Manželovi sa nikdy nezavďačím, len kritizuje
Ahojte, s manželom sme spolu 8 rokov, máme 4 ročné dieťa, manžel je celý život skôr typ mudrlant, ale vždy sa to nejako vyvažovalo, že raz tak, raz tak, aj so mnou normálne komunikoval, fungoval miestami, ale posledného pol roka je to úplná katastrofa .... v podstate sa aj mesiac vkuse nebavíme, už som to vzdala (jediná naša komunikácia je čo z obchodu, ohľadom dieťaťa alebo jeho šikana) .... buď je ticho alebo ma buzeruje, šikanuje, deptá a kritizuje ... žiadna normálna komunikácia neprebieha, keď už, tak len tá kritika a podobne, ako nič neviem, som neschopná, nemožná, každú vec, čo urobím kontroluje a komentuje, ako je nahovno urobená a podobne, rýpe do mňa stále ironickými a sarkastickými poznámkami .... skúšala som to s nim najskôr dlhodobo riešiť, že sa mi to nepáči, že nechcem takto fungovať, že sa so mnou normálne nebaví - jeho odpovede to je tvoj problém, nezaťažuj ma svojimi sprostosťami a podobne, čiže už teda nerozprávam ani ja nič, lebo keď som sa snažila to vydiskutovať, komunikovať tak ešte horšie ... mám pocit, že celé sa to zhoršilo, keď som začala po materskej chodiť do práce, rozumiem si s kolegyňami, darí sa mi, ako keby to nezvláda, že už nie som na ňom závislá, že som samostatná... čo sa sexu týka, tak nula bodov, samozrejme, keď sa so mnou nerozpráva vôbec alebo len formou kritiky, buzerácie, tak nemám náladu na nejaký sex s ním .... najlepšie na tom všetkom je, že keď sme niekde vonku pred druhými ľuďmi, tak ma začne pekne oslovovať a rozprávať sa so mnou ako najlepší manžel (normálne mi je z toho zle), prídeme domov, zatvoríme dvere a ticho alebo opäť buzerácia len .... celkovo je voči mne aj veľmi neochotný, chcem po ňom niečo, pekne sa ho spýtam, poprosím a jeho odpovede zariaď si sama, neobťažuj ma a takto a keď ho o tú istú vec požiada jeho rodina, známi tak skočí, ani nepípne a pomôže .... neviem dokedy toto zvládnem, lebo si neviem predstaviť takto žiť ďalších XX rokov .... a teda neviem, čo s tým, všeobecne vnímam od neho negatívne nastavenie voči mojej osobe (minule mi povedal, že jeho nezaujímajú dobré veci, ktoré urobím, jeho zaujíma len to, čo neurobím a takto so mnou komunikuje) ... dík za radu, čo s takým človekom, ako voči nemu pristupovať ....
@melanta osobne sa bojím, že keby idem preč tak mi, čo sa týka dieťaťa bude chcieť spraviť zle, možno mi ho aj zobrať alebo do striedavky ... minule si ma napríklad fotil, keď som synovi dala sladkosť, čiže nechcem vidieť, ako by ma na nejakom súde vykreslil
tym ze by si odisla nemas co stratit. ako treba sa pripravit na to, ze rozvod mozno nebude jednoduchy, no ak budes poriadne odhodlana, tak si myslim, ze to zvladnes uplne v pohode. no toto musi prestat. nezasluzis si to ani ty, no ani vase spolocne dieta
Aha, takže máš strach z rozvodu a radšej necháš dieťa vyrastať v tomto. Čiže budeš riskovať, že buď z neho vyrastie submisívny tĺk ako ty alebo chmulo ako tvoj muž. Ak máš svoje dieťa rada, ten rozvod riešiť budeš. Ľahké to nebude, ale všetko sa dá zvládnuť, ak človek chce a pripraví sa na to.
