Manželova nepozornosť v domácnosti a jej dôsledky
Rada by som pocula nazory zien..ci ja som nejak mimo a mam prehnane ocakavania od manzela
Mame 37r, jedno dieta
Manzel je typ(vzdy taky bol...), ze si nevsima a nenapadne ho vela veci v domacnosti. Ani takych ,,muzskych". Potom ja musim casto pripominat a uz ma to nebavi. On spravi veci, pomerne rychlo . Ale vzdy musim pripomenut. Samozrejme, ze on to berie ako buzeraciu. Tak som mu povedala, nech to robi sam od seba a ja nebudem pripominat. On mne tiez veci nepripomina...
Ide o to, ci chcem vela, aby ho napadali veci, ktore napadaju mna? Ma este jedno pre mna velmi chore hobby..aj za to sa casto hadame , lebo na to nezabudne nikdy...
Dakujem za nazory
@nufafa Ja som nepovedal,ze sa nema starat,ze si nemaju pomahat. Vravel som o spravani k sebe. O tom akí sme k sebe pred a po svadbe......samozrejme ze ludia zreju,menia sa ,ale niektorí maju pocit ze su zodpovední za celý svet a tvaria sa jak Danko na tlacovke
@nufafa Áno pocul som,ze zeny vedia robit viac veci naraz a muz len jednu😇 Vies take dohadovania a natahovania, naco je to dobre? Ak sa zena opyta muza co mu je a on odpovie ze nic,tak tym mysli naozaj nic. Ak sa na nieco muz opyta a dostane odpoved,ze ked na to nevies orist sam tak je to zbytocne......Nemame nejake velmi zlozite zmyslanie ....aspon vacsina. Netrapia nas a nevidime niektore veci co vidite vy. Muzovi staci aby mal kde jest,spat,srat a to je vsetko. Máme sice dve gule, ale ani jedna nieje krystalova. Vy ste si nas dobrobolne dotiahli domov,tak to tak berte. Mozno mate hlupe deti,skarede,neposlusne,bordelarske,ale su vase a lubite ich nech su akekolvek. 😁 Nebojte,tiez nas riadne seriete,ale kyvneme rukou a to je vsetko asi😇
@martin96321 fuuuu, dostal si ma. Ako sa tvári Danko na tlačovke? To musím googlit 😂.
Áno, presne, pomáhať si vzájomne. Vieš, keď chlap ochorie, drevo na zimu ten týždeň počká. Keď ochorie žena, prádlo sa kopí, za chvíľu nie je ponožiek atď..
k ničomu, ale vidím to doma, hovoria to aj odborníci.
A práve aj o to miesto na jedenie, spanie, sranie treba z času na čas očistiť, nie je to raketová veda ✌️.
@siegi ja som videla jeden typ na čistenie sprchové hlavice ak je tam vodný kameň, a fakt to funguje, medzizubnou kefkou prejst každú dieru z ktorej ide voda a fakt funguje to, mam osvedcene😉, ja napr ak je vodný kameň od vody vo vanicke v sprche ( tzv. ja to volám červené fľaky od vodného kameňa, ak tam stoji voda a dlho schne) tak použijem aj hubku nato, mydlo a npar tie štrbiny okolo odtoku kde je ešte vanička normálnou zubnou kefkou čistim, a ide to, takisto zubnou kefkou očistím aj odtok tie dierky co cez nich odteká voda,, no je to super vec ktorú dlho používam a nedám nato dopustiť 😉
@nufafa Malo by to byt normalne pomahat si navzajom, ved zijeme spolu. Horsie je ked uz si jeden zacne namyslat,ze potrebuje vsetko riesit a riadit a to ze nema on alebo ona posedenie tak ten druhy musi kmytat. Jedneho dna sa nieco stane a zisti ze vsetko to stresovanie a plasenie sa nestalo zato.......
