icon

Manželova nepozornosť v domácnosti a jej dôsledky

15. mar 2025

Rada by som pocula nazory zien..ci ja som nejak mimo a mam prehnane ocakavania od manzela
Mame 37r, jedno dieta
Manzel je typ(vzdy taky bol...), ze si nevsima a nenapadne ho vela veci v domacnosti. Ani takych ,,muzskych". Potom ja musim casto pripominat a uz ma to nebavi. On spravi veci, pomerne rychlo . Ale vzdy musim pripomenut. Samozrejme, ze on to berie ako buzeraciu. Tak som mu povedala, nech to robi sam od seba a ja nebudem pripominat. On mne tiez veci nepripomina...
Ide o to, ci chcem vela, aby ho napadali veci, ktore napadaju mna? Ma este jedno pre mna velmi chore hobby..aj za to sa casto hadame , lebo na to nezabudne nikdy...

Dakujem za nazory

cukroska
Autor odpoveď zmazal
marca12
15. mar 2025

Chlapi nie su ako my zeny,oni nemaju v sebe ten radar. Par vynimiek sa najde,ale vacsinu to ozaj nenapadne. Moj tiez sam od seba nechyti vysavac,ale ak mu poviem,ci povysava,tak to urobi. Mne nevadi,ze musim pripominat. Pre mna je dolezite,ze to urobi. Skus zmenit svoj pohlad a nebude ta to potom hnevat. Zivot je kratky,aby sme sa rozculovali nad takymi banalitami.

doriiis
15. mar 2025

@cukroska ...ja poznám takého,čo po sprche každého člena domácnosti vyžadoval,aby sprchový kút prechádzali stierkou na vodu a utreli do sucha.Ked mali návštevu,ktorá nedajboh išla u nich na záchod,tak hneď jak vyšli z miestnosti WC po nich umýval záchod,kontroloval či si umyli ruky a umýval po nich umývadlo.A iné takéto veci.
Psychopati sú rôzni

cukroska
15. mar 2025

@doriiis No veď toto..vďaka bohu,že takých nemáme..to je už iné psycho!

vlucifuk
Autor odpoveď zmazal
vlucifuk
15. mar 2025

Joj, môj muž nie je až taký extrém, ale nie je od tvojho až tak ďaleko. Smeti vynesie, riady umyje, žiarovku vymení a musel začať so mnou chodiť na veľký sobotný nákup, takže vykladá na pás, následne balí a vláči tašky. Ale ak chcem niečo viac, musím mu povedať. Povysával by si, vybral pračku, utrel prach, prosím! Raz som sa ho opýtala, či by umyl okná a on? Umyl!!! Takže nepočítam s tým, že mu to samo napadne, musím mu to povedať. Voľakedy mal na starosti len auto. Ale odkedy sme dostali pokutu, lebo sme zmeškali STK, tak aj to mám pod palcom. Objednávam nás aj na výmenu gúm, aj na STK. Ale on ide. Musí...Hmm...A ak treba niečo urobiť, opraviť, tak sa ho len opýtam, či na to zavolám svojho otca a hneď je to hotové. Chlapi sú takí. Niektorí. Niektorí sú v tomto lepší, niektorí horší. Ja som sa psychicky nastavila tak, že mám doma asi taký stred. Keby som to začala príliš analyzovať, tak by ma porazilo.

gabu_lienka
15. mar 2025

Autorka, ty ocakavas od manzela, ze bude fungovat ako samostatny dospely jedinec. Ziadne scifi od neho nechces. Mna by z neho trafilo. Chvalabohu moj muz urobi vzdy co treba, aj bez toho, aby som mu davala pokyny ako malemu decku. Ci sa jedna o vysavanie, spratanie kuchyne, alebo ci to je starostlivost o auto, pripadne oprava niecoho.. Jeho matka ho skratka naucila byt pouzitelny 👍 lebo nechcela aby bol mantak ako jeho otec, ktory si nevedel ani sam nalozit jedlo z hrnca. Poradit ti neviem, pises, ze si vedela, ze vzdy taky bol. Asi tak fungoval aj s rodicmi? Sam nebyval? Pochybujem, ze sa zmeni. Jedine, ze by si mu ozaj spravila ten rozpis, co treba urobit.