Prepana, čo ti dáva ten vzťah?? Urážky, psychické týranie,strach? A načo ti to je? Ja by som sa rozviedla na tvojom mieste
@melanta on sa takto k dietatu sprava dobre, zboznuje ho, ma teda k nemu skor taku direktivnejsiu vychovu ale je k nemu aj mily, dobry, da mu najavo lasku, venuje sa mu, ale teda ku mne tak ako som popisala vyssie
@lenkacanigova ano, tiez si to hovorim, ze mi to nedava nic, jedine nejaku vacsiu financnu stabilitu a vybudovany domov, ale po psychickej stranke vobec nic, len negativne
K synovi sa môže správať pekne. Ale syna formuje aj to, ako sa muž správa k tebe. Váš vzťah bude považovať za normálny, za štandard, že takto to medzi mužom a ženou má byť.
Najvyšší čas myslieť na zadné dvierka. Odkladať si peniaze a keď budeš mať na osamostatnenie, potom treba len poriadnu dávku odvahy a zaťať sa a odísť aj s dieťaťom. Nenechaj sa psychicky týrať, lebo také týranie sa ťažko dokazuje. Ešte z teba spraví labilnu osobu. Takže kým si ešte ok, stále môžeš z toho dobre vyjsť.
@brigelka ved to, že ja verim tomu, že on by ma tam vykresloval tak, aby mi cez maleho este urobil zle
Ale veď aj ty ho môžeš vykresliť ako chceš. Len musíš byť psychicky silná. Neboj sa, zvladli to iné ženy, zvládneš to aj ty. Drž sa.
Obyčajný manipulátor, môžeš si prečítať na nete xy článkov k tomu. Poviem ti len jedno. Utekaj!
Pristupuj k nemu úplne rovnako, ako on k tebe, alebo dokonca ešte horšie! Podobné správanie tu nevidím opísané prvýkrát a nechápem tie ženy, že si to nechajú, že sa idú s mužom pekne porozprávať o tom, ako im to ubližuje a slušne ho žiadajú, aby sa k nim správal pekne. Bullshit! Na hrubé vrece hrubá záplata! Skritizuj všetko, čo urobí, vytkni mu všetko, čo sa dá, pošli ho do riti, keď bude niečo chcieť, napríklad čisté prádlo, alebo navarené, či upratané. Ty to robiť prestaň, veď si predsa neschopná a iba by si to zase skazila (tvoja odpoveď na to, prečo to nie je spravené). Veľa síl ti želám. Buď sa spamätá a ustojíte to, alebo sa tým aspoň urýchli koniec vášho vzťahu.
@h2 ano teraz som tak začala, ze som prestala prat a varit, lebo vsak ked ho nezaujima, co urobim pozitivne, tak na co to robit a vidim ze je z toho este nervoznejsi, zly
Nebola by som s takým človekom. Domov ma byť oazou, nie semenišťom stresu.
Fuha..on si uz foti veci, ktore chce raz proti tebe pouzit? Rob to iste. Inak smutne citanie. To je psychicke tyranie. Depta ta to. Je dobre, ze to riesis uz teraz a necakas 20 rokov na zmenu. Lebo ta nepride. Bude to len horsie. Zacni sa pripravovat na odchod, lebo z teba bude klbko nervov.
@stanulienkat ano, začnem si asi aj ja fotit, aby videl, aby si uvedomil, že nema len on fotky, ale aj ja
Cynicky narcis, s tymto clovekom ta nic dobre necaka. Bude striehnut na situacie, v ktorych ta moze ponizit. Zije z toho.
Ja nechápem čo z toho muži majú.. Ze môžu deptat, urážať, ponizovat človeka, ktorého by mali nosiť na rukách.
Sam ti povedal.. Co urobíš dobre, si nevšíma.. Vyziva sa v tom, že ťa môže dod..bat za niečo co si urobila zle.
Chorá hlava.. Toto je na psycho, vydržíš možno rok dva.. Ale zničí ta, ostaneš ako chudera, troska ktorá na čo siahne, pokazí, čo povie je kravina.. A v tomto vyrastá dieťa, nasava, počúva, vidí..
