Manželka ma vraj nikdy neľúbila a je so mnou len z ľútosti
Už som tu raz písal, ale chcel by som počuť ešte viac názorov. Teraz to opíšem trochu inak.
Ja:
- starostlivý manžel, otec ( manželstvo 10 rokov, poznáme sa 13 rokov, 2 deti )
- snaha dávať manželke a deťom všetko čo môžem, samozrejme v rámci možností
- vyznania lásky, bozky, lichotenie manželke aká je pekná, aj keď ona tvrdí že nie je ( ale je )
- pracujem, nakupujem, hrám sa s deťmi, keď mám voľné víkendy a keď môžem cez týždeň varím, viem spraviť všetky domáce práce, dokonca aj práčku a žehličku obsluhovať 🙂
- povahovo nie som asi jednoduchý, som v znamení barana, som dosť prchký a výbušný, ale snažím sa to kontrolovať
- chcel by som, aby bolo veľa vecí pomojom
- niekedy sprostý k deťom, ale vždy ma to hneď mrzí, no nedá sa to vrátiť
- hádky s manželkou veľmi málo, väčšinou len keď ide o peniaze
- výbuchy hnevu, keď sa chcem milovať a ona odmieta ( tiež ma to vždy potom strašne mrzí a uvedomujem si, že ju tým zraňujem )
- podporujem ju, keďže má zdravotné problémy, nech sa netrápi, že všetko bude dobré ( keby som vedel, ako jej pomôcť, spravil by som preto všetko )
- žil som s pocitom, že má ma rada
Ona:
- sympatická mladá žienka, pekná aj po 2 deťoch
- starostlivá, nekonfliktná, pokojná matka a manželka s dobrým srdcom
- zdravotné problémy ( ak sa niekedy trápila, všimol som si to na nej a povedala, že je to kvôli tomu )
- takmer deväť rokov doma ( deti + to zdravie - vždy som jej hovoril, že je šikovná, že určite bude lepšie a podarí sa jej zamestnať, i keď s jej diagnózou to má ťažké )
- čo sa týka vyznania lásky z jej strany trochu chladnejšie, ale sem tam aj ona povedala, že ma ľúbi
- rozhodla sa pre zmenu, začala si robiť školu v oblasti v ktorej ju jej zdravotný problém neobmedzuje
- nový spolužiaci, zmena životného štýlu, zvýšené sebavedomie, je v podstate celý týždeň preč
Záver: minulú stredu som zase vybuchol, vo štvrtok a v piatok sme sa nevideli, v sobotu sme skoro celý deň mlčali, i keď ja som sa jej veľmi ospravedlňoval, v nedeľu mi najprv vyčítala, že to že varím je len z dôvodu, že sa chcem ukázať, tak som poobede zahral gaučového muža ( trpel som ), večer sa vysťažovala mame. V pondelok, keď prišla domov, dala mi aj pusu, potom sme sa asi 2 hodiny rozprávali. Povedala, že ma v podstate nikdy neľúbila, že bola so mnou len z ľútosti, ale že mi dá ešte šancu ukázať, že už nebudem zlý na deti a na ňu. Nebudem tlačiť, čo sa sexu týka, nebudem jej stále za zadkom a bude mať viac voľnosti ( kedykoľvek mohla ísť s kamarátkami na kávu, alebo kde, ale nešla, a ja som nechcel byť pri nej proti jej vôli ale len preto, že ju ľúbim ), že jej kamarátka s ňou nekomunikuje kvôli mne ( že jej tvrdila už keď sme spolu chodili, že nepatríme k sebe ), v nedeľu si SMS-kovala so spolužiakom, ktorý jej dával nejaké rady ( hovoril jej, že tam kde žije a pracuje je ináč, lepšie zárobky a tak, inak neviem ) a že keby nebola vydatá, hneď by si ju vzal so sebou. Včera sme sa zase videli len ráno, bol tam bozk na líčko z mojej strany, neodmietala. Objať ma vraj ešte nemôže. Že to musí prísť samo.
