icon

Manželovi vadí, že sa o seba starám

23. mar 2023

Neviem prečo, je pravda, že predtým som tak vzhľad neriešila, ale s pribúdajúcim vekom sa snažím o seba starať viac. Je iné keď máte 20 a iné 30+ atď.
Peniaze problém nie sú, pracujem aj ja, starám sa o domácnosť, venujem sa manželovi, neviem dôvod pre ktorý by som sa nemohla o seba starať.
Pre predstavu, takéto sú moje mesačné rituály:
1 x za mesiac manikúra
1x za mesiac obočie
teraz som bola na kyseline hyalurónovej, kvôli mimickým vráskam, vydrží to cca 12 mesiacov, je to individuálne.
Kupujem kozmetiku ako pleťová voda, odličovač očí, sem - tam riasenku keď treba a tak .
Rozhodne nemíňam horibilné sumy, teraz akurát tá kyselina bola drahšia.
Do toho sa snažím cvičiť, manžel poznamenal, že nie som žiadna vychrtlina, tak sa mi to nepáčilo, tak začínam cvičiť. Cvičím doma a zdravo sa stravujem. Mám dlhé vlasy a kaderníčke som nikdy nechodila, ale už mám viditeľné šediny. Tiež som spomenula, že asi by som išla kaderníčke, to mu tiež vadí. Že vraj načo, že to nepotrebujem a viem sa pekne upraviť aj sama.
No mne už lezie na nervy, keď prídem domov napríklad z manikúry a hneď otázka, že koľko to stálo. Snáď mám právo si dopriať.

Strana
z4
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
leskovael
25. mar 2023

Tak roky mal ženu ktorá sa o seba poriadne nestarala. Asi si nato zvykol... Zase tu nebudeme z neho robiť hneď manipulátora a majetnickeho partnera, kriste pane ženy... 🙄 keby tu bola téma že muž roky nič nerobil a zrazu začal chodiť každý mesiac k barberovi a do posilky, dopraje si aj parfum čo predtým nebolo zvykom, to by tu zas bolo ako má milenku určite.. 😂🤦‍♀️
Čo sa týka autorky, tak by som mu len raz vysvetlila že mám už vyšší vek a jednoducho sa chcem a budem o seba starať... Stále je takáto starostlivosť podľa mňa minimum, vlastne je to pre mňa úplný základ, ale tak chápem že ak si to doteraz nerobila, tak to je niečo "viac". No a povedala by som že nebudem počúvať tieto otázky čo koľko stalo chcem to, platím si to a keď sa mu to nepáči tak ok, ale nemusí komentovať a dávať ohľadom toto otázky.. No a spýtala by som sa, prečo s tým má problém.. Inak celkovo si neviem predstaviť žeby sa ma muž pýtal koľko som platila u kadernika, za nechty a podobne... Ale tak mne to príde, akoby ste sa o tom otvorene ani neporozprávali.. No tu na koni to nijak nevyriešiš..

stanulienkat
25. mar 2023

@silvia2013 Norma je všetko, čo vyhovuje obidvom. Podľa príspevkov žien majú mnohí spoločné účty a problém je v tom, že na nich nič nemajú, žijú od výplaty k výplate a podobne. Takže my sme na tom veľmi dobre a sme veľmi spokojní.
A ako vidíš podla reakcií autorky- spoločný účet majú a napriek tomu majú problémy s tým. Takže ani tvoj model so spoločným účtom nemusí byť ideálna voľba.

autor
25. mar 2023

@leskovael Troska prosím brzdi. "roky mal ženy, ktorá sa o seba nestarala". Vždy som sa o seba starala, len som nechodila do salónov .

laurika999
25. mar 2023

Nečítala som všetky príspevky...Ale ak peniaze nie sú problém, tak toto čo on robí je čistá žiarlivosť.

