Manželove "nevinné" kamarátstvo
Ahojte, potrebujem radu, lebo som uz sama zufala a neviem ako sa zachovat...Moj manzel ma v praci dobru kamaratku, teda tak to tvrdi mne.....Su skoro stale spolu, minule som sa dozvedela, ze chodia spolu aj do prace a pisali si na jednej sieti cez mobil, sice nic osobneho, ale aj tak mi to uz pomaly zacina vadit. Nie som ziadna stihacka, ale svojho muza milujem a sem-tam mu aj napisem, ze ho lubim, no skoro nikdy mi neodpise, pride domov a povie mi, ze mal vela roboty, ale ze dakuje za peknu sms. To by som sa nehnevala, ved nie som ziadna pubertiacka, aby mi musel odpisat, ale ake bolo moje prekvapenie, ked som chytila jeho mobil a nasla tam v tu istu dobu spravy od nej a jej na vsetky odpisoval ☹. Bolo mi z toho smutno, spravila som scenu, aj ked som sa potom hanbila, ze som nemusela tak vystartovat, ale on aby bol pokoj, tak si tu siet z mobilu vymazal. No vcera mi to nejako nedalo a znova som mu zobrala mobil, aj ked sa to nema a hanbim sa za to, ale nedalo mi to a tam som nasla od nej sms, ze ci spolu nepojdu na vinko a ten moj jej odpisal, ze to by bol dobry napad...Skoro ma porazilo a znova sme sa pohadali a ked som mu vykricala, ze ci ta baba nevie, ze je zenaty, tak on povedal, ze jej o nic nejde a ze on vie, kde su jeho hranice, podotykam so zvysenym podrazdenym hlasom. ale mi travime spolu malo casu a oni su spolu v robote stale, ona mu rozprava o jej problemoch a on mi skoro ani vobec nevolava, prosto ako keby som ho ani nezaujmala..neviem, som fakt hysterirka a prehanam? Lenze z takychto malickosti byvaju rozvody ☹
@ssiisskkaa to je o tom, cim si dvaja ukazuju lasku, naozaj je to individualne. Ja vidim ze ma manzel miluje ked mi nosi cajik do postele ked som chora, pomasiruje nozicky pred telkou, kupi oblubenu knihu, zavola ze je v poriadku ked dorazi na hotel, vymaluje mojim rodicom dom, ked je segra v nemocnici, odlozi vsetku svoju pracu a vezie ma cez cele slovensko za nou aj o pol noci. Nepotrebujem dokazy, ja viem ze ma miluje. A kebyze ho podvediem, je to len moje rozhodnutie. A traapna vyhovorka, ze ma nezadrzal, ze mi nedal este DALSI dokaz o jeho citoch.
@suzi31 Bože, toto sa tak ťažko číta.Suzi, zase budem úprimná, je to môj /zlo/zvyk. Svojho manžela veľmi ľúbiš a nechceš ho stratiť, to je zrejmé. Zároveň si nahováraš, že chceš vedieť pravdu, no nie je to celkom tak.Ty chceš len vedieť, že ťa nepodviedol. Tým, že si s ním spala, že sa chvíľkami zastávaš, to, že hádžeš vinu len na tú mrchu, to len potvrdzuješ. Vieš čo, myslím, že v tom Poľsku ozaj k niečomu došlo, že tvoj muž má ozaj strach, aby sa "hviezda" neprekecla. Nehnevaj sa, ale ako je možné, že po včerajšku ešte stále nevieš na isto, či k nej v sobotu ide alebo nie?! Uvedomuješ si vôbec ako s Tebou jedná?Akým právom ťa necháva v neistote?Apropo, kamarát, ten podľa mňa buď tvojho muža proste nenabonzuje alebo je tiež možné, že tými klepmi sleduje niečo iné, prípadne sa na vás dobre zabáva.V žiadnom prípade by som sa na jeho keci nespoliehala.Pozri, si pripravená zistiť skutočnú pravdu, teda pripúšťaš aj to, že Ťa mohol skutočne podviesť?Myslím, že nie. Ja by som na Tvojom mieste skôr uvažovala o tom, či dokážem s touto neistotou existovať.Pretože nikdy nebudeš mať istotu ako to v skutočnosti bolo. Každopádne opäť pripomínam, že manžel nie je v tomto prípade len obeť.Ak by bol fér, toto by si už ani neriešila, žiadne sms, žiadne betónovanie, vyriešil by to diskrétne alebo by ti o tom aj sám povedal, no hlavne teraz by na tento web písala tá zamilovaná ohrdnutá chudera a nie Ty, jeho manželka.A ešte dodávam, že zmena zamestnania je tu zbytočná, on musí zaujať jasný postoj a každej inej žene dať jasne najavo, že je ženatý, svoju ženu miluje a nemá záujem o žiadnu inú.Nie Ty máš obehávať jeho "fanynky", či kolegov, nie Ty sa máš trápiť. Ber teda do úvahy aj jeho zbabelý a egocentrický postoj.Nájdi v sebe silu niesť situáciu s hlavou hore, neponižuj sa,Ty si totiž neurobila nič zlé...
