dýchol, keď príde domov?;)
@sss777 nie určite nevyžadujem od neho dýchanie, to som nevyzadovala nikdy... Podľa jeho slov a toho všetkého co sa udialo posledné dni usudzujem a myslím si ze sam pochopil ze to robil iba z nudy, teraz už zatiaľ 3 dni nefajčil vôbec. Každopádne aj keď teraz bude, asi ma to už nebude bolieť tak veľmi ako keď som to zistila. Mrzieť ma to bude to áno. No uvidíme co prinesie čas. Vždy keď máme nejakú hádku alebo niečo tak potom struha dobrotu tak uvidím koľko mu to vydrží. Paradoxne keď rozmýšľam, naše hádky si vždy väčšinou pre to čo robí alebo urobil on. Tým nemyslím ze ja som bez chyby ale to ze ja keď niečo urobím zle alebo tak, tak sa okamžite bud priznám alebo chybu napravím alebo robím všetko pre to aby sa to hneď vyriesilo
Skúste sa spolu zamerať na niečo krajšie.
Vonku je síce tento týždeň chladnejšie, ale aj tak sa dá ísť von.
Naplánujte si spoločný čas- kino, prechádzku, turistiku... aby ste mohli obnoviť vzťah
@majlo1234 nie nebola s tým v pohode, akceptovala SMRAD CIGARIET KOLEGOV. Čiže znova klamstvo. A nevidím jediný moment že by sa správala k nemu ako malé decko. "Dospelý" muž = niečo sľúbi, potom si potajme poťahuje, opakovane klame do tváre a keď ho odhalia, ide najskôr do útoku a potom do psychopatického rehotu. Myslím že nedospelý je tu len jediný jedinec. Je pre mňa strašne fascinujúce že takéto detinské nedospelé správanie partnera je niekto schopný považovať za OK.
Mám 5r. dcéru ktorá už chápe (tento rok vidím že jej to už vošlo do hlavy po pár zaklamaniach) že klamanie je hranica za ktorú sa nikdy nejde. A "dospelý" muž si klame len také fukoty rok v kuse.
@blunka neni to ok, samozrejme to nie. Ale tiez tu vidime len jednu stranu. Ktovie, akym sposobom ho ona konfrontuje…nechce sa mi uz v tom tocit, ani ho nechcem obhajovat, je to samozrejme vrcholne trapne, aby takto klamal. Moja pointa je, ze kym to uspesne tajil, tj. nijak to neovplyvnovalo ich spoluzitie, bolo vswtko ok. Teraz je zmena len ta, zw ona o tom vie, on fajci pravdepodobne dalej, ale je to obrovska drama.
Proste to nevidim tak strasne cierno.
Ty si taká skvelá, že si zaslúžiš rovnako skvelého chlapa. Tohoto chudáka nechaj žiť s jeho cigaretami.
OMG toto nemyslis vazne???? Nerob to, vsetko takymito výstupmi kazis. Moja mama to tiez neznasala ale moja mama bola aspon v tom rozumná, ze Moj otec nemohol pred nou fajcit. Rešpektoval to, ze pred mamou nie. Takze si zapálil v praci alebo napr. na nejakej akcii sa vytratil na chvilu. Ona to neriesila aj ked to z neho citila a on zase poctivo vzdy mentolové cukríky, zuvacky, furt to mal po aute. Ked mal stresové obdobie fajčil viac, napr. presne ked staval dom, tak ma posielal sem tam kupit cigi. Ale ked mal klud, tak nemusel mat cigu ani cely vikend. Bol doma, tak ani nemohol chudak 🤣🤣🤣. A este jednu radu, za takyto výstup by ta mnoho chlapov poslalo rovno do riti, tak skludni hormon. Ty si musis uvedomit, ze on nie je tvoj majetok a ani tvoje dieta. Moze si robit vo chce. Je dospely. Moze max respektovat to, ze ti nebude fajčiť pod nosom.
Ale ja už nefajčím 5 rokov
@blunka si chora? On maka 6 dni v tyzdni, takze su to hlavne jeho peniaze. Ona sedi doma na riti a on sa moze aj zodrat. Cely tento cirkus je o tom ze ona mu este ide vyratavat na co kedy minie, lebo vraj bude mat malo. Ocividne je s nim pre peniaze, tie jej nesmrdia. Problem nie je kvoli cigaretam ako takym pokial to rok necitila. V hlave jej hrmi ze kolko on prefajci.
Teba by som za partnerku fakt nechcela. Ako sorry ale bud ho ľúbiš a akceptuješ nejaký ten zlozvyk alebo ho neľúbiš a škrabkaš si ego
@majlo1234 ani sa nedivím že to tajil keď má doma takú historku...
Autorka k tej rakovine. Kamarátovi zomrel ocko keď chodil do ôsmej triedy na ZŠ. Muž ktorý nikdy nefajčím, staral sa o rodine a BUM rakovina, bohužiaľ zomrel. Kolegovi zomrela manželka ktorej zlyhala pečeň a hoci fajčila prišlo to zo dňa na deň a behom dvoch mesiacov sa z jej detí stali "polosiroty" ...
Môj dedo zomrel dva mesiace pred tým ako som sa narodila. Mal tiež rakovinu pľúc, a kým na to prišli bolo neskoro, keďže dr. to pripisovala "nádche " bohužiaľ zomrel. Z maminho rozprávania viem, že neskutočne trápil a lapal po dychu. Nepomáhalo mu už ani morfium. Ci to mal z fajčenia netuším...
No takto, po tých tvojich odpovediach sa ani nečudujem, že fajčí potajomky. Kto vie čo všetko ti ešte tají. A teda vybral si teba, alebo cigarety?
@natiblaskova pravda, ale zas ja byt chlap, tak sa postavim za seba. Mne by bolo trapne sa schovavat. Proste si to vykomunikujem, ze mam taku ptrebu, zarobim si na to, ak ti to vadi, nebudem ti dychat pod nos…a tento tutmak to bude tajit a potom sa hlupo smiat🙂↔️ nechcela by som ani taku zenu, ani takeho chlapa, aby som pravdu povedala
@blunka keby môjmu mužovi vadilo že mám rada čokoládu a ja by som ju tajné jedla v komore, tiež by sa za to somnou mal rozísť a bolo by to fér? Čokoláda je tiež závislosť, tiež ide do peňazí a tiež nie je zdravá.. len teda asi nesmrdi..
Podotýkam, nie som fajciarka, fajčenie neznášam, môj muž prestal fajčiť pred rokmi z vlastného.presvedcenia, nie z môjho dotlačenia..
Autorka, už ubehol nejaký čas. Ako to nakoniec dopadlo? Prestal, alebo si sa a tým vyrovnala?
@jana_eyre_2 "keby môjmu mužovi vadilo že mám rada čokoládu a ja by som ju tajné jedla v komore, tiež by sa za to somnou mal rozísť a bolo by to fér?" .. "aj na čokoláde si človek vie vypestovať závislosť a tiež jej priveľa škodí.. " ... Takže pokiaľ ja začnem jesť čokoládu za 4€ denne, priberiem 100 kg, budem mať podlomené zdravie, ... A sľúbim mužovi, že s tým prestanem a nebudem ju jesť a on zistí, že ju potajomky rok jem, bude to stále ok? Vôbec nebude mať právo sa hnevať?

Ja som plne na tvojej strane a len zíram čo ti tu fajčiarky nakladajú. Ešte ty si zlá 🥳🥳🥳