Manželovi aj po 10 rokoch vypisuje ex. Čo s tým?

matejkoo
10. mar 2016

Ahojte, pisem pod inym nickom, lebo mi to je trapne.
S manzelom sme spolu vyse 7 rokov, svadba bola pred vyse rokom, mame spolu dve male deti. Co ma trapi, je ze mojmu manzelovi po cely nas vztah vypisuje jeho ex, s ktorou bol 8,5 roka, asi jeho prva velka laska. Rozpraval mi o nej na zaciatku, niektore veci mi prezradili manzelovi kamarati. Ja som nebola pricina ich rozchodu.
Viem o nej, ze po rozchode s mm si v kratkej dobe nasla ineho a do roka sa vydala, maju jedno dieta. A vraj boli chvilky, ked vo svojom manzelstve nebola az taka happy.
Nie ze by som mm neustale kontrolovala mobil, ale casto jeho mobil pouzivame ako pracovny, takze z neho taham info aj z smsiek. No a zase som videla, ze si pisali. Nemyslim, ze som ziarliva, ale proste mi to nie je prijemne, ked vidim, ze su stale v kontakte aj po takmer 10 rokoch od ich rozchodu... Napisala mu k narodkam, take keci ako sa mas ona z vlastnej iniciativy. Ja fakt nechapem, preco ma tu potrebu ho stale kontaktovat, pamatat si jeho cislo atd. Som fakt ja taka divna? ja palim mosty, ani mi nenapadne ist vypisovat byvalym. Predtym mu poslala fotku rovno z porodnice, ze ma syna atd. Manzel ma doteraz uschovane fotky a celu krabicu liebesbriefov v pivnici (pricom uz sme sa 3x stahovali). Ona pise doteraz aj mojej svagrinej k narodkam apod., v poriadku, mozno boli kamaratky, ale naco po desiatich rokoch pise mojmu manzelovi...
Ja viem, ze v prvom rade si to mame vysvetlit my dvaja, ale mm nema zaujem, len kyvne rukou, ked mu poviem, preco tie listy nevyhodi a ci si budu pisat az do dochodku. Nevysvetli mi, preco si spolu pisu, hoci mi to prekaza. Normalne som mala v prvej chvili chut zavolat jej, ci jej manzelovi to neprekaza, ale nechcem vyzerat ako ziarliva hysterka.
Ked som nedavno s detmi isla k nasim a mm tiez do ineho mesta, zrazu si spomenul i na svoju ex z toho mesta a pisal jej ako sa ma atd. Ci sa stretli, netusim. Ale evidentne to mm dobre padne, ze je o neho "zaujem".
Baby, povedzte mi, mam sa skludnit a kaslat na to, hoci mi to vadi? Preco ona sa nevie odputat, co z toho ma, ked mu referuje o sebe?

danavdana
10. mar 2016

No, v poriadku to neni, co ti poviem, ja prezivam nieco podobne a tiez sa mi to nepaci.. Divna nie si, nemyslim, ze nieco z toho bude, tale je to neprijemne, uplne ta chapem :/ skus sa s nim este raz porozpravat, spytaj sa, preco si on mysli, ze ho ona kontaktuje. Ja som sa spytala a bolo mi to racionalne vysvetlene. Moc ho tym ale nezatazuj, lebo ked ti to nerobi za chrbtom, znamena to, ze o nic nejde..a aspon mas prehlad. Ak ho tym budes moc otravovat, tak aby ti to nerobil poza chrbat, to uz by bolo dost neprijemne.
V kazdom pripade nie si divna..alebo som divna aj ja 🙂)

zuzka985
10. mar 2016

Viem ako sa citis ...tiez mojmu manzelovi pisala a aj volalala byvala ked sme spolu este len chodili....manzelia sme 8 rokou....stale ze ci nejdu na kavu,ci by jej pozrel olej v aute,potom zasa brzdy ...a stale nieco...uz som.mala 5oho naozaj plne zuby a povedala manzelovi ze ci by sa jemu pacilo keby mne volal byvali ze.chce ozehlit.kozelu...alebo zbehnut na.kavu....a vela inych prikladov mu dala ci by sa mu to.pacilo...na drhy den jej zavolal a vysvetlil ze nech mu uz neva a od vtedy je pokoj...este dva krat volala ale.nezdvihol a je odvtedy klud....skus sa s.manzelom.porozpravat ze ti to.prekaza c by sa jemu pacilo keby si bola v takom kontakte ty s byvalym.drzim palce...zuzanadal

