Manželová požiadavka ohľadom toho, aby som schudla
Manžel mi dal ultimátum, že ak do roka neschudnem , pobalí mi veci a vyhodí má z domu. Máme tri deti na ktoré som úplne sama s ničím absolútne s ničím mi nepomôže, asi ho prekvapím a odídem od neho skôr. Čo by ste robili vy ?
@derdia áno, súhlasím ze mu imponovala taka ako bola, ale a tu je to ale, ak je pravda co píše autorka, že keď chce ísť cvičiť, ale športovať tak sa oanecek nemá k činu aby s ňou spolupracoval, tak asi nebude chyba len v nej. Nie všetky ženy schudnúť keď prestanú kojiť, alebo keď lietajú okolo deti. Ja som schudnúť nevedela ale prišla so na to prečo, celý deň som skákala okolo deti, okolo domácnosti a keď deti spali tak som robila administratívu pre jeho firmu, jedla som co zostalo po deťoch a určite nie som jediná a večer som zistila, že idpadav od hladu, tak co, najedla som sa. Keď som prestala oaneckovi žehliť košele, lebo nepovedal ani ďakujem a vyprdla som sa ne jeho firmu, z ktorej som nemala nič, aby nedošlo k nedorozumeniu, zrazu som mala čas aj na seba a kilá išli dolu. Ale, a to podotýkam, začala som byť asertivnejsia😀😀😀😀😀
@ninka297 Mne je jasné, že pribratá žena je pre väčšinu mužov nepríťažlivá. To je fakt, ktorý nepopieram. Otázka však znie, či je jej nadváha dostatočným dôvodom, aby ju manžel mohol psychicky týrať a zanedbávať. Na túto otázku si ty sama odpovedala v prvej vete svojho komentu, že to dôvod nie je. Čiže, aj keď nepoznáme stanovisko druhej strany, asi sa vieme obe zhodnúť na tom, že manžel by sa mal správať slušne aj k pribratej manželke a nemal by ju kvôli jej nadváhe psychicky týrať a nútiť hladovať.
To nie je o tom, že ,,sa jej akosi priveľmi zastávam". Zastala by som sa kohokoľvek v takejto situácii.
@breznica no vacsina zien po rozvode vyzera o dost lepsie, vedia sa zariadit. Aky prijem, ked ju tam tyranizuje, uz vidim ako jej nieco dopraje. Asi nic, ked ona dosla do stadia, ze sa vypapala. Teraz u nas chudla jedna holka, som rada, ze som ju inspirovala. Z nestastia sa vypapala na 140kg, uz je na 80kg a je to zrazu ina zena. A co manzel? Ten nezniesol to, ze ju nemoze ponizovat na gauci a ze neplace zavreta s jedlom ako kompenzaciou emocii. Holka sa rozvadza, nabrala odvahu a cvici veselo dalej. Spamatali sa aj ludia okolo nej a s detmi jej radi pomozu na tu hodku treningu.
@maris5 dobry point, este s tymi chorobami. Tento rok ideme z choroby do choroby, to si ani predstavit neviem, ako a kde by clovek nasiel priestor, energiu, cas a chut.
A este tu padlo, ze neviete si predstavit "takto" priberat pri 3 detoch.
Mne sa napriklad podarilo po prvom dietati schudnut nie na predtehotensku vahu, ale na dievcensku, co cinilo 48 kg (vyska 152 cm), co bolo sice fajn, ale...poporodna depresia, potom 9 mesacny syn bol v nemocnici, z toho stresy, vela slo dole dojcenim a bola som uplne "zdrava", co sa tykalo hormonov. Konecne mi nabehol pravidelby cyklus, nie ako pred tehotenstvom. Potom som otehotnela druhy raz a rodit som sla ako 70 kilova. O pol roka som dostala hypertyreozu, chudla som 1 kg za 2 dni, taaaaak som sa tesila, az do chvile, kym som sa nezacala triast, potit, padali mi vlasy ako pri cheno a tlak vo vysinach. Ups. Zakaz aj cvicit, aj cokolvek dalsie, do toho nespanie a zdravotne problemy dcerky. Osgala som na vahe 60 kg a dole ani za svet. Pri tretom detto, takze v skratke, po 3 detoch, oproti dievcenskej vahe, kedy sme sa s muzom spoznali, mam vacsinu manzelstva +12 kil cca a muz tiez tak priblizne. Sme spolu celkovo 19 rokov a nikdy, nikdy mi ani slovom nenaznacil, ze som "tucna" alebo taketo a este toto, co tento predvadza. 20 kil nie je malo, ale ani tak priserne vela, aby to neostalo na zene po porodoch, ved najmladsie dieta ma len 1 rok!!!.
