Manželka sa mení. Čo ďalej?
Zdravím užívateľov / lky koníka.
Mal by som pár otázok čo a ako ďalej robiť lebo pomaly ale iste už neviem čo ďalej.
Ak mám napísať čosi o sebe tak asi toľko že mám 33 a máme takmer 9 mesačnú dcérku. Myslím že som dosť tolerantný človek a dosť toho znesiem, ale začína mi to trochu viac prerastať cez hlavu a neviem čo ďalej.
S príchodom dcérky prišli samozrejme problémy akou každého. Do života prišiel malý tvor
tvor, ktorý rozvrátil celý doterajší režim života. Manželka má 35. Zobratý sme cca 2,5 roka. Ale poznáme sa dlhé roky. S prvým manželom mať deti nemohli a tak sa aj rozviedli.
Kúpili sme si byt. Postupne sa to prerabalo ako sa dalo v rámci možností. Chcel som aby sme S babou počkali ešte pol roka ale keďže jej mladšie sestry už deti majú akonáhle je najstaršia tak som to bral tak ako to prišlo.
Všetko bolo fajn. Aj keď naše rodiny sú diametrálne odlišné tak som kašľal na to. Veď žijem s partnerkou nie s rodičmi. Rodičia nám v podstate nijako nepomáhajú vo výchove, na všetko sme sami a na druhej strane je to aj dobre.
Po pár mesiacoch sa to ale začalo meniť. Samozrejme obaja sme nevyspatý a unavený a podobne.
Nevravím že som ideálny manžel ale sú veci ktoré mi začínaju sakramentsky prekážať. Manželka je nervózna, už ani nevie nejakú vec povedať slušne. Doslova vieska. A je až vulgárne. Ak niekam ide kúpiť čo to malej ani si nedá tu námahu aby mi to oznámila. Proste prešla na nejaký režim samostatnej jednotky v domácnosti.
Nevravím že ja nedávam zle dní v práci a že si nesadnem k telke alebo počítaču aby som proste vypol hlavu, lebo inak by ma asi roztrhlo, ale snažím sa koľko viem o domácnosť starať. Bez problémov uvarím, upečiem, poupratujem. Riadov sa tiež nebojím. Jediné čo nerobím je pranie. Žehliť sa u nás nežehli. Keď sa dá, tak sa zabávam s malou aby si mohla manželka pospať keďže v noci stáva kôli kojeniu. Robím čo sa dá. Pomáham pri kúpaní, alebo sa proste s malou výparim z bytu aj s malou na prechádzku ak manželka zaspí. Nech si oddýchne.
To že sex je zriedkavejšie ako by človek chcel cca 2 x do mesiaca nie je sláva ale dá sa to prežiť.
Občas na tému sexu podpichujem, ale nejak ju nenútim, keď vidím že je ko tak ju nechám spať.
Ak kúpi aj nejaké drahšie oblečenie sebe alebo malej tak si tiež poviem "drahá pani manželka " ale nikdy jej nepoviem nie. Snažím sa S ňou chodiť von, na návštevy a prechádzky aby nebola len doma. Ale aj to že som sa snažil robiť animátora a vyžmýkať zo seba maximum nič na situácií nezmenilo.
Ak som sa snažil jej nejak jemne naznačiť že sme sa odcudzili a že mi ani nezavolá že ide čosi nakupovať a podobne má vytáča. Už som jej povedal aj to že sa doma cítim ako keby som tu bol ako keby len spolubývajúci, tak na to som dostal len odpoveď " čo máš prosím ťa za depku" A celá debata skončila.
Ak sa o čomsi bavíme čo sa týka malej alebo domácnosti aj tak si spraví po svojom. Tak potom to je vlastne strata času. Snaha vysvetliť jej aj toto nemala V podstate žiaden význam. Minule sa tiež nejako strhla hádka nejak O rodičoch a miesto toho aby sa to snažila nejak riešiť proste zobrala malú a šla von. Samozrejme kriku bolo z jej strany až až. Potom mi vyčíta že som ofučaný. Začala s tým že čo by som chcel, aby bolo vždy doma navarené (raz bola u nás jej 10 ročná neter a keď som sa spýtal či voľačo varili, povedali nie, tak som len zažartoval že mám doma 3 ženy a nič nespravili a odvtedy mi to trieska o hlavu ak sa situácia vyvrbi).