sue
10. mar 2016

@matejkoo hm, ja nie som typ, čo páli mosty, preto ma neprekvapuje, ako sa tvoj manžel správa.
Medzi mojich veľmi dobrých priateľov patrí aj môj ex 😀 my si nie len píšeme, ale chodíme spolu na kávu, na pivo, pracujeme spolu 😀 ...rozumieme si veľmi dobre, ale pri každom stretnutí sama sebe s úsmevom potvrdím, že rozísť sa bola najlepšia vec, ktorú som mohla urobiť 😀 😀 😀
Pretože rozrpáva i pracuje sa nám spolu dobre, ale tam to končí 🙂 môj manžel našťastie nežiarli a dosť by ma urazilo, keby mi nedôveroval 🙂 a ja môžem dať ruku do ohňa, že sa nikdy medzi nami nič nestane 🙂

...na druhej strane poznám mužov, ktorí ukončia vzťah, začnú nový a potom ťahajú paralelne oba, resp. flirtujú čo to dá...

Takže moja odpoveď : ty poznáš svojho muža, vieš aký je ;) ty vieš aký máte vzťah...a po druhé, ak by ťa chcel podviesť, urobí to...či s bývalou, či s inou...a ty s tým nič neurobíš ;) každopádne ak je niečo, čo ti vo vašom vzťahu vadí (v tomto prípade komunikácia s ex) tak by som sa mu s tým priznala 🙂

misel0806
10. mar 2016

Nie si divna ako sa hovori doveruj ale preveruj. Milujes svojho muza mas prehlad chces mat veci na poriadku. Ja bych sa skor jej spytala ze preco. Ho stale otravuje a nenecha ho zit si svojim zivotom s tebou. Je to blbe to ano ale ako pise
@danavdana nerobi to za tvojim chrbtom nezatajuje ti ze su v kontakte keby chcel moze ta z toho vynechat a robil by tajnosti. Hlavne nehysterci zatial nechaj veci ak su a uvidis ak sa veci vyvinu pokial je to len o slovnom kontakte ok ale ak by to bolo o niecom vaznejsom to by si zavetrila hneed zenska intuiicia nepusti. Drz sa😊

alaguema
10. mar 2016

@matejkoo ja mám všetky staré listy, fotky...proste všetko. Nevyhodila by som to, je to kus môjho života. To na margo minulosti. Na margo súčasného kontaktu, tak nevyzerá to ako nič, čo by presahovalo hranice. Navyše, ak s ňou tu konverzáciu udržiava cez mobil, ktorý používate obaja. Nie každý páli mosty. Niektoré vzťahy sa pretransformujú do dobrých kamarátstiev. Neviem, prečo si myslíš, že je to len ona, ktorá sa nevie odpútať. Keby tvoj muž ten kontakt nechcel, tak ho nemajú. Možno sú odpútaní obaja a majú sa proste radi, ako dvaja ľudia, ktorí spolu prežili kus života. Na tom nie je nič zlé. A hlavne jej nevolaj! Jeho ten kontakt evidentne neotravuje, tak jej nič v tom zmysle nepredhadzuj, zbytočne sa strápniš.

ukulela
10. mar 2016

si divna. podla mna bezdovodne ziarlis, preco? nepisu si nepristojnosti, nekurizuju si, nepisu si potajomky. raz za cas smska k narodeninam, obycajne opytanie ako sama - ved ak sa nerozisli v megazlom, mohli kludne ostat v kontakte akodobri znami. ajja si na FB z casu na cas prehodim par slov s byvalym. a co. dokonca som minule od neho kupovala biomaso pre maleho. a? on ma svoj vztaha zivot,ja svoj. alepozname sa, nerozisli sme sa v zlom, nie sme naseba nahnevani. tak nevidim dovod spolu nekomunikovat.

