Manželove "nevinné" kamarátstvo
Ahojte, potrebujem radu, lebo som uz sama zufala a neviem ako sa zachovat...Moj manzel ma v praci dobru kamaratku, teda tak to tvrdi mne.....Su skoro stale spolu, minule som sa dozvedela, ze chodia spolu aj do prace a pisali si na jednej sieti cez mobil, sice nic osobneho, ale aj tak mi to uz pomaly zacina vadit. Nie som ziadna stihacka, ale svojho muza milujem a sem-tam mu aj napisem, ze ho lubim, no skoro nikdy mi neodpise, pride domov a povie mi, ze mal vela roboty, ale ze dakuje za peknu sms. To by som sa nehnevala, ved nie som ziadna pubertiacka, aby mi musel odpisat, ale ake bolo moje prekvapenie, ked som chytila jeho mobil a nasla tam v tu istu dobu spravy od nej a jej na vsetky odpisoval ☹. Bolo mi z toho smutno, spravila som scenu, aj ked som sa potom hanbila, ze som nemusela tak vystartovat, ale on aby bol pokoj, tak si tu siet z mobilu vymazal. No vcera mi to nejako nedalo a znova som mu zobrala mobil, aj ked sa to nema a hanbim sa za to, ale nedalo mi to a tam som nasla od nej sms, ze ci spolu nepojdu na vinko a ten moj jej odpisal, ze to by bol dobry napad...Skoro ma porazilo a znova sme sa pohadali a ked som mu vykricala, ze ci ta baba nevie, ze je zenaty, tak on povedal, ze jej o nic nejde a ze on vie, kde su jeho hranice, podotykam so zvysenym podrazdenym hlasom. ale mi travime spolu malo casu a oni su spolu v robote stale, ona mu rozprava o jej problemoch a on mi skoro ani vobec nevolava, prosto ako keby som ho ani nezaujmala..neviem, som fakt hysterirka a prehanam? Lenze z takychto malickosti byvaju rozvody ☹
@suzi31
No ja by som to ticho, o ktorom písala marlene, brala ako potvrdenie nevery...by som ho asi namieste zabila...
Ja fakt neviem, čím tí chlapi rozmýšľajú (teda viem, ale hlava to nebude...)
Suzi, a čo ti hovorí tvoja intuícia? Nie rozum, iba ženská intuícia...?
Keby po mojom manželovi takto vyštartovala iná ženská, tak by som ju v tom dome zabetónovala osobne...
@suzi31 ,
no nebolo to lahke ,ale dakujem,ja ziadne detaily neprosim a hej,napriek tomu ,ze mi ublizil,ho stale lubim .clovek nikdy nevie ,co sa moze stat. mozem ja s istotou tvrdit,ze sa nikdy v zivote do nikoho uz nazamilujem? aj napriek tomu ,ze som vydata,alebo ty? dolezite je ,ale ako sa clovek k tomu postavi ,a dnes uz vidim vela veci inak ,city jednoducho su,zamilovanost rozumom z hlavy nevyzenies ,mozes robit co chces .
ja som za celu tu dobu ,fakt po nicom nepatrala , nebolo mi to jedno ,ale ja som sa fakt nechcela trapit viac ako bolo vtedy nutne 😉
trva cas kym to prejde, ja ju napr. stretam v praci 😠 ale ona je pre mna vzduch a aj nim ostane 🙂
@suzi31 No, jej jednoducho hnusne hrá do karát čas, ktorý môže tráviť s tvojim chlapom. Práca, služobky, jedna službička sem, druhá službička tam...ach jaj, nohy-ruky jej dolámať...
Podľa tých príspevkov, cez ktoré som sa prelúskala, si nemyslím, že spolu spali, ale tiež to nie je len tak nevinné...vyštartovala po ňom a snaží sa všemožne ti ho prebrať...niekde si písala, že dotyčná rada pije - možno boli v Poľsku niekde na drink alebo čo a pobozkala ho, on sa neodtiahol a aj preto sa možno tak správa...bohužiaľ, chlap málokedy odolá, keď je príležitosť :/ - stále to je o niečo lepšie ako keby mali spolu spať...