Minule bola u nás jej 10 ročná neter a správala sa k nej ako keby bola nejaká jej sluška a dzubala ju snáď za vsetko aj keď sa jej tá malá pomáhala s malou koľko vedela.
Povedal som jej to potom že to bolo fakt otrasné správanie a dal som jej aj nejaké ďalšie príklady zo situácii vonku keď dávala ľuďom dosť nevhodné otázky. Nato sa mi len chichotala.
Ja len chcem aby sme fungovali ako rodina. Aby som vedel že sa idú kupovať nejaké veci pre malú, aby som vedel kam sa pôjde. V poslednej dobe mi ani nezavolá do práce predtým to robila. Ja osobne jej moc volať nechcem skôr napíšem na fb aby som ich nezobudil ak spi mala alebo obe.
Odpoveď bola zase alibistická. Volala som ti pár krát ale keď si mal obsadene tak to proste nerobím. Už sa mi pár krát stalo aj to že takýmto správami som proste musel odísť z práce lebo čosi sa "posralo" lebo.... Zase len neuvažene kroky ako keby sme to nemohli ísť spraviť spolu, alebo kúpiť spolu.
Zase len to isté dokola. Ja si čosi vymyslim tak to musí byť hneď po mojom, lebo ma to napadlo a keď sa to poserie a je nejaká komplikácia tak zavoláme manželovi do práce nech pre nás príde, lebo...
Už mi to lezie fakt na nervy a neviem si rady. Ešte aj môj pes sa má v našej domácnosti snáď lepšie ako ja.
Po krčmách nechodím. Kamarátov mám snáď toľko že ich obratom na jednej ruke. Stretávam sa asi len s dvomi a to jeden ešte chodí k nam. S druhým sa stretávam vonku ale to je možno raz za 3 mesiace. S pitím alkoholu problém nemám, myslím že dať si 3 pol deci a jedno pivo a to nie naraz v priebehu 3-4 mesiacov nie je problém. Jediný neduh sú cigarety.
Podľa nej je všetko V poriadku ale mne už začína tiecť voda zo zubov. Ďakujem za každý názor.
@mawka to je super, že si ide za svojim a má svoj názor a nedá sa ovplyvniť, ale je jeden z mála, ako vidíš z reakcií jeho spolužiakov. Čo vidím chalanov od veku 8+ sú tak namotaní na rôzne konzoly, hry atď., že mne sa nad tým rozum pozastavuje. Je to hlavná náplň rozhovorov a spoločných záujmov. O túto skutočnosť majú dnes rodičia ťažšiu výchovu - vyvážiť záujmy aj iným smerom.
@alaguema urcite je to tym, ze co vidia doma.. my cela rodina citame odjakziva, mamka ma dokonca knihovnicku skolu, robila v kniznici, ja som tam vyrastala. bolo by asi divne, keby som nezboznovala citanie. a kedze u nas vzdy boli doma kvanta knih, tak automaticky aj moje deti po knihach siahaju. bezne s mamkou poziciavame dokopy mesacne asi 25 knih 😅 cista mania toto.