nikuliak
10. mar 2016

@matejkoo No trochu hystercis a trochu aj ziarlis a ked jej zavolas, tak to uz uplne. :D preco by si nemohol napisat so svojou byvalou? Ved bola sucastou jeho zivota este dlhsie ako ty. Ok, vybral si teba, ale tak asi bolo medzi nimi silne puto. Ja som tiez v kontakte so svojimi ex, nie sme ktovieaki kamosi, ale raz za pol roka si sadneme na drink alebo si popiseme. Nic viac, nic menej. A nevidim v tom problem. Takisto mi nevadi priatelova ex. Palit mosty sa mi nevyplatilo, takze preto to uz nerobim.

jana_eyre
10. mar 2016

moj muz ma doma nejake stare foto, denniky, listy a ja tiez.. pokladam to za normalne - je to nasa minulost.. tak isto svojim byvalym pisem prianie na narodeniny cez FB, aj oni mne.. predpokladam, ze tak aj manzel - neviem ktore slecny na jeho fb su jeho byvale a nezisujem to..

myslim, ze mame dobry vztah a verim mu, ale myslim, ze keby sa mu teraz ozvala jedna jeho vazna byvala asi by mi nebolo vsetko jedno.. ale ma to svoj dovod - bola to jeho prva laska - jeho kolegyna - mala oficialneho priatela a mojho muza ako bokovku alebo ako to nazvat.. ked sa rozisli, tak to rozdychaval tazsie, potom sme sa dali dokopy my dvaja.. viem, ze sa snazili drzat kamaratsky vztah, ale z jej strany mi prislo, ze jej je asi smutno za starym sposobom udrzovania dvojiteho vztahu - pretoze tomu nasvedcovalo jej spravanie, temy v telefonatoch, ktore predomnou nezatajoval, lebo on to tak nevidel..

po smske od nej, ci si moj muz nahodou nepamata ako bravala wobenzym na vaginalnu mykozu, som sa naozaj nastvala a dala mu na vyber ci teda chce vztah somnou, alebo kamaratstvo s nou, lebo dokopy to jednoducho nejde.. /este teraz ma ta spomienka nastvala, hoci to uz je asi aj 11r 😅/ vybral si vtedy mna jej vysvetlil, ze sa proste nebudu kontaktovat a ja dohodli sme si pravidla, ktore neprekracujeme a fungujeme celkom dobre uz dlhe roky..

verim svojmu muzovi, ale na tuto zenu mam jednoducho tazke srdce, pretoze v zaciatkoch sa spravala podla mojho pohladu naozaj podlo a on jej to "zral".. ak by bola normalna, ich vztah bol normalny a ich rozchod by bol normalny, myslim, ze by som nemala problem s tym, ze by si obcas napisali a udrziavali nejaky kontakt..

osobne si vsak neviem inak predstavit, ze sa s ex priatelom da udrzovat nejaky vrely, cisty, kamaratsky vztah - ale na takom vlaznom "ahoj, ako sa mas" nevidim nic zle..

len ty svojho muza poznas a vies, ci mu mozes verit a ci je ich vztah v medziach slusnosti..

ak si si neni ista, normalne si s nim sadni a vysvetli mu polopatisticky ako ta to zneistuje, prekaza ti to a ako to vidis.. mozno ti len normalne vysvetli, ze si napisu dva krat do roka a listy ma z nostalgie.. /hovorim aj ja mam odlozene listy od byvaleho - je to taka zlata romanticka spomienka, ktoru raz ukazem svojej dcere, ked bude prezivat prvu vaznu lasku 🙂 nemusi to znamenat nic nekale/

katarinapekna
11. mar 2016

ja som v kontakte so všetkými mojimi ex, s ktorými som strávila čas spočítaný na pár pekných rokov....nemám s tým najmenší problém, občas vybehneme len-tak si sadnúť a pokecať o živote. partnerstvo skončilo, ale ako ľudia si máme stále čo povedať a nie je s tým žiaden problém, nič za tým nehľadá ani jedna strana ani druhá, nadšenie, "motýle", vzruchy a podobné veci opadli a odišli spontánne, keďže sa tie vzťahy rozpadli, ale ľudský rozmer ostal, tak načo páliť mosty? život je krátky na to, aby som odpálila definitívne ľudí zo svojho života len preto, že mi už prestali vyhovovať ako muži - partneri.

