icon

Manželová požiadavka ohľadom toho, aby som schudla

25. nov 2022

Manžel mi dal ultimátum, že ak do roka neschudnem , pobalí mi veci a vyhodí má z domu. Máme tri deti na ktoré som úplne sama s ničím absolútne s ničím mi nepomôže, asi ho prekvapím a odídem od neho skôr. Čo by ste robili vy ?

missviolet
26. nov 2022

@derdia lenze on jej nechce postrazit deti, aby sla cvicit, to je ten problem. a hodil jej poznamku ze strazit nemusí, lebo cvicit netreba, staci osviemcimska dieta o vode a kusku chleba a bude chuda. v akom vesmire je toto ok? keby som sa aj chlapovi zhnusila, ok, ako vravíš, toto sa da pochopit, ale nemala by tam byt aspon zakladna uctu v zmysle toto je clovek, s ktorym mam deti, uz ma nepritahuje fyzicky, skusime sa slusne porozpravat? a nie povedat jej, ze ma zit na vode a chlebe? a odmietat sa venovat detom, aby mohla parkrat tyzdenne cvicit? Vobec nechapem, ako clovek moze druhemu povedat taketo veci.... v momente, co sa vyjadril o osviemcimskej ,diete' by som ho odpisala ako uplneho debila, lebo je to fakt nechutne. vobec do toho tahat koncetrak, je to chore, ze mu to vobec mozog vyplodil... keby som bola autorkou, chudla by som pre seba, nie pre taleho debila. a este aby jej zakazoval a prikazoval.... taky rozhovor mal byt v rovine slusnej uprimnosti - ze manzelka ho uz nepritahuje, ze ak chce s tym nieco robit, mozu chodit vsetci spolocne na tury, bicykel, zacat travit rodinny zivot aktivne... ze jej priladne tie deti postrazim. a ze bohuzial ak neschudne ze vo vztahu nedokaze pokracovat. toto by bol normalny rozhovor. nie to, co predviedol.

thoughtfulweirdo
26. nov 2022

@sojorez Hm, ja chudnúť nepotrebujem, takže sa ma to osobne nedotýka, akurát si nemyslím, že to, čo si opísala, sa dá realizovať s každým dieťaťom 🙂 Sú aj také, ktoré v kočíku jačia ako o život a v nosiči vydržia max 30 minút od narodenia a vekom sa to nelepší, to sa potom ťažko športuje. Vliecť dieťa na rukách na turistike nie je bohvie čo ani pre náladu, ani pre telo, a to nehovorím, že ani na tých rukách niektoré nechcú byť 😅 každopádne fandím tvojej aktivnosti, je to super a súhlasím, že treba využívať možnosti, ktoré človek má. Akurát že autorka má akurát tak za muža úbohého somára a riešením jej problému je zbaviť sa v prvom rade jeho, nie kíl.

popocathepetl
26. nov 2022

@oblecenie99 ja nerozumiem, prečo mi takýmto útočným štýlom adresujes spravu. Len som poradila autorke jednu z veci, čo môže urobiť . Nikde som netvrdila, že sa jej manžel môže takto správať.
Knihu si môžeš prečítať ;)

oblecenie99
26. nov 2022

@popocathepetl Ja chápem, že tie vonkajšie veci sú dôležité, ale on od nej NEchce, aby schudla a bola zase taká, ako predtým. On od nej chce, aby schudla a bola zase taká ako predtým za úplne iných podmienok, ako keď bola mladšia, chodila len max do roboty a domov spať a mala čas len a len na seba a na neho. Mužíček akosi odignoruje fakt, že okolnosti sa teda dosť zmenili. A očakávať od niekoho, aby za úplne iných okolností, dával taký istý výkon ako predtým, bez pomoci, je nereálne. Ponižovanie k tomu je už len čerešničkou na torte.
Tiež som chodila ráno po šiestej plávať. Teraz v tom čase budím syna, a chystám ho do škôlky. AK to robí môj muž - čiže mi pomôže, zobudí, nachystá, odvezie, tak pochopiteľne neutekám do plavárne, ale na šiestu už do práce, a som šťastná ako blcha, že si niečo rýchlo porobím, lebo v každej sekunde počas pracovného dňa očakávam, kedy mi zavolajú zo škôlky, že sople, kašle, príďte po neho a ja si môžem dorábať prácu buď v noci, alebo nikdy. A to je situácia, keď mi muž pomôže. Nejak z toho vypadla tá plaváreň... prečo asi?

popocathepetl
26. nov 2022

@oblecenie99 a prečo mi to píšeš?

oblecenie99
26. nov 2022

@popocathepetl Nechcela som útočne, prepáč, ak to tak vyznelo.