@siegi 😅😁 Ja nevycistim odtok vo vani nikdy. Aj ked mi zena povie aby som to urobil. Tie namotane vlasy,bordel v tom.........skusal som to a nedopadlo to dobre,bola v tom aj vecera potom😇 Skor som ochotny vymenit celu vanu ako odtok cistit. Pre info ja mam kratke vlasy a malo,takze moje neboli😎
@martin96321 aj máš pravdu aj nemáš.. bola by som radšej, keby som nebola tak upjata, bojujem s tým, nejde mi to inak. Treba si uvedomiť, že my ženy sme ovplyvnené cyklom (nie je to výhovorka, ale fakt), či sa nám to páči alebo nie, či chceme, nechceme, musíme. Veľa krát sa správame iracionálne a vôbec nechápeme prečo.. raz frfleme, plačeme, inokedy sa od šťastia ideme posrať. Spoločnosť a celkovo systém túto našu "výsadu" potlačil a musíme makať stále, ako keby sa nič nedialo. Ale napr.ja osobne neviem podať 100% výkon, keď idem dolu papulou a nemám kedy si to v kľude odtrpiet.
A ty, keď sa partnerky opýtas, čo je v nejakej nevhodnej fáze cyklu, tak sa nečuduj, že dostaneš vyhubovane 😂.
Vieš, riaditeľ nejakej firmy má zamestnancov pod sebou. Povedzme, že je to blbec a keď má zlý deň, vozí sa po nich a..(dopln, čo sa ti hodí). Lenže my sme také riaditeľky a voziť sa po ľuďoch, s ktorými zdieľame príbytok, je úplne od veci, lebo ich ľúbime, sme moc zaangažované a nemáme odstup. A aj tomu naj riaditeľovi sa stane, že jedného dňa vyhori.. ale my si to dovoliť nemôžeme, lebo by to bolo životné zlyhanie. Chápeš?
@martin96321 ja pouzim sitko takze moje vlasy v tom nie su. Manzel tam ale sprchuje psa a to sitko nikdy nepouzije. Tak nech si to vycisti….
@nufafa 😁😅 Ta faza cyklu sa meni z par dni na par tyzdnov😎 Nemozete za to,ale my uz vobec nie. A ze to potlacila spolocnost a system........ Prepac,ale bohuzial ste sa nechali pred rokmi oklamat,ze byt doma starat sa o deti a domacnost je otroctvo a lepsie by bolo keby ste este aj do prace chodili.......asi aby ste sa nenudili neviem. Nechapem kto s tym prisiel ale natrepal by som mu na pysk .....asi nejaka zakomplexovana ambiciozna mužatka😅
@siegi Tak to je uz ina kapitola
@nufafa je to vec pohľadu a rodín.
Ja doma robím hocijaké práce a je jedno aké sú, čiže problém nie je v tom žeby jiekto nerobil ale v komunikácii. Ja aj poperiem, aj umyjem, aj navarím, čiže vravím, nerobme to robotický. Sú veci individuálne a niekomu ako mne stačí povedať bud taky dobrý urob to ďakujem. Niekomu nestačí ani to a proste to neurobi
@trisha_r vám treba len zástupcu.
Povedz kí kedy moja žena naštartovala na chate kosačku a pokosila celý dvor keď videla že je tam pol.metra trávy, či to už je mužská robota ze? Vám keď vyhovuje veci deliť na mužské a ženské tak to je v poriadku. Prečo si neprezuvas auto sama ale poprosím muža?
Chápeš?
Si myslíš ze do.a žijem v hnoji?
Ja hovorím o tom ze mate odlišné nároky na poriadok.
Muž je na 70% toho čo vy vidíte ako bordel.
My máme čítať myšlienky a zastať si mužské orace okolo domu, bytu, chaty, upratať všetko čo je doma bordel alebo 1mm prachu čo napádali za 3 dní , venovať sa deťom plnohodnotné a ešte večer byt dokonaly partner aj v posteli. Snivaj ďalej.
