Manželská kríza po narodení dieťaťa
Ahojte
Rada si precitam nazory inych na moju rod.situaciu ako by ste to riesili vy. Taktiez sa potrebujem vyzalovat.
Som vydata 2roky, manzel je odo mna starsi o 10rokov. Pozname sa dlhsiu dobu, brali sme sa z lasky. Prve problemy nastali po narodeni prvej dcery.
Dcera ma 18mes.a ja som doma 2tyzden s dvojtyzdnovym babom. Manzel mi zacal vycitat zanedbanu domacnost, prazdne hrnce, nevyzehlene oblecenie. Dosla mi na pomoc moja mama, ktora zial musel odist pretoze manzelovy v domacnosti prekazala. Totizto ja nemam prilis dobre vztahy s jeho rodicmi aj ked sa snazim pretvarovat zo svojej strany pre svoje vlastne dobro a dobro rodiny. Manzel je dost naviazany na rodicov a neustale k nim chodieva aj ked ho oni vyhanaju. Jeho rodicia ma neprisli navstivit ani do nemocnice ani po prichode domov-nezavolali ako sa mame, nekontajtuju nas. Jeho rodicia maju nevysporiadane majetky a mojho manzela to velmi stve, stale caka a tlaci na rodicov, aby dostal ciastku z nehnutelnosti, ktora mu aj pravom patri. Ale ich to zial nezaujima. A prave na tom sa stale pochytime. Ja sa mu stale cudujem preco chodi prosikat rodicov pomahat im ked oni mu doslova kaslu na hlavu. Nemaju zaujem ani o vnucata. Byvame sami v byte s hyp.uverom. Zatial to financne zvladame. Ked som bola v nemocnici manzel sa ukazkovo staral o dcerku a zvladli to sami bez akejkolvek pomoci. Prve zranenie prislo hned v nemocnici ked nas prisiel pozriet a odmietol vziat na ruky maleho, pretoze je vraj maly. Doma v postielke na neho malo co pozrie na rukach ho mal 2x. Druhe dieta sme vobec neplanovali, pretoze sme sa doma casto hadali kvoli jeho rodicom, jeho surodencom. Casto mi vravi, ze neviem nic robit ani varit len sediet za pc, co vobec nie je pravda pretoze na to nemam cas. Snazim sa mat ako tak upratanu domacnost, no posledne dni sa fakt neda varit pri dvoch malinkych detoch a synceka dojcim na poziadanie a je to velmi narocne. Uz som spominala, ze maly bol neplanovany zial mala som u dr.aj vybaveny potrat no manzel mi dal ultimatum ak si dieta necham vziat mam sa zbalit a odist k svojim rodicom. Rozhodla som sa dieta si nechat, nielen kvoli manzelovy, ale aj sebe samej kvoli vycitkam. Vycitky mam dodnes ako som len na taketo nieco mohla pomysliet ked ten drobec je taky uzastny. Som z celej situacie nestasta vlastne len z manzela. Manzela, z ktoreho mam pocit, ze ma potreboval len na to, aby som mu dala deti, navarila a oprala. Vcera sme sa opat hadali a popravde ja uz fakt nevladzem. Pocuvat aka som hlupa a neschopna. Tak som vybuchla, ze som mu velmi vulgarne vynadala. Potom som uz bola unavena zacalo ma boliet brucho tak som sa zavrela s detmi do izby a plakala. A ten debil chodil a otravoval ma co som ticho. V takychto situaciach ho casto nespoznavam sprava sa ku mne arogantne. Nakoniec povedal, ze sa mam zbalit kludne aj hned teraz a odist s detmi k mojim rodicom a on si po nich bude chodieva na vikend, nezabudol prizvuknut, ze vlakom nie autom. Moja rodina je odo mna 60km cestovat k nim vlakom s novorodencom je pre mna nemyslitelne. Neviem netusim ako mam riesit tuto situaciu. Citim sa unavena, vycerpana a hlavne sklamana zo zivota a svojho manzela. Mame dve krasne zdrave deti, ale mam pocit, ze jemu to zial nestaci. Netusim co odo mna ocakaval od zivota, ale ja uz toho mam plne zuby. Ked sa nad tym zamyslim, ze po dvoch rokoch sa hadame co bude za dalsie dva roky. Mozno sa tato situacia da ustalit ale za akym ucelom? Ze ja cuvnem, budem nadalej ticho pocuvat aka som neschopna a neustale cely zivot sa podriadovat vo vsetkom jemu.
