Manželov obrat
Žienky, poradte....čakám naše 4 dieťa...viem, je to veľa, ale žijeme si dobre, nič nám nechýba...Pred pár mesiacmi sme diskutovali, že neskôr, o nejakú dobu by sme ešte mohli mať dieťa...a teraz ked sa to stalo skutočnosťou, manžel sa obrátil o 180 stupňov...Neviem, čo sa mu stalo...Prišiel, dal mi peniaze do ruky s tým, že mám ísť na potrat...Pritom pochádza z rodiny silno veriacich a aj sám je veľký katolík, takže vôbec neviem, čo sa mu porobilo...Na môj argument, že ved sme sa o tom bavili a sám si bol aj pri splodení na mňa nakričal, že sa o to postará tými peniazmi na potrat...Ja fakt neviem, čo mám robiť...Vzoprieť sa mu a znášať jeho zlé správanie, alebo sa mu podvoliť??? Viem, žeby som ani nemala premýšľať nad jeho konaním, ale som v koncoch...Je zlý na mňa, aj na naše deti...Už som sa aj pýtala, či má milenku, alebo či má nejaké dlhy, o ktorých neviem...No všetko zamietol...Čo mám robiť? ☹
Veď sa ho opýtaj na rovinu,ty ho poznáš,nech ti da jasné argumenty, prečo dieťa nemať, ved keď ti dal peniaze na upt,tak snáď s nejakým relevantnym argumentom nie????? Určite to nejako vysvetlil či?
@lea282 más môj obdiv,musíš mať veľa trpezlivosti,lebo ja na tvojom mieste by som pána nenechala odísť, kým mi nedá odpoveď v ten moment,keď mi núka peniaze a myšlienku na upt! A nieže cakat,veď nejde o malichernost....celkom by ma zaujímal jeho názor,ale priamy,bez omáčok....daj vedieť
@nuvaring ked ja som došla o všetky slová v tom momente...stála som s otvorenými ústami a skoro celý večer mi nedochádzalo, čo odo mňa vlastne chce...ked tak vlastne nad tým premýšľam, je lepšie ked počkám, ved o tri týždne ma môže akurát tak poslať na dovolenku, nie na potrat (som v 9týž.)...ale každopádne mi musí povedať čo sa mu melie v hlave...určite dám vedieť aké perly zo seba dostal...
@lea282 ja sama pochadzam zo 4 deti,takze viem,ze ked sa chce,da sa vsetko....ale viem,ze pred 25rokmi to bolo tazke a nehovorim o tom ake je to teraz....je to skor uz rarita....chcem sa spytat- ak otehotnies o rok zas kedze neuzivate ochranu ako si pisala,co bude?????opat skraty,nepokoj,smutok....zvaz ochranu....ospravedlnuje sa,necitala som detajly co si pisala,az teraz citam,ze z domu aj pracujes,ze sa podielas.....evidentne nemas vakuum v hlave,si inteligentna mlada zena,vzdelana....to,ze si zijete v pohode,bez hypoteky a pod je fajn,ale manzel pracuje manualne,ono stavaju sa aj nedajboze prac.urazy a pod....manzel zrejme chcel nieco vacsie pre vas,skus porozmyslat ci by ste sa s plodenim nemali zastavit....samozrejme ked sa neusilujete o futbalovu 11.....doba je nepredvidatelna
@natalym neuzivaju ochranu,co bude ak o rok ci dva ostane tehotna zas.....
@happybaby2015 Však ale on o tom vedel, tiež mohol otvoriť hubu, nie? Takéto veci sa riešia spolu a hlavne už sa stalo, nie? A sú veriaci, takže tí by mali prijať každé dieťa. Toto je každého osobná vec.
@natalym no mohol....
@lea282 Ja Ta v ziadnom pripade nekritizujem, ani Tvoju povahu. Kazdy sme nejaky. Ale Ty si Žena s velkym Ž a nechápem, ako Tebe mohol manžel toto urobiť. Je to úder pod pás. A chápem, ze si sa nezmohla ani na slovo... Ved co vobec v tej chvili povedat? Má len velké stastie, ze má Teba za ženu.
