Manželova reakcia
Ahojte, ako by ste reagovali ak manžel povie že jeho žena doma nič nerobí? Resp. Že robí holý k*k*t?
Dnes sme spolu telefonovali, keďže som na týždeň odišla k rodičom na návštevu (som tehotná na PN, rodičia bývajú 300km ďalej), pretože sestra s deťmi sa vrátila bývať naspäť na SVK a chcela som ich navštíviť ešte pred tým ako porodim. Manžel neprotestoval keď som mu pred týždňom povedala že idem na týždeň preč,bývame s jeho rodičmi, takže o stravu sa starať nemusí, jeho mama nemá problém navariť. Keď sme dnes spolu telefonovali, začal mi vyčítať že on musel dnes povysávať, pozmývať, oprať a jeho žena si chodí po výletoch. A že nechce dopadnúť ako jeho kamarát, ktorého žena nechala a o všetko sa musel starať sám. Pritom keď som doma, tak upratujem, periem, varím (to sa so svokrou striedame), a vždy sa snažím nájsť nejakú prácu a aj keď jemu treba s niečím pomôcť, tak s tým nemám problém. Jeho mama mi dokonca vraví, aby som toľko nerobila, keďže za pár týždňov rodim, že sa mám šetriť, no ja som taká povaha, že aspoň trochu musím dačo spraviť cez deň, proste neposedím. No mám pocit že od manžela takú podporu nemám, psychickú už vôbec nie. Snažím sa mu zdôveriť čo všetko má trápi počas tehotenstva, keďže moje tehotenstvo vôbec nie je ľahké, som na rizikovom a mávam aj tehotenské úzkosti a depky (keď ma to chytí, tak áno, vtedy nedokážem nič robiť, ale akonáhle to prejde, hneď sa pustím do nejakej domácej práce), no on to nevie pochopiť, stále si ide svoje, čo všetko naše mamky babky robili počas tehotenstva a ja nie som doma pri mužovi ale som si dovolila odísť na týždeň preč k rodičom, pritom mu to zo začiatku nevadilo.. ako by ste reagovali?
Všetko zle
- bez vlastného bývania
- robíš poskoka manželovi ktorý je evidentne hnilý sa sám obslúžiť
- názory z roku pána, tam sa stavím že veľa z toho má od mamičky
- off topic - byt dlhodobo mimo miesta bydliska počas pn, to chce tiež odvahu
A nehovor, že “predtým taký nebol”
No v prvom rade by som si takeho chmula nezobrala. Teraz kludne ostan dlhsie doma, ak ti zdravotny stav dovoli a setri sa. Ze manzel musel povysavat - asi z poslednych sil by som mu panvicu otrepala o hlavu.
Ale ved vysaval a umýval bordel po sebe, nie? A opral si tiež svoje veci ( perie hádam práčka, nie?) chudáčik, aby mu ruky nedopadli.. Idiot 🙄
@vakaveronika presne tak úplný súhlas do bodky.
Ja by som s ak nemu už nevrátila. Bude sa to zhoršovať. TY nerobíš nič a ON robí čo že nevie zabezpečiť vlastne bývanie a ani nič robiť má slúžku tak načo by robil. Ver mi ked sa dieťa narodí bude ešte horšie. Tiež bude vyžadovať full servis ako doteraz a nebudeš stíhať pri malom kojencovi nič tak budú sa hádky stupňovať. Niektorí chlapí sú ako deti že nebudú chcieť zľaviť zo svojich nárokov. ON bol aj predtým taký len si asi nechcela vidieť. To nie je chlap ale debil. Prepáč je to tak aby mu žena na rizikovom dávala jedlo na tanier odložila za nim umyla riad. Nechcelo by sa mi ani do pôrodu vrátiť vôbec nech si žije sám. Teda nie sám má mamu ktorá sa o neho dokáže postarať.