Niekedy, keď mi napísala napr. SMS, na konci dala PÁ, ľúbim ťa. Aj ona mi niekedy povedala, áno, aj ja ťa ľúbim, ale väčšinou ja som bol prvý.
Ja sa momentálne dosť psychicky trápim, od včera som začal rozmýšľať aj nad tým jej spolužiakom.
Môže žena po 2 týždňoch v škole a jednom mojom výbuchu za toto obdobie povedať niečo také, že ma nikdy neľúbila a uvažovať nad rozchodom, resp. dočasným odlúčením? Môže za 2 týždne tak stúpnuť človeku sebavedomie? Čo si mám o tom myslieť? Zaľubila sa či čo?
Prosím napíšte svoj názor, nemusí to byť taká slohová práca ☹
Tiez by ma zaujimalo, ze preco z lutosti...ale nejako odpovede sa nevieme dockat. Iba aky si uzasny a supermanzel....nezabudajme ze kazda minca ma dve strany
@jancij no vôbec sa mi dnes nechce čítať, čo popísali ženy predomnou. Ale keď sa môj muž - teraz už našťastie ex začal takto správať, tak v podstate prekonával druhú pubertu. Neviem, v ako mladom veku ste sa zoznámili, u nás bola chyba to, že sme sa spoznali veľmi mladí, nevybúrení a podobné srandy. Takže napriek tomu, že sme nemali extra problémy a žili sme si tak, ako popisuješ ty, jedného dňa prišiel a povedal, že ma neľúbi, nikdy neľúbil a že ide od nás preč. Bola za tým nová žena. Takže rozvod a tie srandy čo nasledujú po tom.
Na utešenie - keď sa na to pozriem spätne, pre mňa to bol dar z nebies. Našla som si úžasného druhého muža, už sme dokonca 5 rokov manželia a poviem ti, teraz vidím, že v tom predchádzajúcom vzťahu boli chyby. Nedôvera, žiarlivosť, nuda. Určite nepátraj, či má frajera alebo nie, jednoducho posnaž sa byť milý, pozorný, úprimný a ak to žena nepochopí - tak je asi rozchod to najlepšie čo sa môže stať. držím palce nech to dopadne dobre
To ze ti tvrdi ze je z tebou z lutosti je preto,ze si nasla druheho(platonicky alebo naozaj)...presla som si talounkrizou a rovnakymi recami....
Ja ti to poviem takto... Ak je to tak ako pises , pre tvoju zenu je vystihnute " ked je koze dobre , ide sa klzat na lad " a to doslova. Mozno by simala tvoja zena zalozit konto tu na modrom koniku ,namiesto teba 😉 aby pochopila ake manzelstva a vztahy maju ine zeny. Asi by si ta potom zacala vazit. A to je presne jej problem, prestala si ta vazit. A vies preco,lebo do vasho fungovania si daval dvakrat viac ako ona. Zvykla si a tak jej to vyhovuje. Proste chce mat doma manzela s "cicinou" cize muza ako z rozpravky ktory vyhovie velicenstvu vo vsetkych smeroch, a ked nie urobi bu bu bu a zacne rozpravat ako ho nemiluje. Mne to pripada ako by si ta drzala v zalohe a ked najde nieco lepsie tak ta kopne... Samozrejme na tom maju urcitu mieru aj jej spoluziaci, lebo ked bola zatvorena s detmi a teraz je v kontakte s ludmi,moze sa im konecne vyspovedat a najst si tam spriaznenu dusu ktora jej da vzdy za pravdu. A pravdepodobne niekto zatrpknuty zo zivota co mu nevysiel vztah. Lebo taki su najmudrejsi.