Máte krásne deticky. 🙂 a mas krasne citaty ... Klobuk dolu pred Tebou.
@happybaby2015
@natalym
@janinah nemali sme v pláne "plodiť sa" dalej, tak sa stalo...najmladšia má 6rokov a dával si pozor, ja antikoncepciu nemôžem, on nechce...keby sme si nevedeli dať pozor, tak už čakáme 9te, ked sa stalo, už je jedno, či sme sa chránili, alebo nie...otehotnieť sa dá aj s asistenciou antikoncepčných prostriedkov...
ja len chcem počuť pádny dôvod, ktorý ho nútil toto spraviť...aby som si nepostavila hlavu, malé sa narodí a on ho bude nenávidieť...aj on má právo sa vyjadriť, ale určite nie takýmto spôsobom a na jeho ospravedlnení voči mne budem tvrdo trvať...
@lea282 nejake vysvetlenie ti v tom pripade musel dat,nieco spomenut,nieco co sa da vylozit akoze nema zaujem o dalsie dieta....ked ti dal peniaze na potrat,nieco musel naznacit.ved to sa neda,len tak zene hodit na stol peniaze,na tu mas,chod na potrat......matke svojich 3 deti...
ani sa nečudujem,že ti dáva peniaze na potrat,urobila by som na jeho mieste to isté,akože ty zamýšľaš sa nad tým,aké bude neuveriteľne ťažké postarať sa o 4 deti?v dnešnej dobe sú už aj 2 moc !! a že 4 ...preboha,snád je to vymyslená téma,modlime sa
@marina24 čo je na tom ťažké sa postarať o 4 deti?...moja babka mala 12 detí a bola vojna,hlad a všetky vychovala,vyštudovali,toto bolo ťažké a nie dnes....akože skrachujú lebo 4té dieťa? a dala by si peniaze na podporu vraždy vlastného potomka?..normálny chlap by dal darček,že ďalšie dieťa príde ,JEHO dieťa...
@womankc ja sa na to pozeram podobne,ako prepac....dnes je hojno,zajtra hofno.
@maminuska
@happybaby2015
@womankc ja už viem, že sa nedám...len mu dám priestor, aby nepovedal, že naňho nemyslím, ale ked to bude blbosť a ja sa tak trápim, prisámbohu ho tresnem niečím! Rozmýšľam, že kúpim kočiar!!! 😀
@happybaby2015 ja sa zas na to pozerám úplne inak ako vy , niekto nemusí mať štandardík a prežije aj v skromnosti skutočne plnohodnotý život
zajtra hovno môžeš mať aj s jedným dieťaťom a môže sa ti zo dňa na deň zrútiť svet . Deti sú odmena nie príťaž . Sama mám tri detičky a je to ťažké , nepopieram , ale keby sa pritrafilo ďalšie dieťa postarala by som sa rovnako . Napríklad mne sa podarilo otehotnieť cez neplodné dni a dokonca cez antikoncepciu / dana/ - no a včul buďte múdre
@lea282 kazdopadne ti drzim palce....vidim,ze sa tesis,ze si to uzivas....len ho nejak neprovokuj....ak on dieta odmieta a ty tam nabehnes s kociarom,tak aby si ho rovno neniesla niekde na JIS hned,ked ho slak trafi 😀 😀 😀 😀
@womankc aj ja som otehotnenala cez antiku,naplast.. 😀 a dnes mam uzasne krasne stvorenie doma....ale my sme planovali do buducna...;len to prislo skor a hned svadba.....jedno za druhym....aj sme sa bali,aj tesili....
@marina24 nie, nie je vymyslená 🙂 beriem, doba je zlá....doba bola zlá aj ked žili naše staré matere , aj vtedy, ked sme sa narodili my, aj teraz, ked sa rodia dalšie deti...bez peňazí nič človek nespraví, viem, ale kvôli peniazom zabiť...dobre, nepoviem keby som bola slobodná matka, alebo manžel bol alkoholik, alebo by sme boli nezamestnaní...ale v našej situácii je to iné...

@natalym Jasné, už vidím ako by si sa s tromi deťmi a ďalším na ceste pobalila...