Manželova agresia kvôli rozhovoru so susedom
Manzel ma udrel pretoze som sa pred bytovkou rozpravala so susedom
@anonym_autor chcem Ta povzbudiť. Ja som veci takto v sebe "pochovavala" zopár rokov ,lebo rodina, lebo deti. Pri hádke keď som treskla dvermi ,ma chytil prvý krát pod krk. Po pár rokoch mi v kúpeľni dal pred synom buchnat do chrbta. Bola som kvôli jednej veci naštvaná hystericka vybuchla som a kričala po ňom. Práve preto že som si to dala za vinu ,že som ho "Vyprovokovala" ja mojim správaním mi trvalo ďalšie 2 roky kým som dospela k rozhodnutiu že sa s nim chcem naozaj rozviesť. Nezlakla som sa toho ze ma udrel, ale toho aký mame vztah. Ze kam to az zaslo, co ukazujeme detom. Viem ze nervozita rozdielnosť pováh spôsobujú rôzne trecie plochy vo vzťahu. A sem sme dospeli aj my. Vyšlo to najhoršie z nás na povrch už aj pred deťmi. A vieš čo bolo najhoršie? Keď som to povedala mojej mame, že ma udrel, tak sa ma spytala: a co si mu urobila? Ranila ma jej otazka,ale potom som pochopila preco sa ma to spytala. Môj muž pôsobí pred druhými ako milucky, ochotný pomôcť, dobrák.....a aj tak som to už 2x schytala. Mame som to vysvetlila že čo sa u nás deje. Už pochopila. Dokonca ma v rozvode podporila.
@anonym_autor práve v sobotu tuším dávali film Dosť s Jennifer Lopez. Pozri si ako končia vzťahy, kde začína riešenie problémov "len" jednou fackou.
V prvom rade nemusíš nikomu nič vysvetľovať
A v druhom rade je ti jasné, že sám od seba to už nezmení tie fyzicke ,,prejavy,,
A v najdôležitejšiom rade ak nebudeš ty ok, ani deti nebudú a pretvarovanie na ,, šťastný,, život nestačí
Prajem ti aby si to zvládla
@anonym_autor aj u nás to tak je. Maju ho všetci radi. A ja istým spôsobom stále tiež. Ale keď na seba už takto reagujeme ,tak proste viem že sme na konci. Ze sme to prepískli už veľmi dávno. Obaja. Beriem to tak,že je naďalej otcom mojich detí, môžme byť po rozvode kamoši a pomáhať si, len boli prekrocene hranice na oboch stranách a už sa to nedá vrátiť späť ani vymazať. Môj muž chcel dokonca aby sme riešili rozvod cez právnikov. Ja som mu povedala ze nie (poďme sa dohodnúť cez mediátorov) lebo u mňa sú právnici "vykonaná vojnová sekera". Ak začnú riešiť dôvody prečo sa chcem s Tebou rozviesť tak budem tvrdá a poviem nahlas prečo a už nebude cesty späť. Išli by sme tvrdo po sebe. A to kvôli detom nechcem. Chcem aby sme sa rozišli ešte relatívne normálne a nie úplne vo vojnovom stave. Už ma dosť síl stalo dopracovať sa sem a odpustiť si. Pretože ja som tiež vyrastala s generáciou "stará škola" : ved co riešiš ,Stará sa o rodinu, deti ho ľúbia, neflaka sa. Lenže moje srdce vykrvacalo medzitým...medzi prvým "len" chytanie pod krk a buchnatom prešlo niekoľko rokov. A prišlo aj druhé dieťa. Len vymazať sa to nedá. Ja som sa emočne už odpojila veľmi dávno. Len mi to dlho trvalo si to uvedomiť a urobiť prvý krok.
@anonym_autor joj žienka, utekaj kým sa dá. Spravil to raz, spraví to aj druhý krát. Určite nechceš žiť tak, že vopred budeš premýšľať, s kým sa môžeš porozprávať a s kým nie. Čo môžeš povedať a čo nie. Deti to vnímajú viac ako si myslíš. Hneď vidia, že si smutná, plačeš... môj oco bol alkoholik, hádky krik, strach o mamu. Bolo to šialené. Keby bola možnosť, bývala by som vtedy ako dieťa radšej aj bez elektriny s pocitom, že si ideme ľahnúť v kľude a mamina je v bezpečí. To, čo sa odohrávalo u nás doma, nemôžem ani napísať verejne. No poviem ti, že aj keď už mám 15 rokov svoju domácnosť a rodinu, stačí, že v noci na ulici huka nieaky ožran, a tie pocity, bušenie srdca sa mi vrátia. Je mi na zvracanie, musím sa ukľudňovať. Môj manžel vie, že by stačilo aby ma mňa raz skríkol, a okamžite by bol rozvod. Od detstva si hovorím, že nedovolím, aby moje dieťa zažilo čo i len kúsok z toho, čo som prežila ja. A toho sa držím.
