icon

Manželova dávna láska a dopisovanie

mimka2020
16. mar 2012

Dnes, ked som chcela ist na FB som zistila, ze je este stale prihlaseny moj manzel. Svietila mu tam posta.........ja viem, ze je to jeho sukromie, ale nedalo mi to a nazrela som tam. Hned druha v poradi, ktora mu tam posielala spravy bola jedna mlada baba, velmi pekna. Nepoznam ju, no podla mena som spoznala kto to je. Manzel mi ju spominal, pretoze temy: expriatelky a expriatelia a pod. mame samozrejme za sebou. O tejto babe viem, ze s nou kratko chodil a prakticky to bola jeho velka laska. Kvoli vekovemu rozdielu spolu dlho nezostali, no on na nu podla mna este stale nezabudol. Ked som sa ho pytala co k nej este citi, povedal, ze nic. Ze si na nu sem tam spomenie, ze co asi robi, ake to mohlo byt a tak, ale vraj ju uz nemiluje. No ja tomu moc neverim......citala som tie spravy. Nie je tam nic o laske, ako nevyznaval jej lasku ani ona jemu. Pisali si o tom co robia, ako ziju...............no mna zarazila jedna veta, ktoru napisal moj muz. Dost casto na teba myslim, ako sa mas, co robis ako sa ti dari...........
a tato veta ma neskutocne trapy :( viem, ze sa nestretavaju lebo ona zije na opacnej strane Slovenska, ale aj tak............ubija ma pocit, ze by ju mohol este stale milovat, alebo snad milovat viac ako mna :( Pisal aj o mne, o nasej svadbe, nasej dcerke, ale ja sa aj tak citim mizerne

mimka2020
autor
16. mar 2012

@svetllana dakujem 🙂

zizaka
16. mar 2012

ahoj, ak ti môžem poradiť. Z mojej vlastnej skúsenosti. Pred tým ako sme sa s manželom zobrali som bola ale straaašne žiarlivá cca 2 roky. Prečítala som na túto tému kopec článkov a v jednom z nich som sa našla.... vraj žiarlim preto , pretože ja sama myslím na druhých chlapov a myslím si, že rovnako ako ja myslím sem tam na svojich bývalých, myslí aj môj manžel na tie svoje bývalé....
Vraj ten človek , čo žiarli má strašne malé sebavedomie a preto pochybuje aj keď nemá dôvod.
Ruku na srdce- ty si nikdy nehľadala cez facebook svojich bývalých??? V kútiku aj ja stále dúfam, že môj bývalý má škaredšiu partnerku, alebo ja neviem....
Už 7 rokov som štastne vydatá, môj manžel je stolár a zásadne chodí zameriavať skrine paničkám do bytov, do spální a pod. ... Keby som mala rozmýšľať nad každou zákazníčkou, čo jej povie a čo u nej robí dve hodiny, asi by som sa zbláznila, máme už dve deti, pri každom tehotenstve som pribrala cca na 85kg.
Treba jednoducho tým našim chlapom veriť, tak ako oni veria nám. Keby ťa chcel vymeniť, tak ťa vymení... podľa mňa rozhovorom len povieš ako mu veľmi nedôveruješ a kontroluješ každú jeho vetu.

Ale zas som aj za akú požičaj takú vráť, popros kamošku nech ti napíše , nejakú peknú sms akože od bývalého, prečítaj mu ju a uvidíš ako zareaguje, povedz že mu nenapíšeš pretože by to nebolo fér voči tvojmu manželovi a uzavri to tým ako bývalí partneri do vzťahu nepatria bla....
A či bola bývalka modelka alebo nie--- VYBRAL SI PREDSA TEBA!!!!!!

vefi89
16. mar 2012

@zizaka pekne si to napísala 🙂 (ale tou sms by som neprovokovala😀 )