trema
26. nov 2022

Chlap ta nelubi, nevazi si ta.. zariad sa podla toho

popocathepetl
26. nov 2022

@oblecenie99 ok beriem 🙂

pleja
Autor odpoveď zmazal
dankanka
26. nov 2022

@popocathepetl ved takym povrchnym vztahom nic ine netreba..len aby sa rozpadli..ked stoja na takych plytkych zakladoch..

derdia
26. nov 2022

@nevenka ano samozrejme, z oboch stran. Ja neviem cely pribeh. Tomusi vediet autorka. Ale proste necudujem sa ani nednej strane... Ale ma to byt o oboch, ked on tak aj ona. Ved vieme ako by to. MALO byt. 😔

akbara77
26. nov 2022

Zbalila by som sa a odišla....sama....bez deti

katkami123
26. nov 2022

Tvoj manžel je egoistické narcistické zakomplexované hovädo. Odišla by som, nech si deptá tie 4 steny, ktoré s takou povahou jediné ostanú, aj to len preto, že musia.

katkami123
26. nov 2022

@pleja
Nepochopila by si, ale my mame takého suseda. Keď už nemal čo si nájsť, aby pri tých deťoch nemusel byť. Tak zobral auto na umývarku, potom druhé, kosil pol dňa, lebo do toho s ďalšími ľudmi, čo išli okolo porozprával, realne to má človek za 30 min. pokosené. Jednoducho, keď ten chlap nechce byť s deťmi, tak si vždy nájde také činnosti, že normálny hlavou krúti. Holt, nie každý je stavaný na rodinný život, nie každý na to má. Aj to je umenie. Toto hovädo to ide hádzať na manželkine kilá a buzerovat ju ako nejaký gestapak.

toskanka
26. nov 2022

Uff, čítam tvoje riadky až teraz, ale normálne mi prišlo slabo. Poznám viacerých mužov, ktorí riešili váhu svojich manželiek po pôrode, ale toto je už silná káva. Na tvojom mieste by som od takéhoto človeka odišla, je ti len na príťaž, deptá ťa, s deťmi nepomáha. Načo ti je takýto muž a deťom otec? V prvom rade by som neriešila ani tak svoju váhu, ale psychickú pohodu. Nadbytočných kíl sa jedného dňa môžeš zbaviť, s ranami na duši to už bude horšie. Prajem ti veľa síl!

nevenka
26. nov 2022

@autorka Pane Boze, este si hubu bude obtierat o babatko!!! 😪. Jemu by asi vyhovoval nas treti - bude mat 2 roky a ma ledva 11 kil. Ale zase vela zje 😅. A ja zas stale pocuvam, aky je malicky a chuducky...Bratrancek mal ako pol rocny 10 kil, porodna vaha 3300 cca, to bolo fakt "tucne" babo, ale toto je proste individualne. Sesterkina mala ma vek nasho syna a narodila sa s vahou 4300 a vazi teraz ako 2 rocna trosicku viac, ako nas, co mal 3100. Ale nikto nic nikomu nekomentuje takymto hnusnym sposobom! Tie deti sa vyvijaju. Potrebuju ziviny.
Ty proste sa musis od neho oslobodit, kvoli svojmu psychickemu zdraviu a zdraviu svojich deti. Bude to tazke, ale drzim Ti palce.

erika237
26. nov 2022

Autorka ja by som sa asi pobalila a odisla na vikend, pises, ze najmladsie ma rok, to uz by mohol zvladnut aj sam, ak nezaspava pri dojceni dieta.

Vratila by som sa po vikende a ak by mal stale tie reci, znova by som sa zbalila ale uz na predlzeny vikend a po navrate by som iba dobalila a odisla, kedze pises, ze mas kam.

Vsetky, co tu pisu, ako ho chapu, ako sa ma zena o seba starat, ako maju 3 deti, dom, zahradu, hackuju a pecu a neviem co este, je fajn, ze to tak zvladaju, ale neviem, ci funguju takto s malymi detmi a bez pomoci.

Ano starat sa o seba a kvoli sebe v prvom rade, ale ked clovek zije s debilom, co tvoj muz asi je, ked citam ake ma hefty, tak by som sa necudovala ak by si zjedla orion na posedenie, lebo ja by som asi aby som nedostala dozivotie.

Drzim palce aby sa ti podarilo zhodit hlavne 80 kil, ktore mozno vazi tvoj muz.

mamamoni
26. nov 2022

👇👇👇👇👇

beataxxx
26. nov 2022

@radkasswe to som sa naozaj zasmiala, na taku absurditu si preboha ako prisla?ja prizivnicka?co pomaham plno ludom, robim od rana do vecera, mam svoju firmu ?????

dankanka
27. nov 2022

@missviolet mna by sa inak dotklo aj toto tebou popisane "normalne". Starneme, chorieme, jednoducho treba ratat s tym, ze zivot, zena, okolnosti sa menia. Zobral si ju a tym jej povedal, ze ano, beriem si ta a viem ze okolnosti sa menit budu a ja ta budem podporovat, pomahat ti a ctit si ta. A toto presne v yom vztahu chyba.

