Manželova nevraživosť voči mojim rodičom predstavuje problém
Ahojte píšem tu hlavne pre to že nemám komu povedať moje pocity a veľmi ma to už ťaží.
V skratke poznám sa s mojím manželom od strednej školy kedy sme začali školu chodiť on veľmi chcel aby som mohla u nich prespávať alebo on u nás keďže ja som nebola ešte plnoletá a moji rodičia sú zásadový tak boli veľmi proti tomu a nedovolili to, musela som byvať na čas doma atď.
Manžel si od vtedy myslí že ho nemajú radi a chceli nás rozdeliť ale to tak v skutočnosti nieje proste som bola ich dieťa ktoré nebolo dospelé tak ma chceli mať pod kontrolou.
Neskôr začal na mňa veľmi žiarliť keďže nevedel keď nemohol pri mne spať kde som a čo robím pri Tom som bola vždy len doma ale to si nedal vysvetliť.
Keď som dovršila 18 na strednej som s ním otehotnela od vtedy bývame spolu.
Lenže nenávisť voči mojim rodičom pokračuje a prerástlo to do takého štadia že nechce aby som k mojim rodičom vôbec chodila keď tak ideme tam spolu raz za dva mesiace aj to len na chvíľku pretože viem keby sa tam zdržím že by mi škaredo nadával.
A v poslednej dobe my veľmi nadáva aj keď prídu k nám preto si často vymyšľam že sme niekam išli že nie som doma keď mi volaj či môzu prísť
Ja osobne mám mojich rodičov veľmi rada a veľmi si ich važim pretože veľa krát nám už pomohli a môj manžel to dobre vie a aj tak sa k nim správa ako sa správa
A najviac ma mrzí že nemôzu byť so svojou vnučkou.
skutocna laska je bez podmienok, este raz si precitaj, aku blbost si napisala a v com zijes: on vie byť aj veľmi dobrý, láskavý aj mi povie že má ľúbi pokiaľ sa nestretávam s mojou rodinou
Prosim ta, nezamienaj si, ze ti nieco povie so skutocnym citom. Nic lahsie nie je ako nieco povedat. U muza su dolezitejsie ciny, nie slova.
Dosť aktuálna téma ktorá ale hraničí z manipuláciou poznám ženu ktorá sa dala tak zmanipulovať že rodičov stratila na dobro a zničila si nielen vzťahy ale aj zdravie a život samozrejme aj deťom pretože tvoja krv je len jedna a ver že rodičia pre teba chcú len to najlepšie ale často už je neskoro keď sa "zobudíš ". Toxický a manipulativny vzťah ti zoberie nielen rodinu, priateľov ale hlavne samú seba! Dokáže zmeniť tvoje názory,postoje a presvedčiť ťa že to čo hovorí je sväté podkopáva ti sebavedomie až sa z teba stane len bábka ktorú on chce. Každý človek má právo byť šťastný a ty robíš opak podriaďuješ sa a o to mu ide. Stretávaj sa nepýtaj sa kedy,kde a hlavne aj s malou ak bude robiť problémy okamžite odíď k rodine. Nezostávaj z človekom ktorý ti ubližuje,pretože to nieje láska ale majetnickost a diagnóza s ktorou sa on nelieči
len tak pre zaujimavost...kolko mas teraz rokov?
@val1234 mas kamarátky? Mozes chodit von?
Rodicia ho hned prekukli.
Namiesto toho zakazovania prespavania ta mala mama radsej zobrat Ku gynecology a day predpisat anti conception. Aj tak si otehotnela v 18, tak ta ma ten chumaj poistenu .
Ved on je jeden majetnicky narcisticky chorý tyran...
Toto je príklad toho, prečo je dôležité si všímať pre niekoho "nepodstatné maličkosti". Žiarlil, keď si bola doma a nedal si to vysvetliť. Už by som bola preč. Urobil Ti hneď dieťa a odrezal Ťa a ešte Ti nadáva. TAKÝTO SA NEZMENÍ-práve naopak, bude sa to zhoršovať. Prosím Ťa, zdôver sa rodičom a odíd od tohto magora!Ty ho nemáš ako zmeniť.