kittykat22
15. mar 2025

@sova7 zena ktora si vybera partnera v 20 rokoch nie je schopna vidiet dopady jeho spravania z dlhodobom horizonte. Po narodeni deti sa role diametralne menia + zrazu je potrebne rozdelit role inak, ako to bolo predtym. Nie je to nieco, s cim mlada baba pocita. Nevidim dovod, preco by mala zena udrzovat status quo a trpiet, lebo si to vybrala.
Ked to tebe vyhovuje tak trp. Dozivotne trp, ze si sa pre nieco rozhodla a vyzer si to do dochodku. Ja vidim, ze vztahy sa menia a prisposobuju, je potreba spravit zmeny ktore prinesu lepsie zajtrajsky.
Ja si myslim, ze nemas rada zeny, neprajes im a ziarlis 🤷‍♀️🤷‍♀️ a preto nenapises jedinu vec, ako pomoct. Pretoze co si si vybrala to mas.

autor
16. mar 2025

@zmrzlinka2021 ano, presne
Lebo ked mu vycitam, ze robim podstatne viac, vytiahne jeho zoznam veci. Lenze tie veci nerobi kazdy den. Robi ich niekolko x rocne povedzme a to ked sa prepocita na cas...a hlavne, vzdy o tom zacnem hovorit...bude treba prezut a pod

siegi
16. mar 2025

U nas to iste… nikdy ho nic sameho od seba nenapadne… mame mycku ale veci stale vklada do umyvadla. Mycku nevyprazdni, kos sa od seba nevynesie, mame psa doma a kazdy den sa vysava. Nikdy ho nenapadne zobrat vysavac a povysavat, robi z domu, v pracovni sa mu hromadi riad aa cely tyzden, minule som odtial brala uz plesnive veci, psovi vodu nikdy neda, nedosiahnem na jeho vesiak v satniku tak mu vyzehlene tricka davam na svoju spodnu tycku. Zavesi ich tak mozno o tyzden neskor alebo vobec lebo berie z tej kopy tricka. Ked nieco treba doma urobit z muzskych prac musim mu to neustale dookola hovorit. Uz pol rok mu hovorim ze treba vycistit odtok lebo ide velmi pomaly dole voda. Ja som z toho na prasky a je to dookola dovod na hadky… mam pocit ze nemam doma 3 deti ale 4

gelifil
16. mar 2025

@siegi u nas velmi podobne...tiez robi od pandemie z domu...vobec im to neprospieva, prave naopak😨

martin96321
16. mar 2025

Môžem Ti to napísať z pohľadu muža. Niesom naročný človek, vacsinou som spokojny a nerad sa hadam. Za pracou odchadzam na dlhsie z domu,ale ked som doma tak na 4-8 tyzdnov. Ten cas co som doma tak varim,nakupujem,staram sa o dieta. Mam ju na starosti od rana do vecera pokial nejde spat,teda ak nahodou nejde do skolky. Lenze pride moja lepsia polovicka domov a hned sa pyta preco su v detskej rozhadzane hracky.......lebo mame dieta? Ked na obed zaspi,vsetko po nej upracem,to iste ked ju vecer okupem a ide spat. Ale problem je ,ze ich vidi na zemi ked pride z prace..... Povysavam.....tak to prejde este raz,lebo zle. Pytam sa jej co treba vyprat tak nechaj tak,lebo nevies,toto tu neupratuj,lebo mi narobis bordel.......ale nic viac nevytoci zenu ako muz na gauci......vtedy jej napadaju vsemozne veci co treba urobit. Nezalezi na niektorych veciach,nemusi byt byt ako z katalogu , nemusia byt kominky v skrini.......kolkokrat povie ze sa jej nechce nic a na gauci je kopa siat.......posuniem to nabok a nepindam. Ak nieco nieje v chladnicke tak nepindam,idem a kupim. Ak si neviem najst tricko,lebo zas upratovala tak nepindam vezmem si mikinu.......Vás napadaju veci,na ktorych muzom nezalezi,nieje to zivitne nutne aby to bolo. Obcas by asi pomohlo vylozit nohy a dat si vinko😇