Dakujem za Vase nazory. Dnes sa cely den venujem detom, rano som stihla len zuby a vlasy. Malicky mi zacal teplotovat tak som hned rano isla k dr.zatial co on pribehol z prace domov a ostal s dcerkou. Po prichode domov sa ma ani neopytal ako syncek, co mu je ake lieky. On sa na neho ani nepozrie vobec a mna to tak mrzi. Dnes som uz ako tak vychladla, ale on nie. Navazal sa do mna v jednom kuse az kym nevypadol do prace. Po novom mi vykrikuje do soplavych a zasranych. Pisete mi, ze ho mam objat? To teda urcite nie...To je posledne na co myslim. Do buducna radsej nepozeram, lebo to nevidim ruzovo.
@youngmom neváži si ťa ani trochu, tam nieto lásky z jeho strany, keby len k tebe, ale aj k tomu dieťaťu.. interupciu ti zatrhol a aj tak ho odvrhol on... no máš to ťažké!
@youngmom ahoj, ja by som nezbalila seba a deti, ale jeho. To uz co je, co ti ma co nadavat a urazat ta? Si DVA tyzdne po porode , mas mat klud a domacu pohodu. Spakuj mu tasku, hod pred dvere a nech sa prace on. Ved ak jetaky sikovny a uzasny tak nieco isto vymysli. A pozri si nejaky navrh na sud kvoli vyzivnemu pre deti a manzelku. To by som mu dala na tasku. Nech si pocita panko.
@natalym Vcera tu bola moja matka skoncilo to hadkou medzi nimi. On vie byt velmi sprosty a krici ako blazon. Ale povedala mu nech si nemysli, ze ked mi urobil deti, ze ich budu zivit oni a starat sa. A ze mi vlastne znicil mlady zivot. K nicomu to neviedlo. Dnes tu bola pre zmenu jeho matka-asi jej volal, samozrejme hadka, ale ja som bola ticho. Je to jeho rodina, akurat jej len stupol tlak a odisla prec. Musime si to vyriesit sami, ale ja som teraz taka vycerpana a ubolena, ze mne sa uz s nim nechce ani len rozpravat ani hadat.
@youngmom najlepšie odíd , pre tvoj kľud, možno len na pár dní, nie preto, aby sa mal chlapec dobre, a nech si uvedomuje, čo robí, ale pre tvoj pokoj, nie dobré na psychiku a stratíš mliečko ... mysli, nech je dobre tebe a deťom, v tejto fáze na neho kašli... myslím, že on z bytu len tak sám od seba neodíde a bude ti robiť len prieky
Hmmm...drzim palce,sand sa to nejak utrasie.Avsak zivot je zivot a na riesenie problemov treba dvoch.Mam kamosku v podobnej situacii...odisla s 3 detmi,on za nou teraz chodi kazdy vikend,necha si navarit,mat pocit rodiny a samozrejme neobide ani manzelsku postel 😖 .Nezabudne jej vsak stale pripominat byvaly ch partnerov a to,ze on chudak vlastne tie deti ani nechcel...a ako trpi tym,ze nic nemaju,nikam nechodia...a hlavne tie deti urevane 🙄 .No da sa s takym clovekom nieco riesit???
Takze v jej pripade to nevyrieil ani odchod od neho.
@cajomila tak to vlastne nikdy neodisla, aby chlap prisiel na vikend aby on mal dorby pocit a este aj do postele!? My zeny sme divne.
