icon

Manželská kríza po narodení dieťaťa

youngmom
14. okt 2016

Ahojte
Rada si precitam nazory inych na moju rod.situaciu ako by ste to riesili vy. Taktiez sa potrebujem vyzalovat.
Som vydata 2roky, manzel je odo mna starsi o 10rokov. Pozname sa dlhsiu dobu, brali sme sa z lasky. Prve problemy nastali po narodeni prvej dcery.
Dcera ma 18mes.a ja som doma 2tyzden s dvojtyzdnovym babom. Manzel mi zacal vycitat zanedbanu domacnost, prazdne hrnce, nevyzehlene oblecenie. Dosla mi na pomoc moja mama, ktora zial musel odist pretoze manzelovy v domacnosti prekazala. Totizto ja nemam prilis dobre vztahy s jeho rodicmi aj ked sa snazim pretvarovat zo svojej strany pre svoje vlastne dobro a dobro rodiny. Manzel je dost naviazany na rodicov a neustale k nim chodieva aj ked ho oni vyhanaju. Jeho rodicia ma neprisli navstivit ani do nemocnice ani po prichode domov-nezavolali ako sa mame, nekontajtuju nas. Jeho rodicia maju nevysporiadane majetky a mojho manzela to velmi stve, stale caka a tlaci na rodicov, aby dostal ciastku z nehnutelnosti, ktora mu aj pravom patri. Ale ich to zial nezaujima. A prave na tom sa stale pochytime. Ja sa mu stale cudujem preco chodi prosikat rodicov pomahat im ked oni mu doslova kaslu na hlavu. Nemaju zaujem ani o vnucata. Byvame sami v byte s hyp.uverom. Zatial to financne zvladame. Ked som bola v nemocnici manzel sa ukazkovo staral o dcerku a zvladli to sami bez akejkolvek pomoci. Prve zranenie prislo hned v nemocnici ked nas prisiel pozriet a odmietol vziat na ruky maleho, pretoze je vraj maly. Doma v postielke na neho malo co pozrie na rukach ho mal 2x. Druhe dieta sme vobec neplanovali, pretoze sme sa doma casto hadali kvoli jeho rodicom, jeho surodencom. Casto mi vravi, ze neviem nic robit ani varit len sediet za pc, co vobec nie je pravda pretoze na to nemam cas. Snazim sa mat ako tak upratanu domacnost, no posledne dni sa fakt neda varit pri dvoch malinkych detoch a synceka dojcim na poziadanie a je to velmi narocne. Uz som spominala, ze maly bol neplanovany zial mala som u dr.aj vybaveny potrat no manzel mi dal ultimatum ak si dieta necham vziat mam sa zbalit a odist k svojim rodicom. Rozhodla som sa dieta si nechat, nielen kvoli manzelovy, ale aj sebe samej kvoli vycitkam. Vycitky mam dodnes ako som len na taketo nieco mohla pomysliet ked ten drobec je taky uzastny. Som z celej situacie nestasta vlastne len z manzela. Manzela, z ktoreho mam pocit, ze ma potreboval len na to, aby som mu dala deti, navarila a oprala. Vcera sme sa opat hadali a popravde ja uz fakt nevladzem. Pocuvat aka som hlupa a neschopna. Tak som vybuchla, ze som mu velmi vulgarne vynadala. Potom som uz bola unavena zacalo ma boliet brucho tak som sa zavrela s detmi do izby a plakala. A ten debil chodil a otravoval ma co som ticho. V takychto situaciach ho casto nespoznavam sprava sa ku mne arogantne. Nakoniec povedal, ze sa mam zbalit kludne aj hned teraz a odist s detmi k mojim rodicom a on si po nich bude chodieva na vikend, nezabudol prizvuknut, ze vlakom nie autom. Moja rodina je odo mna 60km cestovat k nim vlakom s novorodencom je pre mna nemyslitelne. Neviem netusim ako mam riesit tuto situaciu. Citim sa unavena, vycerpana a hlavne sklamana zo zivota a svojho manzela. Mame dve krasne zdrave deti, ale mam pocit, ze jemu to zial nestaci. Netusim co odo mna ocakaval od zivota, ale ja uz toho mam plne zuby. Ked sa nad tym zamyslim, ze po dvoch rokoch sa hadame co bude za dalsie dva roky. Mozno sa tato situacia da ustalit ale za akym ucelom? Ze ja cuvnem, budem nadalej ticho pocuvat aka som neschopna a neustale cely zivot sa podriadovat vo vsetkom jemu.

puklica13
16. okt 2016

@celasapremenim ale ved ja som si rypla len tak v dobrom..reagovala som na jej prispevok zakladayelke..ze ona vsetko stiha porobit aj s detmi len sa nemaluje nepije doma kafe a nevysedava na mk 😀

zuzankaha
16. okt 2016

Ahoj, no celá tá situacia je dosť smutná a možno sa teraz zda bezvýchodisková. Je mrzuté že muž sa takto správa po dvoch rokoch, podľa môjho názoru ale iny nebude. Ked ho nezmenili dve deti tak čo ešte?? Nechať sa urazat a pritom sa starať o deti?? Na tvojom mieste by som odišla, mas rodičov. Každý začiatok je lepší ale aj krok do neznama je podľa mna v tomto prípade lepší ako zotrvať v tom co je zle.

