icon

Manželova odpoveď: "Nevyprávaj sprostosti"

2. aug 2023

Dobry den, chcela by som sa opytat, ci povazujete sa normalne, ked vam manzel takto odpoveda. Nevypravaj sprostosti alebo nevypravaj k*k*tiny. Resp.ci sa to u vas doma takto pouziva.
Ja na to niesom zvyknutana neprajem si to. Aj som mu povedala, aby sa so mnou takto nerozpraval. Povedal, ze to je u nich bezne a kazdy to pouziva. Ide o zapadne Slovensko.
Hlas pri tom nezvysuje, agresivny nie je.

Strana
z2
titla
2. aug 2023

Zalezi od situacie, kontextu, tonu... Ak to pouziva ako frazu, bez nejakej agresie, vysmechu, dramu by som z toho nerobila. Je to pre neho zauzivane slovne spojenie a nemusi to mysliet hanlivo.
Na druhej strane by mal respektovat, ak mu vysvetlis, ze ty pouzivanie takychto vyrazov vnimas negativne a mal by sa ich zdrzat.

goodidea
2. aug 2023

Tak skrátka nevypravaj sprostosti a nebude ti tak hovoriť 🙂

tanyag
2. aug 2023

@jamimo Škoda reči, proste z mojích úst niečo také nevýjde ani keby neviem čo 🙂 v duchu si zanadávam, to je jasné, ale som zvyknutá na úctu a rešpekt 🙂
Najradšej mám na ihriskách, skupinka žien - mamičiek a každé druhé slovo J*bať, ku*va, pi*a atď. a 20 detí okolo nich 😂 a samozrejme deti to počujú a je to bežný slovník aj medzi 6-7 ročnými, že pošle aj 4 ročne dieťa do p*če 🙄

jamimo
2. aug 2023

@kvetinka75 nemusíš byť vulgárna, to netvrdím. Mala som na mysli typy žien, ktoré normálne v rozhovore : do pc to je taký kk vjbn...alebo do pc zlomila som si necht, jbn ma, jbnt a podobne.... IV. cenová by sa hanbila za takú.

kvetinka75
2. aug 2023

@jamimo tak to áno, to bežne nepoužívam. Ale všimla som si to aj ja. Čoraz častejšie to vidím a tak predpokladám že aj doma sa tak bavia.

jamimo
2. aug 2023

@tanyag presne také som myslela aj v príspevku... alebo keď niekto zdvihne telefón= samé vybrané slovo 😄

jamimo
2. aug 2023

@kvetinka75 určite sa tak doma bavia, štandard...

aniele
2. aug 2023

No neviem. Sme manželmi vyše 40 rokov a v živote sme si takto nepovedali. Nevyprávaj sprostosti - to považuje teba či tvoje názory za sprosté? Bez ohľadu na tón je to urážlivé. A to máme za sebou nejednu krízu. Aj hlučnú. Ale bez nadávok a vulgarizmov. Ja si občas poviem "do r...", keď mi niečo nejde, a aj to sa hneď zbrzdím ("do hája" síce nie je také jadrné, ale stačí). Nikdy tam nikoho neposielam. Také výrazy dehonestujú v prvom rade hovoriaceho. A s hraním sa na svätého/svätú to nemá nič spoločné. Ide len o vyjadrovanie a vychovanie. Slušné alebo vulgárne.

liusa82
2. aug 2023

no ja na vete nevyprávaj sprostosti nevidím nič zlé..už tie kok... to je horšie to už nepoužívame.Iba ak je niekto ozaj už nahnevaný a pení..Zase sa netvárme že každý je tu svätec a nenadáva.Bežná komunikácia sem tam v rodinách.A to sa pritom milujeme až za hrob😀 sem tam aj s našimi sa takto bavíme a žijeme ale to sa skôr podpichujeme.. a nie sme nejaký nevychovanci.Jasné že na verejnosti to nepoužívame

majlo1234
2. aug 2023

@jamimo
@kvetinka75 obaja s muzom nadavame aj takto, ale medzi sebou sa tak rozhodne nebavime. Ale ked doma stupim bosa na lego kocku, urcite zo mna nevyjde do kelu😄

A aj ked som expresivna casto, vadilo by mi, keby muz pouzival tieto tvrde nadavky na moju osobu alebo v spojitosti so mnou, cize za mna vypravat blbosti je este ok a ***iny uz nie.🤗 je to vsetko o hraniciach, ak je to pre teba neprijemne, nastav si hranice hned zo zaciatku

majlo1234
2. aug 2023

@aniele inak si myslim, ze som slusne vychovana, aj muz celkom. A ze je to skor o zvyku, niekto povie do haja a niekto rovno do **** (dosad si co chces, urcite vsetky pouzivam😄)

jamimo
2. aug 2023

@majlo1234 každý z nás zahreší, aj pri stúpení na lego kocku, aj keď buchne malíček na nohe o stoličku. Nie sme svätci. Ale ak manžel autorky príspevku bežne v komunikácii používa : nevyprávaj sprostosti alebo kktn... sorry, tak tu už je aká úroveň rozhovoru, komunikácie alebo nažívania....

majlo1234
2. aug 2023

@jamimo neviem, hovorim, ako kazdemu vyhovuje. My mame napriklad s muzom brutalny humor, ktory by niekoho mohol urazit, nam to nevadi. Zaroven vieme o sebe, ake veci nam vadia a tie sme si vykomunikovali. Samozrejme, netreba trpiet nieco, co mi vadi

jj298
Odpoveď bola odstránená
h2
2. aug 2023

@jj298 🤣👍

sidicek
2. aug 2023

@jj298 veru my si tiež povieme na rovinu, keď ten druhy je mimo , ved to sa stane každému, že nemá svoj intelektuany deň 🙂

hladamematku
2. aug 2023

JE TO ZNAK VELKEHO DESPEKTU AZ GASLIGHTINGU CI V POPRADE TAK V BRATISLAVE

sasa227
2. aug 2023

Tak podla mňa to nieje v poriadku. Môj ex tiež používal takéto slová aj rôzne iné a ze je to normálne. Zo začiatku my to veľmi vadilo potom som pochopila ze normálne to nieje ale ze on je debil. Celkovo všetci z jeho rodiny sa takto k sebe správali a preto je už ex.

daniela2202
2. aug 2023

Šak jako ho doma naučili vyprávat

mandzula
2. aug 2023

@jj298 my teda na akademickej pode nie sme, dokonca sme aj vulgarni, ale keby moj muz akykolvek moj nazor nazval sprostostou, dotklo by sa ma to.

jj298
Odpoveď bola odstránená
mandzula
3. aug 2023

@jj298 nemam problem prijat nesuhlasny nazor, len som presne ako ty vyjadrila ten svoj.

maryskas
3. aug 2023

nie nehovori

nana2021
3. aug 2023

Mne povedal "netrep somariny" a tiež mi to nebolo príjemné, ale že u nich doma sa bežne tak rozprávali 😐

domkakvet
3. aug 2023

To prve este v norme, ale to druhe uz nie.

Strana
z2