Manželova odpoveď: "Nevyprávaj sprostosti"
Dobry den, chcela by som sa opytat, ci povazujete sa normalne, ked vam manzel takto odpoveda. Nevypravaj sprostosti alebo nevypravaj k*k*tiny. Resp.ci sa to u vas doma takto pouziva.
Ja na to niesom zvyknutana neprajem si to. Aj som mu povedala, aby sa so mnou takto nerozpraval. Povedal, ze to je u nich bezne a kazdy to pouziva. Ide o zapadne Slovensko.
Hlas pri tom nezvysuje, agresivny nie je.
Tak skrátka nevypravaj sprostosti a nebude ti tak hovoriť 🙂
@jamimo Škoda reči, proste z mojích úst niečo také nevýjde ani keby neviem čo 🙂 v duchu si zanadávam, to je jasné, ale som zvyknutá na úctu a rešpekt 🙂
Najradšej mám na ihriskách, skupinka žien - mamičiek a každé druhé slovo J*bať, ku*va, pi*a atď. a 20 detí okolo nich 😂 a samozrejme deti to počujú a je to bežný slovník aj medzi 6-7 ročnými, že pošle aj 4 ročne dieťa do p*če 🙄
@kvetinka75 nemusíš byť vulgárna, to netvrdím. Mala som na mysli typy žien, ktoré normálne v rozhovore : do pc to je taký kk vjbn...alebo do pc zlomila som si necht, jbn ma, jbnt a podobne.... IV. cenová by sa hanbila za takú.
@jamimo tak to áno, to bežne nepoužívam. Ale všimla som si to aj ja. Čoraz častejšie to vidím a tak predpokladám že aj doma sa tak bavia.
@kvetinka75 určite sa tak doma bavia, štandard...
No neviem. Sme manželmi vyše 40 rokov a v živote sme si takto nepovedali. Nevyprávaj sprostosti - to považuje teba či tvoje názory za sprosté? Bez ohľadu na tón je to urážlivé. A to máme za sebou nejednu krízu. Aj hlučnú. Ale bez nadávok a vulgarizmov. Ja si občas poviem "do r...", keď mi niečo nejde, a aj to sa hneď zbrzdím ("do hája" síce nie je také jadrné, ale stačí). Nikdy tam nikoho neposielam. Také výrazy dehonestujú v prvom rade hovoriaceho. A s hraním sa na svätého/svätú to nemá nič spoločné. Ide len o vyjadrovanie a vychovanie. Slušné alebo vulgárne.
no ja na vete nevyprávaj sprostosti nevidím nič zlé..už tie kok... to je horšie to už nepoužívame.Iba ak je niekto ozaj už nahnevaný a pení..Zase sa netvárme že každý je tu svätec a nenadáva.Bežná komunikácia sem tam v rodinách.A to sa pritom milujeme až za hrob😀 sem tam aj s našimi sa takto bavíme a žijeme ale to sa skôr podpichujeme.. a nie sme nejaký nevychovanci.Jasné že na verejnosti to nepoužívame
@jamimo
@kvetinka75 obaja s muzom nadavame aj takto, ale medzi sebou sa tak rozhodne nebavime. Ale ked doma stupim bosa na lego kocku, urcite zo mna nevyjde do kelu😄
A aj ked som expresivna casto, vadilo by mi, keby muz pouzival tieto tvrde nadavky na moju osobu alebo v spojitosti so mnou, cize za mna vypravat blbosti je este ok a ***iny uz nie.🤗 je to vsetko o hraniciach, ak je to pre teba neprijemne, nastav si hranice hned zo zaciatku
@majlo1234 každý z nás zahreší, aj pri stúpení na lego kocku, aj keď buchne malíček na nohe o stoličku. Nie sme svätci. Ale ak manžel autorky príspevku bežne v komunikácii používa : nevyprávaj sprostosti alebo kktn... sorry, tak tu už je aká úroveň rozhovoru, komunikácie alebo nažívania....
JE TO ZNAK VELKEHO DESPEKTU AZ GASLIGHTINGU CI V POPRADE TAK V BRATISLAVE
Tak podla mňa to nieje v poriadku. Môj ex tiež používal takéto slová aj rôzne iné a ze je to normálne. Zo začiatku my to veľmi vadilo potom som pochopila ze normálne to nieje ale ze on je debil. Celkovo všetci z jeho rodiny sa takto k sebe správali a preto je už ex.
Šak jako ho doma naučili vyprávat
nie nehovori
Mne povedal "netrep somariny" a tiež mi to nebolo príjemné, ale že u nich doma sa bežne tak rozprávali 😐
To prve este v norme, ale to druhe uz nie.

Zalezi od situacie, kontextu, tonu... Ak to pouziva ako frazu, bez nejakej agresie, vysmechu, dramu by som z toho nerobila. Je to pre neho zauzivane slovne spojenie a nemusi to mysliet hanlivo.
Na druhej strane by mal respektovat, ak mu vysvetlis, ze ty pouzivanie takychto vyrazov vnimas negativne a mal by sa ich zdrzat.