Takže určite nechceš, aby toto zažívali aj tvoje deti. Si silná žena, a zvládneš všetko čo budeš chcieť. A verím, že ako mamina spravíš všetko pre dobro svojich detí, a odchod bude to najlepšie. Nečakaj, kým sa to začne stupňovať. Nech si každy vravi čo chce, keď budeš žiť sama, pojdes po ulici s hlavou hore, a budeš hrdá nato, že si dokazala bojovať za šťastie a pokoj pre seba a svoje deti. Držím ti palce 🍀
@anonym_autor joj žienka, utekaj kým sa dá. Spravil to raz, spraví to aj druhý krát. Určite nechceš žiť tak, že vopred budeš premýšľať, s kým sa môžeš porozprávať a s kým nie. Čo môžeš povedať a čo nie. Deti to vnímajú viac ako si myslíš. Hneď vidia, že si smutná, plačeš... môj oco bol alkoholik, hádky krik, strach o mamu. Bolo to šialené. Keby bola možnosť, bývala by som vtedy ako dieťa radšej aj bez elektriny s pocitom, že si ideme ľahnúť v kľude a mamina je v bezpečí. To, čo sa odohrávalo u nás doma, nemôžem ani napísať verejne. No poviem ti, že aj keď už mám 15 rokov svoju domácnosť a rodinu, stačí, že v noci na ulici huka nieaky ožran, a tie pocity, bušenie srdca sa mi vrátia. Je mi na zvracanie, musím sa ukľudňovať. Môj manžel vie, že by stačilo aby ma mňa raz skríkol, a okamžite by bol rozvod. Od detstva si hovorím, že nedovolím, aby moje dieťa zažilo čo i len kúsok z toho, čo som prežila ja. A toho sa držím.
Takže určite nechceš, aby toto zažívali aj tvoje deti. Si silná žena, a zvládneš všetko čo budeš chcieť. A verím, že ako mamina spravíš všetko pre dobro svojich detí, a odchod bude to najlepšie. Nečakaj, kým sa to začne stupňovať. Nech si každy vravi čo chce, keď budeš žiť sama, pojdes po ulici s hlavou hore, a budeš hrdá nato, že si dokazala bojovať za šťastie a pokoj pre seba a svoje deti. Držím ti palce 🍀
@anonym_9e5a35 ja si vždy poviem, nech sa tu ozve zena, kt si tým ako dieťa presla, opise, ake to je zut, vyrastať v strachu,pozerať sa na smutnú mamu, tichu domácnosť.. potvrdiť ze deti všetko vidua, počujú, vnímajú.. a vždy ma zarazi, dôvod neodist,ze deti..práve kvôli nim by som utekala
Sama vieš popísať, ze aj po 15r ta chytí triaška..
Najhorsie, že tito narcisticki magori sa ukážkovo správajú na verejnosti, doslova su stelesnené dobro a ľudia ich majú radi a o to im prave ide, aby obetí nikto neveril.Ale za dverami zhodia masku toho svojho hraného dobractva.Vsetci konajú podľa rovnakého vzorca.Je to velmi mätúce.Mily na verejnosti- diabol doma.
Bud tresta fyzicky alebo psychicky.Jedno aj druhe je neodpustiteľné vo vztahu a treba z neho odist pokial z cloveka neurobia trosku, lebo potom už odchod nebude možný.Este mas akú taku psychickú silu, využi to lebo o par rokov budes zlomená a osamelá plakat do vankúša.
@anonym_c2f6ed nie je to najhoršie, iba mätočné pre rodinu a známych, ale na tom nezáleží, lebo žena sa predsa môže s mužom rozviezť, aj keď je skutočne dobrák od kosti a na rukých by ju nosil. Nemusí sa pred okolím obhajovať, že nechce žiť s násilníkom, ani nie je povinná to nikomu vysvetľovať.