@uglybetty1234 nejaky cas sa nestretali,dokonca uz aj sud zacali riesit.A nakoniec takto...tiez si mysim,ze robi velku chybu...s takym pakom.Ale niekomu to nestaci 1000x vysvetlit...
Akoze nechapem ani jeho - moralistu...vadi mu,ze pred nim mal ainych,ale nevadi mu s nou spat!!!Uplny pako.
A to on chce ako svoj podiel z dedicstva????
@youngmom vieš čo...ja by som mu nabuduce povedala, ked začne o tých neschopných a tak ze ,,ventiluješ sa,,? hm..ubohe, fakt ubohe...ale posluž si, musis si zdvihnut ego tak nech sa pači. Ja som taka ze dam pocit ze to nie je len tak sa na mne ventilovat. Musis sa pozbierat a povedat mu ze ak sa mieni takto spravat tak to je konečna. Zial...ukamenujte ma, ale to dieta bolo plodene bez rozmysluk edze uz pred tým boli zvady holt stava sa, ale situácia je aka je, ze čo ty mozeš teraz? Len držať hubu a krok a počkat kym maly odrastie a potom premyslat čo dalej so zivotom...ale u mna by skončil (samozrejme ak sa nezmeni a neuzna ze sa spraval ako idiot) nemam s nim o čom, zila by som s nim ako ,,brat a sestra,, ked mieni být taky ,,chmuloidný,,.
@uglybetty1234 divne??? ine slovo ma napada...
no konfliktný nervák, ktorý si svoje komplexy vybíja na žene, ktorá je doma,aká je neschopná a on je King užasný, nedivím,sa ti absolútne, že si u vulgárne nadala, ked je taký debil, správa sa vážne otrasne. nedivím sa ani, že k nemu už nemáš úctu, ved ani on k tebe.
, takých chlapov sa to tu na slovensku asi hemží stále viac a viac..až to je na depku
poradiť ti,co robiť,ani nejde co poradiť, este vyckaj, ci sa to neukludni, a skus sa nehádať, ale nenechaj sa ani urážať.pockaj, pripadne ho postras naozaj, ze pojdes k rodicom a aj chod ! na vystrahu- spakuj sa aj deti a chod, nech sa zlakne,a nech s prosikom on dojde.ine riesenie nevidim zial. on je dost tazka povaha
@marina24 Lenže vieš k takým rodičom??? Čo nevidia, že dcére treba pomôcť, ale to sa trasú len aby preboha k nim s dvoma deckami neprišla, čo keď ich budú musieť živiť.
@youngmom To radšej spraviť poriadok s debilom. Sestru nemáš? Dobrú kamošku?
Odkiaľ si. Prídem Ti upratať, nakúpiť, povarovať dieťa?
Preboha veď stačí tak málo. Fakt Ti to nezávidím, ja by som už asi z okna vyskočila. Podpora najhlavnejšia sa chová ako debil.
@natalym jáj,tak to som nečítala celú diskusiu,akí sú jej rodičia,len som čítala že svokrovci sa nestarajú a sú zlí.
Ale ten chlap nemá dobrú povahu: ( správa sa naozaj nechutne, nečudujem sa zakladateľke, že má nanho už taký pohľad. asi sa s takými chlapmi roztrhala vrece nejaké posledné mesiace ani iné tu nečítam a nepočuvam od iných ľudí.len ako sa tí chlapi správajú otrasne
Ak chceš od neho odísť tak odíď, odíď tak že budes s tým vysporiadania srdcom aj hlavou pretože sa už nesmies vrátiť. Ak si už raz odišla a je to stále zle, nové vrátenie do vzťahu by znamenalo čítať tu istú knižku a čakať iný záver.
@youngmom je mi to luto. Si vsak len 2 tyzdne po porode, vsetko je cerstve. Teraz maleho teploty. Skus ist na to pomaly. Neviem, sprav si nejaky harmonogram. Nezabudaj si oddychnut!!! Lebo aj ty mozes dostat teploty. Aj ja mam doma magora, co mi pri jeho zachvate vykrikuje take veci, ze ziram. Minule po mne hodil kabelu. Tiez nam nasi pomahaju, jeho rodina ho ma nahaku.