Keď si na rizikovom, tak máš ležať doma s vyloženými nohami a nie behať mužovi okolo zadku. Nechápem prečo si to ženy sami robíte. Ja keď som bola tehotná, som nerobila skoro nič, maximálne som uvarila, keď mi nebolo zle. Keď som raz chcela umyť zem, tak mi prišlo zle, muž to videl a hneď mi to zakázal. Všetko robil on celé tehotenstvo a ešte k tomu s láskou.
Hlavne si to od neho nenechaj. Lebo cim viac mu dovolis, tym dalej on zajde. Moze byt, ze proste bol s kamaratom na pivo a ten mu nabulikal taketo hovadiny. A zblbol. Ale takto by sa s tebou rozpravat nemal.
A ako si reagovala ty?
uprimne ľutujem , veľmi ľutujem tvoj výber partnera a ako toto je ešte len začiatok...bojím sa, že za pár rokov tu budeš písať o rozvode....po prvé sa chlap vie hovno vcítiť do tehotnej ženy...také tie macherské vety " a čo kedysi porodili na poli ženy a makali dalej" toto kto vysloví alebo má taký dojem, že to takto funguje tak u mňa padá na totálne dno a nemám si s tým človekom čo povedať, lebo keby bolo rodenie na chlapoch ktorý poväčšine nezvládajú ani nádchu (alebo povysávať) tak vymrieme skôr ako dinosaury.... poradiť ti neviem lebo ja by od neho utekala kade lahšie...hlavne mu prestaň robiť full servis...za vlastnými rodičmi si môžeš chodiť koľko chceš pretože s tými jeho žijete to nech si láskavo uvedomí...
@domca1408 toto mi pripomenulo mojho bývalého, čo mi dával za príklad Indiánky, že tie odišli rodiť samé niekam do lesa a potom len prišli s dieťaťom na rukách, že dakujem, ale ja nie som Indiánka 😅
@janickacrazy vidím,že si tiež mala "vhodného" kandidáta na otcovstvo a manželstvo....keby ich tak radšej brala tá časť histórie kde sa chlapi vedeli o rodinu postarať a ženy sa starali len o deti a tzv.teplo rodinného krbu 😀😀 to už nie...
Ja s mojou miernou a nežnou povahou by som po takomto výroku asi sadla na najbližšiu metlu, odletela domov a zlomila ju chlapovi na chrbte, aby sa mu v hlave rozsvietilo. A to ani nie som tehotná a do usilovnej mam tiež veľmi ďaleko. Kto tam ten bordel narobil, keď je sám doma?
Čo všetko voľakedy robili ženy? A čo všetko voľakedy robili muži na to nemyslí?
Noo v prvom rade môj manžel by si to ani nedovolil takúto sprostosť ...U mňa by to bolo tak že by som najprv riadne zjazdila a musel by sa mi ospravedlniť a ešte priniesť kvety darček a dlho by sa mi zato musel pykať ..proste od začiatku treba nastaviť hranice ako ja nie mu skakat okolo rite ako kráľovi a tebe kto pomôže navarí obslúži ťa ? A ešte keď si na rizikovom no obyčajný chuj ja by som utekala čo najdalej ..vieš čo nechápem ? Kde máte rozum ženy keď si vyberáte partnera ? Čo ho nepoznate pred tehotenstvom nebývate spolu ??? Túto otázku si dávam zakaždým keď sa tu objaví táto téma ...už len keď som povedala manželovi o tomto tu sám povedal riadny k*k*t keď sa takto sprava k tehotnej žene na rizikovom on je veľmi ochranarsky čo sa týka žien ...

Ak mu to predtym nevadilo a zacal, bud ho podryvaju chlapy alebo mama...ak by to bol jeho napad, mas problem a bude este vacsi, kedze mu je zatazko porobit doma co treba...ked bude dieta, bude povinnosti este viac a ti si uz neviem predstavit, ze budes robit vsetko sama a on pride na hotove