icon

Manželka a jej zlý životný štýl

harrisson
18. feb 2022

Ahoj. Poprosím prítomných o radu, názor. Moja manželka ( poznáme sa už 8 rokov, z toho sme rok manželia ) sa o seba nestará a je to čoraz horšie. Na mejkap, nechty, vlasy a oblečenie možno dbá, ale tam to konči. Ma dosť veľkú nadváhu, nehýbe sa, skoro nikam nechodí, čo ešte zhoršil homeoffice. Jej večer je hlavne o pozeraní seriálov. Stravuje sa dosť zle a nepravidelne, niekde kvôli práci obed rovno vynechá. Posledný roky viditeľne pribrala a hoci mne sa plnšie ženy páčia, ak to takto ďalej pôjde - neviem, neviem. Nie je pri ani dvakrát príjemné počúvať poznámky rodiny a okolia. Už padla aj otázka, či neni tehotná :/ Má VS, je vzdelaná a inteligentná, tak jej postoju nechápem. Nechápem, že nemá snahu niečo robiť a byť zdravšia. Ja nie som žiaden svalnáč, ale snažím sa behať, cvičiť a vždy niečo užitočné robiť. Som z toho smutný, lebo chradne. Stále ju nabádam k zmene životného štýlu, ale nemá to efekt, pripadne výdrží týždeň dva a po diéte všetko naberie naspäť. Nepomohli prosby ani vyhrážky. Už som zúfalý, nešťastný a frustrovaný. Obaja máme okolo 30r, máme sa radi, sme celkom dobre finančne zabezpečení a snažíme sa o dieťa. Ďakujem.

lala123
20. feb 2022

@harrisson ja neviem ale mal by si to v prvom rade riešiť s ňou a nie tu. My nevidime do jej vnútra ani do Vášho vzťahu. Väčšina ľudí jedlom kompenzuje niečo čo im v zivote chyba . Niečo ich nenapĺňa tak sa naplnia sami. Pri chudnutí a celkovo zmene životného štýlu je to v prvom rade o hlave. Môžeš cvicit koľko chceš keď si to neposkladali v hlave tak dlhodobo nevydržis a jojo efekt je 100%. Ja neviem ale napĺňa ju Vás vzťah ? Citi sa byt milovanou a rovnocennou zenou vo vzťahu? V iných oblastiach Vám to klape? A dieťa? Chcete to obaja alebo sa to očakáva od Vás vzhľadom k tomu , že ste spolu dlho a už by sa patrilo? Skús si najprv sám odpovedat a potom sa skús s ňou porozprávať nie útočne ale proste tak, že ti na nej zalezi a že si sama škodí prežieranim a sedením pred tv. Pred napr. 5 rokmi bola aká? Aktívna ? Chodila cvicit, na prechadzky alebo lyzovat, korčuľovať? Lebo ak nie tak ani teraz nezačne to by ju muselo niečo extrémne nakopnúť. Ak bola aktívna a terar nie je tak asi zpohodlnena a bola vždy taka len koli tebe sa premahála. A ešte má napadlo vieš ono je iné sediet na riti a jest čo chcem v 20 a iné v 30-35 . Tam sa už na človeka nalepí aj cista voda obrazne povedané. A možno to je fak celé len dobou v ktorej žijeme. Skončí homeoffice, príde jar teplo človeka to nakopne a nechce sa mu doma sediet keď je pekne.

modrakengura
20. feb 2022

@janinka007 tak myslela som v jej velkosti samozrejme a ak to nezaberie tak aplikovat ten isty postup ale kupit vo velkosti na milenku :D

lauraaaaaa
21. feb 2022

@harrisson ako sorry .,,milujem ,,tento typ mužov ...žena je pribrata...mala by behať ... má ten pocit chlap?tak nech začne on najprv.toto iste sa stalo s mojou kamarátkou.muz mal 100kg. NA výšku 173cm.ona 75kg na 168cm.no príbeh nedopoviem.zmeny robme prosím vás najprv cez seba.