@shibaba je to trochu inak, toho chalana poznám aj ja a podľa mojicjh skromných odhadov je korektný a normálny, v žiadnom prípade si nemyslím, že by sa zabával na mne alebo na ňom alebo na nás ... normálne ľudsky som ho poprosila nech mi napíše svoju mienku, tak ju aj napísal; je to človek ktorého poznáme už pár rokov a velakrat už s priateľkou bol aj u nas a aj na spoločnych akciach ... fakt, že ona ide po mojom mužovi je fakt, a ja sa nebudem tváriť že sa chuderka zamilovala a ten hajzel je len on. Aj pohľad našho spoločného kamaráta je pohľad, nehovorím že musí byť stopercentný, ale ja mu nemám prečo neveriť ... tiež si myslím, že niečo bolo, a chcem vedieť čo, presne ako píšeš, neistota sa nedá dlho vydržať. ak niečo bolo a on má strach, že sa prekecne, tak nech mi to povie bude mať na to najbližšiu príležitosť .... ja proti mojmu mužovi totiž nemám okrem sms-siek a tvrdeni kamarata žiadny "dokaz" že sa niečoho dopustil ....a ani to sa neda nazvať dokazmi. preto chcem vedieť čo bolo a či už som na to pripravená alebo nie, a kto je na taketo veci pripraveny??
@suzi31 Máš pravdu, na toto nie je pripravený nikto.Na druhej strane, som vydatá jedenásť rokov, muž mi nikdy nedal zámienku pochybovať a vlastne ani ja jemu.No napriek tomu som mu raz pri debate o nevere povedala, že je fajn, keď tvrdí, že by ma nikdy nepodviedol, no v duchu "nikdy nehovor nikdy" , som ho požiadala, aby v prípade, že sa to aj tak stane, nechcem o tom vedieť, nezaujíma ma jeho úprimnosť, či výčitky svedomia, len ak by sa rozhodol pre život s inou ženou, nech ma trápne nepodvádza, náš vzťah ihneď ukončí a môže si potom korektne užívať.Skoro odpadol, viem, je to dosť cynické, no podľa mňa určite menej bolestné, resp.ide ťa vyrútiť okamžite a nie systematicky deň za dňom. Ak sa v kamarátovi mýlim, som len rada. No a práve preto, že to opäť robíš, opäť sa ho zastávaš a nedá ti to chceš pátrať...Tak asi preto, by si mu mala povedať, že k nej v sobotu pôjdeš s ním, ale nie betónovať, pričom ona nech je stále v tom. A máš v úmysle ich konfrontovať, povedať jej, že o sms-kách vieš, že si to ďalej nepraješ, že či sa stalo niečo, na základe čoho sa k nemu takto správa?A tie isté otázky by som pred ňou kládla aj jemu.Toto by nevydržali, resp. si myslím, že by si na základe ich vzájomných pohľadov, reakcíí zistila, či niečo bolo alebo nie. Tvoj muž by ti toto mal umožniť, keďže mu na tebe záleží, ona robí problém vo vašom vzťahu /podľa jeho slov/...Jednoducho, ak chlap vraví pravdu, nemá sa čoho báť a váš vzťah môže byť konečne opäť pekný bez napätia.No, ak on s týmto súhlasiť nebude, pod akoukoľvek zámienkou, ver mi, je to prúser.Ja osobne by som to takto neriešila, ako iste chápeš z mojich prvých riadkov, no keďže ty uvažuješ inak, asi by toto bol pre teba férový krok a mohl by si zistiť viac...
