Manželova nepozornosť v domácnosti a jej dôsledky
Rada by som pocula nazory zien..ci ja som nejak mimo a mam prehnane ocakavania od manzela
Mame 37r, jedno dieta
Manzel je typ(vzdy taky bol...), ze si nevsima a nenapadne ho vela veci v domacnosti. Ani takych ,,muzskych". Potom ja musim casto pripominat a uz ma to nebavi. On spravi veci, pomerne rychlo . Ale vzdy musim pripomenut. Samozrejme, ze on to berie ako buzeraciu. Tak som mu povedala, nech to robi sam od seba a ja nebudem pripominat. On mne tiez veci nepripomina...
Ide o to, ci chcem vela, aby ho napadali veci, ktore napadaju mna? Ma este jedno pre mna velmi chore hobby..aj za to sa casto hadame , lebo na to nezabudne nikdy...
Dakujem za nazory
@pribinak praveze mal..vadilo mi to uz vtedy. Myslela som, ze z toho vyrastie..ale nestalo sa tak
Pedant asi nie. Len ma napadaju bezne veci, ktore v domacnosti treba. Proste tu zijem, vsimam si, vidim..jeho to proste nenapadne...nevidi...
Moj manzel je rovnaky, niektore veci robi sam od seba ale vacsinu ignoruje a tiez mu musim hovorit ale kedze bol taky vzdy, neocakavam, ze sa to zmeni, takeho som si ho brala, taky je a bude, on proste nevidi, ze vanu treba umyt, ked sa kupe alebo umyvadlo umyt, ked si umyje zuby, okna umyt, tiez ma to vie pekne nastvat ale tak to je. On mi na to povie, ze robi vela veci, ktore zasa ja nevidim a ma pravdu.
Veľa mužov tieto veci v domácnosti proste nevidí, napríklad neutrety prach, rozhádzané hračky, neupratane veci, proste to pre nich nie je dôležité. Takým to bohužiaľ treba pripomenúť, ale môžeš aj pekne, napríklad zlato, povysavaj obývačku, ďakujem. Môj muž je zase opačný prípad, on vidí každú smietku a to tiež nie je úplne ideálne.
Môj muž aj vidí čo treba urobiť a opraviť a tak, ale poväčšine ešte musi po jeho výkone prísť upratovacia cata - teda ja. Prevráti očami ale nekomentuje to
@autorka všetko je len a len o pohodlnosti, neboj sa. Mam niečo "podobne" doma. Nenápadne ho, že je kos plný a treba ho ísť vysypať? Tak tam bude plný aj týždeň (to je obrazne samozrejme povedane). Neboj, po 2 dňoch ho šiel vysypať s dodatkom, ze ci som si NEVSIMLA, ze je plný. Ja ze áno, všimla a co ma byt? Mam s košom chodiť iba ja? A takto treba aj na iné veci. Neboj, urobí.
Ja píšem zoznam. Dám na chladničku. Poviem mu o ňom. Ak sa k tomu nemá, beriem kladivo a idem na to ja. Vie, že to pravdepodobne neurobím tak, ako by to malo byť, tak sa do toho hneď púšťa ona. 😂
Vieš on bol taký vždy aj s tým hobby, len ty si dúfala, že sa zmení. Nemala si si ho brať keď ti to vadilo. Ľudia sa síce dokážu zmeniť ale nie nejak extra.
Nikdy som od muža nepočula urob to a to /v domacnosti/ a ani on odo mňa.Každý robí na čo má momentálne energiu a čo stíha,ak nikto tak nikto,ak obaja tak obaja,ak jeden z nás tak jeden.Kludne ho nechám driemať na gauči aj ked okolo bomba vybuchla,on mňa tiež.Ešte nám tu myši nebehaju a veci tiež viem nájsť,väščinou.Máme viac ako jeden dom a viac ako jednu záhradu a vek dôchodcov,takže nemienim sa z ne/poriadku zblázniť.Nikdy sme sa kvôli robote nehádali.
@petamich no tak u nas sa vobec nebavime , ze nevidi ze vanu treba umyt
Kupelku este nikdy neumyval..ja myslim veci akoze si auto sam od seba umyje/povysava, ze ja neviem blika ziarovka, tak ju ide kupit, aby ju vymenil, ze mrzne a psovi treba rozbit lad na vode. Ako keby ho nebavili take bezne cinnosti...
@janickacrazy ja uz ale pripominam niekolko rokov. Uz ma to velmi pekne nebavi hovorit
@pribinak no to aj u nas. Namontuje nabytok a naradie tam necha..spravi ranajky, ale bordel upratujem ja..
Aj u nas to tak je, beriem to tak, ze ak som chcela niekoho dokonaleho, mala som ho hladat a v konecnom dosledku by som bola sama, lebo taky neexistuje. Ma vsak tolko inych dobrych vlastnosti, ze prkotiny riesit nebudem. Jemu nenapadne utriet prach, mne netrkne, ze vrzgaju stierace. Dolezite je vazit si pracu toho druheho, ostatne su nepodstatne drobnosti.