@anonym_autor jeh rodičom nič nehovor, ani jemu, iba sa pripravuj na odchod. Aj na to, že budeš musieť možno odsíť narýchlo z bytu, keby mu zase preplo. Neviem, ako to máte s bývaním, čí je byt, ako staré sú deti, či budú musieť meniť školu, škôlku, ty prácu, toto by som začala riešiť. Svojím rodičom to povedz čo najskôr. Oznám im ako hotovú vec, že ideš požiadať o rozvod, že sa nenecháš biť a že sa ich nepýtaš na ich názor, iba im to oznamuješ. Budeš im veľmi vďačná, ak ti pomôžu, ak sa rozhodnú, že nie, budeš to rešpektovať, ale os neho odídeš, aj keby si mala ísť do azylovéhp domu. Verím, že to pochopia, držím ti palce. ❤
@loliki ináč, nezdá sa ti, že si odporuješ? V príspevku z 23,45 píšeš Ak ťa niekto vyprovokuje, odpovedz vetou typu: „Potrebujem chvíľu, aby som si to premyslela. Porozprávajme sa o tom zajtra.“ a následne v ďalšom príspevku, že ho ona vyprovokovala, preto jej dal facku, On si to prečo nepremyslel? Pretože je magor a násilník.
@anonym_db82c3 Ty sa ukľudni. Načo mi toľko vypisuješ? Veď si väčšia fúria, než autorkin manžel. Btw., čítaj s porozumením.
@anonym_9e5a35 ja si vždy poviem, nech sa tu ozve zena, kt si tým ako dieťa presla, opise, ake to je zut, vyrastať v strachu,pozerať sa na smutnú mamu, tichu domácnosť.. potvrdiť ze deti všetko vidua, počujú, vnímajú.. a vždy ma zarazi, dôvod neodist,ze deti..práve kvôli nim by som utekala
Sama vieš popísať, ze aj po 15r ta chytí triaška..
@mk22 presne tak. Dala by som všetko zato, aby sme mali kľudne detstvo a vysmiatu maminu. Mamina sa snažila nas od toho chranit ako sa dalo, ale nedalo sa to. A nemohla odísť ... Snažím sa žiť svoj život, ale naozaj stačí kúsok kriku na ulici a som mimo... tiež nepochopím ženy, ktoré sa silou mocou snažia ostať s mužom, len kvôli deťom. Keby napríklad mala muža, čo ju na rukách nosí a splní jej všetko čo jej a deťom na očiach vidí a začne si románik, tak jej poviem, neblázni, zachráň si rodinu ostaň s mužom, ale ostať s niekym kto ju dokáže udrieť a dúfať, že sa zmení, a už to viac neurobí je šialené. Tieto ženy nepochopím
A naco nam potom o tom pises,ked to nechces razne riesit?Nechapem.
@anonym_db82c3 Ty sa ukľudni. Načo mi toľko vypisuješ? Veď si väčšia fúria, než autorkin manžel. Btw., čítaj s porozumením.
@loliki ja som úplne kľudná, som flegmatik, takze ma len tak nič nerozhodí a vypisujem ti preto, lebo píšeš nezmysly a tie môžu čítať nešťastné ženy v rovnakej situácii, ako tá, čo tému založila a môžu začať samé seba obviňovať, že muža vyprovokovali, preto uch udrel a to je totálne choré.
A naco nam potom o tom pises,ked to nechces razne riesit?Nechapem.
@maminkadeticiek myslím, že len nechce konať zbrklo, chce si pripraviť pôdu. Predsa len je lepšie oboznámiť rodičov, skopírovať si dokumnety, nájsť právnika, ako sa spakovať a prísť aj s deťmi k rodičom, ktorí si myslia, že akého fajn muža má. Ľahšie sa to píše, ako realizuje
@anonym_autor potrebuješ počuť ze tvoj muž nemá právo ta bit??
Ozaj to potrebuješ prečítať??
Mam 17r dcéru, a id narodenia ju učím,co je láska, úcta, o com je vzťah, respekt..ze na 1.mieste je ona.
A žiadny chlap nemá právo nikdy!! Udrieť ženu. Nikdy.
To je dno, nech len 1 facka, milujuci muž nemá co udrieť ženu.
Takto ma vychovala moja mama, a verím ze aj tebe mama vstepila o com he láska, zutie dvoch ludi a ze bitky tam nepatria.
@anonym_autor to myslis vazne, co robit? Nemas kusok sebaucty?Trestne oznamenie na policiu, plus nemocnica. A na deti sa nevyhovaraj, skodis im, ked si s agresorom. Psychoterapia v dospelosti pre nich to isti.
@anonym_autor to myslis vazne, co robit? Nemas kusok sebaucty?Trestne oznamenie na policiu, plus nemocnica. A na deti sa nevyhovaraj, skodis im, ked si s agresorom. Psychoterapia v dospelosti pre nich to isti.