@shibaba uvažujem inak, keďže nejde len o betonovanie ale o zamilovanú (ako píše a tvrdí ona) kolegyňu, s ktorou je denno-denne v kontakte ... možno tebe by to bolo jedno, ale mne to jedno nie je a chcem vedieť, ako sa veci majú ... chcem to vedieť od neho, to v prvom rade ... zastávam sa ho, no milujem ho, je to moj manžel a jasné že o neho nechcem prísť, a kým neviem, čo sa stalo, nemožem mu nadávať do hajzlov, egocentrikov ani nevernikov ...
@suzi31 no problem je v tom,že sa možno nikdy nedozvieš,že ako to bolo na tej služobnej ceste,pretože ak on bude vždy zatĺkať,ak sa niečo stalo,nikdy sa to nedozvieš,ak sa aj nič nestalo,stále v tebe bude hlodať červík nedôvery,či je to naozaj pravda,že nič medzi nimi nebolo.Mne sa tiež nepáči,ako aj @shibaba,napísala,že tvoj manžel nie je k tebe fér,ak by mu tak strašne záležalo na vašom vzťahu,a videl by,že váš vzťah je ohrozený,betónovanie by okamžite zrušil,aby tebe dokázal,že ťa miluje,a jej,že mu je ľahostajná.Ale keďže betónovať ide,aspoň to tak zatiaľ vyzerá,tak buď má v tebe veľkú istotu,ktorú si mu dala aj včera,keďže ste spolu spali,si mu dala najavo,ako keby bolo všetko OK.Ja by som sa s ním vôbec celý týždeň nerozprávala,aby videl,že celá záležitosť je naozaj vážna.On to berie akosi celé na ľahkú váhu.Musíš byť k nemu ráznejšia.
@darkabarka23 no možno sa to nikdy nedozviem, ale mám to nechať tak a nepátrať a nežiadať vysvetlenie? to už potom nebude vo mne hlodať červík pochybnosti? ano spali sme spolu, lebo sme to chceli obaja, možno to bola chyba, ale nie som o tom presvedčená že práve jeho odmietaním niečo dosiahnem v tomto smere .... ráznejšia, videla som na ňom, že je zlaknuty a povedal mi toľko že "do konca tyždňa do vybavím inak, neboj sa" tak ešte nie je koniec týždňa, mala som sa vypytovať že ano a ako?? nechala som ho tak ale to neznamená, že som sa na to vykašlala ... a to čo som sa dozvedela dnes ako to vyzerá z iného nezainteresovaného pohľadu, budem riešiť a to dnes ... a nie veľmi som presvedčená o tom, že by vedel tak presvedčivo klamať, aby som to na ňom nevidela ... aj keď možem sa mýliť ... ale on je moj muž a nie nejaka štetka aby som ich konfrontovala tak v prvom rade si chcem pohovoriť s mojim manželom
@suzi31 betonovanie jednoznacne zadrhni, ty sa neponizuj a nechod tam, ona bude v domacom prostredi, bude mat navrch, co ak ta vyhodi z domu? co urobis?
a keby si skusila na manzela taky tah, ze mu povies, ze ,,uz viem vsetko, aj o tej sluzobke v polsku, teraz sa vyjadri k tomu ty a ja si premyslim, co bude dalej s nami, pretoze uz mu naplno neveris,, alebo nieco v takom duchu a uvidis co on na to?
@suzi31 ja som toho názoru,že tvoj manžel vie,že ho miluješ,aj keby ste spolu nespali,a zľaknutý je asi málo,keď betónovanie stále nezrušil,a bude ti hlavne hovoriť veci tak,aby ťa neranil,takže podľa mňa,aj keď ho budeš konfrontovať,povie ti,že o nič nejde a nič nebolo,a myslím,že aj sama tomu na 99%veríš,že toto budeš počuť,lebo každý by to takto od milovanej osoby chcel počuť.Možno si myslíš,že keby si ho odmietala,tak ho stratíš,a bojíš sa toho,ale ak niekoho milujeme,a vidíme,že ho strácame,tak o neho bojujeme ešte viac,a toto by pociťoval aj tvoj mm.Jedine,že ťa nemilujem,vtedy by ťa nechal ísť.A to betónovanie by som ja riešila hneď,načo sa vlastne čaká do soboty?On akože stále nevie čo má robiť???Tak toto by sa mi vôbec nepáčilo.