sova7
16. mar 2025

@kittykat22 ja netuším ako by mohla hotového človeka zmeniť. Píšem že ak si žena berie partnera s tým že jej na ňom niečo vadí a že ho zmení nie je to ok cesta lebo to môže dopadnúť aj takto. Lebo vzťahy sa menia vyvíjajú ružové okuliare spadnú a čo na začiatku trochu vadilo neskôr vadí viac. Ak chlap niečo ako problém nevidí prečo by to robil? Ak je z domu naučený na to že za neho niekto vsetko urobí alebo ze roboty sú mužské a ženské sám od seba sa nezmení. Myšlienky vedia čítať len hrdinovia v knihách. Autorku nikto nenúti trpieť. Ale ak bude čakať že muž niečo sám od seba urobí zázračné sa dovtipi keď to nikdy nerobil keď čaká že začne robiť niečo čo nevidi že urobiť treba môže mu to buď vysvetliť a hovoriť mu co potrebuje lebo už zistila že chlap čítať myšlienky nevie alebo vzťah ukončiť ak jej taketo fungovanie ublizuje. Že nemám rada ženy? Netrep. Akurát nechápem ich divnu logiku keď si myslia že prerobia hotový kus alebo čakajú že im niekto bude čítať myslienky alebo sa zázračne sám od seba zmení lebo. Ak autorka nechce muzovi hovoriť čo má robiť a čo od neho potrebuje tak čo s tým? Keď chlap myšlienky čítať nevie a tak ako to je mu to vyhovuje.

0kristina0
16. mar 2025

Preco nechces napisat o ake hobby ide? Dam ti jednu nevyziadanu radu. Absolutne neryp do jeho hobby, je super, ze nejake ma aj ked pre teba chore pre neho zmysluplne. Maj aj ty hobby a venuj sa. Ty sa ho snazis zmenit pritom dobre vies, ze uz taky bol. Naozaj si si myslela, ze sa zmeni? Nauc sa prijat to aky je lebo iny uz nebude.

pipimonterova
16. mar 2025

Mne su tieto veci uplne jedno,hlavne ze sa lubime a sme zdravi,klop klop.A zbytocnosti,malichernosti nechavame pre druhych.Zivot je moc kratky nato,aby sme sa hadali.A to co sa ma urobit-no,beriem to tak ze sa to raz urobi,opravi a cas v tom proste nehra rolu.A inac ono to tak naozaj aj je,skor ci neskor sa casom vsetko opravi,vyriesi no tlacit nato urcite netlacim.V praci to mame obaja narocne a doma chceme mat klud a harmoniu.Chodit ako radar co treba a ho s tym buzerovat,to ma ozaj nebavi...

kuchynka15
16. mar 2025

Moja dobrá kolegyňa vydatá tak 40 rokov, vždy hovorila:" Keď muž povie že niečo spraví, tak to spraví a netreba mu to každého pol roka pripomínať". Inak má veľmi pekné a spokojné manželstvo. Ja sa snažím držať tejto rady. Ale tiež ma to často vytáča. Inak môj často nespraví ani keď mu poviem, jednoducho sa mu nechce. Čo s tým?

jozeffezoj
16. mar 2025

No nič, musí tu do toho vstúpiť muž 🤣.

1. Ak by všetko videl a robil sam, tak ver tomu ze by ti to vadilo, keďže na 100% by ti hovoril co spravene nie je.
2. My bordel vidíme, ale ten alarm sa nám zapína neskôr, miera bordelu je u nás inde ako neutrety prach po 3 dňoch.
3. Čím viac budeš nadávať a dudrat od rána ze je bordel a všetko robíš sama a on nič nevidí q neurobí sam tak tým viac zozeries nervy sebe aj jemu a budete sa len hádať
4. Úplne stačí jedno co robi asi 1/10 žien ktoré majú problémy ako ty a to je slušné povedať ,,Marcel budeš taky dobrý umyjes kúpeľňu a WC?,, Áno, Ďakujem láska

To je cele. Samozrejme sa to tak nedeje ani u nás doma a potom sa tu hádame kto co robi a nerobí a podobne.
Lenže povedať niečo pekné mužovi sa už berie za ženské ponizenie, mužovi totálnu neschopnosť a primitiviumus, takmer hraniciach s rozvodom. A pritom stačí pekne slovo...

