Manželovi vadí hodinový manžel
Chcem poradiť ako riešiť túto situáciu.
Prerábali sme domácnosť a ešte sú potrebné maličkosti, ktoré nie sú hotové, prilepiť lišty hore, dole, namontovať parapety, vymeniť žalúzie, navŕtať nejaké poličky a obrazy a podobne.
Manžel na to už tri mesiace kašle, stále to odkladá a mňa to veľmi hnevalo, že to nie je dokončené, pritom na to mal čas. No a teraz nastal problém, objednala som si hodinového manžela, bol u nás zatiaľ raz cca dve hodinky, keď nikto nebol doma. Je to známy čiže sa ničoho nebojíme. Akurát manžel mi vykričal ako hrozne som ho ponížila pred známymi, tým že som si zaplatila tohto pána. Že či si myslím, že je neschopný a ako sa teraz naňho budú pozerať ostatní a podobne. Ako to mám riešiť ?
Keď ja sama si to neviem spraviť a manžel to stále odkladal podotýkam, že bezdôvodne.
@3tato nie, vobec nie. Keby pridem domov a tam navarene, upratane a pozehlene, radostne sa zvalim na gauc a je mi lauter jedno ci to spravil chlap, svokra alebo nejaka cudzia zenska, ktoru on zaplatil. Ak by som ju stretla doma, este sa jej podakujem a kavu jej uvarim, pretoze tomu mojmu by to nenapadlo.
My zena nie sme jesitna ako vy chlapi. My sa riadime heslom Kto orie pole moje, setri pluh moj a ked radsej poklebetime s kamoskami ako by sme mali umyvat okna. Neviem ako u koho, ale u mna su domace prace nevyhnutne zlo, nie rozkos a zalezitost prestize. Takze ano, potesila by som sa ak by to za mna niekto spravil a vobec by mi nevadilo, ze ma ohovaraju, ze som neschopna a muz musel zavolat cudziu pani aby nam pozehlila.
@3tato vies, ono to s vami chlapmi je tak, ze ano, vy spravite vsetko co ste slubili, aj tu policku zavesite, aj ten suflik opravite, aj klucku vymenite. Raz. Netreba vam to kazdy rok pripominat. Na rozdiel od zien, ktore ked vidia, ze treba okna umyt, tak ich umyju hned ako sa da, aj pozehlia v najblizsom moznom termine A ak pride niekto kto pozehli alebo umyje okna, neda sa vobec povedat, ze za nich umyje okna alebo pozehli, lebo to nie je len ich domacnost, tak su rady. Pretoze aj bez toho co by spravila hodinva manzelka ostava vacsine zien este celkom dost roboty. Pretoze varit treba kazdy den, okna umyvat aspon raz v roku. Na rozdiel takeho nalepenia podlahovych list, ktore sa lepia maximalne par krat v zivote, ale zasluhy za to, ze to chlap spravil siahaju do nebeskych vysin, a chvalospevy, ktore by mal dostat by este o dva metre presiahli nekonecno.
Ty jednoducho porovnavas neporovnatelne. Domace prace, ktore zvycajne vykonavaju zeny a obcasne kutilske prace, ktore zvycajne pripadnu muzom.
Neviem ako by si sa ty tvaril, ak by tie listy nalepila manzelka. Ci by si bol hrdy na to, ze mas sikovnu zenu, ci by si bol urazeny, lebo ta ako chlapa ponizila alebo by si sa potlapkaval po pleci, ako dobre to vyspekuloval, aj robota spravena aj si sa nemusel namahat.
Ja mam neviem preco taky pocit, ze manzelovi vadi najviac to, ze je to vas znamy. Mozno keby to bol uplne neznamy chlapik, by ho to tak nevytocilo. Nevies komu sa to dostalo do usi, mozno mu niekto dalsi povedal nieco v style "pocuj Miso, som pocul ze zena tvoja si objednala Dura aby dokoncil veci, tak ty co si za majstra, hahaaaa" mozno som uplne mimo, ale taky som mala pocit z toho.
