Manželove "nevinné" kamarátstvo
Ahojte, potrebujem radu, lebo som uz sama zufala a neviem ako sa zachovat...Moj manzel ma v praci dobru kamaratku, teda tak to tvrdi mne.....Su skoro stale spolu, minule som sa dozvedela, ze chodia spolu aj do prace a pisali si na jednej sieti cez mobil, sice nic osobneho, ale aj tak mi to uz pomaly zacina vadit. Nie som ziadna stihacka, ale svojho muza milujem a sem-tam mu aj napisem, ze ho lubim, no skoro nikdy mi neodpise, pride domov a povie mi, ze mal vela roboty, ale ze dakuje za peknu sms. To by som sa nehnevala, ved nie som ziadna pubertiacka, aby mi musel odpisat, ale ake bolo moje prekvapenie, ked som chytila jeho mobil a nasla tam v tu istu dobu spravy od nej a jej na vsetky odpisoval ☹. Bolo mi z toho smutno, spravila som scenu, aj ked som sa potom hanbila, ze som nemusela tak vystartovat, ale on aby bol pokoj, tak si tu siet z mobilu vymazal. No vcera mi to nejako nedalo a znova som mu zobrala mobil, aj ked sa to nema a hanbim sa za to, ale nedalo mi to a tam som nasla od nej sms, ze ci spolu nepojdu na vinko a ten moj jej odpisal, ze to by bol dobry napad...Skoro ma porazilo a znova sme sa pohadali a ked som mu vykricala, ze ci ta baba nevie, ze je zenaty, tak on povedal, ze jej o nic nejde a ze on vie, kde su jeho hranice, podotykam so zvysenym podrazdenym hlasom. ale mi travime spolu malo casu a oni su spolu v robote stale, ona mu rozprava o jej problemoch a on mi skoro ani vobec nevolava, prosto ako keby som ho ani nezaujmala..neviem, som fakt hysterirka a prehanam? Lenze z takychto malickosti byvaju rozvody ☹
@sherynkamalinka no v ideálnom prípade by si nepísali vždy nanovo nový mail s udaním adresáta, ale by si odpovedali na ten predchádzajúci :D ale hej, inak máš pravdu 🙂
Este dodam...
Chlapi sa cato boja komunikovat, preto vela veci zamlcia, je pre nich lepsie ze: nevie to, aspon je klud, lebo ked by sa to dozvedela, tak to bude zle, bude sa pytat. Potom splietaju a povedia aj co nie je pravda a uz ani sami nevedia ze kde je pravda a co vlastne je pravda....A potom si hovoria ze mal som byt ticho a to by bolo to dobre riesenie.
Velmi jasne, bez vela viet, len jednoducho, dvoma troma vetami s malo slovami, tak aby pochopil, by som mu povedala, ze nie je problem ze si sa to dozvedela, alebo ze nevymazal smsky. Problem je ze to spravil, ze sa tak spraval a prave ze ti nepovedal vsetko. Problem je ze klamal. Aby si nabuduce nemyslel este viac, ze bol som uprimny a mal som z toho problemy (museli sme sa o tom rozpravat a to je take neprijemne), tak radsej budem mlcat a nic nepoviem...