@mimka2020 ja s istotou viem tvrdiť, že ku každému jednému expriateľovi stále prechovávam city.. aj keď mi ublížili, aj keď ja im... a sme v tiež v kontakte.. pretože podvedomie stále pracuje, aké by bolo, keby....
a toto je zásadná vec, ktorú treba pochopiť.. 🙂
prečo by si sa mala hneď zožierať?
a čo, keď je krajšia? a ako sa vôbec hodnotí krása? 🙂
a myslíš na to, že tvoj manžel by si položil niekedy aj otázku, bola by lepšia matka, manželka ako tá moja? nie všetko je na zovňajšku 🙂
ty by si mu mala ukázať, že mu veríš 🙂

mimka2020
autor
16. mar 2012

@zizaka no tu sms, tak to by som asi neurobila. Uz len preto, ze to nie je pravda a zbytocne by som ho tym ranila. Ja som predsa jemu sms-ku ziadnu nenasla. A aj keby tak ja by som si nic taketo nevymyslala.
Take veci by sa raz mohli obratit proti mne, nehovoriac o tom, ake nedorozumenia by to mohlo priniest.

A co sa tyka toho clanku, tak to teda neviem. Ja som mala pred nim len jedneho priatela, ale bol to velmi dlhy vztah. Sem tam si napiseme, ale ja osobne voci nemu nic necitim. Keby ma on minimalne 3 krat neziadal na FB o priatelstvo tak si ho ani nepridam. Takze asi tak..............a veru nerozmyslam o tom ake by to bolo s nim. Na to si viem dat odpoved aj bez toho. Urcite by to nebolo take dobre ako teraz. Nemali sme spolocne zaujmy, zaluby, a dlhe roky sme boli spolu asi len zo zbyku, z pohodlnosti a mozno sme sa bali ci si najdeme este niekoho, pripadne niekoho lepsieho. Viem, ze keby som si ho bola zobrala (a nemali sme od toho daleko) tak by to bola byvala velka chyba a skor ci neskor by sme sa rozviedli pre neprekonatelne rozdiely v nazoroch.
Mna netrapi to, ze si pise so svojou byvalou, ak chce vediet ako sa jej dari, tak prosim.
Mna trapi len ta jedna veta. Dost casto na teba myslim. Lebo nech si to vykladam ako chcem, nedokazem to pochopit.

lilliaan
16. mar 2012

podla mna sa trapis pre nieco, co nie je podstatne.. Aj ja mam za sebou byvale vztahy, a tiez si (pomerne) casto spomeniem ako sa kto ma,,, dokonca sa kamaratime na FB, rada vidim, ze su vo svojich vztahoch/manzelstvach stastni.. Jeho byvala priatelka tvori istu cast jeho zivota.. a tu ty nevymazes.. Preco vlastne? Ona je minulost, no ty si pre nho pritomnost i buducnost. Teba miluje, s tebou sa ozenil, s tebou ma dieta.. Tak ako sa kamarati bezne rozpravaju o tom, co robia, ako sa im dari,, tak i on sa jej len pytal, ako sa jej dari..
Nesuhlasim s nazorom, ktory tu niektora napisala, ze zena neveru vyciti,,(myslim, ze urcite viac ako polovica ludi bola aspon raz neverna).. ale urcite zena vyciti, ci ti ten jej muz miluje alebo nie.. Ked je s tebou, tak preto, lebo ta chce mat pri sebe..
Dat dcerke meno po byvalej priatelke je skutocne zly napad.. dobre, ze si s tym nesuhlasila 🙂 Ale mozno je to ozaj tak, ze sa mu to meno proste len paci,,, mne sa tiez paci krstne meno mojho byvaleho priatela..
Trosku viac si ver, i svojmu manzelovi... vela stasticka prajem 🙂

