icon

Manželka sa mi nevenuje

vysuflik
1. okt 2012

Ahoj. Snazil som sa najst na internete diskusiu na tuto temu, ale nasiel som iba "manzel sa mi nevenuje"... Zvlastne, asi som prvy manzel ktory ma taky problem. Na zaciatok lahky uvod: Sme spolu 9 rokov, svadba pred 4 rokmi, dvaja synovia. Ja robim (som doma kazdy vecer), manzelka nerobi a je doma cely den. Uz parkrat sme mali krizu, ze sme sa dlhsiu dobu vobec nerozpravali, ale nakoniec sme si to vzdy nejako vydiskutovali. V obdobi "po krize" manzelka chvilu "poslucha" a snazi sa, venuje sa mne aj domacnosti aj rodine, mame castejsie sex a pod. Ale po case to opat sklzne do stereotypu, kedy manzelka cely den nepohne ani prstom (doslova: spinave riady a aj ine veci presne na tom istom mieste ako rano), manzelka cely den spi, potom cely vecer a celu noc cita knihu alebo pozera na internete mangu. Napriklad minuly vikend bola s kapelou hrat, cely vikend som strazil decka (to je v poriadku). A ked sa v nedelu vecer vratila, pytal som sa ci nejdeme nieco spolu robit (dal som niekolko navrhov). Povedala ze nie, ze je unavena a ide spat (to je tiez v poriadku, ma narok byt po hrani unavena). No v noci o pol druhej som sa nahodou zobudil a ona sedela pri pocitaci. A taketo mame na dennom poriadku. Casto rano o pol siestej vstanem do roboty a ona este stale cita, celu noc. Ked ma chut na sex, ide radsej do sprchy s vibratorom ako za mnou, ale moje navrhy odmieta (boli ma hlava, nechce sa mi, som unavena, mam kramy, atd). Nezanedbava iba mna, ale aj deti. Ked s nimi musi nieco robit (napr. domace ulohy), je nervozna a iba na syna krici. Decka maju pravidelne na veceru chrumky, lebo vobec nevari. Ja obcas navarim, ale tiez sa mi kazdy den nechce ked pridem vecer z roboty a mam este varit a poupratovat a riesit decka, navyse ked vidim ze to mohla (a mala) urobit zena cez den. Potom to vyusti do krizy, lebo ma to hneva a prestanem sa so zenou rozpravat. Jej to vsak ocividne vyhovuje. Potom ked uz je situacia uplne vyhrotena, prerusim mlcanie, poriadne sa porozpravame a chvilu je zas vsetko v poriadku. Uz ma tieto cykly (kriza-diskusia-ok) nebavia a velmi ma to ubija. Ake su vase nazory? Myslite, ze sa taky vztah da nejako zachranit, alebo ozivit, alebo zmenit?

viera27
1. okt 2012

@irriss no sorry irriss, ale takmer stastne manzelstvo si teda predstavujem uuuuplne inak 😀

vysuflik
autor
1. okt 2012

@irriss Ano, zreme sa nudime. Po 9 rokoch to asi nie je ani az take prekvapujuce. Ale zanedbavat povinnosti sposobom "v noci kniha, cez den spim" sa mi nezda vobec v poriadku. Mas pravdu, nemame ziadne OPRAVDOVE problemy, ale som dost smutny aj z tych co mame. Mimochodom, co sa tyka nadvahy, samozrejme ona je na tom rovnako. Nevadi mi to, netuzim po tom aby bola krasna. Tuzim po spolocnych aktivitach. Vazne chcem prilis?

irriss
1. okt 2012

@viera27

no a prave..je to vsechno v nasich predstavach.. 😉
Ty predstavy si musime behem manzelstvi bud zkompromitovat a nebo prosadit... 😉
Ale podle meho:
KDE JSOU ZDRAVE DETI ..
kde se nepije, nefetuje, nepouziva nasili, kde jsou pootreby zakladniho vyziti...nepanuje strach, bolest a panika ci stres..ATD
pokladam takove manzelstvi za "stastne"...

irriss
1. okt 2012

@vysuflik

a co takto hubnout ve dvou?
3x tydne poradny sex..zkus ji to navrhnout 😉
aspon obden se budete mit na co tesit..a kazdy druhy den se nebudete nudit 😉
a ten den "mezi" se da zvladnout cekanim na ten dalsi..

