icon

Manžel viac pije a klame: Ako riešiť situáciu?

15. nov 2023

Baby, idem si k vám po radu a podporu.
V poslednom čase som si vsimla, že manžel viac pije = 1-3 fl vína večer + 1-2 whisky, niekedy si naleje aj ráno (1 pohár až flaša)... a ja som z toho reálne v šoku!!!
Vedela som, že si večer dá víno, nevadilo mi to, keďže ja nepijem, tak si dal sám, nemala som problém, kým som videla, že si to vie menežovať. Plus s alkohol robí v práci, tak má ľahký prístup a ja netuším, kolko čoho vypije tam.
V posledných dňoch som začala registrovať fakt čudné správanie, mám pocit že je furt naliaty, inak sa hýbe pozerá rozpráva a proste vidím na ňom že je iný. Navyše to ranné pitie aj tajne sa snaží a do toho začal klamať ale ako malý že si myslí ako ma okabátil ale sú to také sprostosti že ja hneď viem že ma klame či už ohladom chlastu alebo s iným.
Výhovorky a dôvody prečo pije začínajú byť už úplné somariny a ja som z toho v koncoch.
Takéto kritické stupňovanie pozrujem tak posledný mesiac dva, najprv som to moc neriešila ale tento týždeň je už hrot a ja neviem že čo ďalej.
Výbuch a hádka nepomôže, to bude len horšie to viem. Aktuálne som vo fáze, že zbieram dokazy a odhodlávam sa na rozhovor, ktorý by som chcela niekedy ked bude vklude a triezvy ale neviem či sa mi to podarí. čakám že aj tak vybuchne že bude polno výhovoriek a klamstiev...
deti nemáme, sme spolu dlho, máme pred 30. odísť zatial nechcem ale tak trochu sa na to pripravujem, len by som si musela vytvoriť finančnú rezervu, čiže potrebujem čas. Najradšj by som to ale chcela vyriešiť lebo ked si poredstavím, že od neho odchadzam, mrzí ma to a cítim, že ho stále lubim, chcem mu pomocť.
Neviem ako najlepšie postupovať. Je mi z toho zle ťažko smutno som sklamana, total zradil moju dôveru. Nemam o tom ani komu povedať, lebo hned by bolo na mňa najhoršie spustila by sa strašna vec tým. Chcem to zatial sama nejako ale nechcem to trpieť a prehliadať.

Strana
z3
matullienka
15. nov 2023

A ešte jedna vec ja by som tieto problémy pred rodinou netajila,nikomu tým nepomozes a možno si aj sami uvedomia, že keď prídete na návštevu nie je vhodné ponúkate akýkoľvek alkohol. Rovnako ja by som doma všetky fľašky zlikvidovala aby sme nemali vôbec nič. Aby si jednoducho po príchode domov nemal čo naliať. Ak prinesie nové, kým bude na wc alebo v sprche znova zlikvidujem.
Veď denne toľko vypiť musí ísť aj slušne do peňazí

janickacrazy
15. nov 2023

Ja by som na stôl hodila rozvodové papiere, on potrebuje dáky šok, aby sa spamätal. Potrebuje vidieť, že to ozaj myslíš vážne. Ak ho toto nedonúti ísť sa liečiť, tak už nič. Nemá zmysel ostávať v takom vzťahu. Dala by som mu jedinú šancu ísť sa liečiť, ak nebude chcieť ísť, tak by som odišla a podala o rozvod. Si mladá, nájdeš si druhého. Majetky sa poriesia, toho sa neboj.

tamitamitami
15. nov 2023

Tvoj muž pije veľmi veľa, ak pije počas dňa (ráno) znamená to že je závislí na alkohole a už bez neho nevie fungovať.