Mne ten tvoj muž príde ako dobrák od kosti, každému pomôcť, správať sa slušne a úctivo - a s tým súvisí ďalší problém - nevedieť povedať NIE...
@marlene to chápem, že ho lubiš napriek tomu že ti ublížil, ale ja by som v takom niečom akože "vákuu" nedokázala existovať ... lenže to je fakt že každý prípad a vzťah a aj ludia v ňom sú iní a teda sa to nedá ani univerzálne riešiť ... jasné ano, môže sa to stať hocikomu aj mne, ale neviem si predstaviť že bysom podviedla muža, ktoreho milujem ... jedine, že by som ho už nelubila .... len tak mi to z toho vychadza a keď, ma on už nemiluje alebo ho to viac bavi s ňou tak .... neni o čom ...jedine čo chcem od neho nech je uprimny dobre, ty si to po svojom nechcela, ale pre mňa je do doležite aby som vedela čo bolo, a je to pre mňa doležite prave preto, aby som tú hrubú čiaru vedela spraviť .... kvôli nemu ju spravím ale len v tom prípade, ak ma presvedčí že on to tiež chce
@maraide áno, ten čas a áno, služobky ... teda konkrétne jedna a ten drink tam určite bol to viem, aj keď sa mi odtiaľ pravidelne ozýval boli to tri dni, čo boli vtedy preč ... On nie je práveže typický dobrák od kosti, má hubu na mieste a keby chcel sfúkol by ju, lenže zrejme on nechcel alebo nechce ...
@suzi31 ahoj, doteraz som len citala... Jedno ma tak napadlo, ja osobne by som asi neriesila, ci a co s nou mal... Existuje totiz nejaka odpoved, ktora by vniesla pokoj do tvojej duse? A ked cosi alebo vsetko prizna, ako to pomoze vasmu vztahu? Alebo si pripravena na pripadne ukoncenie manzelstva? Nie je lespie sustredit sa v rozhovoroch na buducnost? Najst nejake spolocne hranice a este vacsiu doveru, aby v buducnosti zbytocne netajil, ze nejaka osoba mu nadbieha az prilis? Ja by som sa osobne viac sustredila na ieto veci....
@bipsy lenže tá osoba, čo mu nadbieha, tým naším rozhovorom o budúcnosti nezmizne,bude tam každý deň osem hodín naďalej a bude aj na služobkách a ja potrebujem vedieť, čo a prečo s ňou riešil, práve kvoli tej budúcnosti ... a či som pripravená, no nie som, ale mám zotrvať v manželstve s niekým, s ktorým sa pokúšam o dieťa a ktorý medzitým rieši svoju kolegyňu??
@suzi31 čítala som iba časť diskusie, ale niektoré reakcie sa mi zdajú prehnané, možno som naivná, ale nezdá sa mi, že tvoj chlap s ňou niečo mal. Ako, určite po ňom ide, ale podľa toho, ako sa choval, čo píšeš, v podsate máš iba sms, v ktorej jej píše, že je zadaný. Každému chlapovi (a nielen chlapovi) robí dobré, keď sa mu lichotí, keď sa niekomu páči... aby si ho zbytočnou žiarlivosťou nenahnala rovno do jej náručia a podvedie ťa, aj keď to možno pôvodne nemal v úmysle. Že chce dodržať slovo sa mu tiež nečudujem a keď to zrušil, zbytočne by som to nerozpitvávala. Vychádzam z toho, že nejavil také príznaky (klasické), že schvovával mobil, výčitky svedomia v zmene chovania, nebol zádumčivý, nebehal do posilky...nemusí to platiť na každého, ale ja tam nevidím nejakú aktivitu z jeho strany (ale môžem sa aj mýliť)....
