Manželovi aj po 10 rokoch vypisuje ex. Čo s tým?
Ahojte, pisem pod inym nickom, lebo mi to je trapne.
S manzelom sme spolu vyse 7 rokov, svadba bola pred vyse rokom, mame spolu dve male deti. Co ma trapi, je ze mojmu manzelovi po cely nas vztah vypisuje jeho ex, s ktorou bol 8,5 roka, asi jeho prva velka laska. Rozpraval mi o nej na zaciatku, niektore veci mi prezradili manzelovi kamarati. Ja som nebola pricina ich rozchodu.
Viem o nej, ze po rozchode s mm si v kratkej dobe nasla ineho a do roka sa vydala, maju jedno dieta. A vraj boli chvilky, ked vo svojom manzelstve nebola az taka happy.
Nie ze by som mm neustale kontrolovala mobil, ale casto jeho mobil pouzivame ako pracovny, takze z neho taham info aj z smsiek. No a zase som videla, ze si pisali. Nemyslim, ze som ziarliva, ale proste mi to nie je prijemne, ked vidim, ze su stale v kontakte aj po takmer 10 rokoch od ich rozchodu... Napisala mu k narodkam, take keci ako sa mas ona z vlastnej iniciativy. Ja fakt nechapem, preco ma tu potrebu ho stale kontaktovat, pamatat si jeho cislo atd. Som fakt ja taka divna? ja palim mosty, ani mi nenapadne ist vypisovat byvalym. Predtym mu poslala fotku rovno z porodnice, ze ma syna atd. Manzel ma doteraz uschovane fotky a celu krabicu liebesbriefov v pivnici (pricom uz sme sa 3x stahovali). Ona pise doteraz aj mojej svagrinej k narodkam apod., v poriadku, mozno boli kamaratky, ale naco po desiatich rokoch pise mojmu manzelovi...
Ja viem, ze v prvom rade si to mame vysvetlit my dvaja, ale mm nema zaujem, len kyvne rukou, ked mu poviem, preco tie listy nevyhodi a ci si budu pisat az do dochodku. Nevysvetli mi, preco si spolu pisu, hoci mi to prekaza. Normalne som mala v prvej chvili chut zavolat jej, ci jej manzelovi to neprekaza, ale nechcem vyzerat ako ziarliva hysterka.
Ked som nedavno s detmi isla k nasim a mm tiez do ineho mesta, zrazu si spomenul i na svoju ex z toho mesta a pisal jej ako sa ma atd. Ci sa stretli, netusim. Ale evidentne to mm dobre padne, ze je o neho "zaujem".
Baby, povedzte mi, mam sa skludnit a kaslat na to, hoci mi to vadi? Preco ona sa nevie odputat, co z toho ma, ked mu referuje o sebe?
lahka pomoc.. ymenim si cislo
@matejkoo nečítala som celú diskusiu, ale poviem ti z mojho pohladu. Ja som sa s mojimi byvalimi nerozisla v zlom a pisem si doteraz s obomi a s prvym je to prave 10 rokov od rozchodu. Mame obaja svoje rodiny, mame sa dobre a nemame si co vycitat a obcas si napiseme. S druhym sme po rozchode tri roky a tam som dokonca v kontakte aj s jeho mamou aj babkou a stretavame sa, A teda dufam, ze jeho priatelka na mna nebude ziarlit. Nema preco. Proste sme kamarati a obcas si napiseme. prezili sme spolu roky, pozname sa, nevidim na tom nic zle. 🙂 Aj moj manzel si s ex obcas napise. Zo zaciatku mi to vadilo, ale potom som to prestala riesit. Proste dovera, tak ako veri on mne.
a nie je rec o mne? nahodou? som s ex manzelom rozvedena 10 rokov ,mam s nim dve deti... sice vydata nie som-fotky z porodnice som mu neposlala ja,ale moja dcera,chcela sa pochvalit s bracekom... ano,sme v kontate koli,detom... zije v bratislave v ruzinove.... mame pekny vztah,kedze mame syna autistu a dceru... zaujima sa o deti a chodi za nimi raz za mesiac na vikend a berie si ich k svojim rodicom...aj teraz telefonuje na moj mobil a bavi sa so synom... deti ho miluju... pohra sa aj s nasim najmladsim synom ,ked si pride vyzdvihnut deti... nevidim natom nic zle-s detmi vola ,kazdy den... a gratulujeme si na narodeniny aj meniny ... stretavam sa aj s jeho rodicmi... tym,ze sme sa my rozviedli,nemeni sa nic na tom,ze ostal otcom...
najskôr všeobecne: jej to vadí, že si jej manžel píše s bývalou a že ona ho stále kontaktuje.