Ja by som mu to priamo povedala že viem čo robí a vysvetlila mu aký veľký problém má. Dala ultimátum buď prestane piť a bude sa liečiť minimálne ambulatne (ak to nebude zvládať tak hospitalizácia) alebo odchádzam. Nedávala by som mu zbytočne priestor na rozmýšľanie.
Ja by som mu nejaký čas dávala fúkať ak by sa rozhodol s alkoholom skoncovať (musel by si moju dôveru získať).
Je úplne jasné že ak sa pre takýto krok rozhodne bude musieť zmeniť prácu.

lenkahvh
15. nov 2023

@autorka - On problem nevidi a to je najvacsi problem. V jednom nemeckom dokumente vravela jedna prevadzkarka v hoteli na Malorce, ako do toho spadla, tam pripitok s hostom, tak kostovka a po nejakej dobe zistila, ze "Es geht nicht mehr ohne" - uz sa to bez toho neda. V tomto sektore lahko clovek do toho spadne.
Skus najprv v ramci vasho rozhovoru - ktory mu ohlasis vopred, napriklad ho pozvi na veceru, ze s nim chces nieco dolezite prebrat - tam na verejnosti nebude mat tolko priestoru robit sceny - povedat mu, ze ty vidis, ze on ma problem a nech skusi tyzden -2 alebo mesiac nepit vobec. Potom ze si ochotna pripustit, ze on nema problem - /akoze nema, my vieme ze ma/. On to predpodkladam nevydrzi, takze budes mat relevantny dokaz, ze uz nevie bez alkoholu fungovat a budes nastojit na dalsom kroku - ambulantne liecenie, tvoj odchod, rozvod, atd .

lenkahvh
15. nov 2023

este napad - na tu vecer chodte autom, aby on nemohol pit a musel soferovat - ak to bude vopred vediet, mal by to zvladnut nepit v ten den

alexandra383
15. nov 2023

S takymi vyhovorkami, ake ma on, nikdy neprestane. Aj keby mu dokazy ukaze 10ludi. Odid od neho. Ved si mlada, na to aby si sa trapila. A nie neprestanes len tak platit hypo, normalne budete mat vysporiadanie majetku.

tiezjedna
15. nov 2023

@lenkahvh toto je úplne zbytočný risk. Ešte si vypije a za sadne za volant. On už je dávno za hranicou dokazovania, on veľmi dobre vie, že je zle. Len nemal dôvod to riešiť. Musí sa s ním ihneď na rovinu porozprávať, navrhnúť kroky a povedať jasne aj to, čo nastane, ak nepôjde na liečenie a nebude problém riešiť. A potom na tom trvať. Bohužiaľ je veľmi pravdepodobné, že to aj tak skončí jeho neochotou a následným rozvodom.

cookie29
15. nov 2023

jasne len jeden pohar...

lenkahvh
15. nov 2023

@tiezjedna autorka pise, ze u nich este ziadny takyto rozhovor neprebehol, takze ona ked nanho vybali liecenie, tak pre neho to bude velky skok vpred - podla neho je teraz vsetko v poriadku - kedze on si popija od rana do vecera a nikto sa nestazuje

0kristina0
15. nov 2023

Ja by som sa mu nedoprosovala, dala by som ultimatum, bud pojde na liecenie alebo s nim koncis. Ktora normalna zena chce zit s alkoholikom? To sa ti nehnusi s takym chlapom si lihat do postele?

tiezjedna
15. nov 2023

@lenkahvh ale oni už mali debatu, pri ktorej sa ho pýtala, či si nemysli, že to preháňa… Akože nadhodit to znova určite môže (aj bude musieť), ale za večeru by som to neschovavala a do auta s nim už vôbec nesadla. Nemôže sa spoliehať na to, ze si kvôli tej ceste neprihne. Aj ten náš človek z rodiny tvrdil, ze ožratý za volant nikdy a predsa sadol. Nastastie ho niekto naprasil lebo šiel cikcakom a policajsti ho zastavili. V krvi cez 3,5 promile…

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
domkakvet
16. nov 2023

Rozhovor s nim a bud prestane alebo liecenie.

1helia1
10. máj 2024

Dobrý večer. Mam ten istý problém, neustále sľubuje, že už nie a stále sa nájde nejaká fľaška. A výhovoriek milión. Ako špenátom terás?

Strana
z3