@pandorra keď nevolala včera políciu a nemá viditeľné zranenia, ani modriny, bolo by to žiaľ tvrdenie proti tvrdeniu. A v nemocnici by čo asi robila? Opakujem, že ľahko sa to píše nám, čo sme to nezažili, ťažšie sa reaguje človekum ktorý ešte stále nemôže uveriť tomu, že sa to vôvec stalo. Ja by som bola už odsťahovaná, keby sa mi toto stalo, kontaktujem rodičov, brata, ktorí by okamžite pre mňa prišli a ešte by som ich nesmela pustiť do bytu, aby muža neprizabili. Jej rodičia sú ale iného zmýšľania, ona bola vychovaná v inom duchu, naozaj ju treba podporiť v tom, že to čo sa stalo, je absplútne neprípustné a jediným riešením, je toto manželstvo ukončiť
@anonym_autor no keď ta bol schopný udrieť len kvôli tomu ze si sa rozprávala so susedom, tak co by ti urobil keby si nejaku vážnu vec urobila, to by ta zabil? Musíš od neho odísť, lebo to bude ešte horšie.
@anonym_autor rieš ten rozvod. Sama si uvedomuješ, že toto je celé zle. Iná cesta nie je
@anonym_48abe9 prečo neodides teraz, uz posunula brutálnej bitke??
@anonym_autor necitala som k tomu celu diskusiu.....vratil ma tvoj prispevok do detstva. Prosim ta, nevyhovaraj sa na deti, je to otrepana fraza. Moja mama furt hovorila,ze s otcom ostava koli nam. A opakujem sa, nam ako detom by bolo milion krat lepsie, keby od neho odisla. Zivo mam pred ocami, ako s nami musela po nociach utekat pred jeho agresiou, hoci to zacalo nevinne ako u vas. Az mas tie deti naozaj rada, nikdy nedovolis, aby toto zazivali. Ja to poviem jedno - mna sa manzel chytit raz, v zivote neuvidi ani mna, ani deti. A az mu chces toto tolerovat, prajem Ti vela stastia a pevne nervy, pretoze taky zmrd sa NIKDY nezmeni.
@anonym_autor tam bolo vela faktorov, preco som neodisla, ale napisala som Ti to preto, aby si sa nenechala oklamat, ze sa to nebude opakovat, neurob tu ista chybu, ako som vtedy urobila ja….nemala som moznost odist, moji rodicia mi nepomohli, deti boli malicke, pracovala som vo firme svokrovho kamarata, peniaze som nemala….takze ak som nechcela byt na ulici, musela som vydrzat, tie ataky boli za zivot tri-prve dva na zaciatku manzelstva a ten posledny asi 10 rokov potom, zabudnut sa na to neda nikdy, ale uz sa to opakovat nebude, bolo to davno, nie u kazdeho to takto dopadne, vacsinou to otlkanie pretrvava cely zivot. Mna to naucilo jedno-za kazdu cenu treba byt financne nezavisla a vytvorit si zazemie.paradoxne-on nie je uplne zdravy a ja mu dost pomaham🙂🙂🙂aspon budem mat nejaky schodik do neba, haha
@anonym_autor nehorekuj co by sa asi dialo a co by si asi mysleli... ty sa nemas co hanbit a v dnesnej dobe ani ta stara skola nie je taka zadubena, ze riesi, ze ta budu ludia ohovarat. Praveze nebudu TEBA ohovarat ludia, ale tvojho muza.
Treba sa zverit blizkym, najst podporu. U deti posledna vec co by som riesila, ci sa im paci stahovat = ver ci nie, nepaci sa im ani zit v takomto dusnom prostredi a casom, cim su deti vacsie davaju to viac a viac pocitit. A posledne co ta moze trapit, je co jeho rodina povie... stat vonku so susedom nie je hriech a nie je to ani zakazane, ani niesi ku** za to ani nic. POchop to. Ak toto niekto bude tvrdit, je zatvrdnuty dement a od takych proste treba ist kade lahsie. Panko ak ma problemy so sebou psychiater mu pomoze, hlavne sa niektomu zver, nech mas svedkov, nech ludia vedia... ja by som taky cirkus spravila keby ma chlap udrel a toto mi spravil ,ze by cela bytovka vedela...
Nie nestaci, ze muz zaraba a stara sa, v prvom rade je vzorom pre deti, a tie si nezasluzia zit v prostredi, kde nevidia uctu muza voci zene (a naopak), a nebodaj budu svedkovia bitiek a hadok...

@anonym_autor nabudúce ťa zmláti aj pred deťmi, to im psychicky uškodí oveľa viac než presťahovanie kamsi na dedinu. Toto bude len horšie, tvoj muž je žiarlivý magor (čo ale musíš vedieť už dávno), urob všetko pre to, aby ste s deťmi mohli čím skôr odísť