Manželova nepozornosť v domácnosti a jej dôsledky
Rada by som pocula nazory zien..ci ja som nejak mimo a mam prehnane ocakavania od manzela
Mame 37r, jedno dieta
Manzel je typ(vzdy taky bol...), ze si nevsima a nenapadne ho vela veci v domacnosti. Ani takych ,,muzskych". Potom ja musim casto pripominat a uz ma to nebavi. On spravi veci, pomerne rychlo . Ale vzdy musim pripomenut. Samozrejme, ze on to berie ako buzeraciu. Tak som mu povedala, nech to robi sam od seba a ja nebudem pripominat. On mne tiez veci nepripomina...
Ide o to, ci chcem vela, aby ho napadali veci, ktore napadaju mna? Ma este jedno pre mna velmi chore hobby..aj za to sa casto hadame , lebo na to nezabudne nikdy...
Dakujem za nazory
@alickapusinka boze🙈 kolko gram.chyb
Ale dakujem, skusim to nejak rozlustit ten text
Ale teraz vazne-dakujem za rady, ale zrejme sme kazda inde/inak naladene.
Ja viem, co je v zivote podstatne-pre mna je to zdravie. Ale nemyslim si , ze teraz vsetko ine musim znasat. Keby ma bil, pil alebo hral automaty, uz spolu nie sme. To uz je daleko za ciarou. Dokonala nie som, ale moje povinnosti su mi jasne, nepotrebujem ich pripominat ako 10r dieta
@janinah cize preto ze ty to povazujes za trapne bude chlap sediet na gauci a ty makat? Ona je jeho zena a nie sluzka. Ze chudacik ma malo energie? Ale jest chce,kupat sa v cistej vani tiez a ciste handry sa vyperu a vyzehlia same? Ked sa sprava ako decko tak sa bude k nemu pristupovat ako ku dietatu a pisat mu co a kedy ma urobit.ALEBO svoju cast prace moze prenechat na upratovacku ktora to urobi za neho ale potom bude menej penazi na jeho hobby.
No mne by to vadilo. To je ako pubertalne decko ktoré ma v hlave len jedno a ma klapky na ušiach a očiach. Ja ti rozumiem, nebavilo by ma cele dni hovoriť - umy riad, uprac obývačku, prebral dieťa.... Nerozprávala si sa s ním o tom? Ze nech si viac všíma, že je to aj jeho domacnost, aj jeho dieťa atď.. A ze ty nemôžeš/nechceš robiť vsekto.
Autorka vybrala si si ho iný nebude. Dospelý človek s ustalenou osobnosťou a zvykmi sa kvoly okoliu meniť nebude. Nikoho nedotlacis k tomu čo nema v povahe. Zmení sa a začne veci robiť inak iba keď sám bude chcieť. Takže takéto to bolo je aj bude. Život nie je romantická rozprávka pre ženy. Chlapa ktorý je hotový neprerobis. Preto je dobré si vybrať človeka s ktorým som v pohode a nie projekt ktorý sa casom znení. Nezmení. Len ty budeš stále viac nespokojná
@lucia13022023 ano presne. V hlave len jedno. Bavila milion x..on to vidi po svojom. Zvazujem poradnu
Toto je skoro všade🤪ja radšej pripomínam a som za diktátora.Ale kúpeľne, vaňu umyje povysava...k poriadku bol určený od svokry.V skrini má väčší poriadok ako ja.Ale je xy veci, ktoré nevidí, netreba načo ..niekedy lepšie ako, keby mal byť pedant.
Ale zaťažuje ma to a ja to mám dvojmo dcéra tiež nevie čo treba spraviť veď povedz mi...poviem a spraví zajtra o týždeň atď ...