vysuflik
autor
1. okt 2012

@irriss mas pravdu, musim sa snazit pozerat sa na nas vztah z tohto uhla. Je to sice podobne ako presviedcat bezdomovca ze moze byt stastny ze ma obdidve nohy a obidve oci, ale z filozofickeho hladiska mas pravdu. Aj manzelstvo kde manzelka predstiera unavu aby nemusela s manzelom nic riesit a mohla sa namiesto toho venovat svojim konickom, je vlastne este stale stastne manzelstvo. Bez iskry, bez dovery, ale stastne.

sashabb
1. okt 2012

Prečítala som si všetky príspevky a v podstate mi to nedá nenapísať. Zarazilo ma jedno, píšeš, že manželka sa nevenuje deťom, pritom mladšie má 2,5roka a až teraz nastúpilo do škôlky. Chceš mi povedať, že manželka sa denno-denne nestarala o toto malé dieťa? Ako vieš, že zrovna ten neuprataný riad nieje preto, že boli vonku na prechádzke či na ihrisku alebo sa len tak hrali?
Nehnevaj sa, ale príde mi že toto je diskusia chlapa, ktorý keď sa povie materská alebo rodičovská dovolenka povie, no boože sedíš doma a nič nerobíš 😒
Taktiež že si manželka číta alebo je na pc - myslím si, že ona tiež potrebuje trochu oddychu od dennych povinnosti či starostí. Nevidím na tom nič zlé.
Tiež si nemyslím, že žena je slúžka či už mužova, detí alebo celej domácnosti.
Chcela by som vidieť pohlad z druhej strany - pohlad tvojej manželky. Ona môže zrova napísať, že ty chodíš IBA do práce a všetko ostatné ostáva na nej 🤐

vysuflik
autor
1. okt 2012

@irriss No a spolocne chudnutie? To uz sme chceli zacat velakrat, ale nikdy to nevyslo; musim priznat ze castokrat aj koli mne. Na toto mam velmi slabu volu a odhodlanie. Pravidelny sex v mene chudnutia sa mi ale nezda, stala by sa z toho povinnost a tym padom by sa uplne vytratilo potesenie, myslim si.

irriss
1. okt 2012

@vysuflik

Pises, ze u vas chybi "duvera" - PROC? t.j. nebo jaky typ duvery

2. tim sexem to bylo mysleno s nadsazkou..rika se ze pri vasnivem a kvalitnim sexu se hubne...nerikam,ze by sis mel jit "na manzelce zabehat nebo udelat 100 kliku" hodinu-dve jako v telocvicne 😀
zle si ma pochopil..

viera27
1. okt 2012

@irriss zdravie je najdolezitejsie, o tom ziadny debat. Zdravie deti duplom. Ale to co pises
"kde se nepije, nefetuje, nepouziva nasili, kde jsou pootreby zakladniho vyziti...nepanuje strach, bolest a panika ci stres..ATD
pokladam takove manzelstvi za "stastne"..."

je podla mna riadne nizka latka. To by malo byt mimo misu, to je uplny standard a v inom pripade by sme sa ani nebavili o manzelstve, lebo manzelstvo ci zotrvanie v nom by neprichadzalo do uvahy, aspon u mna teda. Navyse na tebou popisane nepotrebujem manzela/manzelku. Staci napriklad zostat zit s rodicmi, ci trebars mat podnajom s kamoskou. Nie je tam nic co ja osobne potrebujem k manzelstvu. Opora, neha, spolocne zaujmy, sex, humor, spolocne zazitky atd atd. Ja sa zopakujem, nechcela by som naozaj zit v tom, co popisujes ako stastne manzelstvo. To je pre mna len rezignacia, "ved nepije, tak co sa stazujes?"

irriss
1. okt 2012

@viera27
To, co pokladas TY za standard je pro mne a moji rodinu momentalne LUXUS 😎 🤐

vysuflik
autor
1. okt 2012

@sashabb je pravda ze som sa nespytal preco je riad na stole, ale som si takmer isty ze ak je celu noc hore, je cez den prilis unavena nez aby sla s deckami von. Ale vies co sasha, dnes vecer sa spytam kedy boli naposledy vonku, a tiez sa spytam co cez den robila, a zajtra napisem. Ok? Mozno sa zajtra ukaze, ze ozaj prehanam.