euka210
25. mar 2023

Ked ho zaujimaju len peniaze, tak musi mu o ne ist. Pracujes, tak preco nie...1xmesiac nic hrozne. Chces sa samej sebe pacit...mnohi muzi tuto potrebu nechapu...hlavne ked si predtym nemala taku potrebu.
Ja len vlasy riesim, moj si casto ani nevsimne 🤣. Sediny su hnusna vec, v 30r som to neriesila ze 1 sivy vlas, ale uz zacinam farbit, co mna voobec nebavi.
Ano, ako stupa vek, treba sa viac starat aj o vlasy ci plet, aj ja to na sebe zacinam citit...40r pomaly na krku 🤷‍♀️

maaamiii
25. mar 2023

@leskovael maximalne súhlasím. Viď môj manžel.
Začal chodiť pravidelne k barberovi, pestuje si bradu, stará sa o ňu. Fénuje, vyčesáva, géluje (aj vlasy). Po 100 rokoch si kúpil parfém (konzultoval ho so mnou, lebo mi chce jednoducho príjemne a sexi voňať, no vyberal si sám a mne dal na vyber z dvoch favoritov). Chce si dať prekryť staré a nevzhladné tetovanie za niečo krajšie, vačšie (chce rukáv, čo je pre mňa osobne mega sexi 🤤🤤🤤🤤🤤). Konečne mu začína záležať na tom, ako pôsobí nie len na mňa, ale aj na okolie. Keby som žiarlivka, už má scénu na svete, lebo by som mohla tvrdiť presne to, čo píšeš - že niekoho má alebo chce mať. Ale akože prečo? Že o seba dbá? Bože, veď môžem byť len rada za to a aj som 😊🥰❤️

Ja sama som teraz čiastočne v pozícii autorky a nejak si vstupujem do svedomia a začínam o seba viac dbať. Čo jenore iné základ žitia a bytia, je pre mňa niečo extra navyše. Ale moj chlap je len rád. Vravím...sám ma posiela tam, kam sa chodí strihať on (je to salón, kde je všetko pokope - barber, kaderník, nechtové štúdio, kozmetika, nedávno začali aj tetovať). Šomre na DMku, z ktorej mám doma zásoby ako v mini obchode, lebo mesačne na ňu odchádza 50-100€, no keď som mu vysvetlila prečo, dal mi za pravdu. Všetko všecičko je len a len o komunikácii.
@zoro9836 tak to má byť. Ty sa vieš dohodnúť s ňou, ona s tebou (si myslím). Bez toho to jednoducho nejde. A je úplne jedno, či sa jedná o vyzáž, o šatník, o varenie, starostlivosť o domácnosť, financie... bez dohody sa spokojným životom bude len veľmi tažko žiť.

mikadooo
25. mar 2023

Povedz mu (úplne úprimne a bez akéhokoľvek náznaku irónie), že pri takom peknom chlapovi musíš aj ty trošku o seba dbať, aby ťa nevymenil za inú 😉. Myslím si, že jednoducho sa bojí, že ťa stratí, tak skús ísť na to touto cestou... Alebo - u mňa zafungoval argument, že sa jednoducho nepáčim sama sebe a som z toho frustrovaná, keď sa pozriem do zrkadla. Chlap si síce tiež myslí, že mi to netreba (farbu na vlasy, obočko, mihy, úpravu obočia a účesu), ale už žije s tým nastavením, že ja to jednoducho potrebujem k životu, tak nerieši. Ono, možno problém bude u vás aj úplne inde, určite to chce kopec rozhovorov. (Ale ešte jedna vec ma teraz napadla - napríklad manikúra - to je pre mňa osobne brrrrr, nechty mám vždy na krátko, nemôže to byť aj v tom, že sa mu to fakt nepáči? Ja mám z toho zimomriavky, keď nejaká kamoška vytasí nové nechty, normálne ma strasie 😄 (už vedia, že to neznášam našťastie), takže neviem, ako by som na toto z dlhodobého hľadiska reagovala, keby som bola tvoj muž... Možno aj v tomto je problém 🤷).

luccija
25. mar 2023

Čo tak sa spýtat jeho čo mu vadí?