gelifil
16. mar 2025

@pipimonterova pokial ti s prepacenim z uvolneneho zachoda neplavaju splasky po wc😝

jania023
16. mar 2025

@natalka13 u nas to tak nieje ale niektorý muži su neschopný a potrebujú usmerniť.
Našťastie som sa dobre vydala a nemam doma muža k budis-ničomu 🤣
Neviem si predstavit mat take nieco doma. Chyba je v Rodicia h, az tak velmi chceme « dobre » svojim detom ze z nich vychovavame neschopakov.
Sorry za slovencinu ale moj mobil ani za avez nenapise dlzne ,makcene,atd

dahra
16. mar 2025

- asi zostava zmieriť sa s tým. Proste inak myslí ako ty. Však vieš, že 10 ľudí sa môže pozrieť na jednu vec a vidí to trošku inak. Čo ty pokladáš za neporiadok, môže pre iného byť len bežné fungovanie a rozloženie vecí a pre iných katastrofa a hrôza. Možno by pomohlo, keby si mu povedala konkrétne, čo má robiť. Lebo on vidí len nespokojnú ženu a aj keď má pocit, že niečo urobil, nikdy to v podstate nie je dosť. To jesť: napísať zoznam, keď urobí, vyškrtnúť. Ale viem si predstaviť, lebo kedysi aj ja som tak rozmýšľala - že on napr. povysával, vyniesol triedený odpad, nakúpil, ale ja som medzitým našla ďalších 20 vecí, čo ešte mohol, lebo si mal všimnúť. A potom som zistila, pozorovaním seba, že som nastavená v mysli tak, že keď by som cez deň stihla 99 a 1 nestihla, som nespokojná. To sa prenášalo do rodiny. Tak som si nastavovala rozmýšľanie, že aj keby som iba jedinú vec spravila, budem spokojná. Lebo až raz budem umierať, tak ma nebudú trápiť pavučiny a rozhádzané papuče, ale vzťahy s ľuďmi, ktoré som mohla pulírovať namiesto pulírovania zablatených čižiem a frflania nad nimi.

janickacrazy
16. mar 2025

@dahra presne tak! Nechápem, že sa ľudia rozčuľujú nad takýmito vecami, ktoré vôbec nie sú podstatné. Poriadok je pre blbych, inteligent má prehľad! 😁😅

nufafa
16. mar 2025

@martin96321 @jozeffezoj
Páni, všetka česť, ALE!!! Ja Vám to poviem z môjho pohľadu, tiež to máme posledné dni horúcu tému..
1) Keď si dám tú námahu, že nakupim, vymyslím, čo budeme jesť, uvarím, naložím všetkým, tak by som privítala, keby môj milovaný manžel aspoň tie debilné riady umyl.. bolo by to gesto, namiesto "ďakujem".
2) Aj ja sa rada vyfintím, urobím si makeup, vlasy, môj milovaný manžel to považuje za zbytočné..
3) Organizovať domácnosť, prácu, termíny, platby, utieranie krpatych zadkov je energeticky a časovo náročné, majú s tým do roboty aj top manažérky
4) Keď k bodu č. 3) pripočítame neustále pripomínanie ohromujúceho množstva maličkostí, tak sa potom nečudujte, že sex býva často luxusom
5) Ja osobne nepotrebujem tip top domácnosť, ale čistú tak, aby som vedela, že zdravotné riziko z toho nehrozí
6) Zobrali sme si chlapov, nie deti.. potrebujem pri sebe plnohodnotného človeka, ktorý ma v prípade výpadku zastúpi a ja po návrate do kolotoča nescvoknem.
7) Nám ženám/mamám treba z času na čas dopriať čas na seba a tiež nám treba pripomínať, že keď dnes neumyjem riad/neprezlecem periny..., Zem sa točiť neprestane.
8) Osobne by mi pomohlo, keby mi manžel pomohol vypnúť, uvoľniť sa, nebrať všetko tak vážne,dal priestor.

Rada na záver: keď vám vaše polovičky nabudúce budú pindat, že to urobia lepšie (čo je asi jasné), tiež im treba narovinu povedať, že to bolo robené z lásky a s najlepším úmyslom 😊.

trisha_r
16. mar 2025

Ak musíš niekomu hovoriť že na niečo spraviť, ani by som o neho nezakopla. Je to ešte dieťa, nedospelý jedinec. Pretože ak by býval sám vedel by čo treba robiť, aj keď možno časom. Tie veci čo tu robíš by sa samé nespravili. Asi tak. Toto je moja najhoršia nočná mora, že ostanem s veľkým deckom. To radšej do konca života sama a bez nervov a ustavycneho pripomínania veci ako psychopatovi. Nie som kalendar ani manažér ani pestúnka. Tvoj chlap je čistý magor a mala by si ísť čím skôr preč kým môžeš.

