Manželova samostatná účasť na svadbe: Správne rozhodnutie?
baby, zaujímal by ma vás názor. Boli sme pozvaní na svadbu, no ta sa konala až cca 6 hodín autom od domu… Dohoda bola, že ideme, išlo o kamosa môjho muža, ja som ho videla v živote len raz. No pred svadbou som ochorela ja (nádcha ale taká, že síce bez horúčky ale chceš len spať a nech Ti daju všetci pokoj), do toho som tehotna, takze skoro žiadne lieky, dcérka tiež chorá ale “len” sople a kus maznava.. vravím mužovi, že nech nikam nejdeme, že aj ta cesta bude náročná ale ukecal ma, že keď tak pôjdeme len zablahoželať do kostola a dáme darčeky a urobíme si rodinný víkend… tak sme išli, nehovorím, ako ma už samotné balenie dosť dorazilo, cesta tiež, kúsok sa zhoršil stav mne aj malej, tak reku na svadbu my dve nejdeme, išli sme len pred svadbou k ním domov (mali to von, bolo krásne slnečno). Dali sme darčeky, chvíľu sme ostali a že uvidíme ako večer. Keď sme prišli na Apartman, hneď sme s malou zaspali obe a spali sme do 18teho cca tak sme zmeškali kostol… Vravím mužovi, či nechce ísť on, party začala o 19tej, že nie. O 20:30 cca keď už bolo treba chystať malú spať, tak že ok ide pozriet.. Reku OK, chod na 2-3 hodky, taká dohoda. lenže on odišiel, ja som sa trápila s uspavanim malej, zaspala až niečo po 23tej tak mu pisem, že kedy príde, že nemá ani kľúče a vstup do apartmánu priamo z ulice… tak že nemám zamknúť (?!?!). Vravím nie, to nezaspim, že ľahnem na gauč a nech príde okolo pól noci domov. Na gauči sa mi naprd spalo, o 1dnej mu pisem že teda co, on že ide tancovať lebo vypil (!!!) - svadba bola na cca 10 minút autom a on išiel autom… No nasrala som sa na neho, jednak že ma nechal chorú, tehotnú samu s malou, už keď tam chcel ísť tak na chvilku a domov a nie že idem, pijem, tancujem a žena nech ma doma čaká… podotýkam, že na svadbe okrem ženícha nepozná nikoho… On nechápe, prečo sa hnevam.. Sú to u mna len tehu hormóny alebo fakt mal myslieť aj na rodinu a nie len seba?
Celé zle. Nechápem načo ste sa tam choré trepali a nechápem načo si spala na gauči. Mala si zamknúť, ísť spať a on nech si robí čo chce. Ráno sa pobavíte.
@hellionka pre pána veď ona mala nádchu, nemala ani horúčku ani dieťa nie. To naozaj ženy nezvládnu s nádchou starostlivosť o dieťa a za každú cenu potrebujú vedľa seba muža, lebo bez neho sú bezvládne? To naozaj?
Divní hostia ste..nakoniec sa tam trepeš takú diaľku.aby si sobáš prespala lebo nádcha...
A že sa muž išiel zabaviť na svadbu naj kamoša? Čo mal na teba pozerať ako spiš?
Zbytočne vyrábaš dusno bez dôvodu.
Nabudúce sa lieči doma a muža nechať žiť.Nie je tvoje malé decko.aby si ho dirigovala.
Ja nechápem,na čo si sa tam vôbec trepala,chorá a s chorým dieťaťom 🤦🏻♀️ akože keby cesta trvala max.hodinu tak ešte ok,ale vy ste sa akože fakt trepali 6 hodín niekam,kde ste plánovali len zagratulovať a ísť spať? Veď to nedáva absolútne žiadny zmysel 🤦🏻♀️ Ty si snáď svojpravna a aj keď ťa muž presviedčal,mala si mu povedať,že sa na to proste necítiš a už vôbec tam nechceš ťahať choré dieťa a mala si proste ostať doma..A nemusela si riešiť takéto veci,naozaj niekedy nerozumiem zmýšľaniu niektorých jedincov 🤦🏻♀️ Ale predpokladám,že tvoj muž by tam aj tak chcel ísť sám,tak to by si sa potom zase sťažovala,že hnusný chlap ťa nechal samú doma chorú s chorým dieťaťom,takže ani tak dobre,ani tak dobre..Ja idem o 2 týždne na svadbu kamarátke,mám to 2,5 hodiny cestu autom a ak by som ochorela,tak sa tam určite nebudem trepať na otočku,aby som jej zagratulovala..