labanka
1. okt 2012

mozem ja svoj nazor? podla mna manzelka nepotrebuje psychologa....myslim, ze ked ide do sprchy s vibratorom, tak ma niekoho ineho kto jej vyhovuje viac ako ty ☹
taketo zeny by som vystrelila na Mars !!! nevazia si rodinu a niektori ludia o rodinu prichadzaju alebo ju ani mat nemozu !!!
keby som bola v tvojej kozi, tak by som si jej "krizu" nevsimala ....(rozpravaj s nou akokeby nic), venovala by som sa len detom a hlavne by som si ju dala preklepnut. Mozno to nepodvadza fyzicky, ale moze si napriklad s niekym pisat cez net a preto jej z toho preskakuje a je mimo reality.

maznacik007
1. okt 2012

@vysuflik a manzelka nechce ist k psychologovi alebo do poradne ze by ste sli spolu...

uprimne pokial toto trva dlhsie tak ja by som to netolerovala... ved je predsa doma deti v skole skolke tak hadam upratat aspon zbezne a spravit veceru zvlada.... mozno musis byt na nu prisnejsi.... a povedat jej to... ze proste ked vecer prides z prace tak chces aby bolo upratane navarene a syn mal hotove ulohy... to je uplne normalne .. ze to ziadas... a mozno by stalo za to ze by jej to povedal niekto iny.. mozno mama, sestra a tak...

a preverila by som jej pc a mobil... jednoznacne...

tinki
1. okt 2012

@vysuflik podľa mňa je problém v tom stereotype,ktorý tu bol už viackrát spomenutý. A keď je po nociach často na nete, je dosť možné, že sa tam kontaktuje s nejakými chlapmi. Existuje totiž pokec, kde sa zvyknú unudení ľudia po nociach stretávať a kecať, či už o živote, alebo o erotických predstavách...A to, že ponocuje, je jasné, že cez deň nevládze..
No čo, ak chce byť s tebou, nech sa tak správa...Buď chlap. Buchni po stole a vysvetli jej to..Alebo rodina, alebo virtuálny priatelia...
Ale potom..nech sa páči...môže ísť..
Nemusíš hneď vypisovať rozvodové papiere. Možno stačí troška vystresovať, aby sa spamätala. Hľadajte to, prečo ste začali byť spolu..a na tom pracujte..
bavili ste sa aj o sexe? Ste k sebe aj po tejto stránke uprímní?

maznacik007
1. okt 2012

ja by som skusila aj mozno na pc zablokovat tieto stranky aby sa neutiekala niekam mimo realneho zivota

vysuflik
autor
1. okt 2012

@irriss co sa tka dovery, myslel som to tak ze si nic nehovorime. Nerozpravam manzelke ako bolo v robote, co ma trapi, co by som chcel, lebo to vzdy odbije ako "zase tie tvoje poblemy". Nie je to tak VZDY, ale vacsinou mam pocit ze sa jej nechcem zdoverovat.

klincek
1. okt 2012

@vysuflik, podla mna ste presne v stave, kde budeme asi onedlho aj my - unaveni, znechuteni, ubiti. uplne vas oboch chapem, u nas je to podobne, a to su baby este malicke. nemame ani minutku na vydychnutie, nahaname peniaze (nie nadstandard, len na normalne fungovanie), jasle, nakupy, pranie, varenie, a samozrejme starostlivost o deti-vastne to v prvom rade, vsetko ostatne stihame tak pomimo. padame na hubu a pomoct nema kto, takze oddych nemame ani na sekundu, hoci by sme aj velmi chceli, aj si to vedeli vyhutnat. a bojim sa presne toho, ze casom uz nebudeme ani vladat, ani chciet..
je mozne, ze u tvojej manzelky to uz dosiahlo aj nejaku diagnozu, je doma uz prilis dlho a podnetov na materskej je tak strasne malo, ze zene to proste nemoze stacit (prosim vynimky, aby toto nechali bez komentara)..uvedomuje si, co vsetko by mohla a objektivne nemoze, co by mala a nestiha, co by chcela a nevladze - a tak rezignuje a neriesi uz nic, nechava zivot plynut a snazi sa ukradnut si v nom par chvil pre seba.
ak sa mate radi a nechcete uhnat vztah do stratena, treba nieco zmenit. mensie dieta uz moze ist do jasli, je dost stare. manzelka by mala ist do prace, nech pride na ine myslienky, tento stav jej uz zjavne nerobi dobre. a skuste si obcas pozvat priatelov alebo starych rodicov, urobit si poldenny vylet autom do zoo, proste cokolvek. stoji to sice nejaku energiu navyse, ale clovek sa trochu vyhecuje z letargie, a niekedy je ten pocit na konci dna taky hrejivy, ze aspon nejaka zmena sa udiala.. a s inym pohladom na svet sa inak pozera aj na partnera 😉