merynka3
11. mar 2016

hahaha... pripajam sa do klubu divnych zien 🙂

baby - nie kazda byvalka je neskodna a budte rady, ze si viete vyjst s EX na kavu a bezproblemov udrziavat kamaratsky vztah. nesud podla seba, nevies aky problem ma ten druhy

vejula
11. mar 2016

@matejkoo môj osobný názor... Nevadilo by mi to, resp. nevadí mi to. Môj muž si tiež občas píše so svojou bývalkou, väčšinou mi o tom aj povie, čo mu napisala. Dokonca s jednou jeho bývalou priatelkou som ja velmi dobra kamaratka, a som ju ja požiadala o to aby bola krstna našej dcerke 😀 Spoznali sme sa až ked sme obe mali deti a proste sme si sadli - názorovo, životným štýlom atd.... Ale tak každý je iný. Mne zas možno vadia veci, ktoré tebe nie...

lanugo
11. mar 2016

Toto je 100% len na tvojom muzovi.Ty s tym nic nespravis, max v nom prebudis mozno neexistujuci zaujem. Ja som v kontakte so vsetkymi ex.Napr. mozno extrem je, ze u jedneho som aj prespavala ked som si dokoncovala skolu v Prahe a my sme uz boli na Slovensku a mazelia.NIKDY ma nenapadlo, ze by som s nim spala.Dokonca doteraz k nam chodi na navstevu ' vikendovky. Je to krasny, uspesny chlap a najlepsi priatel mojho muza- detstva.Chodili sme spolu, kym som nespoznala manzelika.Potom som presedlala na ineho kona a vsetci sme stastni🙂 Moj muz vie, ze som zena ktora by koly 20 minutam nezahodila stastie. Jednoducho mu ver

vroni
11. mar 2016

Si divna. Pisem si s byvalym (sme od seba 12 rokov), vyborne si rozumieme a dodnes sa oslovujeme milacik (vzdy sme sa tak oslovovali, jednoducho zvyk). Moj manzel o tom vie, obcas mu dam aj cosi precitat, ale keby sa mi kvoli tomu zacal rypat v mailoch, tak z neho spravim sekanu. Nikdy, ani na sekundu ma nenapadalo, ze by som sa mala k byvalemu vratit alebo s nim cosi mat (a myslim, ze ani jeho), proste je byvaly preto, lebo sme si ako partneri nerozumeli a mali celkom ine predstavy o zivote. Manzel telefonuje v podobnej intenzite a intervaloch s byvalou, nieco mi povie, nieco (urcite) nie, obcas sa aj stretnu - a co? Je dospely a vie, co si moze dovolit, ak nechce, aby som bola jeho byvala ja (plati aj naopak pre mna)

pimpulka
11. mar 2016

aj ja som z opacnej strany🙂 tiez si pisem s byvalym a to uz sme rozideni 8rokov....mimochodom jeho otec doteraz "nerozdýchal" ze sme sa rozisli /hoci moj ex uz ma novy život s partnerkou a dieta/ , neexistuje sviatok a prilezitost v roku kedy by mi jeho otec zabudol poslat ako prvy hned skoro rano gratulacnu sms ....s byvalym si pisem neutralne, netaham ho na kavy, ani nanho nemam specialne poziadavky, nezvadzam ho, piseme si ako kamosi ze kto ma co nove, posleme fotky, 2-3x do roka si zavoláme ale to je potom asi hodinovy telefonat lebo si mame vela toho co povedat za ten cas....a som presvedcena o tom ze to takto bude aj ked budem mat hoc dalších 100partnerov a X deti, a on tak isto, proste vždy budeme v kontakte a nic a nikto to nezmeni, ....ja osobne na tom nevidim nic zle, ale opakujem, u nas ani ja ani on nemame na seba specialne poziadavky a je to naozaj v dobrej kamaratskej rovine