kamatopo
25. mar 2023

Opýtaj sa ho na rovinu čo tým cieli. Či ho stvu financie ,alebo to že budeš pre niekoho atraktívna . Vysvetli mu že to robíš pre seba a nie pre to aby si si ešte niekoho narazila. Či bude spokojný keď budeš v roztahanom tričku a ohrizenými nechtami. Veď načo sú zarobené eura. Pre mňa na to aby som si ich užila a dopriala si. A nie na to aby ma dáky zakomplexovaný žiarlivec obmedzoval.

madeline1
25. mar 2023

ved si to platis zo svojich, hadam si mozes urobit radost a starat sa o seba...to by kazdej zene vadil taky muz, co zakazuje starat sa o seba...odmietni sa s nim o tom bavit, nema co riesit kolko co stalo, urcite mate spolocne prostriedky na domacnost a potom ma kazdy svoje prostriedky ...treba mu jasne povedat, ze ti to vadi a nech s tym prestane, lebo ta to jeho spravanie od neho odpudzuje...

wazowski
25. mar 2023

ahoj autorka, podla mna sa ho na priamo opytaj aky ma problem a ci tymi otazkami niekam smeruje. neviem ci tymi financiami naozaj naraza na to kolko minas (rozhodne nie vela) alebo mu vadi nieco ine. to ze sa o seba staras, ale preco? moze byt ze sa boji o teba. ale nech to aspon povie jasne a mozte to predebatovat, inak budes len takto hadat a on neda pokoj…

prosimopomoc
26. mar 2023

Ja by som odpovedala ironicky, ze sa mi uz trasu ruky a nedokazem si manikuru spravit sama. Obocie tiez nie, este by som si pri tom trase vysklabala viac ako treba. Treba ho trochu odpalkovat. Ziarli. A nech vie, ze ma doma zenu, o ktoru by sa bili aj ini.

prosimopomoc
26. mar 2023

@mikadooo praveze treba ironiu, na sproste otazky, sproste odpovede

h2
26. mar 2023

Nečítala som všetky komentáre, ale ja nevidím nejaký problém. Nič ti nezakazuje, nehovorí ti, že mu to vadí. Že sa opýta, koľko to stálo? No tak odpoviem, veď to nie je tajná informácia. Nezachytila som, že by sa potom, ako mu to povieš, sťažoval, že je to drahé a že veľa míňaš. A že ti povie, že ti to netreba, lebo si krásna aj bez toho, je kompliment. Usmej sa a poďakuj.

ropucha6
26. mar 2023

Vies co, zacni mu ratat, o kolko viac zje ako ty…cim viac prispevkov, tym je istejsie, ze je to lakomec, prepac. Keby ziarlil, zahovoril by to len tym akoze peknym zjavom a neriesil by sumy. Normalne mu vsetko maso, jedlo, pivo spocitaj a hod na stol.

autor
29. mar 2023

Najnovšie mu dokonca vadí, že sa objednávam do salónu ďaleko od domu..že si mám nájsť nejaký salón bližšie k domu. To, že som spokojná s konkrétnym salónom a preto tam chodím ho nejak nezaujíma.

autor
29. mar 2023

@ropucha6 To radšej nie, ja toho tiež veľa zjem, chvalabohu za moje spaľovanie 😅

pikachu999
29. mar 2023

A keby mu povieš že tak ti vyhovuje salón do ktorého chodíš? Ja fakt nechápem čo ten chlap rieši a čo mu vadí

pikachu999
29. mar 2023

Čo môže byť rád že jeho žena sa o seba stará tak nie ešte bude pindat..chlapi

autor
29. mar 2023

@pikachu999 Veď ja som mu povedala, že ten salón je môj obľúbený a je mi jedno, že je ďaleko, lebo som s ním nadmieru spokojná. A on, že je to ďaleko a benzín a hlavne čas. Nechápem že to rieši.

autor
29. mar 2023

Ale to isté sa týka aj práce, dala som výpoveď a hľadala si inú prácu, tak tiež do mňa hustil, že nech hľadám blízkosti domu, že ušetrím kopu času atď.mco je samozrejme logické, ale keď som n mohla nič nájsť v blízkosti, tak som hľadala ďalej a vždy keď som išla na pohovor niekde ďalej od miesta bydliska tak pindal, že je to ďaleko.

Strana
z4