Vies ked ti zena povie po 10 rokoch ze ta nikdy nemilovala nedopadne to dobre. Zalezi uz na nej ake ma v zivote priority lebo mate dve deti a ziadny chlap nebude milovat vase deti tak ako ty, vlastny otec. Na toto vela zien zabuda a potom trpia deti. Ja ti prajem nech sa to u vas doma znormalizuje je skoda nieco pokazit co ste budovali roky a hlavne tie deti. Skus jej navrhnut manzelsku poradnu,tam by vam mozno vedeli pomoct odbornici
len ci by im ta manzelska poradna pomohla, ale tak za skusenie nic nedaju
Ja uz som to v jednom prispevku raz spominala. Mam pocit, ze bud su chlapi, ktori zene v nicom nepomozu, ona vsetko doma taha, unavena, nevyspana, narobena, no a potom su taki, co pomozu s domacnostou, s detmi, niekedy az prilis. A prave vtedy zacne zenam sibat, proste maju vela casu na somariny a zacnu vystrajat. Ja by som prestala doma pomahat, vylozene len postarat sa o deti, ked sa ona na ne vykasle. A skrtla by som jej vreckove.
@iwusteeek odobne si myslim ze viac ako tato cela diskusia. Tam aspon budu dva nazory na manzelstvo
@fuska my takto doma nefungujeme ani sme nikdy nefungovali, takže tomuto nerozumiem... u nás sú financie spoločné, žiadne vreckové, žiadne moje tvoje, a hoci manžel zarába 3x viac ako ja, peniaze máme na jednom účte a kto potrebuje, ten míňa. Žiadne ja platím to a ty to... u nás sa platí všetko spoločne, čiže my platíme... a tým pádom mi manžel nemusí dávať žiadne peniaze, pretože si ich zoberiem sama zo spoločných peňazí.
@0silvia0 A je v pohode, ak by si spolocne peniaze minala napr. na milenca? Okrem toho, je to trosicku ina situacia, ked je ona na rodicaku (alebo mozno uz ani nie) a ked ty zarabas. Ja si myslim, ze by mala mat k dispozicii peniaze len na to, co potrebuje rodina, ziadne vystrelky. Ale chapem, ze nemusia mat vsetci rovnaky nazor ako ja.
@jancij Ja ti teda nejdem radit..Len by som sa chcela vyjadit k tomu čo ti povedala...Moja manžel pracuje vo výhradne mužskom kolektíve,za tie roky ako spolu pracuju a vlastne žijú spolu vela vecí rieša ,rozoberaju..proste maju bližsie vztahy(pracuju na týždnovkach) v poslednej dobe sa mu par kolegov rozviedlo alebo prechadzalo niečim podobným..a čuduj sa svete ..vždy pride veta"aj tak som ta nikdy nemilovala..bola som stebou preto lebo preto..."
Ja ked sa vzdy tak nad tym zamyslam,lebo viem od manžela že to tých chlapov vždy raní.tak neviem...myslim,že bud to ta žena povie v nejakej zlosti alebo sa teda trapi v tom manželstve-ale urcitu dobu-možno posledny rok alebo takto...Lebo ja osobne ako žena vo vztahu s mojim mužom si neviem predstavit,že keby sme sa za X rokov rozvadzali a mu toto poviem!Teraz sa milujeme,pred tym sme sa milovali..presli sme a svojimi problemami ale aby som mu povedala ze som ho nikdy nemilovala ,no neviem..až nerealne mi to pride!Naco teda stebou bola?
Mna osobne by take nieco velmi ranilo a aj ked sa to da pochopit ze ju milujes a chces byt snou....
"za aku cenu vlastne?"..... 😖
@fuska ale veď ja som bola tiež na rodičáku kedysi a fungovali sme rovnako...
Keby som teoreticky mala milenca, tak by som určite na milenca neminula ani euro. To by som ja akože mala milencovi platiť večere alebo dovolenky alebo kávičky??? Evidentne som stará škola, aby som ja do cudzieho chlapa mala niečo investovať?
Sorry, je to mimo témy, ale napadol mi tento vtip 😀 :
Šejk balí záhoračku a sľubuje jej jachty, šperky, šaty, luxusné autá a dovolenky a pozíciu siedmej manželky.
Odpoveď je jasná, toho bohdá nebude, abych já stáua v šóre na chuja.