@0silvia0 jasne, to uz sa tiez riesilo. lebo my nemame xbox ci co to je. tak sa malemu vysmievali, ze sme chudobni, lebo nemame xbox. lenze uz nikoho z tych chalanov nezaujimal nazor, ze maly ten xbox proste nechce. ma normalne pc, tablet a telefon. tablet ani neviem, kde je. niekde asi u nasich v sufliku, to ho preslo po kratkej dobe. cez prazdniny pc videl par krat. teraz za posledny mesiac bol pri nom raz. aj to ho zapol, potom siel von a zabudol, ze sa chcel hrat na pc 😀 kupil si casaky historicke a v tom sa uz dva tyzdne hrabe. ano, vediem deti k tomu, aby sa za svoje hobby nehanbili, nech vyzeraju akokolvek divne alebo retro. sak co, aj ja som uz teda retro podla zmyslania pubosov 😀 😀
@mawka ááále nie je to o tom, čo vidia doma. Tak ja som zahrabaná v knihách od mala a čuduj sa svete, aj ja mám knihovnícku školu a čuduj sa svete mám prácu súvisiacu s knihami, manžel rád číta a predstav si, môj syn ani za svet. Pokusy boli, zvlákala som mu rôzne knihy, keď bol malý, miloval encyklopédie, ale vekom prišli iné záujmy a kamoši mu ukázali ako chutí hrať hry... dcéra zasa nie je elektronický typ, ale tiež sa nepretrhne od čítania, hoci im podsúvam sem-tam nejakú knihu ale často zostane nepovšimnutá...
@natalym my mame a akurat som vcera s malym preberala, ze naco chce herny pc, ked sa na nom nehrava. po chvilke zamyslenia skonstatoval, ze mam pravdu 😀 vies ako sa mi ulavilo? 😀 sak naco tolko techniky. same kable, lezie mi to na nervy. mam sto chuti zrusit aj to PC, co ma doma. sak na nejake surfingy by mu stacil maly book repasovany, ktory sa da odlozit v pohode. hento hovado len lapa prach. mesiac nie som doma, nepouziva sa. mesiac som doma, zapne ho len raz. no naco.. aj ex, na vianoce kupil malej tablet. no na ký oný potrebuje 5 rocne decko tablet. som myslela, ze si vyskripem zuby. ale zase ked ho mala nevidi, ani ju to nenapadne. takze aspon tak. ja som ina, divna. jedine co potrebujem book tak na zahnanie nudy a vybavovacky cez internet. hlavne ked som prec, sak vies. dva tyzdne som ho mala pokazeny a fungovala som aj tak. zvazujem, ze len co si vyriesim veci, tak sa tychto pekelnych veci zbavim. na fb si mozem vybehnut z mobilu alebo z inetrnetu v kniznici. no nie?
@magmolatus81 Dost sialene toto vyzera to ze tvoja zenska je poriadne rozmaznana 🙂 mal by si jej dat po usoch a porozpravat sa snou co chce .ze nezvlada decko??ja mam dve male deti a zijem dokazem doma navarit upratat ist s deckami von a pravidelne si najst cas na manzela aby sme aj my mali chvilku pre seba🙂 a aj ja kojim som snimi cely den atd takze by si si mal dupnut ako chlap ze nech s tym neico robi a nech si ona uvedomi ze ma problem lebo normalne to nie je🙂
@0silvia0 maly mal take obdobie okolo 10-11 roku, ale potom sa nieco stalo, suviselo to s tym xboxom, tam uz potom prisla sikana zo strany spoluziakov, proste sa zomleli take veci, ze to vyvrcholilo navstevou pohotovosti. prestal sa s nimi stykat mimo skoly, prestal s nimi ist na ich vlnovej dlzke, zacal si vazit viac sam seba a svoje hobby, nejak pochopil, ze hry a vsetko okolo toho mu nejak do zivota neda nic, zatial len problemy, tak to obdobie skoncilo. a je to dobre. chalani si k sebe opat nasli cestu, ale maleho respektuju, ze sa distancuje od temy hry, zariadenia. nasiel si kamosov, s ktorymi ma spolocne hobby a myslim, ze preziva konecne pokojne obdobie. teda som o tom presvedcena. lebo nema potrebu byt u pc a hrat ako som spominala vyssie. bolo to o hubu, ale zvladli sme to. a co, aj tak je najstastnejsi, ked je u nasich v zahrade. a tam si vodi aj tych novych kamosov a konecne sa hraju a behaju a robia veci adekvatne k ich veku. zlepsila sa mu aj pozornost a ako keby mal cistejsiu hlavu. taky zrovnany je. chvalabohu.
