icon

Manželovi vadí, že sa o seba starám

23. mar 2023

Neviem prečo, je pravda, že predtým som tak vzhľad neriešila, ale s pribúdajúcim vekom sa snažím o seba starať viac. Je iné keď máte 20 a iné 30+ atď.
Peniaze problém nie sú, pracujem aj ja, starám sa o domácnosť, venujem sa manželovi, neviem dôvod pre ktorý by som sa nemohla o seba starať.
Pre predstavu, takéto sú moje mesačné rituály:
1 x za mesiac manikúra
1x za mesiac obočie
teraz som bola na kyseline hyalurónovej, kvôli mimickým vráskam, vydrží to cca 12 mesiacov, je to individuálne.
Kupujem kozmetiku ako pleťová voda, odličovač očí, sem - tam riasenku keď treba a tak .
Rozhodne nemíňam horibilné sumy, teraz akurát tá kyselina bola drahšia.
Do toho sa snažím cvičiť, manžel poznamenal, že nie som žiadna vychrtlina, tak sa mi to nepáčilo, tak začínam cvičiť. Cvičím doma a zdravo sa stravujem. Mám dlhé vlasy a kaderníčke som nikdy nechodila, ale už mám viditeľné šediny. Tiež som spomenula, že asi by som išla kaderníčke, to mu tiež vadí. Že vraj načo, že to nepotrebujem a viem sa pekne upraviť aj sama.
No mne už lezie na nervy, keď prídem domov napríklad z manikúry a hneď otázka, že koľko to stálo. Snáď mám právo si dopriať.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simkima
24. mar 2023

osobne si myslim, ze ho prepadol strach, ze sa fintis a staras o seba kvoli niekomu inemu. ono vies chlapi su radi, ak maju pri sebe peknu zenu, len ked sa este viac zacne o seba starat, tak ich proste prepadne strach, ze ich zena opusti

dadis
24. mar 2023

@zoro9836 Ty si uplne, mimo, prepac. Generalizujes a pritom uz otazka autorky, presne popiera tvoju teoriu. Autorka sa snazi byt krasna pre svojho muza - nie kvoli detom, ale kvoli tomu, ze chce byt stale pre svojho partnera atraktivna. Je velmi tazke v dnesnej dobe byt zena. Naroky na zenu su velmi vysoke - ma byt dobra matka, gazdina, mat karieru, byt atraktivna milenka pre svojho muza. Akokolvek niektoru z tychto roli nesplni, je okolim odsudzovana. Ty si nevyrastal so svojou mamou, aby si vedel posudit ten posun spolocnosti k mizogynii. Niekedy si zeny spolocnost vazila. Mame vacsie moznosti zit nezavisle od muzov, no zo strany muzov citim stale vacsie opovrhnutie voci zenam. A ty si jeden priklad za vsetky.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lulula12
24. mar 2023

Ak sa vratim k prvotnemu prispevku, tak by som sa ho normalne opytalala, ci sa mu na tom nieco nepaci, ked aj po rokoch chcem byt pre neho atraktivna...Jedina otazka a odpoved vela napovie a mozno a vyriesi

dadis
24. mar 2023

@zoro9836 Ja som na pokeci nikdy nebola, nemozem ti povedat na to svoj nazor. A muzov si velmi vazim. Moja mamina je napriklad ten typ paradnice - chodi na kozmetiku, obocie, nechty, satnik ma 2x taky ako ja a s otcom tvoria par uz viac ako 4 desatrocia. Ja sa tiez o seba staram, je prirodzene chciet byt atraktivna. Ale nikdy to nemalo nic spolocne s mojim vnimanim muzov menejcenne. Mne pridu muzi atraktivni, ak z nich vyzaruje prirodzeny intelekt, pokoj a dovtip. Tehlicky na bruchu, ani vlasy na temene nemusia mat.

autor
24. mar 2023

@lulula12 Na to som sa ho pýtala a povedal mi, že už viac krásna byť nemôžem. No čo mu na to povedať 😐

blackcat8885
25. mar 2023

Možno sa bojí že si niekoho nájdeš alebo ťa budú obetovať chlapi. Ja chodím na nechty, do fitka a nerieši to nikto ani muž. Keď bude treba tiež si dám vyhladit vrásky a pod a je mi jedno čo si muž bude myslieť robím to pre seba.

syslik81
25. mar 2023

manzelovi nevadi ze sa staras o seba ale vadi mu ze minas peniaz ... mu spocitaj kolko mesacne pomyna on.. zivot nieje o skreckovani si ale aj o uzivani si beznych veci ...

silvia2013
25. mar 2023

Normálna , bežná starostlivost, nič navyše, možno s a bojí, že sa budeš páčiť iným 🙂)

silvia2013
25. mar 2023

@stanulienkat vy si doma delite peniaze na moje , tvoje?

ayfer
25. mar 2023

Divný chlap

blah24
25. mar 2023

A ptala ste se ho, proc ma takove pripominky?