celasapremenim
16. okt 2016

@puklica13 jaaaj, jovan, ja stracam suvislosti, bo citam uz len vytrhnuto z kontextu tuto temu :D a prajem krasny tyzden vsetkym maminkam

marina24
17. okt 2016

@jlp no ty si superžena,ako čítam tvoj komentár :D čo všetko stíhaš 🙂 geniálna 🙂 len tak ďalej.

youngmom
autor
28. aug 2017

Pekný deň. Píšem po viac ako roku. Krízu sme zvládli, celkom to fungovalo až kým jeho rodičia nezačali rýpať do nášho manželstva. Štvú ho proti mne, chodieva od nich nervózny, mrzutý, zvyšuje na mna hlas a pod. Čo ma zaráža žiarli na moju rodinu, kamarátky. Totižto sa mi podarilo schudnúť-starám sa o seba, ale je to v našom vzťahu omnoho horšie ako to bolo. Veľmi ma to mrzí hlavne kvôli naším deťom a niekedy premýšľam či by nebol lepši odchod od neho-aj keď budem úprimná som z toho momentálne psychicky vyčerpaná a zatiaľ to nedokážem

nyteshade
3. okt 2017

@youngmom tak táto správa ma mrzí :/ myslela som si ze čas to napraví, so svokrovcami ste sa neskúsil porozprávať?

nelinka2009
3. okt 2017

Ak sim to dobre pochopila tak ani prvu dcerku ste neplanovali a pre nu ste sa brali. Ci??? Aj syna si cakala omylom... Ake spravanie cakaz od muza k zene, ktora mu rodi deti ako hruska bez rozmyslu??? Si ako moja svokra 4 deti a staraj sa, vezmi si ma. A este ma aj chap a vaz si ma. Nikdy taketo zeny nepochopim.

nyteshade
3. okt 2017

@nelinka2009 jáj lebo sa sama oplodnila však? Ona si sama zmyslela že áno, idem teraz otehotnieť naschvál....

nelinka2009
3. okt 2017

@nyteshade no sama... Ako sa to vezme... Otazne je do akej miery bol on informovany o tom, ze je moznost, ze budem tatom ak si vrzne, kedze ani ona sama nevedela, ze bude tehotna,so synom a uz pted druhym otehotnenim sa strasne hadali a bolo to zle. Ako ja,sa len hadat, tak mu urcite neporodim dalsie dieta.

puklica13
3. okt 2017

@nyteshade nevravím že ona je ten prípad..ale poznám zopár žien čo presne takto otehotneli..a ešte sa nezabudli tým aj pochváliť...a potom sa cudovali že chlap dovidopo

nelinka2009
3. okt 2017

@puklica13 👏👏👏👏👏👏👏👏👏

janickacrazy
3. okt 2017

@puklica13 No býva to aj opačne, poznám ženu, ktorá chcela ísť do práce a jej žiarlivý manžel ju naschvál oplodnil, len aby bola zase doma na ďalšej MD a odvtedy ide ich vzťah dole vodou. 😒

nelinka2009
3. okt 2017

@janickacrazy si neviwm ptedstavit, ked ako zena naozaj necgcem, tak sa o to postaram a rovnako chlap

belgrey85
3. okt 2017

@youngmom
Pokiaľ máš nárok na byt,ze je vás spoločný,neodchadzala by som,jeho by som skôr poslala k jeho rodičom,skús a nauc sa byť trochu asertivna,vyčíta ti veci a co on dokazal...do 36 byť rodičom na krku bez vlastného byvania jeden dospelý chlap ze sa nehanbí,on je chudák a neschopak a nie ty...a to ze nestihas niektoré veci to nevadí,nie si superman,nech on zvládne po nevyspatej noci fungovat a mať všetko tip top,ja by som ho v noci zobudila a dala mu malého,nech sa stará,že ti sa tiež potrebujes raz za cas vyspať a nech si vyskúša aké je to príjemné a nie len ta buzerovat...nastav mu zrkadlo,ako sa on správa k tebe spravaj sa aj ty k nemu...buď si vstúpi do svedomia,alebo on nech odíde z tvojho života...

ema234
3. okt 2017

@youngmom tvoj manzel by ti mal byt oporou a ze ho stvu proti tebe, nemal by tam chodit, ked si necha kydat na vlastnu manzelku tak nech sa prestahuje k svojim rodicom.

janickacrazy
3. okt 2017

@nelinka2009 No tak ona mu verila a nie každá može brať tabletky, napr. ja tiež nemožem.

nelinka2009
3. okt 2017

@janickacrazy a co tak sterilizacia, vazektomia, teliesko, kruzok, kondom???,Verila prepac,ale ani moj muz neni tak nezodpovedny, ze by si takto na 100% veril... To cp je za pubwrtacku ked v tonto veri chlapovi?