gabriela_obzerova
21. feb 2022

@harrisson ked nepomaha , co ste robili doteraz, zamerajte sa chvilu na seba. Skuste Vy zamakat na sebe a kludne pred nou- vecer pri telke brusaky a pod. a mozno ked uvidi fyzicku premenu na Vas, ze ju to nakopne. Uvidi, ze sa to da…. Taka pozitivna motivacia.
No a dietatko- tazko povedat. Zeny s nadvahou mavaju obcas problem s otehotnenim, ked schudnu- zadari sa, mam kamosky v okoli… Potom bude vela kocikovat, vela v pohybe, neskor bude utekat za dietatkom… a sama zisti, ze je lahsie nahanat batola, keby mala o 20 kg menej ako fucat za nim a nestihat ho dobehnut.
Chce to uprimny rozhovor

jessicai
21. feb 2022

@harrisson možno by pomohlo kúpiť psíka. Bolo by jej ho hádam ľúto nechať bez prechádzky. Ja chodím každý druhý deň našou fenkou na prechádzku a niekedy aj každý deň. Nedá mi to keď vidím, že nemôžeme s ňou ísť manžel na prechádzku,aby som ju nechala len tak nudiť sa doma. Keďže to je fenka plná energie veru mám rýchlo chôdzu namiesto prechádzky. 😀

kpn
Autor odpoveď zmazal
kristinaanna
21. feb 2022

pre mňa osobne je motivácia zdravie, neznášam chodiť po doktoroch, neviem dlhodobo a pravidelne brať lieky takže mojim cieľom je mať čo najdlhšie dobré výsledky, a inak ako zdravým životným štýlom sa to nedá

0kristina0
21. feb 2022

@kpn ono to nie je take jednoduche ako pises. Pritazlivost vo vztahu je velmi dolezita. Pokial ju nespoznal uz s nadvahou ale nadobudla ju pocas manzelstva je prirodzene ze ho prestane pritahovat. Preto by malo aj jej zalezat na tom aby sa svojmu manzelovi pacila. Aj toto je jeden z dovodov preco su chlapi neverni (neospravedlnujem to) a potom tu zeny vyplakavaju, ze ich manzel si nasiel bokovku. Nikdy to nie je vina iba jedneho ale pricinia sa o to obaja.

janadidiova
21. feb 2022

@julka828 milá Julka, mám pocit že autorovi ani tak nevadia kilá navyše ako také, sám píše že má rád plnšie ženy. Z jeho príspevku som mala pocit, že mu skôr prekáža životný štýl a obáva sa o zdravie svojej ženy, s ktorou chce mať dieťa. Veď keď už nie pre seba, aspoň kvôli dieťaťu by mala žena žiť zdravšie a jesť plnohodnotnú stravu . Ten životný štýl ktorý autor opisuje nie je dobrý ani pre dospelú ženu, nieto ešte pre dieťa. Nechápem, kde sa to v ľuďoch berie že hneď odsudzuju. Ja tiez milujem svojho manžela ale tiež mi prekážajú kilá navyše. Pretože práve tie kilá navyše pre mňa nie sú estetickou vadou, ale známkou lenivosti, pažravosti a nevhodné traveneho voľného času (pokiaľ nejde teda vyslovene o zdravotný problém)

dianka318
21. feb 2022

Prečo musí v dnešnej dobe každý vyzerať ako z časopisu? Nie je to predsa každého osobná vec? Všetky ste krásne, upravené s ideálnymi mierami ale čo z toho keď ten váš charakter je strašný.. Hneď tu vyskakujete ako také sliepky.. Len nedaj boh napísať svoj názor....🙈
A autor... Ja ťa mať doma, tak sama odídem.. Aj môj manžel pribral, má šediny a milujem ho stále rovnako.. A keby niekto z mojej rodiny mal pripomienky, tak ho okamžite stopnem! Myslím, že svet trápia horšie problémy než také hlúposti a banality.. Každú chvíľu sa tu rieši výzor ako keby neupravený človek nemal právo žiť 🤦‍♀️

alanko20
21. feb 2022

Za mňa- záleží, akou formou si sa s ňou o tom bavil. Mňa by take reci a narazky asi dost demotivovali. Celkom by ma to zranilo a citila by som sa ponizena, hnusna a nechutna. Ale taka som ja, neviem, aku povahu ma Tvoja žena.

