Manželovi vadí hodinový manžel
Chcem poradiť ako riešiť túto situáciu.
Prerábali sme domácnosť a ešte sú potrebné maličkosti, ktoré nie sú hotové, prilepiť lišty hore, dole, namontovať parapety, vymeniť žalúzie, navŕtať nejaké poličky a obrazy a podobne.
Manžel na to už tri mesiace kašle, stále to odkladá a mňa to veľmi hnevalo, že to nie je dokončené, pritom na to mal čas. No a teraz nastal problém, objednala som si hodinového manžela, bol u nás zatiaľ raz cca dve hodinky, keď nikto nebol doma. Je to známy čiže sa ničoho nebojíme. Akurát manžel mi vykričal ako hrozne som ho ponížila pred známymi, tým že som si zaplatila tohto pána. Že či si myslím, že je neschopný a ako sa teraz naňho budú pozerať ostatní a podobne. Ako to mám riešiť ?
Keď ja sama si to neviem spraviť a manžel to stále odkladal podotýkam, že bezdôvodne.
Ak by som tie práce spraviť vedel, tak by som sa snažil, aby som to mal čím skôr z krku, nech mi žena s tým nepíli uši každú chvíľu. Čo by som spraviť nevedel bol by som rád, že si niekoho zohnala, kto to spraviť vie hoci aj hodinového manžela.
@toskanka Evidentne sa nechapeme - ak je to tebe uplne jedno, komu smeroval moj komentar, je to tvoj problem. Moj komentár nebol vseobecny - bol urceny konkretnej oznacenej osobe, ako reakcia na jej komentar. Suhlasim, ze v diskusii sice môžeme reagovať na všetko, ale nemusime reagovat na vsetko. Ako muž som nevyjadril suhlas, ako treba vsetkych mužov motivovať - ja som sa vyjadril k jednemu konkretnemu pripadu a za seba ane za vsetkych chlapov. Bodka. Nehovoril som za mužske pokolenie všeobecne, to je tvoj nazor, nie moj. Uz sa chapeme? Ak nie, znova si precitaj text.
@viestta ani jedno a ani druhe ... si len domyslava zena, ktora musi mat svoju "pravdu". To je vsetko ... S tymto opustam tuto debatu, lebo treba vediet, kedy to uz nema vyznam. A ty si samozrejme mozes ist lahnut s dobrym pocitom, ako si zas raz dobre nejakeho chlapa "usmernila a uzemnila". 😎 Cau a pa.
Ja toho chlapa úplne chápem, ale chápem aj tú manželku, lebo ja mám s dokončovaním podobný problém...
Stratila som sa v tejto hádke 😄. Takže k tomu prečo som zavolala známeho- kvôli odporúčaniam od známych a hlavne som k sebe domov nechcela pustiť cudzieho človeka, keďže tam bol sám.
A možno som to prehnala ale trúfam si hovoriť za všetky ženy, že pre nás je to jedna práca aj s tým dokončením. Keď dám oprať, dám aj vysušiť a aj poskladam- jedna a tá istá práca. Ale teda môj muž nerozumie, že keď položí podlahu, dá tam aj lišty, tri mesiace tomu nerozumel čo mi na tom vadí, tak som to riešila po svojom. A aj som mu to takto vysvetlila, ešte aj s príkladom, že keď mu nabudúce ozehlim košeľu, tak mu neozehlim rukávy - lebo veď základ som spravila no nie. Aj tak to nepochopil, trochu ma to mrzí ale mozno nebudem hodinového manžela musieť volať znovu a dokončí to manžel 😄.
A k hádke - pokiaľ by som napríklad nepovysavala tri mesiace, bolo by absolútne logické pre mňa, keby si zavolal hodinovú manželku.
A keď som bola čerstvo po pôrode chodila mi známa pomáhať upratovať prvé dva mesiace, fyzicky som to nezvládala a to mu neprekážalo
Záhada je, že ľudí viac sere čo si o ňom pomysli okolie, ako to, čo si o ňom pomysli manželka keď sere na ich spoločnú domácnosť 🤔
Tvoj muz sa citi dotknuty, ale absolutne nepravom. Ak by bol dokoncil, tak je sikovny. Ked to nedotiahol do finale, tak niekde je chyba. S najvacsou pravdepodobnostou nebude ani na tvojej strane, ani na strane toho kto to dokoncil. Nech si spytuje svedomie a "nehazde sa o zem" ako male decko.
U nas staci zahlasit Dobre, niekoho si na to najdem. Bud sa hned chopi roboty, alebo vyjde s pravdou von a povie, ze bud to nevie alebo sa mu jednoducho nechce. Tak si zaplatime niekoho, kto to spravi a spokojni su vsetci zucastneni. A nevyplakava ako sopliak, ze na vymenu baterie som zavolala Joza, lebo on nemal cas alebo odvahu to spravit.