@3tato
po dohode s mm by mi to nevadilo 😁 Dufam, ze to klapne a budeme mat od septembra 7hodinovu "manzelku". Prace samozrejme definujem ja 🤪 Mm povie len ano a ámen! Tam bude zaradene to zehlenie, upratanie, zabavenie sa s detmi v mojej pritomnosti. A ak bude vediet varit, pokojne aj to varenie 😆.
Ja som od mm rok chcela zopar veci v byte prehodit. Chapala som vsak 100 % jeho odpor k danym cinnostiam. Ked sim prestala tlacit na pilu a dala mu cas/ priestor urobil vsetko este viac. Dufala som len v jedno, povedala mu, co stihnes to stihnes, bude fajn.
A bola som velmi milo prekvapena. Ale tiez som rozmyslala nad " hodinovym" manzelom. Ibaze v nadom pripade by to bola riadna pálka ho zaplatit 🙂.
Takze ja si radsej pockam a viem ze je sikovny, urobi to a bude ho to tesit.
Vyborny napad. Ja si asi tak budem niekoho musiet zavolat na elektrinu, lebo nam v dome ked zapnem ruru a rychlovarnu konvicu naraz vybije poistky. Uz asi 3 roky !!! hovorim muzovi nech ide za tym majstrom co nam to robil, nech to prerobi. No, zatial sa nekonalo. Prisamtri ze zavolam dakoho ja a nebudem cakat do sudneho dna kym muz daco vybavi. Tak ze ja vam velmi fandim a obdivujem vas. Podla mna ste to takto urobili super. Konecne snad tomu vasmu dojde, ze vam naozaj zalezalo na tom aby sa to urobilo. A nech si myslia ostatni i nom co chcu.
@3tato
no ja sa stotoznujem s viestou, tiez by som jej kavu uvarila 😁 Ale ked si predstavim jednu moju znamu, stara skola, pre nu je chkap debil ak doma okna umyva ( ona si porobi). Ale keby nahodou bolo nieco, do coho sa hned nechyta a najde si doma hodinovu manzelku, neviem ci by najskôr hnala tu chuda zenu svinskym krokom alebo utrieskala muza, ze do jej domacnosti pustil riadit cuciu zenu. Ona celkovo nechape, ked ma niekto pani na upratovanie, lebo kazdy to za hociakych okolnosti MUSI podla nej zvladnut sam 😵💫 Lebo ved ked to ona zvlada...
@svetlonos ... je to presne o pristupe. Ak das muzovi najavo s laskou, ze nieco od neho potrebujes a vlozis do neho doveru, das mu cas a priestor, tak to urobi... Zariadila si to fajn 😉 Je pekne, ked miesto vecneho upozornovania, ktore chlap berie s nevolou, si radsej zvolila tu pozitivnejsiu cestu. Staci, ak si mu dala najavo, ze ho potrebujes a to co spravi, ti bude stacit ... a on sa posnazil este viac. Pretoze ak zena dokaze ocenit to, ze je sikovny, tak sa posnazi a ano, bude ho to tesit - pretoze chlap potom vie a citi, ze je potrebny a uzitocny 🙂
@3tato nehnevaj sa, ale vy chlapi ste malicke deticky, ktore treba laskavo motivovat aby nieco spravili? Vy nevidite, ze klucka odpadava? Vy sa sami nechytite ju opravit, vas treba s laskou a pozornostou namotivovat aby ste to spravili? Vam sa to nesmie pripominat zakazdym, ked mi ostane klucka v ruke, pretoze je to pre vas demotivujuce a dehonestujuce?
Vy nevidite, ze tie listy stale nie su nalepene, nie su namontovane parapety, nie je zaveseny luster, nie je pokosena zahrada alebo, ze slzi bateria?
Vas treba vychvalovat za to, ze spravite len to co sa od vas ocakava. A kto pochvali zenu, ked kazdy tyzden poutiera prach, kto pochvali zenu, ze vyzehlila 2 kose pradla? To su tiez prace, ktore sa od nej ocakavaju. Nie su o nic menejcenne ako navrtanie 2 dier pre policku.
@viestta Ja neporovnavam nic, to ty. Som si plne vedomy, ze prace v domacnosti sa vykonavaju na dennej baze a nejake dokoncovacky, technicke, prerabky a opravy sa robia z casu na cas... Je to uplne normalne - akurat to, kto a akym sposobom sa podiela na vykone tychto prac, je len a len o dohode tych dvoch vo vztahu - teda ako si to zariadime, tak to mame. Cize nejaka vzajomna komunikacia a podotykam slusna, by tam mala byt.