justinka89
21. feb 2022

@harrisson drzim palce.Niektore zeny najdu motivaciu az ked sa v pozicii partnerky citia ohrozene inou zenou.Nepoznam pojem nehybat sa, ja som sportovec od detstva a aj ako tehotna civicm,takze sa neviem vzit do koze tvojej milej 🤷 cakat na motivaciu je zbytocne aj zene dohovarat,moze to mat opacny efekt ,ze sa vzoprie ,uzavrie a budes nepriatel.Myslim si ze ked pocuva vsetky tie reci urcite sa jej to dotyka,nikomu to na sebavedomi neprida.Nejake kamky ktore by ju vytiahli na pilates,jogu,jumping na bars co kde su spolu a zabavia sa su? Skor sparing partacky by ju mozno potiahli .Drzim vam palce nech to teda ustojite,ste spolu slusny cas a koli kilam to hadam neroztrieskate.Plus ak chcete dieta a ma znacnu nadvahu nech si precita co vsetko hrozi jej pocas tehotenstva aj dietatu, pripadne nech jej to gyndak vysvetli 🤟👌drzte sa

mmoni89
21. feb 2022

Ťažko s tým niečo urobíš keď sama nemá zaujem ☹️ja teda s váhou bojujem uu veľa, vždy keď som sa dostala na svoju vysnívanú, zostala som tehotná 🙈😀ale teda vždy je za tým boj a odriekanie. Po druhom pôrode som si povedala ze keď nebudem mat späť svoju váhu tak tretie dieťa nebude. Vedela som prečo a dobre som urobila, ajtak som pri treťom strašne pribrala 😵dlho to nešlo dole, žiadne také ze pri deťoch vybeháš. Musela som si sama povedať dosť a začať od znova, strava, každý deň hodinu intenzívne cvičiť a až teraz idú kila dole. A to ja som tiež neznášala šport. Ale bolo mi zle zo samej seba ale čo ma najviac trápilo bola kondicka a častá únava a pri 3detoch človek veru potrebuje byť svieži. Držím palce, pre mňa bola veľká motivácia deti a to ze môj manžel je štíhly a športuje a zo mňa sa stala knedľa ktorá nestíhala za svojimi chlapmi 😀

beronsche
21. feb 2022

"Pacia" sa mi tie hejty na autora.. Ako on si dovoluje mat obavy o svoju zenu, ktora pribera z prezierania sa a necinnosti..🤦‍♀️
Ze tu do toho vstupuje zdravotny aspekt, to sa uz opomenie, pred tym lepsie zavriet oci... ..
Clovek, ktory je obezny kvoli svojej hroznej zivotosprave a lenivosti, si zaraba na riadne zdr. problemy, to nie je o estetike a kg navyse.. Kardiovaskularne ochorenia, cukrovka atd. Atd.
Tato obhajoba obezity sposobenej nevhodnym spravanim, je pekny priklad ako sa veci normalizuju, hoci nie su vlastne vobec ok. .
Nehovorim, ze odsudzovat obeznych, to nie, ale pomenovat veci tak, ako su... Netvarit sa, ze ked mam 100kg, lebo som leniva ako vos a milujem jedlo, ze je to takto uplne v poriadku. Bolo by, ale len ak by som sa ponahlala do hrobu..

beronsche
21. feb 2022

@harrisson kym nechce ona, nezmozes vela..
Mozes zdravo varit, dat pozor, aby doma neboli blbosti na maskrtenie, sportovat ty a vzdy ju volat so sebou, ale kym ona nema vnutornu motivaciu, nepohne sa..
Hlavne nech nejde cestou diet.. To nie je riesenie. A netlac na nu, vyvola to opacny efekt.

nika_17
21. feb 2022

@julka828 akoze on sa evidentne boji o jej zdravie a nie o jej vyzor…

dussi
21. feb 2022

@harrisson typujem že tvoja žena má IR, vážna diagnóza. Prešla som tým a viem že ak človek priberá a nič s tým nerobí je slepá ulica, lebo ak je človek zdravý pomôže zdravá strava a pohyb, ale ak je IR, nič nepomáha z tohto a je nesmierne demotivovaný a ešte nevie čo robiť. Mne pomohlo toto zistenie, schudla som, vďaka liečbe IR, len tiež liečba zahŕňa mnoho vyluk v strave, ale ja som sa dala nato výsledky prišli excelentné. Po 20 rokoch trápenia konečne svetlo na konci tunela.