Súhlasím s
@melanta ak si dobra matka, rieš dieťa aj seba.
A zrkadlí jeho správanie, prestaň sa prosiť, dotazovat, zisťovať.. Ak niečo urobí, skritizuj.. Proste skus chvíľu byt ako on.
Ci sa mu to bude páčiť.
Takyto človek sa nezmení.
Bud budeš trpieť alebo zmeníš svoj život.
Je to na tebe.
A život je krátky a dni utekajú.. Prečo sa obetovať pre nejakého magora?
Komunikuj rovnako,
"Co z obchodu?" "A ty si uplne tupy ked nevies co kupit? Ved sa pozri co chyba a dokup, to ta mam vodit za rucicku? Co mas 3 roky?"
Kritizuje? "Absolutne ma neobtazuj tvojou obsesiou po dokonalosti, ak sa ti nieco nepaci urob, ale chapem ze je lahsie tlachat ako urobit to, nabuduce ma s tymto vobec neotravuj"
Zacne ta milo oslovovat pred inymi? "Ty co si zrazu zacal takto milo? Doma mi nevies na meno prist, sikanujes ma a tu sa hras na dokonaleho? To koho chces oklamat?"
No a planovat odchod, toto sa totiz nezmeni.
@autorka Ty si ho nevsimaj, nereaguj na jeho urazky. Ked na nho reagujes, davas mu zivnu podu pre jeho narcisticku povahu osobnosti. Ked na nho reagujes, bude na Teba este horsi.Akurat vcera som pozerala video o tejto povahe.
Vygoogli si: narcisticku povahu osobnosti.
Analyzuj. Zdover sa kamaratke alebo mame. Najdi si niekoho, kto Ta podpori.
Viem, ze je to tazke.
@mk22 ano, skusam prave byt ako on a mam pocit za poslednych par dni je uplne zly, normalne to zle znasa, ked sa ja spravam ako on, ale ze by sa zamyslel, ze ho len zrkadlim, to nie … ja tomu tiez nechapem, mne to pride ako keby jeho nebavi spokojny pokojny zivot, ze to potrebuje furt riesit, mat dramu ale pritom, keby mu toto poviem, tak mi odpovie, ze sak bud normalna a schopna a nemusi byt drama a zasa by ma len ponizil
@tykat skusim skusim, no ja keby mu toto pred tymi druhymi poviem, ze preco zrazu milo, tak by sa zacal smiat podla mna normalne vybuch ….
A teraz si zober, ako sa cíti dieťa.. Keď sa denne vzájomne urážate, ponižujete.. Jeden druhému vyčíta.. Dookola zvýšený hlas otec, mama.. Pozri sa na to cele očami dieťaťa.. A ver, že si to bude pamätať.
Ako podla mna to riesenie nema. On proste potrebuje byt na koni. Ak sa nevedel normalne spravat doteraz, tak prosim ta po tych rokoch zmenu necakaj. Zmysel to podla mna nema a presne ani si nevies predstavit ako to vsetko vplyva na to dieta
@luczach presne pre toto som prestala aj ja komunikovat, ze ked som sa aj snazila, tak mi to doslo ako keby to bola len dalsia prilezitost do mna rypat …. Cize preto som začala byt ticho aj ja už ….
Ty si ho nefot,ale nahravaj a potom mu to pusti,nech sa uvedomi,ze aj ty mas dokazy o jeho psychyckom tyrani na tebe.

Ani som nedočítala do konca. Nikdy by som s takým mužom nebola. A to takému mužovi aj varíš a perieš a ešte aj sex by si chcela od neho? Nejaká hrdosť a sebaúcta u teba fakt nie je? Hlavne by som ale nikdy nedovolila, aby v tomto vyrastalo moje dieťa. Ak si čo len trocha dobrá matka, už dávno si mala byť kvôli dieťaťu preč.