nibocka
11. mar 2016

Necitala som prispevky ale...ja som vydata,trojrocny sinter v skolke,dalsi drobec na ceste.Tiez mam byvaleho - prva velka laska,prvy sex.boli sme spolu skoro 5rokov.V dobrom sme sa rozisli,tak preco by sme sa mali tvarit,ze sa nepozname.Prezili sme spolu daky kus zivota.Tiez si napiseme k meninam,narodkam,vianoce,obcas len tak na Fb ako sa mame.Dokonca som mu neraz radila v otazke frajeriek: 🙂 a neraz mi povedal,ze preco som ho nepockala 10rokov,kym sa vyvujaci.no hold ma smolu.
Pozna sa aj s mojim muzom.Byvame daleko od seba takze sa nevidame,ale ked idem nasim,a nahodou sa stretneme,tak stale sa pristavi,popyta ako sa mam atd.
Ja osobne nevidim na tom nic zle,pokial je to len v takej miere.
Hold,kazdy sme ini

sweetzu
11. mar 2016

u nas to bolo tiez podobne. mm byvala mu vypisovala este aj na nasej svadobnej ceste a posielala foto z porodnice tak som mu chytila mobil a s jeho vedomim som jej napisala kto som a ze si vyslovene NEZELAM aby mu dalej vypisovala. Ani neodpisala a od vtedy ani nevypisuje. Skus to aj ty. daj jej to po lopate.

jajka68
11. mar 2016

Ja som tiez v kontakte s mojim ex. piseme si, ked sa nahodou v meste stretneme, porozpravame sa. S jeho dcerou, ktoru sme spolu vychovavali, a bola vtedy v tom najhorsom veku - puberta, mam doteraz super vztah, ked nieco potrebuje zavola, pomozem jej. Tak isto s jeho rodinou, ci mamou, surodencami atd. Muzovi to nevadi, vie, ze by som sa k nemu nikdy nevratila.

charity
11. mar 2016

@matejkoo Ja som v kontakte s ex aj po rokoch, dokonca som mu bola svedkom na svadbe. A co? Kym nebalime jeden druheho, nic zle na tom nie je. Jeho zene to nevadi, takze neriesim...

mandala77
11. mar 2016

@matejkoo dala si otázku či si divná, na ktorú Ti tie ženy, ktoré v kontakte s bývalými sú, dali za pravdu.

Sú ľudia čo sú v kontakte s bývalými a sú ľudia čo nie sú. Čo je na jednom aj druhom divné? Iba ak to začne posudzovať a odsudzovať a hodnotiť podľa seba ten z druhej kategórie.

Mne sa ozval môj prvý frajer, ktorý je ženatý a má dvoch pubertálnych synov. Vyťahoval veci z minulosti, ktoré som si nepamätala, musela som byť veľmi rázna aby zobral na vedomie fakt, že pre mňa je on minulosťou a nemám záujem o komunikáciu s ním. Nepochopil to na prvý raz ale už pochopil.
Žijem tým čo je teraz a mne je jedno čo bývalí a nemám záujem ani byť s nimi v kontakte a takto som to mala vždy, som tak nastavená a určite by som im nevypisovala. Keby som ich náhodou stretla, možno s niektorými by som sa porozprávala ale to je všetko a tým by to pre mňa skončilo.

Tu vnímam skôr to, že Tebe to vadí a Tvoj muž sa k tomu stavia tak, že nevidí v tom problém.
Mne by vadilo, že on sa k tomu tak stavia a nechce sa s Tebou o tom ani rozprávať. Že neberie ohľad na Teba. Tiež nechápem čo majú takú potrebu sa kontaktovať.
Človek má žiť tam kde je, nie tým, čo bolo.

erika161
11. mar 2016
Používateľ erika161 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od erika161.