alice107
16. mar 2012

@mimka2020 takze tvoj manzel ti povedal,ze ma s nou kontakt.ak sa ti to nepacilo a nepaci,musis mu to jasne povedat.aj s dovodmi.ty si jeho manzelka.preto by mal vediet tvoj postoj k tomu,ako a co citis,ak s nou udrziava kontakty.
je jasne z toho,co si napisala,ze jemu sa ona fyzicky paci aj po tak dlhej dobe.ty mas pocit,ze si voci nej menejcenna pre svoj vzhlad.tak mu to povedz.
ale uvedom si,ze doleztite je,ake vztah mate s manzelom.ake city k tebe on prechovava.ak ta skutocne lubi,tak pochopi tvoje pocity.musis byt maximalne uprimna a povedat mu na rovinu,co ta zranuje a poziadat ho o jeho stanocisko k veci.uplne uprimne.
ak si nezelas ,aby s nou mal ziadne styky,povedz mu to.ak ta miluje,tak to poznas.z jeho postoja.a potom uz nebude dolezite,ci maju na fb nejaky kontakt.ak vsak toto nedokazes kaceptovat,musis mu to povedat.ak mu na tebe zalezi,tak styk skonci.
bude velmi dolezity jeho postoj.laska je davanie.laska je uprednostnenie zaujmu toho druheho pred vlastnym.takze obaja si vydiskutujete stanoviska.raz a navzdy.pretoze sa zda,ze tato tema nebola dostatocne prednesena a vyriesena.
samozrejme pocit nizkeho sebavedomia si mozes zvysit korekcou postavy ci tvare. alebo len jednoducho upravou.ale ak si sa uplne nezmenila ,tak tvoj manzel predsa videl ,aka si pred sobasom.a vzal si ta.teraz je len otazka,ci zo skutocnej lasky .ak nie,tak ziarlivost na inu ti nepomoze.

yashmin
16. mar 2012

@mimka2020 podla mna si kazdy spomenie na svoje lasky a tak ruku na srdce urcite aj Ty 😎 a milovat ich nemusis .... byvala obrovska laska niekedy volava aj mojmu muzovy ale podla mna to maju uzavrete a naco riesit co uz davno doriesene je... neries co nemusis 😀

mimka2020
autor
16. mar 2012

@alice107 no nevedela som o tom, ze si pisu. Vedela som len o tom, ze ju nasiel na FB a to, ze jej chcel pisat k narodeninam, co sa mna dotklo. Ale nevedela som, ze si pisu. Na to som prisla az teraz. Mne by nevadilo to, ze si s nou pise..........nech. Aj ja sem tam prehodim par pismen s byvalim. Mna mrzi to jeho vyznanie, ze na nu dost casto mysli. Lenze ako???? Co mam chapat pod tym, ze na nu dost casto mysli. Ze rozmysla co mohlo byt a nie je? Alebo mu chyba????? Alebo sa do nej opat zamiloval, ked ju nasiel na FB a zistil, ze je stale taka pekna ako pred rokmi?????

mimka2020
autor
16. mar 2012

@yashmin lenze mne nejde o to, ze si sem tam spomenie. Nejde mi ani o to, ze jej napise. Ae preco jej pise, ze na nu dost casto mysli????? Si predstav, ze by tvoj muz napisal byvalej. Dost casto na teba myslim.....co by ti napadlo? Hlavne, ked ju nasiel na FB po dlhej dobe a myslim, ze svojim vyzorom mu vyrazila dych. Aj ja by som to mohla urobit. Aj moj byvaly na sebe neskutocne zamakal. Lenze mna nai nenapadne mu vypisovat, ze na neho casto myslim. Lebo na neho nemyslim takmer vobec. A tiez ma nenapadne ukazovat ho mojmu mm. I ked je pravda, ze ho videl medzi mojimi priatelmi a strasne ho to poburilo, ze preco ho tam ma. Nehovoriac, ze dva dni chodil zduty...........mal tam nafotene umelecke fotky ako sportuje a ocividne mojmu mm spadla sanka ako vyzera. Ziarlil, to je pravda. Ale ja mu na to narozdiel od neho nedavam dovod.

mimka2020
autor
16. mar 2012

no tak poradte...........ako pridem na to, ci je to len v cistej rovine kamaratstva alebo ci ju stale miluje???????? a pytat sa ho???? keby ju miloval alebo sa mu velmi pacila, tak by sa mi asi len tazko priznal, ze je to tak. Mozno ho ocarila az natolko, ze pochopil, ze to stale nie je uzavreta kapitola :(

libka1
16. mar 2012

@mimka2020 a keby sa ti priznal ze ju miluje pomohlo by ti to v niecom? 🙄 ja myslim ze nie...