Možno to niektonplni ale určite nie dlhodobo.
Hovorím len o tom ze ak to proste zebr vadí aký je problém požiadať niekoho. Naše babky bežné požiadali mužov aby niečo spravili a ešte ich postiskali za to aby išli. Teraz muž má byť čitateľ myšlienok a ak mu náhodou nedôjde je to "druhe" dieťa, idiot, lenivec atď.
Presne o takych ženách akonsi ty píšem v prvom príspevku.
@jozeffezoj keď vravíš, že poperies, umyjes, navaris, nechápem, s čím má tvoja polovička problém.
Mňa osobne veľmi vycerpava to hovorenie. U nás sa často deje taká vec, že manželovi treba pripomenúť, že je čas večere, lebo potom nasleduje večerná rutina, ktorá aj trochu trvá a on má proste čas. Akože natrie im chlieb, umyje zuby, ale musím sa zahrať na nastavenú pripomienku, že haloooo 18,30 treba začať. Potom sa čuduje, že sú nervózni a ujacani.
A znova to zopakujem -najviac by mi pomohol, keby mi pomohol vypnúť, lebo sama to neviem..
@nufafa tak mu nastav pripomienku do mobilu
@nufafa no s tým ze nie vždy to spravím podľa predstáv okamzite. A to je to nastavenie čo píšem. Proste my ten okruh mame vypnutý. Ja nemám potrebu okamžite brat handru do rúk a umierať xely stôl lebo tam je jedna bodka od vody.
A niekedy tiež sa nám nechce tak to je.
Ale za mňa hovorím, aj keď očividne vám to vadí, ak by mi povedala manželka, Jožko, prosím ta daj veci prať nech zatiaľ vklade umyjem hlavu. Tak sa usmejem a idem.
Ale žiaľ aj toto vám vadí a už sme za nesvojpravnych ktorým nič nedochádza.
Kebyže viem ze funguje toto na moku manželku, že jej len pekne poviem, láska nepomalujes cez víkend obývačku? A ona okej dobre.
Tak ju takto pekne prosím každý víkend o niečo.
Chápeš ako to myslím?
@nufafa Ak vam mozem do tej debaty skocit. Mete doma nejaky zabehnuty system a muzovi musis pripomenut ze uz je cas urobit veceru.......co ak sa rozhodnes ze deti nejdu spat dajme to v sobotu o osmej,ale o deviate. Sama si to len tak povies......je to v poriadku,nic sa nedeje.......ale ak to spravim ja ako muz......uz je bordel. Ak Ty ako zena nechas dva taniere v umyvadle a povies,ze to umyjes rano......zas sa nic nedeje. Horsie je ked to povie muz......lebo velakrat si nieco zmyslite a musi to byt okamzite,lebo bordel bude......kedy si si naposledy Ty nastavila pripomienku a musela muza presviedcat ze teraz je cas na sex......kedy si mu tukala po kalendari ze uz tretikrat Ti skoncili kramy a furt nic?😁😎 Je to dvojsecne takto nieco vytahovat . Pindat vie kazdy. Kolkokrat sa mi stalo,ze som dostal zdzubanie rano,lebo vecer som si lahol na postel a do dvoch minut som spal. A jak babatko pekne az do rana........uz bolo ze to neni normalne,ze ona vecer este musi rozmyslat co zajtra a bla bla bla.......hlavne ze vecer si laha s mobilom a cumi donho. Potom sa este oduri ked jej poviem ze mala drzat v ruke nieco ine nez mobil
@martin96321 co si si zobral, to mas ;) (v dobrom to vravim. Su aj zeny, ktore take cirkusy ako tvoja nepredvadzaju). Mas co mas....
@zooeynka Ja sa nestazujem😁 Nerobim si z toho nic. Ona si podudre,lebo jej to asi pomaha ,takze to tak beriem))
@martin96321 ty si taký zlatý muž😍
Odporúčam ti skúsiť mu nič nehovoriť. Nehovor mu aby spravil hento tamto, proste nechaj to tak a nerieš to.