@mandala77 Mas pravdu, suhlasim s tebou. Osobne by sa mi tiez vobec nepacilo keby so mnou moj muz o tom nechcel hovorit. To by ma vazne nahnevalo ale na druhej strane by som mu to povedala aby to vedel

duplessis
11. mar 2016

@matejkoo ahoj, neviem akým presne spôsobom si mužovi povedala že ti to prekáža, ale myslím si, že by si mu to mala povedať veľmi priamo a férovo. Lebo zdá sa, že ťa doteraz správne nepochopil. Ak ťa muž ľúbi, urobí pre pokoj v rodine na ktorej mu záleží naozaj všetko a úplne prerušiť kontakt s bývalou (slušným spôsobom), by mal byť pre neho najmenší problém. Teraz som čítala celkom zaujímavú knihu: "Ako pochopiť muža a zostať dámou" a tú myšlienku mám v podstate odtiaľ 🙂 Odporúčam....

sissy27
11. mar 2016

@matejkoo ja budem asi za divnú... pokiaľ ich komunikácia neprekračuje hranice bežnej zdvorilostnej / kamarátskej konverzácie, tak by som to neriešila... niečo spolu prežili, nie každý sa rozchádza tak, že vymaže "harddisk", spáli mosty a viac ex nepozdraví ani keby sa náhodou ocitli sami dvaja na jednom chodníku... ja som stretla v lete svojho ex spred 15 rokov na kúpalisku - ja s kamoškami, on s deťmi, normálne sme podebatovali ako sa máme, čo decká, čo doma, čo robota, čo nové, bla bla bla... ozvi sa niekedy, vybehneme na kávu alebo na obed, jasné, pohoda... o nič nešlo a ani nepôjde, kamoši, hotovo 🙂 a rovnako tak nemám problém ani s partnerovými exkami - pokiaľ sa dotyčná nehrabe do jeho treniek alebo on do jej nohavičiek.
no a čo sa týka minulosti - ty si žiadnu nemala? tvoj muž je tvoj prvý a zostane aj posledným? alebo proste čo bolo pred ním, to si vymazala, to sa nestalo, to neexistuje? spomienky sú normálna vec, nevidím dôvod, prečo ich mazať, prečo zlikvidovať fotky, drobnosti... samozrejme nebolo by ani ok, keby boli fotky s ex vystavené v našej spálni, ale v krabici v pivnici fakt nikomu neškodia...

duplessis
11. mar 2016

takže ešte chcem dodať, že rieš to s mužom nie s ňou. Strápniš sa, ak to budeš riešiť s ňou a ona to ešte môže obrátiť proti tebe, že akú má chudák tvoj muž "bezdôvodnú žiarlivú hysterku za ženu"
A to, že má potrebu po toľkých rokoch sa zdôverovať tvojmu mužovi so svojím životom( a to takým spôsobom a v takej miere ako si opísala ) ROZHODNE NIEJE V PORIADKU, nech si tu iné mamičky píšu čo chcú....
Keby žila naplneným manželským životom, nepotrebovala by to. Takže možno aj ľutuje, že nezostala vo vzťahu s tvojím. Nedá sa presne vedieť čo ju k tomu vedie, ale to čo robí v pohode určite nie je.

tykat
11. mar 2016

@matejkoo ...povedz si, ze ak by chcel byt s nou tak je s nou a nie s tebou, a ak bude chciet byt s inou tak to nezastavis ...a nemusia si ani vypisovat...tvoj muz o nu zjavne nema zaujem ked tolke roky vypisuje a on "nic" ...pokus sa hodit za hlavu, ja mam totiz pocit ze niektore zeny a aj muzi potrebuju take to "steklenie v bruchu" tj. aby boli s ex v kontakte a aby sucasni partneri trochu ziarlili.

moonshine1
11. mar 2016
Používateľ moonshine1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moonshine1.

@tykat a to akoze preco si myslis? Aby si dokazoval nieco ze o neho maju aj ine zeny zaujem?

tykat
11. mar 2016

@moonshine1 ano...zistila som rokmi (som 40+) ze je urcity typ muzov/zien ktorí potrebujú byť v tomto smere zaujímaví. A doslova vyhľadávajú pocity z "telenovely"...robím im to dobre, potrebujú to šteklenie ale nebudú neverní ani neplánujú odísť od partnera. Sú schopní 10 rokov gratulovať ex k narodeninam, meninam, posielat zelanie na vianoce, velku noc, stavim sa ze exka este aj fotku zo svadby dietata posle byvalemu, lebo tak nejako sa nevie a nechce odputat a potrebuje byt v mysli byvaleho...a na druhej strane su ti ktori to prijimaju a robi im to dobre (trebars chlap zakladatelky)...my s muzom x-krat prechadzame mestom kde mam byvaleho a v zivote som si na neho nespomenula ani mu nepisala, proste uzavreta vec, s byvalymi neudrziavam kontakt.