yashmin
16. mar 2012

@mimka2020 tak sa ho na rovinu opytaj co tym myslel nech ti to normalne vysvetli ze si zvedava... keby napisal moj muz byvalej ??hmmmm som asi divna ale neriesila by som to a naco /ale kazdy ma inu povahu a chapem co Ta na tom hneva/... 😀

lili_mia
16. mar 2012

@mimka2020 uff presne ako môj prípad .. ako mi raz chlap v slabej chvíľke priznal, že ešte myslí na svoju životnú lásku z opačného konca krajiny, čo na tom, že ona od neho strašia až o 11rokov, povedal, že keby bol rozdiel minimálne 6rokov, tak sa jej nevzdá (predtým musel, v podstate bol čerstvý vysokoškolák, problémy doma, tak sa nemohli vídať, inak to bolo raz za mesiac, chodil za ňou) .. aj mu neskôr písala, aj mi občas o nej hovoril, že ho trápi, že nevie čo je s ňou, pretože v dobe ked sa rozchádzali, mala problémy s peniazmi a bál sa, že skončila niekde pod mostom aj so svojím synom .. kedže obaja sú na opačných koncoch, tak som nad tým mávla rukou, a aj keby sa mu ozvala, že prišla do mesta kde sme my, asi by som ho pustila za ňou, nech sa stretnú, nech zistia, že obaja už sú inde a nič z toho, pretože som si istá, kedže jej syn je v pubertálnom veku a vyrastal bez otca, že by robil problémy .. v zmysle že on nebude cudzieho chlapa počúvať a pod. .. lenže .. začali ma zožierať iné myšlienky a v podstate mám dojem, že som náš rozchod privolila našimi myšlienkami, tým ako som o nás pochybovala, bola som nespokojná so vzťahom .. jedného dňa oznámil, že má inú a chce vedieť, či mu to vyjde, že sa uvidí o polroka .... čiže ja by som ti poradila, porozprávať sa o tom s manželom, nech ťa to nehryzie, úprimne sa spýtaj, že prečo na ňu často myslí .. môže byť, že premýšľa, či sa jej naplnili plány, ktoré mala, možno počas správ napr spomenú novú výstavu fotografiíí a kebyže ona študovala fotografiu, tak si spomenie, že či aj ona vystavuje .. dávaj konkrétne otázky, radšej si ich zapíš a dohodnite sa, že sa už o tom nebudete baviť .. prípadne ak ti to aj tak bude vadiť, tak skús, aby si ju vymazal z fb.. ale to mi je už také .. ja sama na sebe viem, že by som to brala ako zásah do mojich rozhodnutí, ale záviselo by to od toho, že ktorého ex by som si mala takto vymazať, ale určite by som vysvetlila svoje dôvody

mimka2020
autor
16. mar 2012

@libka1 pomohlo.......v tom, ze by som vedela na com som. A potom by to stalo za otazku ci nas vztah ma zvysel....ci nechce byt v skutocnosti s tym koho naozaj miluje. Lebo to, ze si ma zobral a ma somnou dieta, je sice pekne, ale ak sa opat zamiloval do nej a nie je to uzavrete, tak potom ani ja nemozem byt stastna

yashmin
16. mar 2012

@mimka2020 NEMILUJE JU

mimka2020
autor
16. mar 2012

@lili_mia no viem, ze sa bavili o robote o tom co robi, ci sa stale venuje modelingu.........bavili sa o takych normalnych veciach. Proste takych, ktore by mi vobec, ale vobec nevadili, nebyt tam tej jednej blbej vety. Ano je pravda, ze mm sa niekedy vyjadri tak, ze mu ani vastna mat nerozumie a clovek si to niekedy vysvetli po svojom a ked potom povie, ze ako to myslel, tak clovek len oci vypliesta 😀 ale aj tak ma to stve.
Mozno je to hlupost, malichernost, mozno je to naozaj uplne obycajna veta, ktora mozno ani tak nebola myslena, mozno bola myslena uplne inak......ale ja si neviem pomoct.
Viem, mala by som sa na to vykaslat. Kojim a tieto hormony co somnou niekedy plieskaju su hrozne. Cokolvek ma rozplace, vela veci rozoberam a riesim aj keby som nemusela...........lenze co mam robit, ked ma to tak vemi trapi.