No ja som tiez ten typ, ze ked mam stres, depku, tak zajedam. Viem, kde mam ake zlozvyky, mame ich bohuzial s muzom rovnake, ale boli casy, ked som nejedla zo stresu, to som tusim mala vtedy 42 kg a uz v Lubochni mi doktorka dorazne povedala, ze musim zacat normalne jest, ak chcem byt zdrava. Mala som rozne vykyvy. Toto, ako clovek reaguje psychicky a nasledne fyzicky, na syresove podnety, sa moze aj vekom menit. A ako sa nabaluju veci. Lebo ak autorke muz nepomoze, iba ju depta a pinda, tak ona preziva stres z deti, aby vsetko stihala a zaroven je tam ten podvedomy stres, taky podprahovy, co zase on vypoti zo seba. Toto ma byt akoze motivacia? Padli tu aj take nazory, ze ju chce motivovat a ze chlapi to takto podavaju a nla, bla... No nie, slusny muz, ktory si vazi zenu, takymto stylom nebude nikoho motivovat, lebo to je tyranie. Nie motivacia.
Mladsi ked budi v skolke hod male do kocara a veeela chodit stravu mozes obmedzit..vyhodit pecivo zvysit zeleninu a pit viac vody.ziadne sladkosti..
To ze si sa vydala a mas deti tvoju vahu neospravedlnuje.rok po porode uz by si nemala mat tehotenske kila.kazdy chlap ma pravo mat doma peknu zenu ak ti to naznacuje uz dlhsie tak duplom.mozno uz pocuva narazky aj od okolia a nie je mu to prijemne
Necuduj sa ze nechce mat doma opustenu 90 kilovu kopu nervov stale v rovnakych leginach lebo do nicoho ineho sa nezmesti.deti nazen do postele a cvic vecer.
Ked bude muz doma obuj si si tenisky a medzi dvermi mu povedz idem behat zabuchni a neries.neboj deti za dve hodiny od hladu neumru.
Ide o to ci chces zmenit seba a zachranit vztah alebo je muz ozaj debil a bude ti lepsie bez neho.
Ta prva cast vety nie je problem, ze ti dal ultimatum, aby si schudla...ta druha cast vety, ze ta vyhodi z domu ak neschudnes je problem. Ktovie ale ako to je vytrhnute z kontextu....kazdopadne asi mas viditelne kila navyse a on ta poznal inak... schudni...budes sa citit aj sama v sebe lepsie....aj ine zeny maju robotu okolo deti a domu...
@saxana000 rocne dieta nazen do postele vecer??? Eeeehm...ked si predstavim tie moje v roku, tak som bola rada, ked zaspali horko tazko so mnou alebo s muzom okolo 21:30. Minule dosiel muz zo spalne, ze uff, to clovek ani na pivo nema chut po tomto boji ist, tak sa len zvalil na gauc a pustil si serial 🙃. To su take rady "od brucha", nevies, ake su to deti. Ale male. Pre mna este rocne dieta je malinke babatenko, co sa potrebuje mojkat, kojit, moze mat a casto mava, separacnu uzkost, idu mu zuby a taketo...Neviem si predstavit ho bachnut do postielky a nechag ho tam vrieskat a ja si pojdem cvicit. Nonsense. Ale kazde dieta je ine, pravdaze.
Ak dobre pozeram, autorka naposledy reagovala na druhej strane diskusie...☹
Mňa by len zaujímalo ako vyzerá tej "úžasný" manžel, lebo častokrát muž nevyzerá ako model s tehličkami na bruchu, ale od manželky očakáva, že bude modelka.
Tak som tu ... V prvom rade chcem povedať, že deti mi nechodia naraz spať, je to na striedačku, ale pri mladšej, ak je dobrá , tá sa dá cvičiť, samozrejme , ak mám všetko čo mám mať urobené. Cvičenie večer u mňa nepripadá do úvahy, keďže deti sú naučené chodiť spať somnou cca o 22:00 a potom určite nemám už energiu ísť cvičiť, keď viem, že v noci sa 350x ešte zobudím. Áno je to možno len o mojich vyhovorkach, resp niektoré si to tak vysvetľujete, ale .... Keby som mala nejakú oporu z jeho strany, choď, dám pozor, chod navarim, chod ja sa postarám, ale nemám l. Pamätám si ako prišiel za mnou do pôrodnice a povedal mi že žena oproti mne je chudšia a je ešte tehotná a ja som už porodila. Nie nehovoril to zo srandy že haha, mám pocit že až nasrdene mi to hovoril. Ďalšia vec, min som mala veľmi dôležité vyšetrenie, pri ktorom som bola mierne uspata a hneď sestra mi povedala že nemám chodiť sama lebo po vyšetrení budem potrebovať pomoc. 3 mesiace o Tom vedel. A hádajte čo zrobil 3 dni pre vyšetrením? Vykašľal sa na mňa so slovami, že in sa tam za mňa nebude hnabit. Ani sa má len neopýtal potom ako som dopadla, či je všetko ok . Ja som si musela zháňať iného šoféra aby somnou išiel a pestúnku ktorá sa postará o deti ( mama zobrala voľno z práce ). A hovorím to je len kvôli v mori... To že mám viac kíl áno viem , budem sa snažiť schudnúť, ale ako sa tu spomínalo, nikdy, nikdy mu ja nebudem dobrá.
