Manžel vo mne vzbudzuje strašné zlo

sisi2212
28. máj 2022

Ahojte, mam taku zaujimavu temu do diskusie a som zvedava, ci ste sa aj vy stretli s niecim podobnym …. Cely zivot sa snazim byt dobry clovek, pomaham druhym nezistne, som k druhym ochotna, tolerantna, kamaratska a snazim sa byt vzdy prijemna a mila …. Aj sa mi to uz parkrat vratilo samozrejme, ze som sa stretla s ludmi, ktori mali tendenciu to vyuzit na to, aby si na mne zvysovali ego a vozili sa po mne, ale tak vzdy som takychto ludi nejako zo zivota redukovala a hotovo a hlavne boli to nevyznamni ludia v mojom zivote, tak som to neriesila a povedala si o takych ludi svoje …. No ale k veci …. Stretla som svojho manzela, bol to vtipalek, pekny, mily, tvaril sa dobry …. Tak som sa zalubila a zacali sme spolu chodit … asi po roku chodenia zacal mat semtam neprijemne poznamky, povysenecke, urazajuce, ale vzdy to otacal na srandu … tak som to nejako este prehliadala, pripadne som sa rozplakala, bola z toho nestastna …. Casom som si vsak vsimla, ze su taka cela rodina, jeho sestra, mama, len otec nie, ze si tak nepriamo robia posmesky z druhych, povysuju sa nepriamo a tak … Momentalne sme mamzelia, mame deti, spolocne majetky, som na materskej …. Posledne rok asi, mozno dva, su tie manzelove urazack uz teda velmi priame, povysuje seba, svoju rodinu nado mna pri nejakych vymenach nazorov a tak …. A co ma teda extremne desi, ze sa zo mna z toho stava zly clovek, uz nereagujem placom, pripadne prehliadanim ale uz som asi tak hotova z toho staleho urazania, povysovania sa, ze idem do útoku aj ja, zvycajne zacnem naozaj skaredo hovorit na tu jejo mamu, sestru, ktore povysuje nado mna, lebo ma to samozrejme mrzi, hneva ze ich povysuje a hlavne ze ich povysuje absurditami (napriklad cely den makam upratuje a je este neprijemny a poviem mu, ze ci si zasluzim take spravanie za to ako da staram a jeho odpoved, no sak mala si byt doktorka ako moja sestra a nemusela by si robit nic a taketo nepriame povysovania), ze potom zo mna uz vychadzaju naozaj extremy az sa sama desim a zamyslam, ze take skarede veci vobec dokazem hovorit …. Mate niekto podobnu skusenost? Ako toto riesit? Rozvadzat sa nemozem, momentalne som na materskej, cize fakt zavisla v podstate, kedze rodicak nic, dve deti, spolocne majetky, a teda otec je fakt dobry …. Len toto jeho stale nepriame povysovanie a ked mu to poviem, tak on povie ze ved on sa nepovysuje, ze on len nieco povedal a to ze si to ja tak vylozim je moj problem (pritom vzdy sa jedna o nepriame urazenie mojej osoby a este klame ze to tak neni ….

zmrzlinka2021
28. máj 2022

@sisi2212
Ustupky a plac tiez nie su dobrou odpovedou, ale ani to, ako teraz ty reagujes. Co tak mu povedat, co ta zranuje, preco ta to zranuje, proste spolu komunikovat?
Co tak sa porozpravat, ako tieto veci obaja vnimate, preco je nieco pre teba neprijatelne, pre neho ano?

larisalarisa
28. máj 2022

Si zrejme v toxickom vzťahu.