Vo väčšine takých prípadoch ide len o to, že manželovi sa zrazu nepáči, že žena dokáže aj niečo iné, ako stále to isté doma ako varenie, pranie a pod. A aj väčšina takýchto mužov si myslí, že keď raz za týždeň navari tak lepšieho muža už niet a má byť rada, lebo niektoré majú oveľa horsieho muža. Áno a niektorí majú oveľa horšie ženy.... Keby tvoja žena mala muža akého opisujes v úvode, tak nejaké kecy od muža, ktorého pozná 2 týždne ju nedozenu k takému správaniu.
@fuska je to tak.... Ale tá žena ho zatiaľ nepodviedla (aspoň o tom nepíše), a podľa jeho opisu sa nezdá že by to bola žena, ktorá pri prvej príležitosti podvedie. Ja sama tu poznám pár prípadov, kde sa chlap tvári ako dokonalosť božia lebo chodí do práce, raz za týždeň niečo uvari... A aj ženu pustí vyvencit sa, ale potom jej to dá poriadne vyzrat.... A keď je žena slabšej povahy a nechá si to roky páčiť, a áno aj kvôli deťom a pod. zostáva. A zrazu vidí, že iné ženy aj s deťmi a mužmi fungujú inak, ktosi jej polichoti a je to.... Spokojná a vyrovnaná žena sa nezlozi len tak pod navalom nejakých lichotok od cudzieho muža...
Dlho som rozmýšľal čo povzbudivé napísať k tejto téme lebo ma fakt nič nenapadá. Totiž to čo ti manželka povedala je strašné. Ale zdá sa mi že @magduska2 triafa klinec po hlavičke. Aj moja bývalá, keď som zistil že má milenca a dokázal som jej to hoci prisahala že nemá, povedala vetu: "Asi som nikdy nemala rada teba tak ako jeho". Samotnú neveru by som asi bol ochotný odpustiť (teda ešte by musela postupovať konvenčne a prerušiť s ním akýkoľvek styk čo sa tiež nestalo) ale túto vetu som nerozchodil nech som sa akokoľvek snažil, a to chápem že vo vypätých okamihoch človek tresne kadečo. Moja rada pre všetky, ak vás manžel pristihne aspoň držte hubu a sypte si popol na hlavu. Pretože potom sa stane to čo u nás - ja som si bez problémov našiel nový vzťah (síce nie je bez problémov ale je úžasný) a ako sa nakoniec poväčšinou ukáže v takýchto situáciach že milenec si síce s chuťou zasúloží ale až mu hrozí milenka zostať na krku tak už nebude až taký nadržaný. No a prerušenie funkcie bankomatu je horšie ako pád do ľadovej rieky - odporúčam toto riešenie použiť 😀 Súhlasím, niekto ako spolužiak bude príčinou aj keď zatiaľ možno len platonickou.
@jancij po prve by som s niekym, kto je somnou z lutosti byt rozhodne nechcela. Ved preco aj? Radsej by som odisla, riesila to nejakou pauzou a potom uvidite, ci chybate jeden druhemu, aj ked je pravda, ze ked je s Tebou z lutosti tak mozno jej chybat ani nebudes. A po druhe. Rutinny krc? Tak to by mi mohla rozpravat. Chcela by som vidiet ako sa da tak dlho v manzelstve zotrvat a byt s niekym z lutosti. Podla mna su to len jej dovody, preco uz s Tebou nechce byt a mozno Ta chce tak od seba dostat prec. A ide do skoly, na noc sa nevrati. Asi by som to dalej neriesila a viac necakala. Jediny koho to trapi si len ty sam. A ak mas vacsie deti zachvilu budu vnimat,ako to je medzi vami,a budu sa trapit uz aj deti.