@suzi31 No v takomto štádiu by som na tvojom mieste to bábätko na nejaký čas odložila. Nikdy nevieš, ako sa čo nakoniec vyvŕbi...Predstav si, že sa fakt nehorázne rozhádate alebo rozídete a k tomu ešte poklad v brušku...Ale hej, koniec-koncov, to sa môže stať každej a vždy...
@bipsy Lenže čo ak sa o tých hraniciach rozprávali obaja xy-krát, určili si, čo je podľa nich nevera a čo nie a aj napriek tomu všetkému tú hranicu jeden predsa len prekročí? A ako píšem, tak uvažujem nad jedným - je lepšie zostať v "sladkej nevedomosti a myslieť si, že manželstvo je fajn, funguje a chlap ma nepodvádza a byť kľudná alebo chcieť od neho počuť tú vetu - ona, láska, podviedol som ťa...? A keby ma manžel podviedol, mám s ním zostať alebo ho opustiť? Môžeme mať v hlave dlhodobú predlohu typu "čo by som asi urobila, keby sa mi stalo to a to...", ale potom príde ten okamih a všetko je aj tak inak...(to bolo ale skôr moje "hlasné" uvažovanie) 🙂)
Najväčšia láskavosť, ktorú by si @suzi31 ten daromnici poskytla je, keby si SVOJHO chlapa nechala tak a ona by mala voľné ruky...aj keď sa tu naskytuje ďalšia otázka - či by ju to skoro neomrzelo...
@suzi31 ,
to chce cas , bipsy ma pravdu. moj muz sa medzitym stal jej nadriadenym , my pracujeme v tej istej firme, len ja tam nie som dennodenne ,ona a moj mu ano ,aj ked ona je na inom useku,ale viem,ze kazdy den maju rano poradu a tam sa s nou stretne,ci chce alebo nechce.
ja mu verim,ze ich rozhovory sa tykaju len prace ,nemyslim si zeby mi klamal,ale vybudovat si znova doveru je dost tazke,preto je dolezite presne to co pise bipsy,v podstate je to iste co ja,len inymi slovami. sustredit sa na buducnost a to co chces ty a dat mu to jasne najavo.
moj muz vie,ze aj jedna nevinna kava s nou,by pre mna znamenala koniec nasho manzelstva 😉
Ahojte,minule sa tu tiež riešil jeden problem -nevera pravda je že ked chceš žiť s niekym kto ťa podvadza alebo o tom nechceš vedieť urob ako marlene-nerieš.Ked ťa to trapi a chceš vedieť pravdu tak ti odporúčam porozpravať sa z tou jeho koleginkou ale nie v súkromi ale ked ju stretneš na ulici alebo v obchode a tak pekne hlasnejšie,ale posmešne, že prečo pozýva tvojho manžela na vínko a žaluje sa mu a trošku povrchne že aka je vlastne chuderka.
To je ako bolo písane v tej predchadzajucej diskusii tie tridsat točne + - tie maju času habadej.
Aj ja som mala taký alebo mam taky problem tiež moja polovička písa pre mna nepríjemne sms nedostala som vysvetlenie danu osobu som od vtedy nestretla ale ked som našla tie sms tak som sa odsťahovala zo spalne-odmietala som sa vratit tam spať .Po asi 3týžňoch som sa potom vratila kôli malemu lebo bol chorý.