@natalym aaale vieš ako to je v hadke...mama tiez ,,vyplula slinu,, kedze asi aj do nej sa navazal, sak aj mala pravdu zase budme objektivne, narobi si decka a starat sa kto bude? Tiez by som neskakala 2 metre ze dcera sa mi vracia domov s 2mi detmi...ako rada pomozem, ale vieš ako to je.
@tetapetra po tebe kabelu? ci pana...
no ako vas čitam kočky tak ja by som bola na Jojke v krimi novinách velmi rýchlo s mojou ,,leviou,, povahou.
by som mu taku facku dala a do takých chujov nadala, my by sme sa pobili ...tomu verim.
@sardinka336 Lenže nie je situácia na vykrikovanie chujovín. Je pravda aj ja v zápale vykričím kadečo, ale proste u nich teraz nie. Mama mala mať rozum a skľudniť situáciu. Teraz vidím a cítim, ďakujem Ti Bože za moju mamu. Keď videla, že je zle, muž nasratý, ja hotová, daj mi malú do kočíka, ideme sa poprechádzať, dve hodiny ich nebolo. A bolo dobre.
@lubkavargova1 Maju uz vysporiadane nejake majetky(ja do toho moc nevidim, vlastne ani on)ale jednej veci rozumieme obaja surodenci uz nieco dostali jeden lukrativny pozemok, druhy peniaze no a moj manzel zatial dostal velke hovno. Uz som mu najmenej 100krat vravela nech ma tym nezatazuje. Ale on sa nema komu vyzalovat len mne. Vidim, ze ho ti zoziera, ale co ja s tym zakazdym len nervy do mna dava.
Mam z toho vsetkeho velku hlavu. Je mi luto celej situacie. Uvidim aky bude vecer, ked bude hulakat pojdem na vikend prec. Ja som dneska bola kludna, lebo som myslela, ze je stvrtok a pozeram do mobilu, ze dnes je vlastne piatok a manzel ma volny vikend. Sklamanie :(
@sardinka336 No my sa aj bijeme. Môj muž sa nedá....... 😀
Lenže keď ma schmatne abo dačo tresne ja ho vtedy žeriem. 😀
Taze uz je zakladatelka soplana atd....hej a on co??? A on kde mal rozum ked si taku mladu bral??? Bol az taky pretlak v gatoch?
Nic vzlom...ale toto je tak ked je taky generacny rozdiel...ale teraz bez utoku...
On bol-je-bude uz len zbytkovy tovar pre nejaku buducu.
Ty to este utiahnes...on uz nie.
A este to ide rodicom po krku naj mu vypkatia podiel....no takoj by som ho vydedila.
A hold,tvoja mama mala pravdu. Pokazil ti zivot....a len raz by dakto zhucal mojich rodicov!
@natalym ja sa nemám s kým ,,biť,, moj muz je kludný ako Angličan...to sa hadam len ja sama so sebou a on je dobrák takze z jeho strany nejake vulgarizmy a nasilnosti nehrozia, to len odomna... 😀 😀

@youngmom Tvoj muž sa správa otrasne, mal by ti pomáhať s deťmi, ved sú to 2 malinké detičky a samozrejme, že nemáš na všetko čas, ked malého aj kojíš. Keby si ho vyhnala s kočíkom von a zatiaľ navarila alebo upratala? Sú to aj jeho deti, nielen tvoje. Ja by som s ním hodila vážny rozhovor, aby ti začal pomáhať a prestal kritizovať, inak balím deti plus kufre a adios. On to videl doma, jeho otec sa rovnako správa k jeho matke, to malo byť pre teba varovným signálom už pred svadbou. Pochybujem, že sa zmení, ale možeš mu dať ešte šancu. Dlho s ním aj tak asi nevydržíš, ak sa nezmení. Ked budú deti vačšie, možno to bude pre teba ľahšie potom odísť, pojdeš do práce a bude to iné.