marfikchov
27. nov 2022

@maminkadeticiek nevieš meno mamičky?

maminkadeticiek
27. nov 2022

@marfikchov Volala sa Monika myslim,ale uz som ju tu velmi dlho nevidela.Mala dvoch chlapcov a potom predcasne narodene dievcatka dvojicky.Zakratko ako sa dievcata narodili a bolo s nimi velmi vazne ju muz opustil.Mala to hrozne tazke a zvladla to uzasne.Sama by som bola zvedava ako sa maju.

sojorez
27. nov 2022

@thoughtfulweirdo Ach, ani u nas to nebolo zo zaciatku zadarmo. Prva dcera refluxova, druha sa hadzala o zem kedykolvek a kdekolvek, a syn je zdravotna kapitola sama o sebe. Mohla som sa doma opustit (pre mna je sport otazka psychohygieny) alebo to aspon skusit. Prve pokusy koncili par metrov od domu s dietatom komplet ogrcanym, pripadne s dcerou sa valajucou od nervov na turistickom chodniku 🙈 Treti v podstate nemal na vyber, kedze je medzi detmi vacsi vekovy rozdiel, uz sme boli zvyknuti na akcnejsie travenie volneho casu.

mikadooo
27. nov 2022

Mala by si odísť. To nie je o tvojej váhe. To je o manipulantovi. Ak nie je ochotný pomôcť s deťmi aby si sa mohla venovať sebe, tak nemá čo dávať ultimáta. Ja by som sa chystala na odchod a nech si nájde chudšiu. Všetky tie ďalšie veci, že nemôžeš pri ňom jesť, že ti "zakazuje" telku, nespráva sa k tebe ako partner, ale ako pán k sluhovi. Čiže, bez ohľadu na to, či schudneš alebo nie, by som sa chystala na odchod. Toto nie je zdravý vzťah.

radkasswe
27. nov 2022

@beataxxx no to teda si a sa ma pýtaš či máš firmu ?? Však to musíš vedieť ty boha ešte aj blba

zuzitko74
27. nov 2022

@radkasswe Ona sa ťa pýta niečo iné. Nemôže za to, že nevieš prečítať zložené súvetie. Čiže to označenie za blbú v tomto kontexte vyznieva ako skóre do vlastnej bránky.

radkasswe
27. nov 2022

@zuzitko74 včera som ťa čakal v príspevku odborníkov na všetko

zuzitko74
27. nov 2022

@radkasswe Bola som tam aj včera a nevšimla si si. Zjavne som nebola tvoja očakávaná osôbka. Dnes sa už situácia zmenila, tak sa ti hodí, toto na mňa vytiahnuť. Ak chceš, môžeš na tento koment reagovať, pokojne ti nechám výhodu posledného slova. Ja už ti však odpovedať nebudem.

derdia
27. nov 2022

Tak to je uz ina pesnicka, a ked to tak citis, z3 nie si fost dobra, nech si trhne nohov.... To nestoji za to....mozno inde by ti bolo uzasne.

nevenka
27. nov 2022

@popocathepetl na povrchnostiach nema stat ziadny vztah a uz vobec nie nieco VYZADOVAT BEZ VLASTNEHO PRICINENIA, bez zvazenia konkretnej situacie. A uz vobec nie takymto stylom.
Jazyk lasky mojho manzela su skutky lasky - teda urobit pre neho nieco. Ja som bola taka, ze som potrebovala slova uistenia, ale ako mame deti, viac potrebujem tiez skutky lasky. Doslova - ked bez pripomenutia nieco urobi, napriklad upecie kolac, aby som si ja mohla poobede pospat s drobcom a potom mi spravi kavu a dame si spolu z toho kolaca, tak by som ho obliala vedrom lasky. Toto je ako priklad na jazyky lasky, nie ako henten SS-ak predvadza svoju choru hlavu. Prepac, ich pribeh absolutne nesedi na ziadne jazyky lasky - on lasky NIE JE SCHOPNY!!! Ak tak, k sebe. Este aj babatko sa mu zda tucne a ma mu davat menej jest! Ved to je chore! Tyrat dieta hladom. Lebo on vyzaduje.
Zdravy vztah nie je o poziadavkach, ale o ucte a akeptovani, prijimani toho druheho, aky je. A ak nieco prehana, jeden alebo druhy, tak si to maju s uctou povedat a spolocne vyriesit, nie sa tyrat a davat ultimata. Tomuto chlapovi sa zena po porode zdala tucna. A co cakal? Ze ked dieta vylezie von, ze ako zazrakom splasne brucho a zena pojde na modnu prehliadku v plavkach? Ze zrazu bude chudaaaa??? A este ju porovnavat s inou zenou, ze sa hanbi za nu. Za seba by sa mal.