Fuu, utekaj k rodicom, kym sa da. Popros ich o pomoc. Predpokladam, ze si este stale na rocidovskej, v zivote si nepracovala, fimancne uplne zavisla na nom. Co bude, ked skonci RD a budes si musiet hladat pracu? Do ziadnej ta nepusti, lebo nebudes pracovat, ale budes sa ku**it s kazdym kolegom. Potom este len zacne prenasledovanie. Nebudes moct robit, nebudes mat ziadne svoje peniaze a zavislost na nom sa este zvysi, plus bude on este viac na koni, lebo ti bude moct vykricat aj to, ze ta zivi.
Zena ty sa prvom rade zobud! Tebe pride normalne,ze ti zakazuje tvoju rodinu, kamaratov. Teraz su to nadavky, ponizovanie. Co urobis, ked pride prva facka? A to len preto, ze si bola so svojov rodinov. Mas kam ist,tak odit, kym je este cas. Ja rodicov uz nemam, a vec ze by boli na prvom mieste. Mam svoju rodinu, mam surodencov, toto vsetko je pre mna najviac. Ale pokial by, do mojho zivota prisiel takyto smrad. Tak vedz, ze by som uz snim nebola.
@val1234 Predpokladám,že je od teba o dosť starší,však? A dúfam,že ti je jasné,že ťa v 18-ke nabúchal len preto,aby si ťa poistil a aby ťa konečne mal pod kontrolou,ako to chcel od začiatku..Tvojim rodičom sa ani nečudujem,že ho nemajú radi,rodičia vidia veci,ktoré zaslepené deti nevidia..Tvoj muž je tyran a manipulátor,ale ty si očividne natoľko zmanipulovaná a osprostená z neho,že aj tak to budeš ďalej trpieť..Ak chceš s týmto tvorom ostať aj naďalej,tak on sa neuspokojí s ničím menším ako s tým,že ťa úplne odtrhne od rodičov,rodiny a priateľov..Ak to takto chceš,tak to urob a ďalej zotrvávaj v tomto chorom,pardon laskyplnom vzťahu..
Tvoji rodicia len videli za roh, do tvojej 18.,neskor mohli toho podniknut viac. Dnes si mohla zarabat v prvej praci, setrit, stavat sa na nohy, poznavat dospelacky svet. No ty hned vhupla do materstva, s nevyrovnanym, problemovym kretenom. Vsak si podnes den mohla spoznavat jeho rodinu, co o nich vies? Aj nic, pravda.. a od tvojej rodiny ta odstrihol s 6.navstevami do roka. Dava ti peniaze, skor vydeluje, ze, je na nom nieco pozitivne?
Rozved sa, rozid, odid od neho, skor ako ti zamiesi druhe dieta. 🤕
@val1234 ďalší narcis. Chce ťa izolovať, aby ťa mal pod svojou nadvládou. A bojí sa, že tvoji rodičia ho prekuknú a začnú ťa pred ním chrániť. Hlavne si s ním nerob druhé dieťa. Aj keď ho akože ľúbiš, je to narušený jedinec. Asi to hneď nepochopíš a nespracuješ, ale prečítaj si niečo o narcistickej poruche osobnosti. Keď nechceš, aby jeho psychopatickými sklonmi ovplyvnil aj vašu dcéru.
@val1234 to je psychické tyranie. A tvoj muž manipulátor a darí sa mu, čím viac ťa má pod svojou kontrolou. Ak máš dobrý vzťah s rodičmi nedopust aby sa pokazil, pretože oni jediný ti podajú pomocnú ruku a budú stáť pri tebe aby si sa od tohto človeka oslobodila
A prepáč čo ľúbia na človeku ktorý sa výživa v Tom že ty trpis a ešte ti škaredo nadáva. Tu iluziu o ňom alebo to že bol prvý?