maaamiii
25. mar 2023

A on chodieva niekam? Barber, fitko? Stará sa o seba, či má v paži? Ak má v paži, nečuduj sa, že mu to vadí. Ty sa o seba staráš, on na to prdí...

happy31
25. mar 2023

Choďte spolu na masáž napr. Teda ak nie je lakomy len žiarli. Ja som sem tam žiarlila na muža🤪ten si doprial, masaž, plavanie a tak. Ja som popri deťoch nestíhala, alebo skôr som si sama nedovolila. Až keď som sa zaprela a šla aj ja ku kaderníčke, či dopriala si krém na tvár bol pokoj.
Skús, čo je za tým.

alienkami
25. mar 2023

Proste mu povedz, že je to pre teba relax - nechať sa aspoň raz za čas obskakovať a rozmaznávať. Vyvetráš hlavu, cítiš sa potom viac v pohode, krajšia, spokojnejšia. Jasné, že by si si to vedela aj sama spraviť, ale takto si to viac užiješ a je to spravené profesionálne.

alienkami
25. mar 2023

A k tomu "krajšia už nemôžeš byť": ber to ako maximálny kompliment. Proste v jeho očiach si dokonalá. Ale som si istá, že keď prídeš napríklad od kaderníčky s novým účesom, spokojná so svojím výzorom, zrelaxovaná, v uvoľnenej nálade a tú náladu prenesieš do spálne... určite mu to nebude proti srsti.😉

tiezjedna
25. mar 2023

Nemá problém za teba uvaliť, keď ste spolu = má ťa pod kontrolou... žerie ho, keď ťa pod kontrolou nemá

vecicky1805
25. mar 2023

Povedz mu že to robíš pre neho aby si sa mu stále páčila aj po rokoch..a že sa tak citis proste lepsie ze ti to robí radosť

autor
25. mar 2023

Nie, manžel na seba nemíňa, okrem kaderníčky, kam ide raz za mesiac a nechá tam 15€. Inak fajčí, kupuje si tabak, že je to lacnejšie a pije pivo.

stanulienkat
25. mar 2023

@silvia2013 ano. Je s tým nejaký problém??? 🤔 Myslím si, že je na dohode manželoch ako si delia peniaze. Hospodárime spoločne a v tom nie je najmenší problém. Väčšinou chcú spoločné peniaze len manželky, ktoré o hodne menej zarábajú ako manžel a potrebujú mať prístup k jeho peniazom. My máme prístup k peniazom jedného aj druhého, ale každý má svoj účet, mne to príde úplne normálne.

maaamiii
25. mar 2023

Tak mu povedz, že keď on prestane fajčiť a piť pivo. Ty sa prestaneš o seba starať 😂😅
Mne môj vyčíta drogériu a psa. Keď som mu povedala, že on má cigy, pivo s kamarátmi a barbera každý mesiac, ja mám DMku a psa 😅😂 odvtedy je ticho na túto tému.

autor
25. mar 2023

@maaamiii So mnou sa ešte dohaduje, že moje mesačné výdavky sú väčšieho ako jeho pivo a cigarety.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
maaamiii
25. mar 2023

Pane bože, veď tak si sadnite ako dvaja dospelí ludia a porozprávajte sa. Ty mu povedz, prečo so sebou robíš čo čo robíš. Že sa chceš páčiť sebe samej aj jemu, že ti to dvíha sebavedomie, že to máš ako relax od práce, domácnosti alebo ja neviem. Proste dôvody, pre ktoré to robíš. On nech ti povie, čo presne mu na tom prekáža (či po finančnej stránke, či žiarlivosť, závišť alebo čo) a dospejte ku kompromisu. Ste dvaja dospelí ľudia a toto mi príde skôr ako detské doťahovačky dvoch nedozretých pubertiakov 🤔🙄🤦🏼‍♀️

maaamiii
25. mar 2023

@zoro9836 presne. Ja tomu nerozumiem. Proste si sadnem, porozprávam sa komu čo vadí, kto čo a prečo chce alebo potrebuje robiť so sebou. Dospejem ku kompromisu a je to.
Môj chlap sa o seba (konečne) začal starať. Ja sa snažím vstúpiť si do svedomia a pomaly začínam tiež, lebo on keď príde od barbera, sa pri ňom cítim ako šuchta 😂 Sám ma posiela, nech idem aj ja, ak to cítim tak, že to potrebujem aj ja. A to nie sme ani bohatí, ani chudobní... máme financií asi tolko, kolko môže mať mladá rodina v dnešnej dobe, kde pracuje len muž, lebo žena je doma s dieťaťom (a ďalším na ceste).
Všetko je o dohode partnerov. Ale k dohode sa bez rozhovoru nikdy nikto ešte nedopracoval.

silvia2013
25. mar 2023

@stanulienkat pre mna osobne to nie je normalne, ale to je vaša vec. Okrem toho, sú ženy, ktoré zarábaju viac ako ich muži 😉. Potom su tu ženy, ktore kontroluju manželove peniaze, aj ked maju vlastne účty 😂