Pretrp to 2-4 týždne a on sa rozhýbe.
Ja tiež nemám rád keď mi niekto vraví co mam robiť, kľudne môžem mať na večer naplánované spraviť všetko potrebné ale ak mi to niekto pripomenie už to nespravím.
@nufafa ja to chápem ale očividne to nejde.
Aj mne povie žena ze ci nevidím ze je všade prach a potom.je doma dusno. Ale vrátim sa k tomu ze stačí povedať. Len vy už potom ste tak na tom ze už ak to povedať je veľa. Proste on je taky aký je. A ty ho nezmeníš. Budeš doma robiť dusno. Budeš ty nervózna, aj on aj deti.
Skus to ináč. Ja kebyže poviem pekne žene ze milacik neurobíš buchty na pare, a ona ich urobí. Tak jej tak milo hovorím všetko a absolútne by mi nevadilo jej to pripomínať, hlavne ze to nerobím ja.
Mne celá vecinzena tiež hovorí. Aké keď upracen ja, tak jikdy ona tak neuprace lebonidem do totálneho detailu.
Kopu veci po nej upratujem zas ja ale to už vyčítať nemôžeš. A viem ze to nezmení lebo taka je. Proste tak tonje. Ona mi tiež nepovie bud taky dobrý, nemohol by si. Tiež mám čítať myšlienky. Ale keby zmenila komunikáciu tak by to u nás ináč vyzeralo...
@gelifil niesom zlaty,len uz pouceny a hlavne mam rad klud. Nie hadanie sa,vykrikovanie,vyhadzovanie nieco na oci......ak sa uz aj schyluje k hadke a pripravuje si pôdu na nejaky výpad,tak si urobim kavu a idem vonku zafajcit)))( to ju ide roztrhnut od zlosti,lebo nemoze pindat. A v pripade,ze nezaberie ani to,tak vezmem malu a ideme vonku,alebo aj sam ked uz je pred vecerom.😎

Necitam celu diskusiu. Nerozumiem nazorom 'muzi su taki '. Nie je to pravda. Tvoj muz asi nikdy nezil sam, ked ho neporiadok v dome netrapi? Ja som zila doteraz s dvomi muzmi, vratane manzela, a upratovali viac ako ja, jeden dokonca aj vedel varit. Toto nie je o rozdielnom muzskom a zenskom mozgu, ako tu niekto pisal, toto su rodove stereotypy vytvorene pocas stoviek rokov, kedy vacsina beznych zien pracovala v domacnosti a muzi zarabali peniaze mimo domacnosti. Teraz vacsina zien pracuje aj mimo domacnosti a vela muzov si to akoby nevsimlo.
Co by som poradila je, ak tvoj muz nieco neuprace, a ja by som Bola prilis vycerpana, alebo by sa mi nechcelo, ani ja.by som to neupratala. Prezijete. Upustit zo standardov. My mame psa a ten ide niekolkokrat za den do zahrady a vrati sa zablateny alebo s mokrymi labkami. Kuchynska podlaha nie je nikdy viac ako pol hodinu dokonale cista. Vytriem ju po nom vzdy, ale su tam smuhy. Ale ja sa proste nebudem kvoli tomu nervacit.
Proste byvas s dalsou zivou bytostou,ktora sposobuje v dome neporiadok a ten Dom nikdy nebude taky cisty ako keby si byvala sama.
Ja by som za neho veci nerobila. Ked povie, ze to spravi, tak nech to aj spravi. Lebo si zvykne, ze to za neho nakoniec aj tak spravis ty. Ale ja teda vychadzam.z.toho, ze ten muz ma trochu chochmesu a nie je to nejaky bulo.
Zena nie je kralovnou domacnosti Len preto, ze sa narodila s vaginou lol. Len sa treba inak nastavit a nenechat zo seba spravit sluzku.