@adri266 nie, ty si jej radila ist za dotycnou a vybavit to/povedat jej to sama:
"predpokladam, ze keby sa to tykalo Tvojho manzela a jeho milenky, tak by si chut cirkus spravit mala...lebo ide o vela emoticon Samozrejme, su zeny, ktoru dokazu neveru aj milenku akceptovat a spokojne tak zit /tym nehovorim, ze Ty si taka/, ale podla vsetkeho @suzi31 to tolerovat nemieni. A ked je jej manzel taky makky, ze nedokaze danej zene povedat nie, pre pokoj v rodine to musi za neho spravit ona emoticon"
"ano, vybavit to za neho sa zda prehnane, ale mas cakat doma na zadku, kym ju pretiahne??? emoticon"
@sherynkamalinka nie ... tam je viacej pismeniek
@babychriss hej, take je to smiesne, az mi slzy tecu 😎 😖 A on pritom svoju manzelku pravidelne podvadzal...no co uz..tolko pohlad do mysle niektorych chlapov 🙄
@suzi31 ano, aj to byva problem, ked si dvaja kolegovia, kamosi hovoria o problemoch so svojimi partnermi, tak to moze casom prerast do ineho vztahu...takze v tej knihe som citala, ze pre dobro svojho manzelstva sa NIKDY nemame zdoverovat o problemoch s osobami opacneho pohlavia. Lebo inak sa mozu utesovat navzajom. A to, co mu ona povedala, ci snazila sa nakecat o TEbe, ze si mozno mladsia a ze ho nechas, ono mu to vrta v hlave ...proste vedela, co mu povedat, aby si ho naklonila na svoju stranu 🙄
@adri266 neboji, nebal sa doteraz v pravom zmysle slova, akurat obcas blba narazka o mladikovi vacsinou ked ziarlil ... ona ho tym viac nainfikovala tym jedom skvelo odhadla zial jeho slabiny a on jej to dovolil naivne ze ved kamaratka ...pytala som sa ho ako by sa citil keby mne Jano pisal ze ma lubi a dal mi pusu tak odpoved by bola ze by " Jana zabil" hovorim hej a ja co mam robit ako sa mam citit ... odpoved bola ze on vie ze to nebolo voci mne spravne nechcel to spravit mam mu odpustit ... hovoril ze to bolo akoby zil v dvoch svetoch ze ked prisiel domov ku mne na nu ani nepomyslel a na jej reci tiez nie ... len dokedy by to tak bolo ... to je otazne
@suzi31 Pozri sa na to z zej lepsej stranky, prisla si na to teraz, skor ako to prerastlo do slepej zamilovanosti z jeho strany voci nej. Z tvojho muza mam dobry pocit, to, co ako sa sprava je typicky muzske.Spravil chybu, priznal si ju. Len voci kozenejminisuknovejperoxidovej treba razne zasiahnut..Ako? Neviem 😒
@suzi31 super, ze si mu dala priklad z opacnej strany, bola konkretna, a este aj pomenovala, a dala priestor na vyjadrenie, lahsie to pochopi co vlastne spravil. Trebalo by mu este vysvetlit ze sice fajn, dva jeho svety, ale oba sa spajaju v nom. Neda sa oddelit jedno co robi od druheho. A postupne by jeden svet bol ovplyvnovany tym druhym. A zrejme tusi ze nie k lepsiemu. Takze ma jasny priklad kam vedie viest si dva svety. Ja myslim ze dobre ze sa to stalo. Ak sa z toho ponauci tak lepsie sa stat nemohlo. Henta je nizka a priehladna, zakerna a zmija. Dobre ze natrafil na taku opicu ze nevydrzala hrat dlho ohladuplnu. Tiez by som mu dala priklad ze ak by to pisanie a ostatne pokracovalo dalej, ak by si nevsimol aka je to hadica, tak ze ci si uvedomuje kam by to zaslo. Keby ju neprekukol. To mu aj trosku polichoti ze aky bol sikovny ze si vsimol ze ma nizky charakter. Ale treba ho pripravit aj na to, ze nabuduce to moze byt trpezlivejsia lovkyna. Ktora bude bez narokov len butlavou vrbou aj roky. A pocka si kym on nadobudne presvedcenie ze treba to posunut dalej a ze to je jeho rozhodnutie.
@kveta
@mirage ja uz som to pisala... Riesit to ma on a ja by som mu len navrhla, nech ju na zaciatok slusne upozorni, ze si nepraje taketo chovanie z jej strany, lebo inac to bude musiet riesit s nadriadenymi a bodka... Babu musi on schladit raznym gestom, hocico od jeho manzelky by mohla opat skusit otocit proti nej....
@suzi31 Teraz nejde o to, ako sa bude správať ona, na nej vôbec nezáleží, ale ako sa bude správať on. Keď už neurčil jasne hranice kolegyni skôr, ako to došlo až sem (pretože keby jej ich jasne určil dopredu, tak si k nemu nedovolí, čo si dovolila), tak by ich mal určiť teraz. Je to už potom o dôvere, keď to myslí muž vážne a tak, ako to povedal. Zo strany manželky tam bude určite červíček pochybností, keďže spolu robia, ale to sa dá predpokladať, pretože určite by predtým nepovedala, že by sa dostala niekedy do takejto situácie, keďže svojmu mužovi dôverovala. Nejde o to, ako veľmi sa previnil, ale o to, že to proste od neho nečakala. Držím palce, suzi, aby si mala pevné nervy a veľa síl.