majah212
28. máj 2022

manzel je povysenecky, neisty, manipulativny blbec, ktory ma nizke sebavedomie a dviha si ho na tebe. Takze ako dalej? - chcete obaja zmenit tento styl komunikacie? ak ano - manzelska poradna. takto sa nespravaju dospeli ludia, takto sa nekomunikuje, vo vztahu sa neublizuje druhemu. Nie ani ako otec nie je dobry, pretoze sa to bude prejavovat aj na detoch - bud deti prevezmu jeho komunikaciu a budu tak hovorit s tebou - cize ty sa stanes pre nich tercom, alebo manzel bude podkopavat sebavedomie aj im. Ak to manzel nechce menit - tak zapracuj na sebe, svojej asertivite aj v spolupraci napr. s odbornikom, koučom a pod. Ja by som ho okamzite poslala niekam - ty si mala byt doktorka? hm alebo stacilo sa lepsie vydat a mat chlapa, ktory si moze dovolit sluzku a zena sa moze venovat naplno detom ;) . . To nie je zlo - to su len nenaplnene tvoje potreby uznania, pochvaly, ktoru ocakavas od manzela ale nedostava sa ti. Predpokladam, ze manzel ma zastarane, prehistorické názory typu zena je na materskej tak musi makat, lietat okolo deti, musi mat navarene a blablabla a manzel pride z práce a je oslavovaný ako hrdina....

espritka29
28. máj 2022

Alebo ti to naznacuje, aby si sa dala na prve miesto a stanovila svoje hranice. Nerobila sa milym clovekom, nerozdavala sa pre inych a az potom myslela na seba. To, co sa ti deje sa tyka len teba a manzelovo spravanie je nieco, co sa tyka teba nie jeho (aj ked to znie divne).

marianarem
28. máj 2022

@sisi2212 Suhlasim s nazorom vyssie, skusir sa pokojne porozpravat o pocitoch a pocuvat jeden druheho. Moze byt, ze si navzajom udierate na nejake citlive miesta a proste sa len nechapete.
Mam ale k tomu este dalsie dve pripomienky. Prva je, ze velmi casto tu vidim zeny sa stazovat, ako im muz ublizije, potapa ich, no ale nechcu ho opustit, lebo vraj je dobry otec. Tak podla mna dobry otec musi splnat jednu zakladnu podmienku, a sice ze sa k matke svojich deti sprava s uctou a stara sa aktivne o to, aby sa mala dobre. Lebo vie, ze spokojna mama je pre deti obrovske plus. Ak to nerobi, tak u mna dobry otec nie je.
Druha vec, nevidim na tvojom spravani ziadne "strasne zlo". Proste ta muz vytaca. Kazdy ma v sebe agresivitu a je to zdrave. Nehovorim, ze sa mate mlatit, no mnohi ludia sa snazia byt za kazdu cenu mili, ochotni, priatelski, proste "dobri". A neznesu predstavu, ze dokazu byt aj nastvati, bojovni, v ich ociach "zli". Ale byt nastvaty a reagovat v hneve aj neprijemne je prirodzene. To len tak na okraj, lebo na zaklade nazvu temy som si hovorila, ze ktovie co to pod vplyvom manzela robis.

dadis
28. máj 2022

Ak by si cely den nepratala, ale pratali by ste spolu, nemala by si pocit nedocenenia a jeho poznamky by sa ta nijako nedotkli. Tak nabuduce mu daj do ruk vysavac, handru a zbehni si ku kadernicke...a ked bude frflat, povedz, ze aj jeho sestra chodi a nik jej to nevyhadzuje na oci. Prestan byt tackarka,urci si svoje hranice, tvoj zivot zacne byt kvalitnejsi..