martin96321
16. mar 2025

@nufafa no ale to mas ako zacarovany kruh. "Sex byva luxusom" v tom pripade si ho uz vyprevadila na pol cesty za inou. On si zas nevzal svoju matku aby robil co povedala a chodil trtkat inam. Ze sa najetete,Ty uvaris a on omyje riad je to normalne,ale skus si Ty predstavit,ze za Tebou bude muz chodit a upozornovat Ta na vsetko co by podla neho este trebalo urobit. O tyzden by si tu pisala ze mas doma muza co Ta buzeruje.........

trisha_r
16. mar 2025

@jozeffezoj nehnevaj sa , tipujem ,že si mužského rodu. Iba otázka ,že prečo by ťa mala polovička požiadať aby si niečo urobil? Nemáš mozog alebo ruky aby si to spravil sám od seba? Žena nie je kalendár, aby niečo pripomínala predsa. Napr. Vidím,že je wc špinavé tak ho umyjem, vidím ,že decká nanosili blato z vonku, pozametam. Vidím,že žena spravila večeru, najedli sme sa, tak automaticky umyjem. Akože netreba čakať na žiadosti. Potom ma tá žena fakt pocit,že má ďalšie dieťa v dome. A nevidí toho chlapa ako partnera s ktorým chce mať sex, ale decko s ktorým ho mať nechce. Toľko k tomu.
Ak žena vidí partnera ako človeka, ktorý by bol schopný ju na 100% zastúpiť vo všetkom, bude aj život lepší. Veď predsa tak to na byť. Partnerka totiž to nie je mamička 2.0. Tá sa má starať o vaše deti a nie o muža.

trisha_r
16. mar 2025

@siegi fuu tak ty si teda dopadla. Mamička 2.0. 😂 smola no

martin96321
16. mar 2025

@trisha_r zena zacala chodit so svojim muzom a nakoniec si ho vzala. Muz nechce aby sa jeho zena zmenila a ona sa zmeni. Zena chce aby sa muz zmenil a on sa nezmeni. Tak sa skusme spravat jeden k druhemu tak ako pred sobasom a vsetko bude ok. Ak zena naucila muza na svoju dobrotu a potom to pouziva ako nastroj na vydieranie,alebo trestanie tak je to chore.Myslim,ze by ste sa tvarili minimalne cudne keby vam muz dal na vyplatu o 500 menej a povedal ze to zaplatil za sluzby u inej. Bolo by to spravodlive?

nufafa
16. mar 2025

@martin96321 nemám vo zvyku zakladať tu takéto témy a veci si viem vydiskutovať.. ja ho nebuzerujem, ale pripomínam, že má ruky aj on, nie je digitálny a doma žije aj on, tak by bolo fajn priložiť ruku k dielu. Vieš čo, padlo by mi vhod, keby za mnou chodil a pripomínal, nemusela by som toľko prevažovať hlavu a celý nervový systém. Chlap nevie robiť viac vecí naraz.. moja otázka - prečo ženy musia byť v multitaskingu majsterky? Šak z toho by drblo každého..

nufafa
16. mar 2025

@martin96321 trisha_r má pravdu.
Ale životné situácie sa menia, tak my ako ľudia sa meníme tiež. Je iné viesť slobodný život s partnerom plný plánov, výletov, oddavaniu sa jeden druhému kedy sa komu zachce. Ale príde dieťa, potom druhé a skús ženu len tak spontánne sklatit, keď sa ti zachce. Asi nie.. keď má v hlave milión vecí a ďalšie veci práve robí, ty jej ideš dávať návrhy, čakaj varechou po hlave. Lebo keď ste dvaja a nie je obed, nevadí,Uherak s chlebom môže byť. Ale povedať to deťom? Že nechce sa mi variť obed, daj si salám??
Tá miera zodpovednosti sa posunula do levelu 1000, tak je nad slnko jasnejšie, že aspoň trochu pricetneho človeka to nenechá ísť v tých vyprdenych koľajách a zmení ho to.

bludna
16. mar 2025

Mna by uprimne zaujimalo ci tito neschopni muzi niekedy byvali sami, resp museli sa o seba postarat sami alebo ci sa od byvania s rodicmi posunuli k byvaniu s partnerkou. Ked dospely pracujuci muz zije s rodicmi, to uz nikomu nepripada ako velky red flag?