Ja som mala na tuto temu jeden rozhovor s psychologickou a aj jej rada je ze pripomínať, resp komunikovat čo chceme..ja mám jazyk lasky to, že robim veci, tzv skutky a tak by som to očakávala aj naspat, ale môj manzel to ma iné.. asi to bude aj tvoj jazyk lasky (ak nevieš o čom hovorim tak kniha päť jazykov lasky)..ale teda čo mne povedala psychologička je že ti chlapi to naozaj nevidia, resp nie je to pre nich priorita v tej chvíli ako pre nás, ale že keď je niečo pre nás v nejakej chvíli dvolezite, tak to mame komunikovat..lebo napr ty si varila a obiehas okolo špinavého riadu a už si nervozna a “cakas” že sa manzel sám dovtipi, ty sa casom vytocis, urobis to sama a čo si vlastne dosiahla?ked to s kludom odkomunikujes, tak on to urobí a ty ostaneš pokojná a nepohadate sa..napr keď vidím, že čo všetko treba urobit doma za krátky čas, tak poviem mužovi, že treba vylozit umývačku, dať prat a poskladať veci na sušiaku, nech mame čerstvé kam vylozit a treba ísť urobit nakup-čo si chces zobrať ty? A normálne sa dohodneme..to iste s darčekmi..môj manzel nikdy nezabudol na sviatky, ale nebol kreatívny na darčeky a väčšinou som dostala kvety..napokon sme to poriesili tak, že keď niečo chcem, mám mu poslat link a on to kúpi, alebo mu pošlem link na 3 veci a on vyberie z toho jednu..moja kamoska hovorí že jej by toto hrdosť nedovolila a potom sa mi sťažuje aký zhrlos je jej partner a nič jej nikdy nekúpi..a my s manzelom sme obaja spokojní a šťastní s takýmto nastavením, on sa tesi že mi urobil radost a aj že som dostala niečo čo sa mi paci..manželstvo je o nekonečnej komunikácii..a najmä o manažovaní našich vlastných očakávaní..možno len musíš najst spôsob, ako mu tie veci komunikovat, aby si nemala pocit, že mu stále niečo pripominas a aby si s tým aj ty bola v pohode
@pl2y super, pekne ste to vyriešili 👍
Tiež ho musím naháňať, ale taký bol vždy, tak vyskúšaný dopredu bol, brala som si ho aj takto, tak nech sa páči.
Na druhej strane, dosť to vyčerpáva. Myslieť na milión vecí. Pred dieťaťom toho bolo menej aj na mňa. Takže mu poviem, urobí a potom ho pochválim, jak malého debila, ak na to mám nervy. Zase chlapské veci zvládne aj od seba. Plus snažím sa sústrediť sa na to, že on pracuje fyzicky, a je často naozaj fyzicky vyčerpaný, potrebuje regeneráciu, resp. inú, ako ja. Ja som skôr taká motorová myš, a dosť pedantná, tak aby to bola stredná cesta.
Domáce práce by nevadili, to aj tak lepšie urobím ja, mňa viac štvú také vybavovačky, lehoty. Nejak to automaticky prischlo mne. Kedy odchádza z účtu hypo, ako platíme energie a koľko, poistky na byt a auto (auto mal na starosti, jasné, že neoznámil poisťovni včas zmenu pobytu), STK termín, termíny u lekárov (teda moje a dieťaťa, to jeho už kašlem), dovolenky (kde, za koľko a kedy, bookovať a spol.), poplatky do škôlky (aké druhy platíme a v akej výške, na aké účty, do akej lehoty) atď., atď. Keďže moja práca je tiež o lehotách a deadlinoch, výnimkách na výnimke, už cítim mentálnu vyčerpanosť z toho. Keby toto dal, odbremenil by ma, lenže on to nedáva, párkrát sme skúsili, nedokáže si to ustrážiť. Narobilo to len viac škody ako úžitku. Proste vždy ma tú poistku - mňa a podľa mňa sa na to spolieha.
kup tabulu a tam napis zoznam co treba spravit ... a pomalinky pripisuj a odpisuj ... rovnako aj on ... mozno ho to napadne ked to uvidi napisane a bude chodit okolo toho
Môj sa tiež sťažoval na buzeráciu,tak sme sa dohodli, že mu tie veci napíšem na papierik a on sám si zmenežuje,kedy to spraví.
Mňa by zaujímalo to nechutne hobby
Bohuzial, poznám aj takých pedantov a upratovacie typy ale ten tvoj (ani môj) to nie sú… Tiež ma nebaví napominat, prosiť, ale ani sama všetko robiť nebudem, takže na výber nemám. :D Jednoducho nie je všímavý a zjavne doma nestrávi až toľko času.
Prešla som dve strany komentov, či sa konečne dozviem, čo to je za hobby, keď je také nenormálne😂 a nič... k téme... Nebavilo by ma to, ale stále je predsa rovnaký. Keď ste sa dali dokopy vedela si aký je, dokonca aj hobby ti vadilo už vtedy. Nuž, tak dala si sa dokopy s mužom a verila si, že ho zmeníš. Nie, nikto sa nemení len preto, že má vzťah a polovičke nevyhovuje aký je a nikto nieje ani len povinný meniť sa pre taký dôvod.. Problém bol ten, že si dotoho išla aj tak, aj keď ti vadil aký je 🤷♀️ Vzala si si muža neschopného riešiť denné bežné veci, mala si myslieť na to oveľa skôr. Vybrala si si že ideš dotoho a budeš s nim aj tak žiť.. Aký názor by si chcela teraz počuť?