matejkoo
autor
11. mar 2016

dik baby, tak vidim, ze su medzi ludmi oba pohlady zastupene, problem nastane vtedy, ked jeden z partnerov ma na to opacny nazor. Co ma este v tomto pripade udivuje, je ze dotycna ex sa nevie odputat dokonca ani vtedy, ked pricinou ich rozchodu bola nevera mojho manzela. Asi som to mala napisat na zaciatku. Asi si uz po 8 rokoch nemali velmi co povedat, alebo mm este nebol vtedy vybureny, proste manzelov kamarat mi pricinu ich rozchodu povedal. Takze zrejme dotycna byvala bola z toho ich vztahu velmi sklamana, zbalila sa a isla rovno do dalsieho vztahu a svadba do roka. Pride mi to, akoby si chcela nieco dokazovat, ze ona na ocot nezostane. A nasledne vraj nebola az taka spokojna s jej manzelom, co zrejme vesala na nos mojmu sucasnemu manzelovi, kedze mi to tak este na zaciatku nasho vztahu povedal...
A co keby mu neodpisala teraz, ze sa ma dobre, ale naopak, ze sa napr. ide rozvadzat? Stavim sa, ze by sa mu potrebovala ist vyrozpravat... Ale co fakt nechapem je postoj tej baby, ved ju mm podvadzal s inou a ona mu este po tom vsetkom vypisuje, davno zabudla alebo olutovala, ze sa s nim rozisla a jej sucasny muz nie je to najlepsie?
Ja by som na jej mieste takeho nevernika poslala niekam a zabuchla dvere, ziadna kamaratska rovina a uz nie posielanie fotiek z porodnice. Preto ma to udivuje, o co jej akoze ide. Nepoviem, keby pricinou ich rozchodu bola ona, ze jej to je blbe a nechce to mat na svedomi, tak udrziava kontakt..
Inak bola to manzelova prva a posledna nevera, to som si ista, i ked medzi nami tiez je obcas dusno, v tomto mu doverujem. So mnou zacal chodit asi tak dva roky od rozchodu, nemal nikoho, dostaval sa z toho.

matejkoo
autor
11. mar 2016

@duplessis ano, uvedomujem si, ze si to v prvom rade musim vysvetlit s mm, ako som pisala vyssie, tiez mam z toho pocit, akoby potrebovala este nejaku tu nitku opory, ked nie je uplne spokojna s tym jej sucasnym muzom.

matejkoo
autor
11. mar 2016

@mandala77 super si to vystihla, ja som sa niekolkokrat snazila mm vysvetlit, ze mi to nie je prijemne a taktiez ani ja sa nekontaktujem so svojimi byvalymi. Na to mi on povedal, ze ci jej to ma akoze zakazat. On je taky typ, ze radsej s kazdym zadobre, niekedy az prilis dobracisko, nikdy jej zrejme nenapise, ze sa uz nebudu kontaktovat, lebo si to ja neprajem. Zrejme mu navrhnem, ze ked sa nabuduce ozve, nech neodpise a hlavne nech jej uz on z vlastnej iniciativy nepise.

h2
11. mar 2016

@matejkoo Ahoj, ja som bola s bývalým 10 rokov a rozišli sme sa pred skoro 12 rokmi. Nestretávam sa s ním, nevidela som ho určite nejakých 9-10 rokov, ale na narodeniny mu esemesku pošlem, aj on mne a nevidím na tom nič zlé. Beriem to len ako prejav slušnosti k človeku, s ktorým som mala dosť dlhý čas spoločnú minulosť. Ináč, na narodeniny píšem aj niektorým bývalým spolužiakom, s ktorými sme boli bližší kamoši. Je to úplne nevinné, myslím, že ani Tvoj manžel s bývalou a ani ona s ním už nemajú žiadne iné úmysly, tak buď v pohode.