zuzubb007
21. feb 2022

Ak nebude zaujem z jej strany mozes sa aj na hlavu postavit. Rady typu zdravsie jej var a nakupuj a podobne by som ani neskusala, povie si ona niekedy boze aka som tlsta? ak nie je zo sebou spokojna, ja pri vahe o kilo dva vyssej si vravim boze nezer tolko. Proste treba to s nou prebrat, taktiez prechadzka cez vikend nema takmer ziadny vyznam ak neprejde 20 kilometrov vsetko je to strava a pohyb ak nechce sama nepohnes, mne normalne muz povie dako ti narastka rit ale akoze v ramci srandy aj vaznosti lebo ja sama viem ze aj pol kila na sebe vidim a nenahnevam sa, alebo tiez si vravime, ked budes taka tlsta budes za autom bezat a ja si sama poviem, ze tak to by som aj isla, je to o tom co ma clovek v hlave nastavene

mooonika1975
21. feb 2022

@harrisson jedno jedine pomôže, že budeš a pôjdeš príkladom. Budeš športovať, zdravo sa stravovať a ona svoj postoj na 100% zneni

vlasica19
21. feb 2022

@mooonika1975 presne to som chcela napisat. Vela ludi sportovanie nebavi, lebo tak nejak nemaju s kym a vo dvojici to proste ide zakazdym lepsie. Mal by jej to proste ukazat

kpn
Autor odpoveď zmazal
maryetta
21. feb 2022

Za mna je super ked muz dba o svoju zenu.
Sam napisal ze sa mu pacia plnsie tvary. Ak priberie 5-10kg je ine ako ked ako pise je tam uz nadvaha za kratku dobu. Ozaj ked to bude pokracovat tak?

Podla mna mozes urobit krok aj ty. Skus ju nabadat na sport ktory ma rada. Tanec? Bicykel. Korcule? Plavanie.
Mozno ak mas ty cas. Chod ty na nakup a nakup zdravsie 😉 pripadne aj rovno uvarit.

Tu nejde o to ze ved aj v tehu priberie. Sorry ale tehotna a nezdravo obezna je snad rozdiel.
Tiez som pribrala 13-15kg a su prec. Ba po detoch mam menej kil ako predtym.

sardinka32
21. feb 2022

@harrisson Tak predovsetkym, co je to "dost velka nadvaha"... si neuviedol. Toto koronove sialenstvo, ze boli ludia zavreti doma, urcite podporili jej nechut na sebe makat, ved naco?... sedi predsa doma vacsinu casu. Ak je u Vas vo vztahu vsetko O. K., a nejde o psychicke prejedanie sa, tak potom je to len o jej slabej voli a nedostatku motivacie. Ak chces byt za. uja, tak jej rovno povedz, ze ma nadvahu a mala by so sebou nieco robit, lebo sa ti prestava pacit... aj tak to asi tusi, kedze jej chces jedalnicek menit a nutis ju cvicit... ale! to sa moze voci Tebe otocit. Pises, ze sa pokusate o dieta... obezita je casto prekazka pri plodeni, tak mozno toto jej naznac a dostane motivaciu so sebou nieco robit. Ona je teraz v bludnom kruhu, je zima sedi doma, je jej to jedno a v lete, ked ludia chodia odhaleni, tak to bude zajedat frustraciu, ze nie je stihla. Alebo jej slub peknu dovolenku, pises, ze mate financie, mozno ju to nastartuje schudnut do plaviek. Musi to zacat chciet ona sama, to je kluc k uspechu.

marymart
21. feb 2022

@harrisson Ahoj 🙂 tak v prvom rade, manželku neprinutis robiť niečo so sebou ak sama nebude chcieť 🙂 tiež som mala po pôrode dosť veľkú nadváhu.. a nenakloplo ma nič až svadba a moja predstava v svadobných šatách.. schudla som 30kil, lebo som mala motiváciu. pozerala som extrémne premeny a pri tom som cvičila doma a hovorila si že takto nechcem dopadnúť.. snažíte sa o dieťa a to si ona neuvedomuje, že potom to bude ešte horšie? Priberie možno ďalších 30kil ako ja.. skús jej ty variť, zdravšie jedla a nekupovať hlúposti, ktoré má len tak na zahryznutie, čipsy, sladkosti a pod.. a rodinu si nevšímajte.. môj muž ma tiež nadváhu, cca 150 kíl a neviem s ním spraviť nič.. keď som chudla ja, tak sa snažil chvíľu, ale potom prestal.. on strašne ľúbi jesť a sladké ani nevravím.. a tiež keď sa pohadame, tak to zajeda takže podľa mňa to má aj čo so psychikou, lebo on je od mala taký pri väčší... Myslím si že v Detstve možno utrpela psychika posmechom, tak mu to tak zostalo.. neviem no.. moja mama tiež vždy že kedy už schudne a bla bla...vždy ju odbijem, že mne sa páči aj tak, a že nech sa nestará.. nieje to ich život.. tak ti držím palce, nech sa ti podarí manželku nejak nakopnúť 🙂