Či si s ňou píše alebo nie to neviem ale vymazala som z tel.podozrive čísla,ale samozrejme môže mazať ale neohlasujem sa ked ho prídem pozrieť do prace,raz sa mi naskytla príležitost sledovať ho tak som to urobila,či sa s ňou nestretne.Pripomínam,že niesom stíhačka a nevahala ho odkopnuť keby ma podvadzal,ale som na úrovni neponižujem sa,ale keby som ich spolu vymakla tak to by si za klobuk asi nedali(na úrovni ja si predsa nezaslúžim nejakeho kurevníka)že ja sa mu doma o všetko staram a on si beha s nejakou flandrou kde kade 😠
No neviem či chceš so svojim manželom ostať alebo nie
Ked budeš robit sceny len jej ho prihraš,ked nie budeš mať asi parohy. 🤐
Ešte jedna možnosť tu je či mu na tebe zaleží,ked maš kamarata tak si s ním píš nechaj sa pozvať na kolu či kolač a ked sa osopí tak povedz že on na teba nema čas a že travi čas s niekym iným tak čo sa zrazu stará o to čo robýš,alebo či len on si môže trkotať s koleginkou-treba trochu provokovsť.Potom uvidíš či ešte má o TEBA zaujem
Prajem to pre TEBA spravne rozhodnutie
@bipsy vobec nezmiznu. ale ja nad tym nedokažem len tak mlčať. vy ano, ja nie.
@maraide zrejme to tak po dnešnom mailovaní vyzerá, že budem "múdrejšia" po dnešnom večernom porozprávaní sa (alebo nešťastnejšia alebo hlúpejšia alebo neviem len dúfam že sa to jeho vyjadrením niekam pohne)
@marlene držím ti palce aby si to už nikdy, nikdy nemusela riešiť a ani nič podobné.
@suzi31 Len sa pytam, pokial mas zaujem vase manzelstvo zachovat, ako ti v tom mozu pomoct tieto informacie? Co sa stalo sa neodstane, pokial ti povie, ze nic nebolo, musis mu verit na 100% a to je ale v podstate ta ista situacia, ktoru uz mas na stole dnes... A na tom sa da stavat celkom uspesne....a vyronat sa s celou situaciou ti moze pomoct to, ako sa vas vztah bude vyvijat dalej...
@ella555 no ve´d to od neho chcem, aby mi normalne ľudsky vysvetlil, že čo bolo, a prečo bolo, ak nič nebolo OK ale potrebujem jeho vyjadrenie aj k tomu Polsku aj ktomu ako ďalej jednoducho ja neviem to nechať tak že dobre teda tak nejdeš betonovať ok to je hlavne a hoďme to za hlavu .... nie krížový výsluch ale nech to povie ... podľa toho ako a čo bude hovoriť sa dá dozvedieť veľa .... ano momentálne by som za ich mailovú komunikáciu dala aj Mesiac na nebi lenže, ja sa k tomu nemam ako dostať nikdy som o tom ani nerozmyšlala ....
@suzi31 podla mna sa maximalne bozkavali.. 😖 Sex tam nebol....to je vsak len moj nazor....Narovinu sa ho opýtaj, či na služobke nieco bolo.....Neviem aka si povaha, ale ak nerobis nejake extra sceny, tak ti normalne povie, ak tam nieco bolo...

@suzi31 ,
v prvom rade musi byt tebe jasne co chces a co kokazes odpustit... ak s nim chces byt dalej a lubis ho ,tak treba za tym urobit hrubu ciaru a fakt to nerozpitvavat. ak nieco spolu mali a ty sa to dozvies co z toho budes mat??? budes sa umarat ,stale to mat v hlave ,neverim,ze tebe to pomoze. istotu aj tak mat nebudes.
ja dodnes neviem,co vlastne mdzi mojim manzelom a tou kolegynou bolo a ani ma to nezaujima . mne len raz muz uz po tej afere povedal,ze c si vlastne myslim,ze tam uz len take bolo a ja som sa nanho tak kludne pozrela a povedala som mu,ze aj tak mi pravdu nikdy nepovie a neveru bude zatlkat,nepovedal uplne nic,len na mna pozeral bez slov. a poviem ti pravdu,ja keby som mu bola neverna,tak mu nepoviem ani slovo ,nikdy -lebo by som mu nechcela ublizit a nechcela by som aby zazival to co ja.
takze ti radim nepatrat po pravde ,nech je akakolvek,aj tak nevies ci ti povie pravdu ,jedine v pripade ze ho chces opustit 🙂