Ja som urobila nieco podobne, dohodla som majstrov, muzovi som to oznamila, kedze nebol schopny to urobit on (hoci pred tym sa dusoval, ako to spravi, ako si vezme dovolenku, uz uz, nabuduce, teraz nevladze, eeee a nakoniec 💩 z toho). Samozrejme najprv bola hadka, ze on nie je neschopny! Potom to ale predychal a uznal, ze ,,nema cas" (bol lenivy). Ako bonus to musel aj zaplatit 😅
No a doteraz hovori, ze ako dobre, ze ,,sme" ich zavolali a ze to nemusel robit on a kolkooo by s tym este bolo roboty 🤣 chlapi 🤷
Ty by si sa ako cítila, keby tvoj muž objednal "hodinovú manželku", aby mu napríklad uvarila nejaké jedlo, ktoré ty nevaríš? Chápem aj teba, že ťa naštvalo, že to stále nie je urobené, ale chápem aj jeho, ak je dotyčný niekto známy a vaše okolie vie, že si ho zavolala. Je to pre tvojho manžela ponižujúce, takto by som to neriešila.
V 21.storoci je uplne normalne a v poriadku zavolat si niekoho na pomoc. Nie na tom nic na hanbu. Ak sa ale hanbi,tak ma ponaucenie dobuducna,ze nema byt lenivy a ma to urobit,ked to treba spravit.
Ja cakam presne 7.my rok na taketo dorabky, ani garnize nemam stale na byte... asi zavolam aj ja toho hodinoveho
@autorka k tomu, ze ste sa pohadali a ako mu vysvetlit, preco si nakoniec zavolala hodinoveho manzela neviem poradit, ak nepochopil ze naozaj aj tie listy treba namontovat a hlavme ak na to cakas tri mesiace, kedy ma cas a iba na to kasle, tak potom ano je lenivy.
Uprimne som v podobnej situacii s tym rozdielom, ze ja cakam na niektore veci roky, nedokoncene detialy a aj vacsie veci, cakam ako taka hlupana, kedy sa uz nebude musiet robit nic “podstatnejsie”, viem pochopit, ze je to otrava niektore dokoncovacky, ale pre mna je otrava utierat prach, umyvat zem, varit a tak podobne, medzi moje zaujmy patria ine veci ako tieto.
@erika237 tak preco tie sluzby robis? Ja som povedala, ze nebudem zem umyvat, kym listy nebudu namontovane, ma to aj logicky dovod, zatecie na hranu parkiet a tie sa vyduju od vlhka. Takze neda sa. Rovnako v nedokoncenej kuchyni varit? Pffff neda sa, zaprskam stenu. Musis si najst nejaku paku na muza ;)
@h2 to by sme potom mohli považovať za ponižujucu situáciu aj tu, ak sa manžel naje u mamy jedla ktoré manzelka nerada vari..
@jana_eyre_2 To je trošku iná situácia. Asi by manželovi tiež nevadilo, keby im prišiel tie veci urobiť autorkin otec.
@h2 prečo myslíš že by mu to nevadilo? Tiež by sa mohol oháňať tým, že ho ponizila pred rodinou že zavolá otca na prácu ktorú on odkladá mesiace..
@jana_eyre_2 Záleží dosť aj na tom, čo autorka ich známemu povedala, keď si ho na tieto práce objednala. Ak mu povedala, počuj Fero, my nestíhame a chceme to mať čo najskôr hotové alebo povedala pravý dôvod, že jej mužovi sa do toho moc nechce
@toskanka podľa mňa manžela to podrazdilo z princípu, ani nemusela ferovi nič ozrejmovat, len mu zadať zákazku..
@jana_eyre_2 a manzel ju nepodrazil? Caka, caka, caka a on ma furt len vyhovorky a robota nespravena. Dokedy mala cakat? Do svateho Dindy, len preto aby sa nieco jeho majestatu nedotlo? Keby nebol jesitny, tak si povie Fajn, Fero to spravil. Este by mohol povedat Draha, dobre, ze to Fero spravil. Ja sa mozem venovat inym veciam, ktore na mna cakaju. Alebo mohol (aspon sebe v duchu) priznat pravdu a povedat, ze to odkladal ako hladny sranie, lebo v podstate nevedel ako to spravit poriadne a drzat usta.
@jana_eyre_2 Neviem, mne sa to proste zdá byť dosť rozdiel, či mi pomôže otec, alebo zavolám a zaplatím iného chlapa.

@viestta Ak teda silou mocou potrebujes odpoved, dam ti ju. Ak by moja zena isla nalepit sama tie listy, tak v prvom rade by som to isiel pozret, ako to nalepila. Od toho sa totiz odvija to, ci by som ju za to pochvalil, ak by to bolo urobene dobre a jej snahu by som potom ocenil aj inak. Ak by to bolo nakrivo, tak by som to musel vytrhat a spravit nanovo, co by boli peniaze a cas navyse. naco by to bolo dobre? Netusim... kazdopadne - ak nieco urobit neviem, tak sa do toho neserem za kazdu cenu. Ale na druhu stranu dokazem aj pochopit pocity toho chlapa, ze sa citil byt mozno ponizeny - to ale neznamena, ze je to moj pripad. Si uz spokojna s takouto odpovedou? Alebo ti mozem este nieco vysvetlit z mojho pohladu?