To ako to máte vy a že pre vás je to ok, je o vás, nie o nej.
Takže jej hovoriť, že vy to máte takto a je to pre vás v pohode, to jej dilemu ako sa zachovať nevyrieši.
@matejkoo bola som so svojim posledným v takej situácii ako Ty. On chcel ísť ešte jednu bývalú kúpať na Veľkú noc, nešiel preto, že bol chorý, neviem ako by sa zachoval keby bol zdravý. Len on bol veľký sebec a náš rozhovor skončil na túto tému tak, že on je slobodný človek a môže si robiť čo chce a že je normálne aby človek mal vzťahy dobré s bývalými (hlavne že so svojou ex manželkou si nemohli prísť na meno). Čiže nebral ohľad na mňa. Chvala bohu nie sme spolu. Ale bola som aj v opačnej situácii, ktorú som tu spomenula, že ma po vyše 15 rokoch kontaktoval môj prvý a na prvý krát nepochopil, že nemám záujem byť v kontakte. A viem, že on si ešte po tých 15 rokoch živil rôzne spomienky na minulosť a keby som ja chcela, tak si s ním začnem vypisovať a jeho manželka by mohla založiť tému podobnú Tvojej. Čiže tam musia byť na to dvaja, ktorí majú záujem. Mňa on a ani ostatní, no nemôžem si pomôcť, nezaujímajú. A už dávno som popálila všetky zaľúbené listy.
Čiže ako píšeš, ona kontakt s ním udržiava a živí ho tým, že sa pripomína. Nemôžeš skutočne vedieť dôvod aký je za tým, z jej strany, to čo píšeš, sú len Tvoje domienky. Ale na takomto kontakte sa podieľajú dvaja.
Skús si sadnúť s manželom a porozprávať sa, že Ti to vadí. Že nech skúsi navrhnúť on nejaké riešenie. Myslím, že ak Ťa má rád a záleží mu na Tebe, tak s tým niečo urobí. Keď zjavne ona ho bude kontaktovať stále. Nájsť nejakú cestu aby si sa v tom aj Ty dobre cítila.
@matejkoo a co tak mú zobrat telefon aj PC a ked pojde z roboty stopnut mu cas? Ako prepac, ty z akeho dovodu chces rozkazovat dospelemu chlapovi co ma robit? Radsej popracuj na svojom sebavedomi, sebahodnoteni a ziarlivosti. Keby si fakt pisali nejake obscennosti alebo co ja viem flirtovali. Ale ty ziarlis na gratulacnu sms alebo sms o narodeni dietata s fotkou alebo zdvorilostne ako sa mas? Moj muz zbiera vsetko, ze fakt od detstva nic nevyhodi a tak mame doma aj rucne robeny zositok slovne druhy zo 4 triedy. Myslis, ze este stale miluje stvrtacku ucku sloviny? 😝
@cecil36 no áno, jasné, ona má problém, kto iný? Zaujímavé, že ženská, čo má potrebu vypisovať jej mužovi pri hocijakej príležitosti je úplne v pohode a milá baba a mala by písať určite aj častejšie. A posielať viac tých fotiek, nielen z pôrodu.
U žien sa vždy ozve intuícia. A aj keby jej aj sto báb povedalo to čo Ty, radím jej určite, nech počúva seba a nie druhých. Lebo z toho čo píšeš, si to pochopila úplne zo svojho pohľadu, ani kúsok nie z jej.
@mandala77 dakujem, mam dobry pocit z toho, co si napisala 🙂 tak nejako to vnimam i ja, ja som tiez pozahadzovala basnicky a kadejake zalubene foto s byvalymi, nemam potrebu to uschovavat a ukazovat niekedy v buducnosti dcerke, tak ako nemam potrebu mat na facebooku ci v mobile ulozene cisla na ex. Skusim sa pozhovarat s manzelom, vsetko dobre Ti prajem 🙂
@somjankad ked citam tvoj opis a opis zakladatelky, nevidim tam absolutne nic podobne iba tych 10rokov.. tak ja len tak, ze nechapem, preco ta napadlo ze moze byt rec o vas?
ved autorka otazky by urcite spomenula, ze ma s ex dve deti, to nie je malickost a myslim, ze ziadnej normalnej zene by neprislo divne, ze sa muz zaujima o svoje deti z byvaleho vztahu..