@val1234 s 15-ročným rozumom si si našla ukážkového debila, to sa v tom veku stáva. Ale teraz máš, predpokladám, okolo 20, takže nastal čas posunúť rozum na vyššiu úroveň a od debila odísť. Lebo toto bude len horšie
Tvoji rodicia videli, ze sa vesas na debila, ale ty si bolo mlada, naivna a hormony Ti zatemnili mozog. Bohuzial si sa nechranila a za sprostost sa plati. Na tvojom mieste by som stiahla chvost a nechala si pomoct od rodicov aby si sa od neho odputala. Mas na vyber riesit hned a nechat si pomoct, alebo si nasekat este par deti a posrat si zivot a vychovat dalsiu generaciu debilov … akurat krasny priklad Huliak … debil, sa debilom nenarodi ale podobny ho vychova na svoj obraz … nestane sa nim svihnutim zazracneho prutika v dospelosti.
😞 aj ked si si zmazala ucet, verim, ze si si pozorne precitala rady, ktore ti semdali zeny, mnohe na zaklade vlastnych skusenosti. Viem, ze sa to tazko cita, tazko sa meni zivot, ktory si si pre seba a svoje dieta vysnivala. Ale to je presne, je to len sen, ty si vas vztah a vasu lasku idealizujes a nevidis ju v pravom svetle. Toto nie je laska, laska nevyzaduje poslusnost, dokonalost, oddanost. Laska chce, aby si bola spokojna a stastna, v rodine, s priatelmi, obklopena ludmi, co ta maju radi a zalezi im na tebe. Nenechaj sa viac klamat.
@val1234 tvoj muz je manipulator, a tyran. Ty nemas mu co vysvetlovat a nemas co mat od neho zle. Ty si mala pekne posluchnut rodicov a nepelesit sa s takymto clovekom. Treba sa ho zbavit cim skor. jasne, ze je dobry, ked si pod kontrolou = ved tyran, manipulator.
@dadis no komu niet rady, tomu niet pomoci.. neviem co chcela citat o takomto "vztahu"... hadam sa preberie skor ako bude neskoro
@simca06022011 Sama som prezivala nievo podobne, aj ked v miernejsej forme, nechces si jednoducho ten vzdusny zamok, ktory si si vytvorila znicit. Mas krasnu rodinu, muz navonok posobi dokonalo a starostlivo, ked si poslusna, tak doma je relativne pokoj. Mas pocit, ze to tak je spravne, predsa len aj tie kamaratky mali svoje chyby, ved chodit pp diskotekach, opijat sa, nie je uplne najlepsi sposob zivota. Aj ti rodicia maju svoje nedokonolasti. Na vsetko si najdes odovodnenie, ze to s tebou a tvojou rodinou mysli uprimne a chce ti len dobro. Pritom je to len reakcia na jeho zakomplexovane ego, ktore sa nedokaze vyrovnat so svojou slabostou a strachom. Asi potrebuje este cas, aby to pochopila, videla z ineho uhla. Mne samej to trvalo veeeelmi dlho, nechces si jednoducho take veci pripustat. Ved ty ho lubis a veris, ze lubi ta rovnakou laskou 😞
Precitala som.len zadanie a prvu reakciu autorky....to mi staci.
Hm...
Ty sa cudujes,ze ako NEPLNOLETU ta rodicia chceli mat pod dozorom.
Tak pre istotu si okamzite po dovrseni 18tky otehotnela....fakt super...co k tomu dodat.
Videla si,ze chlap na teba ziarlil este ako slobodny-vedel ,ze si doma ,a aj tak mal vo svojej fantazii bujne predstavy o tom,co a kde asi robis...
Ty v slepom zalubeni si to asi prehliadala,a nechala si sa hned zbuchnut...
Vsetko by som chapala.
Ale keby moj partner mne co i len naznacil ,ze nema uctu,lasku k mojim rodicom-,ktori ma s laskou vychovali,neublizovali mi....blikala by mi taka obrovska kontrolka,ze urcite by som si ho nevzala!
Tvoj muz ta drzi v hrsti ako svoj majetok.