@mirage pytala som sa ho na to, ci je zalubeny, on to velmi razne poprel ... myslim ze keby bol tak by nereagoval tak ako doteraz ale inak myslim celkovo alebo je ale zatial u neho prevlada strach o nas neviem, tvrdi ze lubi mna ... ja neviem co by som mala urobit, on to musi, ked uz to doteraz nespravil a myslim ze je za 5 min 12...
@laila22 aj ja si to zacinam mysliet
@suzi31 len ti napisem moj pohlad na vec...podla mna tvoj muz s nou spal - proste nemyslim si ze chlap ktoremu lahodi a robi dobre nadbbiehanie nejakej zeny ( musi sa mu pacit ked mu to robi dobre ), dokaze ked ma nato prilezitost skoncit pri bozku - proste su to dvaja dospely ludia ktori po sebe uz dlhsie pokukovali, spolu flirtovali, robilo im to obom dobre a zrazu su sami a bozkavaju sa, hm... neviem, pochybujem zeby to tam stoplo... bozk ti asi priznal preto aby si dala pokoj - je to nieco co este niektori za neveru nepokladaju, co sa lahsie odpusta ako realna nevera - on ho priznal lebo videl ze inak s tym nedas pokoj...
to je jedna strana mince...
druha je jeho momentalne chovanie - je zjavne ze zacina zapierat - ich city ( neflirtujem s niekym kto mi nie je sympaticky, s kym si absolutne nerozumiem ), ich komunikaciu ( myslim ze si na zaciatku pisala ze si berie mobil na wc a podobne, cize urcite tam nejaka je - taka akej svedkom si byt nemala ) etc. a zjavne je aj to ze sa boji ze o vas pride - momentalne si jasne uvedomuje ze vsetko co spravil bola kravina a vobec mu to zato nestoji - podla mna to bolo z jeho strany len taky ulet - zial prilezitost niekedy robi zlodeja☹ a jasne ti dava najavo ze si pre neho ty ta dolezita... myslim ze s nou to ukonci, asi nie vztah a kontakt - to sa asi v praci neda... ale ak nieco medzi sebou mali tak uz riskovat nebude...
teraz je rad na tebe - uvedomit si co chces, lubis ho, chces aby zostal, si ochotna mu uverit? myslis ze si schopna potom ako to prehrmi mu este verit? ze si schopna ho znovu prijat? si schopna to nevytahovat pri kazdej dalsej hadke? ak si odpovedas ano, tak mas teraz sancu kvalitativne vas vztah nenormalne zlepsit - mate otvorene pole na komunikaciu ( on komunikuje a chce komunikovat ) - daj mu jasne najavo co nechces, maily si kludne precitaj s tym ze vies ze tie ktore nechce aby si citala vymaze; nie je blby🙂 daj mu najavo ze si si vsimla ten mobil, ze chces viac zaujmu z jeho strany, viac casu etc. ... teraz vsetko mozes ziadat a on ak vas chce tak na vsetko pristupi😉 tak to vyuzi😉
@suzi31 hovoril ze to bolo akoby zil v dvoch svetoch ze ked prisiel domov ku mne na nu ani nepomyslel....a ked bol v praci, nepomyslel na teba...ja neviem ja by som asi nevedela odpustit...ale ja som ina povaha 😒
@dai tiez si to myslim ale nemala som odvahu to napisat
@dai Nechcela som to písať, ale tiež si myslím, že spolu chrapkali a niaka prísaha na deti, no ked ide o holú kožu, dá sa rovnako prísahať, ako aj počávať, jedným uchom dnu - druhým von.
Bozkom to ukončia pubertiaci na školskej chodbe akurát, ale nie životom ošľahaní dvaja dospelí, hlavne pod taktovkou prešibanej rajdičky, ktorá presne pozná hmaty, aby dostala súpera rovno na lopatky.
