Manželova nevraživosť voči mojim rodičom predstavuje problém
Ahojte píšem tu hlavne pre to že nemám komu povedať moje pocity a veľmi ma to už ťaží.
V skratke poznám sa s mojím manželom od strednej školy kedy sme začali školu chodiť on veľmi chcel aby som mohla u nich prespávať alebo on u nás keďže ja som nebola ešte plnoletá a moji rodičia sú zásadový tak boli veľmi proti tomu a nedovolili to, musela som byvať na čas doma atď.
Manžel si od vtedy myslí že ho nemajú radi a chceli nás rozdeliť ale to tak v skutočnosti nieje proste som bola ich dieťa ktoré nebolo dospelé tak ma chceli mať pod kontrolou.
Neskôr začal na mňa veľmi žiarliť keďže nevedel keď nemohol pri mne spať kde som a čo robím pri Tom som bola vždy len doma ale to si nedal vysvetliť.
Keď som dovršila 18 na strednej som s ním otehotnela od vtedy bývame spolu.
Lenže nenávisť voči mojim rodičom pokračuje a prerástlo to do takého štadia že nechce aby som k mojim rodičom vôbec chodila keď tak ideme tam spolu raz za dva mesiace aj to len na chvíľku pretože viem keby sa tam zdržím že by mi škaredo nadával.
A v poslednej dobe my veľmi nadáva aj keď prídu k nám preto si často vymyšľam že sme niekam išli že nie som doma keď mi volaj či môzu prísť
Ja osobne mám mojich rodičov veľmi rada a veľmi si ich važim pretože veľa krát nám už pomohli a môj manžel to dobre vie a aj tak sa k nim správa ako sa správa
A najviac ma mrzí že nemôzu byť so svojou vnučkou.
On je hlavne psychicky naruseny.
Ani by mi nevadilo že my nedovolí byt s rodičmi niako by som to prezila ale to že mi nadáva hnusne a ponižuje ma a aj pred dcerou má veľmi mrzí a boli
Poraďte aký máte názor na to
@val1234 podľa mňa nie je najväčší problém, že ich nemá rád, ale že očividne je to narcista, ktorý ťa týra a snaží sa ťa dostať úplne pod svoju kontrolu.. už keď som čítala, že žiarlil lebo nevedel kde si keď nemohol u vás spávať mi svietili všetky kontrolky. Keď som to dočítala, je to jasné ako facka.. nie je problém v tebe ani v rodičoch. Je to problém v ňom, porucha osobnosti. Prosím utekaj.
Rodicia dobre vedeli, preco ti unho nedovolili spat..aby ta nezbuchal pred 18tkou. No co chces pocut, hadam nie to, ze jeho spravanie je voci tebe v poriadku?
Lenže ja ho naozaj ľúbim on vie byť aj veľmi dobrý, láskavý aj mi povie že má ľúbi pokiaľ sa nestretávam s mojou rodinou a kamarátmi ale potom prídu napríklad rodičia a v okamihu ako sa to dozvie lebo niekedy prídu keď je v robote tak mi nadáva a odstrkuje ma od seba
@val1234 dievca, to ze ti povie ze ta lubi ked sa nestretavas z rodicmy, nieje laska. To je totalne manipulatorstvo, podmienuje si jeho lasku k tebe tvojou poslusnostou ktoru splnas vtedy ked sa nevidis z rodicmy a kamosmy pre mariu svatu. Otvor oci, to neni milujuci partner to je hovado!
Chudáci rodičia, chceli sa o teba postarať ako najlepšie vedeli a ty sa necháš nabúchať prvým kto na teba pozrie. Teba neľutujem, aspoň kvôli vlastnému dieťaťu otvor oči. Ten človek vás obe zničí.
Pozorně si to poslechni. Jsi obětí, jen to nechceš vidět. Nikdo, ale vůbec nikdo ti nemá co říkat, jestli se můžeš vídat s rodiči, s kamarády. Nikdo. Otevři oči. Je to psychické týraní se vším všudy. To, že je jinak "dobrý" je jen proto, aby tě mohl ovládat. Velmi nebezpečná situace. Poslouchej: https://www.facebook.com/najdisvujbod.mischelle...
@val1234 Ako sa prejavuje psychické týranie v rodine?
Dochádza k verbálnej agresiia neustálej kritike – krik, neférové obviňovanie, posmech, urážky, tvrdé narážky a vulgarizmy.
Toxický manželský partner prejavuje opovrhnutie, neberie ohľad na partnera, ponižuje ho pred ľuďmi, nerešpektuje jeho snahu, prácu či názor svojho životného partnera.
Možno pozorovať rôzne techniky vyvíjania nátlaku – šírenie fám o partnerovi, obťažovanie či branie peňazí.
Domáci tyran chce mať svojho manžela pod kontrolou, preto ho efektívne izoluje od okolia – blokuje telefonáty, bráni kontaktom s rodinou a priateľmi, zatvára ho doma a sleduje s kým sa jeho partner stretáva.
Atmosféra teroru vyplýva aj z prenasledovania, sledovania partnera, otvárania súkromnej pošty alebo kontroly telefónnych hovorov.