0silvia0
28. máj 2022

@sisi2212 zmenila by som taktiku. Nevracala by som mu spat tie jeho dristy, ani by som sa nebranila. Skor by som pokojne poznamenala, ze je smutne, ze takymto sposobom si dviha ego na vlastnej manzelke. Povedz mu, ze ty mu to vracat nebudes, lebo si uz davno dospela a z takychto skolkarskych taktik si uz vyrastla, tak nech ta s tym laskavo neotravuje.

sisi2212
autor
28. máj 2022

@zmrzlinka2021 pre neho je ale neprijatelne len čo spravim ja a ked mi on fakt ublizuje je to ok, milionkrat som mu to vravela, ale proste reaguje bezcitne, sposobom, ze si vymyslam a este zo mna robi hlupu …

sisi2212
autor
28. máj 2022

@majah212 ano tie zastarane nazory to na neho sedi, ked po nom nieco chcem s detmi tak vsak ja som na dovolenke predsa, nakoniec urobi pomoze, ale okolo milion reči …. No skorej si myslim, ze on na sebe pracovat nemieni, skorej asi ja budem musiet nieco zmenit, naucit sa inak reagovat 😞

sisi2212
autor
28. máj 2022

@espritka29 asi budem musiet byt viac sebecka …. Len sa to naucit 😉 cely zivot som bola inak vychovana a prirodzene sa tak spravat neviem

luccija
28. máj 2022

@sisi2212 spraví z teba rovnako zlého človeka ako je on:(

sisi2212
autor
28. máj 2022

@marianarem och dakujem za tieto slova, ono asi ten pocit zla mam aj z manzelovych reci, ze ked mu ja odpoviem nieco a zautocim aj ja, tak mi povie vaz slova, aby sa ti to nevrátilo a potom asi zacnem uvazovat boze ved ja som asi fakt zla a co ked sa mi to fakt vrati

sisi2212
autor
28. máj 2022

@dadis najhorsie ze uz som sa raz tak nastvala a prestala byt tackark, jednoducho som prestala doma robit a ze vsak ok, ked si tak povysujes tu svoju rodinu, nech ta dojdu obsluhovať oni, to som si vravela …. Prestala som mu zehlit, prat a vysledok bol, ze zasa reci, no toto keby ludia videli aka si ty nemozna, hrozne, to asi zavolam navstevu nech sa pozru a podobne ….

sisi2212
autor
28. máj 2022

@0silvia0 to som mu tiez uz povedala, jeho reakcia, sle zlatko ved ja si nedviham na tebe ego, ved ja ti hovorim pravdu a tym ze ti hovorim pravdu, si dvihat ego nemozem ….

sisi2212
autor
28. máj 2022

@luccija ved to da mi presne zda ze to robi, najhorsie ze on sa za kazdej okolnosti tvari ze ved on je dobry, on len pravdy hovori a fakty a to ako ja na to reagujem som zla

0silvia0
28. máj 2022

@sisi2212 nereagovala by som na jeho povymyslane odpovede, nech si trepe co chce.

sisi2212
autor
28. máj 2022

@0silvia0 ano, asi da nenechat vtiahnut do tej jeho hry, lebo potom sa to vyhroti vzdy a uz zacnem skaredo a odporne aj ja mat reci od zufalstva 😞

espritka29
28. máj 2022

@sisi2212 aj ja som bola inak vychovana a som pre seba na prvom mieste. Nie je to sebectvo. Sebectvo je bezohladnost a povysenectvo atd… tu ide len o nastavenie vlastnych hranic a veci sa zacnu diat. Som zivy priklad.

tykat
28. máj 2022

Ja som tak musela uzemniť časť rodiny, presne pre take povyšovanie a porovnávanie kto je lepší, múdrejší, šikovnejší… raz ma fakt nasr*li tak som im s kľudom obdivne povedala “ ano ste najlepší, úplný zázrak, nechcete ísť do telky? Veď to by mal cely svet vidieť akí ste dokonali” a mam pokoj 😎 uz ani zopakovať nebolo treba.

sisi2212
autor
28. máj 2022

@espritka29 len ako si tie hranice nastavit v manzelstve, moj manzej je typ ze ked sa nebudem rozpravat, tak sa nebude ani on a este sa mi bude smiat do ksichtu, ako naozaj takehoto cloveka stopnut, ktory sa tvari ze je vo vsetkom nad vecou ….