mimka2020
autor
16. mar 2012

@yashmin ako si na to tak rychlo prisla???? 😀

linuska1
16. mar 2012

@mimka2020 ja by som na tvojom mieste nic neriesila... poprve si mu skontrolovala spravy.. a to sa tazko vysvetluje.. ze preco si to urobila.. ci mu neveris atd... a moze to narusit celkovo vztah...a vyvolat zbytocny konflikt... to ze jej napisal ze na nu mysli.. ??.. po pravde kto nemysli.. ??.. celkovo je clovek zvedavy.. ine by bolo keby si vyznavali lasku alebo nieco.. to by som urcite riesila.. ale toto urcite nie... ja z vlastnej skusenosti viem.. ze chlapi niekedy nieco povedia nieco a nemyslia to tak.. len my si to inak vysvetlujeme.. a za vsetkym nieco hladame... a vymazanie z face by som od neho v ziadnom pripade nechcela.. keby to chcel odomna muz.. tiez by som to neurobila.. uz len z trucu.. ze mi ma verit...

mimka2020
autor
16. mar 2012

@linuska1 ano, viem, ze som nemala. Zasiahla som mu do sukromia a mrzi ma to. Ale to bol taky pocit zvedavosti, ako keby ma nieco tahalo urobit to. A potom som to aj olutovala. Lebo keby som to neurobila, tak som sa nemusela trapit.

lili_mia
16. mar 2012

@mimka2020 viem ako sa cítiš, mňa dosť prefackalo, ked mi povedal, že to bola jeho životná láska a aj keby sa vrátil späť v čase, tak to zopakuje, hoc rozchod bol bolestivý, hádaj ako mi bolo, ja som na niekoľko dní akoby vypla, milovanie bolo robotické a on nič, ani bu, že či si všimol moju zmenu nálady, urečnená baba a zrazu som bola ticho a on nič .. až raz .. že čo sa stalo, že som na neho zlá ... 😀 😀 😀 ... tak som mu povedala, plač na hranici udržateľnosti a on vyvalený, že to riešim .. pre neho to skončilo a riešiť jeho scifi návrat v čase je somarina, kedže to nie je možné .. proste teraz je so mnou, tak nech sa dám dokopy ... tá veta ťa ešte potrápi, je to na tebe, ako si v hlave urovnáš

yashmin
16. mar 2012

@mimka2020 pretoze by si pisali uplne ine veci... 😀

linuska1
16. mar 2012

@mimka2020 mimka nemas sa kvoli comu.. ja som tiez napisala mojej byvalej laske zo strednej skoly.. ze nan myslim... a spomin co bolo...🙂 ale urcite to nebolo myslene.. ze som don stale zamilovana.. atd.. urcite by som kvoli nemu neopustila manzela.. alebo nieco riesila...🙂 islo len o predstavy a spomienky..🙂 a podotykam...som stastne vydata a manzela milujem.. 🙂) len nehladaj nieco co za tym nebolo a netrap sa... aby si nakoniec svojou ziarlivostou a podozrenim.. neznicila to co medzi vami je..🙂

alice107
16. mar 2012

@mimka2020 vsetko zistis najlepsie komunikaciou s manzelom.ak ta miluje a miloval v case uzatvorenia manzelstva,tak to poznas z jeho chovania celkom bezpecne.ak ty si jeho laska,tak to vidis kazdy den.ved s nim zijes.
ak ti zatajil,ze s nou komunikuje aj inokedy,ako len v den formalneho blahozelania k jej narodeninam,tak nie je k tebe uprimny.vsetko si predebatuj.ako som napisala.zalezi na tom,z akych dovodov ste sa vzali.ci zo vzajomnej lasky ,ci len z nutnosti a pod.tam hladaj odpoved na otazku,aky vztah ma predovsetkym k tebe. vztah k ex je len vedlajsi produkt jeho vztahu k tebe.ale hladaj odpoved u neho.priamu a adresnu.aby si vedela,na com si.ak ti zaklame,poznas to.ved s nim zijes.poznas jeho reakcie na rozne podnety a situacie.