6 hod. cestovať kvôli pozretiu svadby? a ešte tehotná, prechladnutá, s deckom malým...
ja by som nešla nikde, manžel nech ide.
keď už bol na svadbe tak si zatancoval - čo už budeš teraz robiť caviky. tak povykrúcal nejaké mladé cudzie dámy... 😉
Ako muz by som mala nervy na teba. Za prve, ze sa niekde trepes chora. Za druhe, ze chceli ste ist aspon ku kostolu, ale ty si s dcerkou zaspala. Ok, chapem, choroba, ale pospat sa dalo aj v aute a tu hodinku pred kostolom vydrzat. A po tretie budes este muza uhanat, ze kedy pride domov. Boli ste pozvani na svadbu cela rodina, rozumiem, ste chore, ale aspon muz tam prisiel. Ani muzov kamarat ani tvoj muz nemoze za to, ze ty s vytekajucimi soplami a tehotenskym bruchom si chcela ist tiez do kostola. A ako matka mimochodom by si mala vediet, ze zmena prostredia nevplyva dobre na dieta a dieta vecer zle zaspava. Zvlast ked je chore. Ci by bol s tebou t voj muz, ci nie.
Ja som jednu svadbu tiez prezila bez muza. Nebolo mu najlepsie, tak sme sa dohodli, ze ja idem spat na svadbu a on ostane na ubytku. A neriesila som. Naozaj by som bola nasrata, kebyze mi v tejto situacii muz vyvolava, kde som aapreco nie som doma este. Ako haloooo, ved som dospela, viem sa rozhodnut, co mozem a co nie si dovolit.
Ženil sa mu kamarát, tak ostal, zabával sa. Čo je na tom zlé? Niektoré to už fakt preháňate s tým kibicovaním. To akokeby mne niekto volal a prikazoval mi, kedy presne mám prísť domov, akokeby som mala 5 rokov.
Minulý týždeň mal svadbu kamoš, ja som tehotná (33tt v čase svadby) + chytený sopel od syna...ani má nenapadlo ísť...bolo mi ľúto, že nejdem, manžel išiel sám , nevidela som v tom problém...
A este pre zhrnutie. Ty si 6 hodin cestovala na svadbu a nakoniec si nesla ani pred kostol, zagratulovat, lebo si zaspala? Bud rada, ze ti toto tvoj manzel neskomentovat...
@matullienka nemyslim si že to je ten dôvod. Už vôbec že by boli nesamostatné alebo bezvládne. Je to úplne o niečom inom.
Načo ste sa tam vôbec trepali, takú dlhú cestu a chorí? Ja by som nešla ani keby to bola rodina nie ešte mužov kamoš ktorého skoro nepoznám. Mne sa takto ženil švagor, a najprv boli choré iba deti, nešli sme a bolo mi fuk kto čo povie.
ahojte všetci. Svadba bola v zahraničí a dokonca mimo EU. Ja som doma vravela, že ísť nechcem, že sa na to necitim ale muž má presvedčal, že nech idem, že to mame zaplatené na viac dni, že si prezrieme aj krajinu atd. A SÁM navrhol, že ak sa budem cítim zle, že pôjdeme len podať ruku. Keď sme prišli bolo mi fakt zle, neprespala som to s dcérkou preto že sme chceli ale že sme boli hotové, teda ja úplne, bolela má hlava, všetko. Ani na ten kúsok svadby som ísť nechcela ale zase muž že pod, aspoň uvidis, ešte aj moja mama keď nám volala do mna hucala že čo vymýšľam, že mám ísť im podať ruku. Bolo to všetko von, držala som sa od iných ďalej, mali to na záhrade takze sa to dalo v pohode. A muža keď som posielala sameho, tak že on pôjde na motorke, čo som teda nesúhlasila, lebo ísť sám cez 2 státy na motorke v jeseni je podľa mna dosť nebezpečne.. Aj keď najazdené má dosť ale chodili ako partia… Takze som si vravela OK. A mne nevadí, že išiel, sama som ho posielala.. Len to, že sme nejako boli dohodnutí a on si ide inak…. Doma reči, že keď mi bude zle, on aj auto otočí a dovezie nás domov a tu už zrazu nevie ani skôr prísť. A kamoša nevidel niekoľko rokov, boli kamosi za mladá, kým žili v zahraničí. Oni boli tiež pozvaní na našu svadbu a neprišli, lebo covid (neboli ockovani a nemohli cez hranice).