tykat
28. máj 2022

A mužovi by som odvrkla “keby som bola doktorka ani o teba nezakopnem”

sisi2212
autor
28. máj 2022

@tykat ano, aj to je svojim sposobom taktika ze s nimi suhlasit a presne takto ironicky im nieco dat a zostanu v soku …. Taketo typy mozno chcu ten boj, chcu v tebe vyvolat ten hnev, plac alebo podobnu reakciu, ze z toho asi ziju …. A pravda mozno ked im clovek odpovie ano mas pravdu tak koniec, nevedia čo dalej …. Len teda niekedy sa človek asi neovladnu a tak prirodzene zareaguje ked uz je to urazanie moc a uz je vlastne vtiahnuty do tej hry, co oni chcu ….

sisi2212
autor
28. máj 2022

@tykat si zapisem tieto odpovede od vas zien, naozaj super niektore a musim pouzit, ked dojde iste k istemu 😅☺️

espritka29
28. máj 2022

@sisi2212 Tak ze zacnes riesit seba, nie jeho a jeho reakcie. Nauc sa mat rada, pochvalit samu seba atd. Ak je hodnota cloveka zavisla od druhych ( uznanie, pochvala atd) nikdy nebude stastny. Stastie a vnutorne vyrovnanie je v kazdom z nas. Ak ho v sebe najdes do takej miery, ze budes ozaj spokojna a vyrovnana, ani jeho alebo kohokolvek poznamky sa ta nedotknu. Vlastne uz ich ani nebudes zazivat.

sisi2212
autor
28. máj 2022

@espritka29 musim na sebe popracovat, pravda, necakat na pochvalu druheho, ale povedat si sama, aka som sikovna, co som vsetko stihla, urobila, bezohladu na jeho blbé reči …. Len je to tazke, ked sa vlastne snazim aj kvoli tomu, aby bol on spokojny a ziadna pochvala z jeho strany len urazky …. Zamrzi to

jenny1990
28. máj 2022

@sisi2212 Je to manipulátor.

sisi2212
autor
28. máj 2022

@jenny1990 myslite? Ze to je az tak? Akoze uz ma aj to napadlo, len to sa asi riesit moc neda, ked to tak naozaj je

0silvia0
28. máj 2022

@sisi2212 podla mna je vyborna taktika, ktoru ti napisala @tykat ... pritakavaj, chval, ano, si uzasny, tvoja rodina je uzasna, tvoja sestra je perla medzi vsetkymi zenami a ty si uplne naj muz planety😇

sisi2212
autor
28. máj 2022

@0silvia0 ano, aj mi to je smiesne ked si to predstavim, tsk mozno bude v soku, ze pritakavam a este sa aj na tom nakoniec zabavim, ze mi to uz samej pride vtipne ☺️

simca06022011
28. máj 2022

S takymto človekom sa o pocitoch rozprávať je o ničom. Je to "toxicky"clovek, kt slabosť otoci proti tebe. Aj na to ze ti ublizuje ako ta porovnáva si vymysli nejake "prirovnanie". To pritakavanie je riešenie, kym ta to bude bavit... Pretože jedine tym zmiznú hádky. Ale to co ublizuje tebe asi nie a ani jeho ucta k tebe sa tym nezmeni. Ak zrazu neprestane byt takýto, lebo ho to uz nebude bavit. Skusila si porovnávať ty so svojou rodinou? 😁 nastaviť mu zrkadlo? Myslim ze u neho ide o nejaku charakterovu crtu, maju to v rodine ako "ok správanie" a mozno by ho prebral, az vážny konflikt, rozchod atd. Ved ked je taky dokonaly a ty nie, nech si nájde seberovnu alebo ide za tymi jeho "dokonalymi". Tebe znizuje sebavedomie, proste ta vmanipuluje kam on chce...