@suzi31 túto diskusiu by som na tvojom mieste určite uzatvorila, lebo budeš totálne zmagorená, a daj si pohov. Popremýšľaj ako veľmi chceš ešte do tohto H....a rýpať, či až tak veľmi aby ten zápach zacítila až dotyčná, alebo či to necháš len tak srmdkať a s manželom si dáte chvíľku pravdy a preberiete ako si to dalej predstavujete, jeho verzia tvoja verzia, jeho 40% tvoja 60%. Jeho nelojálnosť voči tebe ho obrala o desať percent.
Tá pani, ktorá ťa trochu obrala o pokojný spánok sa dá prirovnať k suke, ktorú rajcujú všetci okoloidú psy, tak k tomu aj zaujmy také stanovisko. A takých je dnes spústu, a hádam nezostaneme všetky ideálne zmýšľajúce manželky na práškoch len preto, že tie naše chudátenká manželia nevedia zaujať postoj muža, ale uplakaného tajtrkala, ktorý ani nevie čo chce.
Musím uznať, že táto diskusia sa ujala.
@sherynkamalinka nespraval sa tak, ze by na mna nepomyslel ... ja tiez mam co robit, zabijala by som aj kvoli bozku - keby spolu spali, neodpustila by som to cloveku, od ktoreho som chcela dieta - ale v danej chvili som sa rozhodla ze KYM nebudem mat rukolapny dokaz o opaku tak mu verim ... nemyslim ze by si dovolil prisahat na svojich synov , to by uz potom asi ani nebol on ale niekto iny ...
@suzi31 neviem ci na wc, nejak som pochopila ze ti ho zatajoval😉 ja ta neidem presviedcat o mojej pravde, je to len pohlad citovo nezainteresovaneho cloveka, ani sa v tom moc nechcem rypat... proste vidim okolo seba tieto veci a vidim ako funguju muzi a zeny a co su schopni urobit, ako klamat etc. ... ak chcu vztah udrzat ...
ja osobne verim na vztah na cely zivot, ale nie som si ista ci cely zivot sa da aj prezit bez nevery ( ten pojem je velmi sirokospektralny - ak za neveru pokladas uz len to ze sa ti v urcitom obdobi dlhodobeho vztahu niekto novy paci viac ako tvoj dlhodoby partner, tak podla mna normalne socialne aktivne zijuci clovek sa s takouto skusenostou stretnut musi...) - cize pre mna je otazka ci vztah vydrzi alebo nevydrzi cely zivot velmi silno aj otazkou ci si obaja stojite zato prekonavat spolu krizy, ci si viete odpustat aj slabosti - v casoch mieru sa kazdemu lahko radi co a ako by spravil, otazka je ako sa zachova v case vojny...
tvoj muz jasne podlahol pokuseniu ale chce bojovat o vas vztah, a teraz co ty? chces to aj ty? stoji ti za to vas vztah? stoji ti zato on? odkrojis zo svojej hrdosti aby si vas vztah udrzala? odkroji on zo svojej ziadostivosti?
@suzi31 spytam sa ta jednu jedinu vec.....ak to vsetko prejde dokazes mu verit? Dokazes byt kludna ked bude v praci? ked pojde na sluzobku kde mozno bude aj ona? mozno o desat rokov, ona uz nebude pracovat tam kde on, ale nastupi do zamestnania dalsia mrcha a ....mozno existuju zeny, ktore sa nad to dokazu povzniest, mozno si aj ty taka ozaj silna osobnost a ak ano klobuk dole, ale ozaj keby sa tvoj pribeh tykal mojho manzela aj mna, ak by som sa dozvedela ze DOPUSTIL aby mu nejaka zena strcila jazyk do ust...ked as tak zamyslim, kym dojde k bozku dvoch ludi, isto najprv ti dvaja spoju flirtuju, mozno tancuju, su blizko seba, mozno jej nieco spadlo do oka 😉 no uprimne povedane, ja by som svojho chlapa kopla do riti
@sherynkamalinka ja by som ho kopla aj inde, lenze nemozem pretoze ho milujem a chcem od neho deti. dovera je nastrbena a cena je vysoka ... ak chcem byt paranoidna mozem to zabalit ... takze by som zabojovala, uvidime ci sa mi to podari ...

@maraide otazne je kolko z tych mailov uz stihol vymazat....