@lienka.7 ked ja toto nedokazem vydrzat. Vela x som si povedala, ze necham to tam az dokedy si on nevsimne..ale vzdy zlyham. Nevydrzim to
Ja ťa chápem, ale pokiaľ vždy bol taký, tak sa jednoducho nezmení zrazu po 10 rokoch, chápeš? Tak mu urob nástenku alebo zoznam, ja neviem. Žiadny chlap nie je dokonalý.
@kittykat22 ved to, ze ja to nevydrzim nikdy..aj ja prerozdelujem...mne vadi to pripominanie a to, ze preco mna veci napadnu a jeho nie
@janinah tak to je super. Ale ja si nedokazem nevsimnut bordel a nebavi ma byt stale tou, ktora dohliada. Sme predsa dvaja dospeli
@mandzula lenze mojho nenapadnu ani tie stierace. Vacsinou sa ja pytam, kedy ideme prezuvat auta atd
Však chlap. S tým treba počítať 😁😁😁
A co tak urobit plan parce a vycapit na chladnicku? Myslim styl kalendar a dopisovat tam kto co ma robit v dany den. Napr. Ty umyt kupelnu, on povysavat. Postupne pocas dna dopisovat s tym ze sa ho spytas ze v ten den ti pisem to a to moze byt, nemas nieco uz naplanovane? Ak ano ok nevadi presunieme tu pracu o den ci dva
@jania023 mame taky plan prace, ale mesacny. Mozem skusit denny/tyzdenny.
Skoda, ze na jeho hobby ho takto nemusim ukolovat...to nezabudne nikdy, cas je vzdy
Autorka, keby ignoroval aj "chlapske" veci, to by ma fest sralo.
Chces od neho privela. Im treba povedat, co treba spravit. Ci muzske alebo aj len bezne veci v domacnosti.
presne tak,aj my sme dospelí a nebudem sa k dospelému správať ako k decku..umy,utri,vynes,vyper.....ak mi niečo vadí,tak to urobím,ak na tu prácu nemám energiu tak to urobím neskôr,ale nebudem do toho nútiť tiež dospelého človeka vedla mňa,ktorý tej energie aktuálne môže mať ešte menej...viem sa nastaviť,že mi normálny neporiadok nevadí,viem,že tam nebude naveky....a funguje to
@jania023 to funguje aj dlhšie ako u detí do 10 r.? už trochu trápne si myslím
@siska53 ved mu to opakujem donekonecna
Ja mu mam vravet, ze halo treba prezut auta?
Tak mam potom dve deti.
A čo je to za hobby prosím ťa? Veď to ho baví, preto na to nezabudne. Utieranie prachu a vysávanie asi nebaví nikoho, takže na to úplne pokojne zabudne. Mne osobne je zase smiešne mať zoznam na chladničke, čo treba urobiť, ale keď to inak nejde, tak skús.
@siska53 preco by IM to malo treba pripominat? Co su to deti? Ci my zeny sme sa narodili s inym mozgom a ocami? Uz mi lezu tito chlapi na nervy (mam to tiez doma). Vsak to je obrovska mentalna zataz pre zenu, ze musi na vsetko mysliet a este milost panovi pripominat
@janinah energie menej nema, lebo svoje hobby stiha a dava vzdy
Ja som si muza nebrala za to, aby pri mne lezal na gauci
Mat vycapeny zoznam mozno trapne je, ale kvoli mne tam nie je
Chore hobby je čo pýtva mrtvoli.Teraz TI to prekaža jeho hobby mal ho pred manželstvom jaj TY si mala ružove okuliare.A teraz si sa prebudila do reality po 10 rokoch. Každý mame nejake hobby.A že sám od seba neurobi čo treba takých chlapov ako máš ty takých je veľa.Pokiaľ je taký že ťa nebije, netýra, nie je alkoholik, gambler mate sa dobre ste zdraví mate všetko čo treba take veci sa prehliadnuť daju.Vieš koľko žien TI zavydi sú ženy čo sa maju horšie sú chore nevyliečiteľne týrane psychický fyzický ekonomicky.Nemôžu mať deti sa trapia psychický prišli o dieťa.Tak toto sú len take zanedbateľne veci.Však ak ste išli do manželstva nebol taký tak si mala možnosť ešte vzťah ukončiť.TY si hlavne nedokažeš vážiť to čom máš.Ale ved ak si vedela pred svadbou aký je tak si si ho nemala brať a mala si si najsť pana dokonaleho. Taký neexistuje. Vlaste áno v filme. Nechápem ako toto niekto môže považovať za veľky problém.Iný problém nemáš ak by zrazu niekto ochorel alebo ostal ležať alebo nechodil do práce hral automaty zavysli na hazarde to by bol problém.No nič taka ako TY ponaučenie nemá.TY si dokonala mala si si vyberať dokonaleho.Mna by to bavilo len do určiteho času už keby toho bolo veľa ten chlap ma božsku trpezlivosť 10 rokov znašať toto.Raz aj ten najtrpezlivejši aj najlepši chlap povie dosť.Len zaujimave že pred manželstvom Ti to neprekažalo a nehovor že bol iný manželstvom sa zmenil lebo toto neverím.

To hobby pred manželstvom nemal?
Tak ty si zrejme pedant a on má v paži, pokial keď mu povieš a urobí a netrvá mu to pol roka, tak by som sa nevzrusovala kvôli len takým drobnostiam