aduskatt
1. okt 2012

ked sa tak zamyslim nad tym celym.....keby moj muz odo mna ocakaval full servis, tiez by ma to asi hnevalo a mozno na truc by som prd robila🙂 nerada by som sa totiz citila v dome ako sluzka........ale mozno ze sa mylim a je to u vas uuuuuplne inak🙂 kazdopadne drzim palce, aby sa to u vas zlepsilo, teda aspon z Tvojho hladiska🙂

viera27
1. okt 2012

@irriss to je mi uprimne luto moja ☹

irriss
1. okt 2012

@vysuflik

zdovernovat sa neznamena "dovera" 😉

To, ze se Tinechce mluvit o praci je mozna take lenivost...unava...

A vis o tom, ze lenivost,unava muze byt i chronicka? je to dyagnosa, nemoc... 😉 ☹

Kde pracujes..aspon plus minus... 😉 na to ze tu s nama serfujes uz nekolik hodin, tak je to super prace 😉 😀

irriss
1. okt 2012

@viera27
kdepaaaaaaaaaaaaaak proc lito?..ja jsem stastna, ze to tak je...

t.j. Stesti vidime kazdy jinak a kazdy v necem jinem...

mozna chci malo..ale mne vazne staci malo... 😅
POKUD JE TO MALO

mima4
1. okt 2012

@vysuflik

ak sa sprava tak tvoja zena, aspon mozes lepsie chapat zeny, ktorych muzi idu po praci na ryby, ci hokej...atd. Je to to iste.

vysuflik
autor
1. okt 2012

@maznacik007 PC som preveroval, naozaj pozera len tie mangy.

vysuflik
autor
1. okt 2012

@mima4 ach ano, chapem ich velmi dobre. Je mi vas luto, co mate takych muzov.

sisaha
1. okt 2012

@labanka keby mala milenca, tak do tej sprchy s tym vibratorom nechodi... 😉

vysuflik
autor
1. okt 2012

@irriss ano, mam pracu v ktorej mozem cely den surfovat. To je aj jeden z dovodov, preco davam vypoved. Som sice lenivy, ale nenavidim pasivitu. Odchadzam do roboty kde budem moct robit nieco uzitocne (a snad popritom zarobim aj viac penazi)

mima4
1. okt 2012

@vysuflik podla mna tvoja manzelka potrebuje psychologa, trpi nejakou formou depresie. A potrebuje vela lasky a nehy.

sashabb
1. okt 2012

@vysuflik neviem či je dobre pýtať sa či bola s deťmi vonku resp. čo celý deň robila. Bude to brať isto ako výčitku. A ono to tak aj bude pôsobiť ak prídeš a povieš čo si celý deň robila keď nieje to alebo ono urobené 🙄

vysuflik
autor
1. okt 2012

@sashabb bude to brat ako vycitku. Ale to nevadi, lebo 1) Ona vie ze jej to vycitam, uz parkrat sme sa o tom bavili, napr. na konci posledneho "cyklu" asi pred dvoma mesiacmi. 2) mozno ty mas pravdu a ja jej vycitam nieco co nie je pravda. Treba to preverit.

labanka
1. okt 2012

@sisaha ved moze mat platonickeho internetoveho ZATIAL.... treba docitat dokonca 😎