blanblan
16. mar 2012

nie ste tu niektore trosku paranoidne? 😕 mohla by som mat teraz pocit ze nie je normalne mysliet na ludi co som davno nevidela, ci uz byvale lasky, "kamalasky" alebo ini, ved su to pekne spomienky, tak co je na tom? ked je niekto ziarlivy na taketo vety, jeho polovicka sa moze rychlo citit "udusena" v takomto vstahu. Keby mi mal manzel nieco take vicitat tak daleko spou nedojdeme. preto pre istotu toho ani vela nevie 😎
Inak co sa mena tyka, ja som tiez bola rozhodnuta keby to bol chlapec dat meno po jednom chalanovi nie ex ale len jednej kratkej znamosti, nie aby mi ho pripominal, ale preto ze to meno sa mi spaja s muzskou krasou a pravda kto by nechcel krasneho syna 😵 manzel by vsak nebol vedel ze niekoho s tym menom poznam...naco?...

mimka2020
autor
16. mar 2012

@lili_mia
@yashmin
asi sa na to fakt vykaslem. Vsetko teraz riesim (aj v tehotenstve) ako keby slo o koniec sveta. Vsetko emtivne prezivam, tie hormony su fakt svina 😀 mozno za inych okolnosti by som sa nad tym ani nepozastavila alebo by som si to vysvetlila uplne normalne..............
som asi blba. Riesim veci, ktore nemusim. Kolke zeny tu prezivaju asi horsie veci, ked si ich manzelia pisu uplne ine temy alebo ked ich otvorene a bez ostychu podvadzaju ci doma biju..............ja viem, ze vacsina z vas si asi mysli, ze riesim uplne zbytocnu vec. Mozno aj, ale ja som bola taka zarazena a utrapena kvoli tomu, ze som sa proste musela niekde zdoverit a opytat na nazor. Tak prepacte, ale fakt ma to velmi trapilo 😢

lili_mia
16. mar 2012

@mimka2020 nie si blbá, len tie pochybnosti ťa až tak žrali až ťa dožrali napísať na koníka 🙂

mimka2020
autor
16. mar 2012

@linuska1 dakujem pekne, mas pravdu. Mozno to bol aj taky prvotny sok a strach. Ale cim viac nad tym rozmysam, tak mam pocit, ze jedina vadna som tu ja 😀 dakujem za pochopenie, ale hlavne za podporu. Cakala som tu prste len trosku pochopenia a povzbudenia a to som nasla. Dakujem vsetkym.

lenka311
16. mar 2012

@mimka2020 Ja si osobne myslím, že tá veta nič neznamená... Písal jej o tebe, priznal sa k vám s malým... Nerieš to zbytočne, najlepšie by bolo sa o tom s ním na rovinu porozprávať a už do toho viac nerýpať...
Možno chcel aj on počuť, že jej chýba.. nie preto že by ju chcel, len sa chcel uistiť z tzv. mužskej ješitnosti...

mimka2020
autor
16. mar 2012

@alice107 brali sme sa z lasky, nemuseli sme sa. Myslim, ze sa milujeme a on mi to aj dokazuje, mna len zarazila ta veta. Mozno som reagovaa prehnane, zauradovala ziarlivost, predstavy a strach. Asi zbytocne. Cim viac nad tym rozmyslam, tym viac sa sama na sebe smejem 😀 mozno ma tu niektore teraz spohrebnia, ze mi sibe, ale tak ja som sa tak fakt citila ako som napisala.

niki_lv
16. mar 2012

ta veta sa mi nezda byt az taka nevinna...sudim podla seba, ja keby som niekomu napisala, ze na neho dost cast myslim znamenalo by to: 1. ze chcem aby vedel ze mi stale nie je lahostajny, 2. a chcem vediet ci aj on mysli na mna, ci este nieco citi atd.

ak by to bolo len v zmysle ze si na neho spomeniem tak by som to tak aj formulovala ale nie DOST CASTO

uz len to ze si ju ucelovo vyhladal na fcb...no neviem nezda sa mi to

ja by som isla s pravdou von a spytala sa ho na to co tym myslel, ved si sa mu predsa nenaburala do fcb, mal ho zapnuty ty si videla ze mu svieti sprava od nej..tak si nazrela..to by urobil kazdy kto toho druheho miluje a ma strach aby sa nieco nestalo, aby o nho neprisiel...urcite si to vydiskutujte lebo ta to bude zozierat a budes na to stale mysliet.. 😒 drzim palce