Vravis,ze ti nadava atd...
Takze-co vlastne stratis tym,ked sa budes stretavat so svojimi rodicmi,ktorych ocividne lubis a chces stretavat...?
Nic.
Uctu k tebe nema,ponizuje ta aj tak...
Ci vasi pridu, ci nepridu..
A aby mi zakazoval vidiet sa s vnuckou...nehrozi.
Aky postoj ma/mas k jeho rodicom?
Je ti jasne,ze sa musis vzchopit a dat mu jasne najavo,ze takto s tebou zaobchadzat nemoze...
@dadis no potrebuje cas, ale aby s tou naivitou neskonmcila s 3mi detmi zavreta v (ich) detskej izbe za par rokov...
@olimuc radu beriem, ale ten huliak nemusel byt. V tvojom prispevku, inak chapem, ze aj taky ma svoje volicstvo. Ked uz si sem z atiahla politiku, ako podla teba ma vyzerat politik... (toto vam nezabudnem, tejto krajine nerozumiem, volic je houno)... A brat 1 400 000 z dani 2 000 000 ludi, lebo ja som ps kto je viac, frajerke na trasenie 190 000 too. 🌀
Ak sa zbaviš psychický choreho jedinca.Vidiš sama čo urobil ak by mal rozum tak nebudeš hned na 18 rokov tehotna.Správa sa k tebe ako k handre vezmi dieťa chod bývať k vašim .Tvoji rodičia TI chcu dobre predstav si že by TI s ním dovolil spať ako neplnoletej čo budeš na 16 rokov tehotna.Chorý človek.V živote by som takeho debila nechcela čo by mi zakazoval chodiť k rodičom.Váž si čo máš rodičia sú najviac nikto pre nás nie je viac ako rodičia.Ja už maminu nemam a veľmi mi chýba.Važ si čo máš lebo jedneho dňa to nebudeš mať.Toto je psychicke týranie.Si dospela nedovoľ aby sa k tebe tak správal a vaše dieťa to videlo.Odid kým je čas aby ťa nezačal biť. To je hlupák manipulátor a chorý jedinec.Nikto nikdy si zapamätaj raz a navždy TI nema čo diktovať či sa budeš alebo nebudeš stretavať s rodičmi.TY ho miluješ prečo si sa nechranila však antikoncepcia existuje.ON tebe nemiluje len s tebou manipuluje a robi si s teba služku a zakazuje TI sa stretavať s rodčmi a diktuje čo máš robiť.Si psychický týrana.
Ženy, ale toto je ďalšia, ktorá neodíde nikdy .. aj keby ju bil každý deň, ona si nájde ten svetlý bod a obháji si tu "lásku", ktorú k sebe akože cítia.. smutné je, že je tam to dieťa, ktoré pravdepodobne bude neskôr žiť taký istý život ...

@val1234 Autorka prečo si sem napísala? Lebo cítiš, že jeho správanie nie je v poriadku? Nie, naozaj to nie je v poriadku.
Tvoj manžel ťa potrebuje kontrolovať, ovládať. Svoju pozitívnu stránku ti dá "za odmenu", keď robíš to, čo chce on. A keď ho neposlúchceš, tak ti nadáva? Čo sa stane, keď porušíš to, čo on chce, odíde od teba? Lebo si sa stretla s vlastnými rodičmi?
Prosím ťa prehodnoť všetko, čo sa v tejto diskusii píše. Prečítaj si, či si napísala a popremýšľaj, čo by si ty poradila žene a matke, ktorá je v tvojej situácii. Tento tvoj vzťah bude tvojmu dieťatu pripadať ako "normálny" a vychováš z neho presne to, čo z teba spravil tvoj manžel. Buď obeť, čo sa snaží zavďačiť za trošku náklonnosti, alebo jeho kópiu. Chceš to tak?
Dúfam, že sa ti podarí vidieť to, čo vidí každý v diskusii a veľmi ti držím palce, aby sa ti darilo a aby si bola šťastná.