Manžel verzus matka
Popisem situaciu. Mama ma 60rokov, ma komplikovanu povahu, snazi sa manipulovat, casto sa stavia do role obete, casto nerespektuje mna ako matku mojich deti (hlavne pravidla ktore mame, dava mi nevyziadane rady, pyta sa ma otazky akoby ma kontrolovala v zmysle ci som deti dobre obliekla/nakrmila 🙈). Boze uz ked to pisem mi je z toho... No a manzel, ten je uz na nu haklivy, vadi mu najma to, ze detom dava strasne vela sladkosti, zbytocnych darcekov (ktorym sa male deti samozrejme tesia, co zase tesi ju). Nevidavaju sa casto, zhruba raz sa dva /tri mesiace. Ona ma vnucata rada, aj oni ju. Mna jej spravanie tiez vytaca, ale na druhej strane si vravim, ze nebyvaju spolu casto, je to moja mama, vnucata ju maju radi a aj ona ich, tak aj ked ma vytaca, ten jeden den za dva mesiace si budem hryzt do jazyka. Lenze moj manzel ma inu povahu, je tvrdohlavy, nechce ju vidat, vadi mu to - hlavne to nerespektovanie - tak si dava podmienky, ze jej mam povedat, ze nech im nedava tolko darcekov/sladkosti. Ja som jej to vravela uz milionkrat, ona to robi stale, v tom sa nezmeni, niekedy mam pocit, ze uz akoby naschval. Neviem ako tuto situaciu vyriesit. Povedala som mu, ze ok, tak pojdem jeden den sama s detmi k nej, ale potom nech caka, ze ja budem tak isto pristupovat k navstevam jeho rodicov, kde su zas ine problemy, ale ja ich neriesim, fungijem tam tiez taktikou zahryznutia do jazyka. Ale nechcem to takto robit, aby bolo v rodinach napatie. On je strasne neustupny, vela sme sa o tom bavili, neda si povedat. Ona ked jej nieco poviem, tak sa urazi, rozplace, ved ona chce len dobre, kazdy jej ublizuje...
Moje deti,moja rodina, moje pravidla. Mama ci nie,musi to tolerovat. Mama uz svoju ulohu splnila,nech nerozbija rodinu svojej dcere. Moze plakat kolko chce aj sa urazat.......Musi tolerovat inych
Manžel sa snaží Ťa podporiť pred Tvojou mamou a on je ten zlý? Ty si nevieš zabezpečiť materský rešpekt. Vaše deti, vaše pravidlá. Toto deti vidia. Podrýva vám to autoritu pred nimi. Učíš deti si kúsnuť do jazyka v nesprávnom prípade. Niekedy je potrebné naozaj mlčať, lebo to situácii nepomôže. Ale toto je o výchove detí. To im programuješ na celý život. Učíš ich, že manipulovať je ok, ísť za svoje hranice je ok a vy ako rodičia potrebujete napomínať, nemáte autoritu. Toto sa Ti v budúcnosti môže nepekne vrátiť. Poďakuješ za to svojej mame? Vážila by som si podporu manžela.
Ja by som ti uplne uprimne a v dobrom poradila par sedeni s terapeutkou aby si sa efektivne naucila stanovit si hranice.
Ja mám podobnú svokru, milión krát som povedala, že nech nekupuje toľko sladkosti, hračiek, no akoby hrach na stenu hádzal. Takí ľudia sa nezmenia. U nás sa problém vyriešil sám, svokra má zdravotné problémy a nevládze už behať po obchodoch.
@subartic toto sa mi zdá najlepšia rada. Čo sa stane v holyvoode, ostane v holyvoode. Ale,šla by obmedziť návštevy, stačilo by raz do mesiaca. Bez muža, aby nenastali ťahanice. Poďakovať, zobrať deti a všetky sladkosti a hračky nechať tam. Prídu Vianoce, nechať dve balíčky , ostatné nedajte. Alebo nekupujte vy, aspoň ušetríte. Alebo ich pridajte na Bazoši. Hlavne sa nesnažte meniť matku, to nedokáže ani satan z pekla.
@janickacrazy 😀
kazdemu z vas nieco vadi, tak si ako rodina nastavte minimalne pravidla a drzte sa toho, napr. dieta moze 1 sladkost denne, ak im das viac, zvysok pstane u teba do dalsieho dna / navstevy. Mrzi ma, ak sa na to urazas, ale taketo su nase pravidla. Bodka. Bud ich budes respektovat alebo obmedzime stretavanie a nenechat sa vydierat a manipulovat sebou. Co je to za zivot, nonstop si kusat do jazyka...

Nemyslím ze je autorka vztahovacna. Ma pravo byt ako matka respektovana. My to mame podobne az na to ze muž je ten pokojny a nestojí mu to za hádku. Moja mama je manipulator a nerešpektuje moju výchovu niekedy mam pocit ze naschval rýpe co vsetko robim zle a tam nepomáha nic iné ako obmedziť kontakt pretože ona nepozná slovo nie