maminka1986
Odpoveď bola odstránená
nikaeli
21. feb 2022

Mňa by zaujímalo, ako pani vyzerá - akú má výšku a váhu? ako sa vlastne stravuje? opíš nám jej jedálniček @harrisson tých 7 rokov pred svadbou bola štíhla a stravovala sa "normálne"? zmenilo sa to až homeofficom? dovtedy ti to nevadilo? 😉 Ja tiež často vynechám obed a jem až okolo tretej, napriek tomu som štíhla. Napísal si, že si jej kúpil činky (vieš, že iba činkami sa nechudne, však?) ja sa snažím cvičiť, udržiavať sa v kondícii, mám po 40 a nikdy som s činkami necvičila 🤦🏻‍♀️ mám slabé ruky, vždy som mala 🤷🏻‍♀️ moja dcéra cvičí s činkami denne, mňa to vôbec neoslovilo.. skôr tancujem, cvičím jogu, SMsystém na chrbticu. Ty chodíš behať, ona nechce. Aj môj manžel behá, bicykluje (na bicykli strávi aj 4 hodiny v lese). Mňa z týchto aktivít strašne bolí chrbát - preto hľadám alternatívu, do práce chodím pešo, nepoužívam výťah, atď. .. chápeš čo tým chcem povedať?

Človeka nemôžeš zmeniť.
Musí to chcieť ona sama.
Určite je niečo, čo aj jej vadí na tebe.
Nezmení to iba tým, že bude hundrať a presviedčať ťa, aby si s tým prestal. Ak to nebudeš chcieť zmeniť sám.
Ak s činkami nikdy necvičila, nezačne s tým len preto, že si jej ich kúpil bez toho, aby o to sama stála (a dal jej tak netaktne najavo, že je tučná)..

Možno by ste mohli skúsiť výživového poradcu a stravovať da podľa jeho rád spoločne 😉 držím prsty!

bamblbi
21. feb 2022

70% je strava, cize výhovorky typu ze nema rada beh cvicenie bla bla su vzdy iba vyhovorky... Staci vysadit cukry pecivo jest viac zeleniny vydrzat ten zaciatok kedy sa zaludok scvrkne a potom to uz bude lepsie kila postupne pojdu dolu a s tym aj motivacia hore.. Staci pridat iba pohyb typu chôdza, vsade kde sa da chodit peso plus tie tury cez víkend.

nika_17
21. feb 2022

@harisson a co tak skusit tu krabickovu dietu? Date si ju spolocne a kila by mohli ist pekne dole.moj manzel si dal tu detox kuru a za dva tyzdne veru schudol…ked nebudete mat doma nic ine,ved naco kedze je tam 5 jedal denne,tak nebude mat co ine jest

nika_17
21. feb 2022

@0kristina0 presne.Moj teraz uz byvaly svagor prestal mat sexualny zaujem o moju sestru.Vysvitlo,ze z toho,ze pribrala,proste ho nepritahovala uz.A moja sestra miesto toho,aby s tym cosi robila,tak si isla svoje,ze ju ma mat rad taku aka je a hotovo.Rozviedli sa…

beronsche
21. feb 2022

@maminka1986 a to, ze je niekto zavisly na jedle ma teraz sluzit ako vyhovorka na to, ze sa nehybe a len pribera, po cely jeho zivot?
Podla mna je to dalsi dovod, preco to zacat riesit. Lebo tu uz nejde len o obezitu a nej prameniace zdr. problemy, ale aj o dusevny stav a traumy, kt. zavislost na jedle spustili.
Obhajovat to je nespravne a velmi skodlive...

No a ty tiez nie si prave stelesnenie diplomacie a empatie. Nesuhlas sa da totiz vyjadrit aj slusne..