@darkabarka23 tak to neviem či nevie čo má robiť, povedal že to vybaví inak a mne z toho vyšlo že tam on nepojde a neviem či niekam povedie nejaké zakazovanie, odmietanie a nebavenie sa videla som že ho vzal ten pondelok večer a ak ma rozum tak to nejak začal riešiť ale na neho veci typu dusno, nebavenie sa, vyhražky, či krik neplatia ... a že by sa ti to nepáčilo, myslíš, že mne sa to páči? grcať by sa mi chcelo z toho celého a to ešte asi ani všetko neviem ... čo budem počuť, to sa uvidí, to je jedna vec, a druha vec je že čo počuť chcem, mne už je to jasné že sa udialo niečo čo nechcem počuť
@suzi31 Nie,nie Suzi, v žiadnom prípade mi to ie je jedno.ale v serióznom vzťahu je otvorenosť a čestnosť aspoň pre mňa nevyhnutnou. Nezdá sa ti divné, že celý čas nevieš ako to bolo?Pravdu chceš vedieť od neho...Veď už ti to mohol povedať stokrát?!Tak ako píše darkabarka23, situácia je vážna, škoda, že si s ním spala, radšej ste mali definitívne doriešiť túto záležitosť. No a vidíš, je aj po sexe a zase si práve ty na pochybách...Pozri, ty sa ho priamo opýtaš, on ti povie, že sa nič nestalo a budeš už potom spokojná?Ťažko.Ide o to, aby si si uvedomila, že istotu nebudeš mať ani potom, už nikdy.A záleží na tom, či to v rámci tvojej obrovskej tolerancie okamžite hodíte za hlavu, lebo neskoršie výčitky z neistoty ťa môžu poriadne dotrápiť ...Pravdaže nechcem, aby ťa predtým podviedol, aby ste boli spolu, ak sa ľúbite...no nezachoval sa a ani naďalej ako muž, ktorý ťa ľúbi a váži si ťa.Vieš, ja verím, že za človeka hovoria predovšetkým činy / a na tie teda tvoj muž nemôže byť v tomto prípade vôbec hrdý/, a nie reči, napr. "ľúbim ťa" / a zároveň čušať ako hrob, dohadovať sa na vínko, či betónovanie.../.
@viera27 vidíš sama si to napísala - nepotrebuješ dôkazy? a čo je potom to že je s tebou, že sa ti venuje, že ked potrebuješ ide s tebou aj na dlhšiu cestu...? 🙂 veď toto su dôkazy 😉 ale poznám pár kde on kašle na všetko a ona ho prosíka o toto všetko.... dokonca ju sám vozí na stretnutie s "kamarátom". a jedine čo z neho vyšlo bolo - rob si čo chceš ale rozviesť sa nerozvedieme, ja chcem rodinu 😝 tak milá nevernica čakala, dúfala že sa v nom niečo pohne a medzitým sa zalubila inde.... 😀 ako vravím, každý musí vedieť a vidieť či ho partner lubi, či nechce len trochu pozornosti ktoru nedostáva od ženy. myslím že u suzi toto nie je dôvod lebo evidentne sa maju radi 😉 ale sú rôzne páry a životné situácie.... a i ked v prípade týchto rodinných známych ona spravila hluposť že sa zalubila inde, aj ked viac stojím na strane jej muža, myslím že ju k tomu dotlačil a ona len potrebovala pocítiť že je prenho dôležitá.... 😖 preto ju neodsudzujem.... a vravím že niekedy proste ten partner chce aby bol chytený do slučky s velkým nápisom pred nosom stop 😀
@suzi31 ,
moj nazor je,ze je to typicky pripad tak trocha krizy stredneho veku. nemyslim si ,ze tebe sa ulavi,ak budes vediet ,ci tam nevera bola ,alebo nebola (hoci pre niekoho je nevera uz len ist s niekym inym na kavu,pre ineho mat sex) a okrem ineho si mysli,ze ak chces ist dalej tak by si nemala nastojit na nejakom vysvetlovani a rozpitvavani. mala by si ho len jednoducho poziadat,aby obmedzil kontakt len na pracovne zalezitosti a dal jej jasne najavo ,ze su len kolegovia a nic viac. a tu zalezi od tvojho muza,ci nato prisupi alebo nie.
myslim si ,ze v jeho veku,mu jednoducho imponuje to ,ze je ziadostivy aj pre ine zeny ,prenho to mozno bol len nevinny flirt, lenze netusil,ze ta kolegyna chce nieco viac a vtedy je na nom uviest veci na spravnu mieru.
bohuzial,je naozaj vela zien ktorym je uplne jedno,ze muzi o ktorych sa zaujimaju maju rodiny a manzelky a idu aj cez mrtvoly.
na druhej strane,si myslim,ze tvoj manzel ma strach ,aby pred nou nestratil tvar ,lebo tym u nej klesne z tej pozicie ktoru u nej teraz ma o dost nizsie a tak to aj ostane v buducnosti a muzi taketo veci tazko nesu.