@ajuga neskomentoval?!? 🤣🤣🤣🤣 sak debil nie je, mohol ísť do kostola aj sám kým sme my spali. Sám sa rozhodol ostat na apartmáne, takze ešte aby mi toto komentoval, že sa kvôli nemu seriem cez pol európy, chorá zaspim a on mi má na to niečo ešte povedať? To nemôžeš ani vazne myslieť
@euie nechcel nás nechať doma samé, mame to tu zaplatené na dlhšie, takze budeme mat aj výlet, že si prezrieme krajinu a tak.
Tak to si mohla aj skôr napísať, že ste tam nešli len na svadbu a naspäť, ale v podstate to mala byť zahraničná dovolenka.
@vkatush ďakujem pekne za komentár… pokusim sa mu zajtra v klude vysvetlit prečo som bola nazlostena 😀
Milujem ked sa zeny vyhovaraju na hormony,za vsetko mozu hormony ale ani jedna si neprizna,ze je trafena.Mala si ostat doma a na svadbu mal ist oen muz,teraz sa budes zavzdusnovat lebo zly zly muz ta nechal samu.🤦🏻♀️
V prvom rade si nikam nemala chodiť. Je naivné čakať, že si muž na kamarátovej svadbe nevypije. Na co sa chodi na svadbu. Zabaviť sa asi...(áno viem, že sa dá aj bez alkoholu, ale budme realisti). Hnevala by ma celá tá situácia, ale asi skôr by som sa hnevala ba seba.
Ked uz ste sa tam dotrepali napriek vasim soplom, uz si ho mala nechat nech sa na tej svadbe pozabava do rana a nie sa na neho nasierat
Nehnevaj sa, ale už kedy si písala, že tam nechceš ísť. A aby som si nevedela dať rady sama s dieťaťom. Čo robíš keď je muž v robote a ty si sama s dcérou?
Správate sa obaja ako malé deti 🤦♀️.
Dramatizujes.Ja ked som bola tehotna a necitila som sa na to,tak som nechala ist muza sameho a svet sa nezrutil.Mal garde jeho segru.Uprimne neviem co si cakala ako inac to mohlo dopadnut.Ze bude s tebou lezkat na izbe ked sa kamosi bavia na svadbe o 2 ulice dalej?Ale mozno ked budete manzelia 10,15 rokov,budes riesit skutocne problemy,nie tie vymyslene.Odfuc sa a uzite si den
Už keď ste boli tam,tak ste mali ísť spolu zablahoželať do kostola.....darčeky ste už asi dali u nich doma.
Bol by si myslím,spokojný aj muž,aj všetci.
Toľko si sa zaprieť mohla.
Zbytočne to hrotis teraz.
Dievčatá, autorka už sem písala, nechce sa mi to hľadať, ale malo to byť spojené s výletom, ak sa nemýlim, tak cestou späť mali zaplatený nejaký wellness v Maďarsku na 4 dni.
Akoze načo si sa trepala s ním a dieťaťom chora? Ako dobrá žena si ho mala nechať ísť samého a nech sa zabáva aj do 6tej ráno, alebo dokedy chce a užije si svadbu, podľa mňa si spravila ty chybu, trepať sa 6 hodin autom aby sme si choré pospali je na hlavu naozaj, a s jedným dieťaťom si sama nevieš dať rady, fúha tak to musí byť u Vas zabava zivot

Podľa mňa hormóny, únava, nervozita z uspávania malej a z choroby, ešte aj tie nedomyslené jedny kľúče …
Ja si to pamätám tiez ked bola dcérka maličká, tak nejak ma vnútorne hnevalo vzdy ked chlap niekam išiel. Asi aj žiarlivosť ze on sa baví a ja mám povinnosti 🤷🏼♀️Ale teda nechala som si to vždy pre seba, ked sa na to pozrieš s nadhľadu tak o nic vlastne neslo, bavil sa a zdržal sa na svadbe, tebe sa to nikdy nestalo? Ze si sa niekde zdržala dlhšie ako si plánovala ?
A zas nádcha je síce nepríjemná, ale nieje to nejaká extra choroba ze by musel byt pri tebe a podávať ti kapesníčky na smrkanie …
Je v poriadku ze si naštvaná, tehotné na to majú právo jedovať sa koli každej maličkosti, ale nemaj zbytočne koli tomu doma dusno