Vieš čo, povedz ty to chleba s vodou zo 3 dní a keď skolabuješ, nechaj sa hospitalizovať aspoň na 2,3 týždne. Nech ten blb sa dostane trocha do obrazu.
@nevenka mozem prisvedcit, aj moj otec bol taky, ked mal zabrdaciu naladu, tak aj ked som jedla, maval hlupe poznamky. A to som bola male decko. Potom sa k nemu pridal brat. A to som nebola tlsta, mozno par kil navyse. Ale ostalo to so mnou doteraz, mam z vahy psych.v prdeli, riesim ju pomaly cely zivot, o sebavedomi ani nehovorim. No otras. Minule mal otec nejake nemiestne poznamky na moju malu, nie je vobec tlsta, len ma fajnu "ritusu" a stehna. Tak som ho tak ohriakla, ze nestrpim ziadne poznamky ohladom vahy na moju dceru, vobec nic, 0. Kukal na mna jak puk, uz si to viacej nedovolil. Skoda, ze som tak nereagovala, ako mala. Lenze co zmoze male dieta. Lubila by som seba a aj svoje telo ,:(
Neber si tie názory k srdcu! To ,že máš kilá navyše nie je dôvod aby sa takto ku tebe správal. Nech sa na mňa nikto nehnevá ,ale dnešná doba je chorá pokiaľ nemáš veľkosť Max 36 tak už si tučná chorá a neviem čo všetko ešte .....chlap tá nemá právo takto osočovať. Si žena -matka s troma pôrodmi.Su chlapi ktorým kg navyše nevadia. Nechcem ti písať ,že odíď od neho ,ale podľa toho čo píšeš nemá zmysel s ním ostávať. Hlavu hore! A nenechaj sa týrať od muža ani tu od týchto poniektorych komentarov
Aby som nezabudla, dcéra sa narodila tiež trochu väčšia 4,5kg tak automaticky bola stále taká trošku plnšia, vôbec nie tučná. On má stále poznámky k malému bábätku, že aká je tučná, že jej nemám dávať toľko jesť, stačí jej jeden jogurtik a výživa, že ak jemu to stačí na deň tak aj jej musí, no uznajte , je to normálne ? Alebo stále niektoré budete tvrdiť, že ja som na vine ?
Normálne by som schudla.
3 deti sú výhovorka.
Vobec sa mu nečudujem, ak si sa prestala o seba starať.
A 70% je stráva.
Pri 3 detoch máš pohybu dosť.
ja som sa po prvom dietati nevedela.zbavit cca 8kil. proste nie. teraz ked som zacala chudnut le o sa uz konecne aj relativne vyspim som znovu otehotnela. viem ze sa budem chciet dat spat do formy. viem ze aj muz ma bude rad mat zdravu peknu stihlu akticnu plnu energie a viem ze ma podpori v tom aby som mala na seba cas. a podpori aj financne stravu ci cokolvek co potrebujem
Mam chut ta objat ❤️
Ziadna zena si toto nezasluzi, nieto ked mu porodis tri deti.
Tiez mam 3 deti, tiez nadvahu, energie je malo, clovek je rad, ze si troska oddychne na 5 min, lebo varebie, lebo pranie, lebo skladanie pradla. Milion malych mikroprac, ktore treba urobit a nik si nevsimne, ze su spravene.
Muz je blb. Ono proste zial, teraz mas ine priority, a to su deti. A ja to chapem. Je to len obdobie. Bude aj cas, kedy schudnes. Teraz robis neskutocne dolezitu pracu, staras o male stvorenia, ktore ta potrebuju. A sama vidis, ze ak by si to nerobila ty, nik iny by sa o ne tak dobre nepostaral.
Muza odpalkuj, nech drzi zobak alebo nech prilozi ruku k dielu. Vnutorne sa snaz netrapit. Aj na teba raz pride rad, ked budes sama chciet a bude viac energie.