ked som citala tvoj prvy príspevok, normalne som tvojej zene zavidela, ale k veci, moj muz je tiez vybusny, strasne to neznasam a ked to spravi aj pri detoch, este viacej, ale nikdy som mu nepovedala, ze ho nelubim, aj ked sme boli v maximálnej krize, brzdilo ma to, ze ved ho lubim, aj ked ma tieto negativne stranky, ktore mi strasne vadia. tiez poznam taku zenu, ktorej muz aj modre z neba znesie, doma nemusi nic robit, este aj zavara za nu a ona si v pohode pije kavicku. netvrdim, ze aj tvoja je taka, ale nevidi to dobre na tebe. Vybuchujeme vsetci a pri problémoch a stresoch najviac, to nemoze byt jediny problem, jedine, zeby tie vybuchy boli velmi psyhccky zranujuce, to vies len ty a ona. Na tvojom mieste by som pockala, ako sa to vyvinie, netlacila na nu s poziadavkami na cokolvek, skor by som upustila z ochoty robit vsetko v domacnosti. Ale tie slova urcite zaboleli a z hlavy ich uz nedas von... :(
@jancij este by som dodala na margo toho čo napisal aj @oldman50plus ano,vždy bol za tym aj iny chlap,teda milenec...Bola nim asi velmi opantana,strasne jej stuplo sebavedomie..proste ma motýle v bruchu a zrazu jej všetko pripada krasne a nove zazitky a neviem co..a stebou bol život nudny a stereotypny a neviem aky a už je to tu..A co myslis..ako dlho by jej to vydžalo teraz?Co by asi "pan spolužiak" urobil keby zbalila kufre a dopratala sa s detmi knemu..noooo myslim,že už by taky odhodlany nebol 🙂 ..a ona tiež..ved tak to je vždy..ked su deti,ked su spolu odžite roky života..vždy je tam aj stereotyp aj vselico..ale toto pride vzdy po case v kazdom vztahu..toto nieje riesenie,buchnut sa do nejakeho zajaca-typujem 🙂 umenie je dokazat žit spolu aj 100rokov a dokazat žit a aj ten stereotyp si vediet sprijemnit🙂 " človek by sa mal zamilova každy den..ale vždy do tej istej osoby" 😉
@jancij srry, ale toto je len tvoj pohľad na vec a tvoje domnienky o sebe, o nej, o vás. Veď tvoja žena to môže vidieť úplne inak, a TU ti to nikto nepovie za ňu!!! Ranila ťa, ale nepolemizuj, očividne je z teba nešťastná a ty z nej musíš dostať, prečo. Ona jediná to vie, a buď ti to po skúsenostiach s tebou a tvojimi reakciami nechce povedať, alebo nevie povedať. Ak chceš vedieť pravdu, nič jej nepopieraj, nehnevaj sa na nič čo povie, len ju dobre počúvaj, a dozvieš sa. Ak je citlivá žena, nechcela ti celý čas ublížiť, a zatiaľ ubližovala sebe, a ten pohár už pretiekol.
Ja si myslim,ze sa zahladela do toho kamosa,ale chce Ti dat este sancu,ci sa zmenis k lepsiemu...Vopacnom pripade bude mat za teba nahradu...Mozno ta mala plne zuby uz pred tym,len sa bala,ze ostane sama....a teraz ak jej ten kamos huci nieco do hlavy....nabrala sebavedomie...
@alllexis13 mňa len prekvapuje to, že po 2 týždňoch v škole má už zaňho náhradu, dáka šikovná , nie?
@janickacrazy taketo spravanie pride rychlo...staci par slov milsich a ukazat ze ma o nh zaujem a uz sa rani slovami:nemilujem ta,som s tebou zo zotrvacosti atd...a je zaujimave tak vsetci hlapi alebo zeny ktpre maju druhy ci platonicky vztah pouzivaju tie iste frazy...tie iste slova...
No ked partner je vybusnej povahy a to priznal aj samotny pan dokonaly...no bodaj by zene raz neruply nervy a tiez neprastila s takym chlapom...a moze byt zena s lutosti. Staci take ze sa zena"musi" vydavat a cele je to v prdely...podla mna tu teraz jej ruply nervy a konecne nabrala chut a aj odvahu sa poriadne vyvencit, skolu si spravit a vidi aj iny svet ako ten "domacej zienky"...a to sa uz panovy dokonalemu nepaci. Mozno ze konecne aj nasla odvahu a povedala mu v navale slov ako to je s ich vztahom po pravde a hold muzske ego je odrazu v ruinach

@jancij Neviem či to tu padlo, ale ja sa pýtam a čo sex? Lebo napr. môj muž by povedal, že keby si ju dobre ..............................