Hlavnou metódou psychického týrania sú vyhrážky – výhražné gestá, ničenie osobných vecí obete, kopanie do stien, mávanie nožom či prejavovanie fyzickej sily.
Toxickí partneri často popierajú svoje agresívne správanie, presviedčajú obete, že ich k agresii vyprovokovali. Hrajú sa pred rodinou a príbuznými na starostlivého partnera, aby si získali ich dôveru a upokojili okolie
@val1234 vsak si si vzala debila, co si ako mlada zalubena nevidela, ale tvoji rodicia ano. Ty to nevidis ani teraz, vobec nechapes. Mozno raz pochopis kde je problem. V chlapovi, ktoremu si naletela. Dam ti len jednu radu, chod si dat predpisat antikoncepciu a uz s tymto exemplarom nemaj dalsie deti. Z jednym dietatom sa od debila uteka lahsie ako s dvoma, troma...
Tvoji rodičia mali pravdu už vtedy! Len úplný bezcitný netvor bude zakazovať kontakty s rodinou. A časom,vekom sa to bude stupňovať a vždy si nájde niečo....toto milujúci partner/manžel nerobí!!!
Ahoj odíď od neho čo najskôr,to nie je láska , čo k tebe cíti ,chce ťa vlastniť a využíat,a že nemôžeš ísť k svojím rodičom to už je choré , čím dlhšie s nim budeš tak to bude horšie a horšie,držím palce a naber odvahu a keď je v práci tak sa zbaľ a odid k rodičom a všetko im povedz ako sa k tebe správa,
Ver tomu, že rodičia ťa majú oveľa radšej ako tvoj nepodarený manžel. Nie každý má také šťastie, že má kam odísť s dieťaťom od debila. Ty to šťastie máš, takto využi a prestaň byť závislá na takom magarovi. Neznič si život a nepochopím ako môžeš ľúbiť takého človeka.
@val1234 nie ty ho neľúbiš, ten stav čo prežívaš sa volá závislosť, vytvoril ti ju on svojim toxickými správaním. Si od neho závislá, zúfalo chceš zažívať chvíle keď “je dobrý”. On ťa tiež neľúbi, z jeho strany je to len manipulácia, chce si ťa zakaždým poistiť a potom z teba vyciciavať ďalší kolotoč negatívnych emócii. To nie je láska, to je porucha, on nikdy neprestane a môže to skončiť naozaj zle, ak neodídeš. Musíš odísť a zapracovať na svojej sebaúcte, o ktorú si pri ňom prišla. Keby si nejakú mala, nikdy by si nedovolila aby ti zakazoval stýkať sa s rodičmi či hrubo ti nadával pred dcérou. Vieš si predstaviť, že raz tak bude nadávať jej, alebo že ju bude učiť že je ok sa takto k tebe správať, že si hlúpa a nech si aj ona do teba kopne? Alebo čo je ešte horšie, pre ňu je toto vzorec vzťahu, chceš aby si našla debila, ktorý jej zakáže sa s tebou stýkať a bude jej nadávať ? Ona si to nechá, pretože to pozná z domu a je to pre ňu ok. Ak si naďalej presvedčená, že ho strašne ľúbiš, aspoň kvôli tomu nevinnému dieťaťu sa zatni a odíď od neho. A ak ti ani toho dieťaťa nie je ľúto, tak si predpíš antikoncepciu a nemaj s ním už žiadne ďalšie deti.
Obmedzit ti styk s rodinou a kamaratmi znamena spravit z teba izolovany ostrov zavisly len a len na nom... velmi zle crty toto ma...
@val1234 neverím tomu, co pises. Proste mi rozum neberie toto cele. A ze ho ľúbiš, lebo vie byť aj dobrý? Wau. Chúďa Tvoje dieťa, ktoré musí s takou matkou a otcom vyrastať... Akým príkladom mu ideš. Aký základ do zivota mu dávaš? No nechápem. A nezabudni napísať, keď budeš opäť tehotna.
@val1234 tvoj muž je tyran,manipulator.Kus 💩
Tak on ti spravi dieta v 18 aby ta mal lepsie pod kontrolou, nenavifi tvojich rodicov a zskazujr ti stykat sa s nimi, neustale ta kontroluje ale ty ho milujesnlebo ked toto vsetko nerobi tak je k tebe laskavy??? No dufajme, ze sa raz budes mat sancu prebrat z toho sna a len s nejakym tym monoklom
Prosím ťa, ty máš koľko rokov, že si myslením až tak mimo reality?
Nebolo by tvora, ktorý by mi zakázal stretávať sa s mojou rodinou a ktorý by mi nadával.
Ty si už úplne zmanipulovana a rodičov len ľutujem, čo za chuja to majú za zaťa.
Dievcata spominate,ako pisala jedna mama dcery o pomoc.Jej dcera mala tiez takeho,co jej spravil 3deti a prave bola tehotna.Babka doniesla vnukom kolace a on vsetko zozral,za peniaze na dovolenku pre deti,isiel niekde na put🙈.Toto mi tiez pride velmi podobne...

@val1234 zbav sa muža, veď on ťa týra