Tiez mame tri deti. Po poslednom mi ostala vaha na 72. Podarilo sa mi schudnut a uz cca 1,5 roka si drzim vahu na 66-67kg.
Tiez povacsine na deti sama. Dom. Dvor. Zahradka.
Si vsimni ze pro mojej vahe tiez mi muz povie ze mam niekde faldik 😂 uz len z toho dovodu chaoem ze to nemysli vazne. Ale!
Viem ze proste musim sa aj ja snazit. Kvoli sebe. Kvoli svojmu zdraviu. Aby som vladala toto vsetko.
Jasne to co predvadza ten tvoj je primitivne. Ale ze totalne primitivne vyjadrovanie.
Ak mas kam ist isla by som. Dala sa do poriadku. Ci uz vahu alebo kadernicku. Sama viem co je to ten neustaly kolobeh.
Podľa niektorých je aj bábätko tučné už som aj také čítala 🤦ale veď s toho vyrastie. A určite je krajšie také baculate ako podvyživené
Skús si prečítať knihy 5 jazykov lásky alebo Moje túžby, tvoje túžby. Tvoj príbeh je jak vytrhnuty z tých kníh. Proste jazyk lásky tvojho manžela bude, že chce mať z teba kočku. Je to prenho zásadne, aj keď to pre teba môže byť nepodstatné. Ty môžeš mať iný jazyk lásky, preto mu v tomto nerozumieš. Poznám viacerých mužov, ktorí to tak majú, že žena musi byť veľmi pekná, vtedy im imponuje.
@popocathepetl e to neznamená, že sa k nej bude správať ako idiot...
@popocathepetl no mat takeho muza..tak mu to netolerujem tieto povrchnosti :D.
@dankanka
@rony2255 šak ja som nič také nepovedala. Len som pomenovala situáciu.
Každý máme nejaký jazyk lásky a nejaké povrchnosti - niektoré ženy vyžadujú, aby chlap dobre zarabal, niekto vyžaduje častý sex, niekto vyžaduje darčeky, niekto vyžaduje teplú večeru na stole. Všetko su to povrchnosti, bohužiaľ často na nich tie vzťahy stoja.
@popocathepetl Vskutku nádherný jazyk pána manžela :D Nečítala som tú knihu, ale keďže sa tu často spomína, a vraj aj skutkový stav autorky na ňu pasuje doslova, tak sa už spýtam: je v tej knihe teda doslova napísané, že ak žena popri deťoch s vyplazeným jazykom nestíha, a poprosí svojho manžela, aby jej pomohol, aby sa mu teda mohla páčiť, tak on ju má odignorovať a vyhadzovať z domu s ultimátom? Ale keď sa jej to schudnutie nejakým skutočne nadľudským spôsobom napriek tomu všetkému podarí, a manželovi teda umožní, aby už mohol komunikovať s láskou, tak ona z čistej lásky má na to všetko zabudnúť....?
Toto by som tolerovala naozaj iba v prípade, ak by som nemala kam ísť, nemala by som prácu ani skúsenosti ani školu, on by zarábal tak nadštandardne, že si zaplatíme upratovačky, a dozor na deti, a nejaké "drobné" si krásne pomaly odkladám, a ja si medzitým dám postavu dokopy a nájdem si milenca na rozptýlenie do času, kým sa nerozvedieme. Ešte raz: ona vie, že má nadváhu. Chce s tým dačo robiť. Ale na to potrebuje muža. Ktorý jej pomoc odmieta poskytnúť. A do toho ju ponižuje.

@autorka Prepac, tu Ta stopnem - reagujem na prispevok, kde pises, ze pred detmi si bola aktivna a po narodeni si len doma s detmi. Mam tri deti a od zaciatku som ich bravala so sebou. Na bike som si kupila cyklovozik, kde som odvozila spolu dievcata a neskor syna. Na turistiku som pouzivala turisticky nosic, korcule ku kociaru a starsie deti na biku alebo kolobezke. Chcela som ist lyzovat - deti do auta, pobalit veci a kym bol manzel v robote, my sme si sli zalyzovat. Necakala som, kym niekto pride a "dovoli" mi ist sa realizovat. Samozrejme, ze s detmi sa netrhaju sportove vykony, ale takto som sa po porodoch dostala spat do formy a deti zaroven viedla k aktivnejsiemu traveniu volneho casu. Zvysok je cista matika - prijem/ vydaj.
Takze, ak sa chce, vies si to zariadit i s detmi.
Ina vec je, ak si spokojna - su zeny, ktore "vedia kila nosit", maju ich dobre rozlozene a pribratie im svedci.