@natalym mas recht, doma to netreba. a ak staci jedno zariadenie, ktore sa da bez problemov upratat do suflika. napriklad ty si veci vytlacis a vyriesis z kanclu, len ja iba doma. tak preto. mam dva mesiace doma 3v1 tlaciaren a aj ta mi prekaza. darovala som ju nasim 😀 a hladam uplne malu, skladnu, nenapadnu. mne uplne drbka z toho. proste mi zacali doma vadit kable, technika a veci navyse.
@mawka Mne osobne stačí kniha, alebo nič len také to posedávanie celej rodiny a rozprávanie sa.
Moje deti čítajú menej ako ja za mladi, malá tá chodí aj do knižnice aj číta, staršia tá nečíta nič, buď nejaký momentálny bestseller alebo nejaké varenie, to ju zaujíma. Ale ja som bola celé detstvo v knihe.
@mawka je super, že sa tvoj syn našiel aj za takýchto zložitých okolností. Mne tieto hry tiež pripadajú zbytočné k životu, ale decká v tomto veku sa veľmi ľahko namotajú a pre rodiča je toto ťažké ukočírovať v nejakých normálnych medziach. Ale samozrejme každé dieťa je iné, rodičia tiež majú rôzne prístupy, takže je to rôzne.
@magmolatus81 mať takého chlapa doma 😀 no radosť mať rodinu ☹
Inak vždy keď kuknem na nadpis tejto témy tak sa mi žiada doplniť: Manželka sa mení na neznesiteľnú harpyu, čo robiť? 😀
Inak mňa by zaujímalo, že odkiaľ je ten mýtus, že žena má mať upratané, navarené, deti vychované, byť vždy upravené, dobre naladená a doma čakať muža milé a usmievavé. Nestanovili sme si samé tú latku?
Prečo napr. chlap keď príde nasratý domov tak sa povie, že má toho teraz veľa v práci, prečo keď je na PC doma, tak však nech sa trochu odreaguje, prečo keď si dá čo ja viem dve pivá a jedno poldeci, tak no veď je chlap potrebuje si vypiť. Ja ako žena si nemôžem dať dve poldeci?
@natalym daj si 😀 Inak, nie je to asi mýtus, ale snaha o udržanie partnera a pôvod to má zrejme niekde v biologickom nastavení. Pre ženu bol v začiatkoch ľudstva muž mega dôležitý ako živiteľ rodiny a ochranca. On biologicky dokáže oplodniť podstatne viac žien, než žena dokáže porodiť detí. Preňho je existencia bez stálej partnerky prijateľnejšia, než pre ženu byť bez muža - po praktickej aj citovej stránke...dnes už to tak celkom neplatí, ale tieto informácie máme v bunkách 😉
@natalym tak niekto to robit musi a je to tym ze je to nastavene vacsinou tak ze muz zarobi viac a zena ma vacsiu trpezlivost s detmi a je na materskej dieta je na nu viac naviazane 🙂 a dat deci vina alebo pivo si dat mozme nie??raz za cas ale nie sa spijat do nemoty🙂 vsetko s mierou a aj chlap moze zene pomoct s detmi ved su aj jeho na vsetko treba dvoch ako aj na zamiesenie tak by to tak malo byt aj s vychovou a travenim casu s detmi 🙂 to co pise ten chlap je opacny extrem a myslim ze je to aj tym ze ma 35 rokov cim je zena starsia tym sa jej tazsie prisposobuje niekomu napr vlastnemu decku mam v rodine niekolko pripadov🙂 ze to tie zeny nezvladaju a viac riesia .a vzdy dobre naladene nie sme a co sme len ludia a mame pravo mat dost .ved niekedy je materska dovolenka unavnejsia ako 12ka za pasom poznam jedno i druhe...

@maciatkolulu Nemám. 😉