No ja to riešim tak, že veci čo má on na starosti úplne ignorujem a urobí si kedy to uzná za vhodné napr auto... Ja mu nemienim pripomínať nič čo sa auta týka.. keď chce si povysáva keď chce umyje a pod... Po tých rokoch už si dozera a stará sa ako má
@leskovael ja by som tipla, že hrá počítačové hry.. 😂😅
@doriiis kamoš môjho muža napríklad vypchava mŕtve zvieratá, to je celkom nechutné hobby 😅
@angeli121212
@doriiis dúfam, že sa to dozvieme 😂 na druhú stranu ak by to boli PC hry, neviem čo je na tom choré. Čakám nejaký väčší kaliber 😂
Vždy hovorím, dobre sa pozri na svokru: ako vyzerá (unavená, strhaná), ako sa ku nej správajú jej deti a manžel a ako sa správa ona doma (v kuse vyvára, upratuje, kmitá, rieši). Je to pekné zrkadlo do budúcnosti. Ešte horšie je, keď to berie ako samozrejmosť. Mama mi raz povedala, že vtedy sa mala zdvihnúť a utekať preč, keď bola prvýkrát na návšteve u budúcich svokrovcov, a otcova babka ešte žila, a pri spoločnom obede vyzvala mamu, nech otcovi (vtedy ešte len frajerovi) naberie jedlo, lebo je nemysliteľné, aby si chlap naberal polievku sám pre seba.
@oblecenie99 no ale toto vždy nemusí byť pravda, napríklad u nás vôbec, moja svokra mala muža alkoholika, flakaca, viac nerobil ako robil, v domácnosti nepohol prstom, okolo detí tiež nikdy nič. Môj muž je pravý opak, pracuje stále v práci aj okolo domu, aj okná umyje, aj o deti sa zaujíma, nefajčí, nepije, neflaka sa.
To sú proste chlapi
Hlavný problém je,že ty si myslíš,ty očakávas ,že sa zmení.Preco prosím ťa?A navyše,keď už predtým taký bol.
@hederamonstera ano, mame iný mozog...nevies o tom, ze muzsky a zensky mozog su odlisne?
@janickacrazy To je pravda, môže to odpáliť aj priamo opačne. Ja som videla, že svokor sa nepretrhne, svokra sa roztrhne, len dajak som si svojho zidealizovala, bolo to úplne iné, keď sme mali len bývanie v nájme, menej zodpovednú prácu, bez hypo, bez detí... No a potom som to bola ja, čo sa prispôsobila zmeneným podmienkam a on sa tak vezie. Zase manžel urobí svoje chlapské veci, o tom potom, aj povysáva, a pod. Ale je absolútne nepoužiteľný na tie "vybavovačky", ako pisem vyššie. Ale to môže byť aj povahou, nemusí mať na tom.podiel výchova. A nemôžem mu niektoré hodiť, lebo tam by bol.pruser, ak by sa zabudlo, či rovno drahé, a hasiť to budem väčšinou ja (napr. nám opakovane vypli ANTIK, lebo on zaplatil faktúry, len bez variabilného symbolu 🤦). Vinicu ma parádnu, hrozno pekne, vie vyrobiť aj dobré víno, auto vyleští a prezuje včas, aj tie okná si umyje ak mu to poviem, ale ten zvyšok, čo píšem vyssie, to je jedna katastrofa. A keď mu to vysvetľujem, ja normálne až počujem, že si v hlave pospevuje dačo, alebo ju má akoby v akváriu, nevníma, jeho to nezaujíma, nebaví, ani vedieť nechce. Tak na rozvod to nie je, len je to na nervy (moje, on je absolútny flegmatik 🙈).
@hederamonstera Normalne nie, ale vacsina chlapov toho nie je schopna. Moj si obcas vsimne a potom vykrikuje, ze to nie je spravene a spravi to ( to ked napriklad som chora a nevladzem alebo ja neviem, som moc zaneprazdnena). Inak tiez len ak mu poviem...
Ale zas take veci, ze prezut auta, to zas si pamata sam.
@oblecenie99 no môj napríklad vybavoval komplet všetky papiere ku stavbe domu, auta má na starosti výlučne on, aj motorku, čiže aj vysávanie, aj prezutie, aj všetky papiere, poistky, STK a podobné. Ale zase lekárov, školy, dovolenky to jej moja starosť.
Nedočítala som sa o tom chorom koníčku...nenapíšeš? Možno to choré ani nie je, ale ty už máš takú averziu na neho, že už aj to, že dýcha je pre teba choré 😀

@janinah ja ti to vysvetlim, preco ju (aj mna) to takto sere. No lebo je vsetko na nej(na mne), chlapi maju cas na konicky, ani sa nepytaju a robia si co chcu a ja musim robit vsetko sama. Domacnost nie je teda moj konicek