@matejkoo Tiez som skor palic mostov a nemam potrebu byt v kontakte s byvalymi, ale zaroven mam pochopenie pre ludi, ktori tuto potrebu maju. Na obcasnom kontakte, ked si ludia daju o sebe vediet, ako sa im dari, nemusi byt nutne nic zle.
Zalezalo by od konkretnej situacie. Aky casty kontakt by to bol, co by si pisali, a nemuselo by ist zrovna o flirtovanie, vadilo by mi napr. aj vytahovanie zalezitosti z nasho manzelstva.
A to, ze si uchovava dopisy, ja neviem, ale v tomto mu fandim. Bola to cast jeho zivota, patri to k nemu, preco by si to mal nechat vziat? Vzdy ma fascinovali vztahy, v ktorych sa stretli dve silne individuality, kde jeden akceptuje toho druheho a nedozaduje sa toho, ze uz nie som JA a TY, ale uz sme MY a zijeme uz len pre seba.
@matejkoo Ja si myslim, ze nie si divna. S niektorymi byvalymi som v kontakte v zmysle - sme kamarati na FB, stretnem ich na ulici, mozeme pokecat co nove, ako sa ma a pod. S prvou velkou laskou sme v komtakte ale skor take ked nieco potrebujem, radu z oblasti v ktorom je expert a pod., on ked noeco potrebuje, ale nevolame si, nemam ani nanho cislo, vsetko je to cez FB. V zivote si neviem predstavit ze po porode hned pisem byvalemu, myslim si, ze to je moc! Tvoj muz by jej mohol diskretne dat na javo, ze prehana, ale zrejme aj teba presviedca ze jd to celkom normalne, tak uz pochybujes ci si divna.
Mozno to bola len hromadna sms-ka, ktoru zeny posielaju rovno z porodnice celemu okruhu znamych, aj mne obcas pridu od kamosiek, s ktorymi nie som v najblizsom kontakte a vzdy ma to potesi 🙂
@matejkoo no ja mam ex pristela s ktorym som bola 7rokov rozisli sme sa zhruba pred 6rokmi do dnesneho dna sme v kontakte on je zenaty ma dve deti ja ma tiez rodinu,syna a teda nenapadlo by ma ze by jeho zena na mna ziarlila a nepride mi nic zle na tom ze som v kontakte s clovekom s ktorym som bola 7rokov, vela sme si prezili atd.
tak ju zastrel 😀 a mas po probleme....
@matejkoo Ty musis vediet, ci tato zena predstavuje pre teba hrozbu, alebo nie. Pokial som spravne pochopila, kontakt vyhladava hlavne ona a tvoj muz jej odpisuje zo slusnosti, alebo ma voci nej mozno zle svedomie, ze jej kedysi davno ublizil. Ale viac menej je mu to jedno. Uz len to, ze dovoli, aby mu pisala na spolocny mobil, ku ktoremu sa dostanes aj ty, svedci o jeho lahostajnom pristupe.
Pokial naozaj o nic nejde, tak mi pride trochu detinske uplne im zakazat kontakt, len aby si mala pokoj v dusi. A pokial by od tvojho muza nadalej ocakava nejaku oporu a zije z jeho sms-, na ktore jej odpoveda zo slusnosti, tak je to jej problem a nie tvoj. Ak sa cez to nedokazes preniest, tak to svojmu muzovi takto povedz a pokial si ta vazi, tak nebude robit veci, ktore tebe vadia.
A mozno tato jeho byvala priatelka vobec nic neocakava, len nepali mosty za ludmi z minulosti. Si spominala, ze je stale v kontakte s tvojou svagrinou. Ale asi nebude zly clovek, ked mu dokazala odpustit.
@tykat takto ked som si to precitala co si napisala tak predsa len to zrejme ma nieco do seba. Aj ked mne ´doteraz prislo normalne a prirodzene ze ked sa s byvalym rozidem tak cau koniec, uzavrete a nemame potrebu sa kontaktovat. Cize vobec by mi nenapadlo toto.. 🙂