@marlene aj podľa mňa mu to imponuje. imponovanie ešte v mojich očiach nevera nie je ale presne ako píšeš, tu on musí čo sa jej týka stanoviť pravidlá a nestrácať tvár predovšetkým predo mnou. No a neviem, nerozpitvávať ... keď to nerozpitvem a aspoň neskusim zistiť čo bolo, tak si s tym každy večer budem lihať do postele, čo asi budem tak či tak. chcem ísť ďalej ale nie s nejakou nejasnou kváziaférkou čo tu bude medzi nami visieť
Suzi31 neviem ale najbližšími ľudmi v tomto obsadení ste predsa vy dvaja - ty a tvoj manžel. ONA je len tretia osoba, ktorá je vlastne mimo Vášho života . Dohadovať akékoľvek súkromné aktivity mimo rodiny, len jedného z vás, by mal schvaľovať partner, či nie? Manžel sa mal poradiť najprv s tebou a potom sa sľúbiť. No to je už asi vedľajšie /je to len zasa pre neho priťažujúca okolnosť, ktorú zanedbal/ Ale tiež si myslím, že baviť sa o VAŠOM súkromnom živote by ste sa mali LEN vy dvaja a to v súkromní. Partnerom na súkromné rozhovory je pre teba tvoj manžel a nie dáka jeho kolegyňa. či zvodkyňa - pokušiteľka.
Ty si riadiš predsa svoj život, do ktorého ona nepatrí, ona je cudzie a nevítané teleso. Ak sa priplietla mužovi do cesty, mal ju obísť a ak by to nešlo, musí to vysvetliť dostatočne zrozumiteľne /spôsobom jej vlastným/ - na ľudí bez chrbtovej kosti treba použiť asi ostrejšie slová. Láska k partnerovi sa ukazuje aj na verejnosti bez hanby a s hrdosťou. Nemusí to vykrikovať ale ak je dotyčná hlúpa môže polopatisticky vysvetliť : "Toto je moja manželka, ktorú milujem, ktorá mi porodila a vychovala synov a kto sa snaží o rozbitie nášho vzťahu je ......................!" 🙂
Prišiel mi mail. Poďakoval mi za včerajši večer a noc tak som mu odpísala že podľa mňa nemáš prečo ďakovať ve´d si moj alebo nie? Na to odpísal že Samozrejme že ano... Ja: Tak čoho sa tak bojíš, alebo koho? Bojíš sa, že o mňa prídeš? On : Toho sa bojim už 7 rokov. Ja: Betonovať ideš? On: Nie. Ja: Dnes sa porozpravame? On: Ano. 😖
@suzi31 mna tiež napadlo to že to vybal nanho že to vies...je jedno z kade a od koho..ale chces teraz pocut jeho verziu..a vtedy sa dozvies pravdu
@suzi31 pockaj a vy ste vlastne ako dlho spolu , ak to niesu tvoji synovia,, ?
@marienka1703 my sme spolu sedem rokov, nie sú to moji synovia, majú 22 a 20; ja mám 31.
@suzi31 on sa sprava privelmi previnilo, normalny nevinny chlap, by sa zasmial, nasral a nie panackoval ako mopslik. U mna by mal zratane a nemusi ani nic hovorit, jeho ciny hovoria za neho.
Z neho krici ze ked s nou aj nespal, tak minimalne sa citil ako king, a uplne nevinne to nebolo.
Lompy nech uz su ake su, si vzdy dovolia ist len po tom kto im to dovoli a on ocividne dovolil.... a ze by sa na mojom muzovi bavila cela firma ako sa mu stara rajda tlaci do obrazu a on jak jojo skace a ze ide betonovat... kkso by som ho zabila uz len za tu hanbu , ktoru mi vyraba

@ssiisskkaa Mna?? Brzdi. 🙂