K tym tvojim dalsim vyjadreniam o chlapoch - ak myslis chlapov ako nejake osie hniezdo, ked hovoris v mnoznom cisle, skus to niekde, kde ich bude aspon 20 a nepokladaj tuto otazku mne. Nehadz vsetkych do jedneho vreca, len preto, ze ty mas doma mozno niekoho neschopneho. nechcem byt ososbny, ale zacala si prva.
@3tato zacal si ty, tak trosku z urazenej chlapskej jesitnosti, si nasadil pasivnu agresivitu otocenim problemu na hodinovu manzelku, ziadal si reakcie. Dostal si, ze vacsine by hodinova manzelka nevadila. No a potom si otocil, lebo zrejme si take odpovede necakal a zacal o tom, ze v podstate my zeny nevieme s vami vykomunikovat ak mate nieco spravit.
Vykomunikovat mozem akurat to, ak potrebujem aby mi muz opravil zapinanie na kabelke. Ale ak ma spravit nieco v domacnosti, vymenit ziarovku, nalepit podlahove listy, to netreba vykomunikovat nijak. Pretoze chlap nie je slepy a sam na vlastne oci vidi, ze tie listy este stale nie su nalepene a ziarovka nesvieti. Co tam treba komunikovat?
Neodpovedal si mi ale na tu otazku, ako by si pojal ak by tie listy (dieru do panelu, pretekajuci splachovac) vyriesila tvoja zena vlastnorucne. Ako by si toto bral?
(Pripominas mi nasho oblubeneho, koho meno sa nespomina ale prajeme mu spokojne odpocinutie vo virtualnej nicote)
@toskanka 😂ja niesom autor temy - to za prve.... ja som bol len zvedavy na to, ci by manzelkam vadila hodinova manzelka....
Za dalsie @viessta sa tu prva zacla navazat do mna - ako keby ja som bol zastupca chlapskeho pokolenia a bol zodpovedny za to, ze nejaky chlap je neschopny doma poriadne dotiahnut klucku alebo navrtat diery na police.... ako sorry, to uz je trochu mimo, ne? Ja niesom zodpovedny za to, ze vasi musi su neschopni, alebo lenivi a vy ich neviete motivovat spravne a leze vam to na nervy ... Tak aspon si tu medzi sebou o tom potrebujete koktkodakat, lebo si potrebujete ulavit a postazovat sa... A nedajboh, aby sa ozval nejaky chlap a idete sa na tom dorabat. 🙂
@3tato Počkaj počkaj... to ty si začal v mene mužského pokolenia hovoriť o tom, ako treba muža len správne motivovať a vedieť oceniť a vychvalovat ho do nebies, keď niečo doma spraví, tak teraz neprekrucaj. Viestta ti v tomto duchu len odpovedala, si len vztahovacny a láskavo si neber do úst jej manžela, ktorého nepoznáš.
@3tato takze sa budem bavit o tebe, nie o vsetkych chlapoch. Takze osobna otazka na teba, este raz a znova:
Neviem ako by si sa ty tvaril, ak by tie listy nalepila manzelka. Ci by si bol hrdy na to, ze mas sikovnu zenu, ci by si bol urazeny, lebo ta ako chlapa ponizila alebo by si sa potlapkaval po pleci, ako dobre to vyspekuloval, aj robota spravena aj si sa nemusel namahat.
@3tato Nie, nechápeme sa. Je úplne jedno, komu si smeroval svoj komentár, v diskusii môžeme reagovať na všetko. Ako muž si vyjadril súhlas, ako treba mužov motivovať a teda si hovoril za mužske pokolenie všeobecne. Viesta na to len reagovala, a za to, že si to ty zobral osobne....

@toskanka v com a co konkretne nesuvisi? Ja som len otocil temu - ak by to bolo opacne, ako by reagovali zeny na to, ze v ich domacnosti je cudzia zena a robi za nich nieco na objednavku manzela, bez ich vedomia. 🙂