Manžel verzus kamarát?
Dobrý deň...S manželom sme spolu 11rokov,máme dve krásne deti,7rokov a 5mesiacov..Naše manželstvo nefunguje,ani náš vzťah nebol nikdy dobrý.Ale som z rodiny,kde som sa musela vydať ,keďže som ostala tehotná a neprichádzalo do úvahy ostať sama,alebo iba tak na voľno vychovávať dieťa..Tak som celé roky nejako prežívala,roky utekali,s mužom sa hádali,nerozumieme si absolútne v ničom,on môže všetko,ja nemôžem nič..A ani sa nepýta,rovno si urobí po svojom a ja sa musím vo všetkom prispôsobiť a držať hubu..Už má to nebaví,ale vždy som si hovorila,že kvôli deťom a pokoja v rodine to Nejako zvládnem a ostanem,že kto by už len chcel babu s dvoma deťmi atď...Ale jedného dňa,pred rokom,som v jednej reštaurácii,kde chodím občas s deťmi stretla starého známeho a dali sme sa do reči..Je odomna o 15rokov starší,ale bolo mi s ním strašne prijemne.Rozpravali sme sa a on ma vypočul a podporil,že všetko raz bude ok a ja si uvedomím, že v takomto vzťahu byť nechcem a odídem..Odvtedy sa stretávame a píšeme si v rámci možností,ako kamaráti,nikdy medzi nami nič nebolo..Ale komunikuje sa mi s ním strašne dobre a ja si začínam uvedomovať,že už to nezostáva iba pri kamarátstve..Navrhol mi,aby som sa k nemu s deťmi presťahovala,aby som začala od začiatku a že mi pomôže,ako bude vedieť.. Že má ma rád,aj moje deti,ku ktorým sa správa lepšie ako ich vlastný otec...Skúsila som sa o Tom rozprávať aj s mojou mamou a pripraviť ju na to,že sa možno rozvediem a skúsim začať od začiatku...Nechcela o Tom ani počuť a povedala,že tým pádom nemá dcéru,pritom vie,ako veľmi sa trápim....Neviem čo robiť..Či ostať s manželom pre pokoj v rodine,lebo to tak proste má byť,aj keď niesom šťastná,alebo naozaj vyskúšať žiť život s niekým,koho mám ozaj viac ako rada a byť konečne šťastná žena,matka?

To ste mali hneď napísať, že je vdovec. Každopádne, pri rozhodovaní treba myslieť predovšetkým na deti.