janickacrazy
3. okt 2017

@nelinka2009 No puberťáčka to nebola určite, ale ja si myslím, že v týchto veciach by si mali partneri doverovať a ked on vie, že ona tabletky neberie a naschvál sa do nej urobí, aby otehotnela, tak to je "super" prístup.

nelinka2009
4. okt 2017

@janickacrazy to nemuselo byt naschval a ani on sam o tom nemusel vediet, ze sa,stalo.

alby2014
4. okt 2017

@nelinka2009 omg, ked chlap chce sa mozes na hlavupsotavit a nebudes tehotna...plati, ze ja nemozem ovplyvnit, kedy moje vacika zacnu putovat, ale on ovplyvnit kam strieka svojich chlapcov moze....ak mam byt explicitna, nie kazda moze tabletky, potom ti z ostava len teliesko a to tiez nemoze azda...zvysok je kondom a ine moznsoti, dke musi spolupracovat chlap. ROzhodne by som ju nevynila z toho,ze ma dve deti neplanovane, neoplodnila sa sama, bol pri tom...a kazda zena, ze porodi muzovi deti a stara sa o ne, si minimalne uctu teda zasluzi urcite.

nelinka2009
4. okt 2017

@alby2014 ak mas takyto nazor neje o com... Ja ti gatantujem, ze ani ten chlap to 100% nevie... Sterilizovat sa moze dat kazda a tiez vazektomiu znesie kazdy chlap... To je zbytocne riesit ked mas taky super nazor... Este povedz, ze za vsetky neplanovane tehotenstva na svete moze chlap a urobil to schvalne

alby2014
4. okt 2017

@nelinka2009 ked muz nechce kondom, nechce vazektomiu, seerilizacia je brutalny zasah do tela zeny a hormonov...ona nemoze tabletky ( napr ja nemozem nic na hormonalnej baze, cize ani hormonalne telieska), ostane ti ratanie dni, bilingsova metoda, prerusovana suloz..su ako aj ine moznosti podla teba? Nevravim, ze za kazde neplanenovane tehotenstvo moze muz, ale obaja musia rpedsa ratatt, ze ekd ona nebere tabletky a on nepouzije nic....tak asi tehotna byt moze...ty robis ju vinnu, ze rodi ako hruska, no rpepac, ale pri tom boli dvaja a vina je vzdy dvoch...nechapem, precoby antikoncepcia mala byt len zenska starost.

nelinka2009
4. okt 2017

@alby2014 netvrdim, ze je to len jej vina ani, ze antika je len zenska starost... Ona pise, ze sa hadali uz predtym... Problemy boli uz pred druhym tehu... No prepac, ale ak mam provlemy tak neotehotniem a ak to neviem inak tak s nim proste nespim, ked sa s nim len hadam...

nelinka2009
4. okt 2017

@alby2014 uz jed ti to tak blbo napisem ' aj ked ho vytiahne a on si myslu, ze ho vcas vytiahol, aj tak to tak nemusi byt'

youngmom
autor
4. okt 2017

@nelinka2009 Ty o com akoze trepes? Brali sme sa z lasky a po dietati sme tuzili obaja!!!! Predsa ked sa dvaja miluju je normalne ak tuzia po dietati? Preco by som sa mala davat sterilizovat ja svoje deti milujem nadovsetko a su mojim vsetkym. Som mlada zena momentalne to neprichadza do uvahy ale do buducna preco by som nemohla opat byt matkou. Neurobim nieco co v buducnosti budem lutovat. A ani netusis ci som sa pri synovi chranila, alebo nie!!! Ale to tebe nie som odkazana vysvetlovat!!!!
Baby dakujem za prispevky, kazde pekne slovko potesilo. Ale kvoli takym sedlanam ako je nelinka sa tu vobec neoplati pisat.
Momentalne sme to ako tak ustali, vela sa rozpravame a najviac nam pomohli spolocne chvile bez deti kedy vieme rozpravat aj o niecom inom ako o chorobach, plienkach, skolkach....
A opat sa mi potvrdilo, ze ludia sa dokazu radovat aj z cudzieho nestastia...Zial

nelinka2009
4. okt 2017

@youngmom som rada, ze si to postupne vysvetlujete a drzim palce nech vam to dobre dopadne

youngmom
autor
4. okt 2017

@nelinka2009 Ok dakujem, ale nabuduce prosim ta prehodnot a zvaz co napises....naozaj

nelinka2009
4. okt 2017

@youngmom nebrala som to k tebe osobne... Ale ked mi niekto napise, ze chlap si da na 100% pozor... No nic, hlavne, ze sa vam dari a vylepsuhe sa to, lebo podla mba nieje hrdinstvo rozchod, rozvod, ale odvaha ostat spolu... A kazdy ma sem tam krizu v manzelstve, zvlast ked pridu deti...

youngmom
autor
4. okt 2017

@nyteshade Ano so svokrovcami som si to konecne po troch rokoch vyjasnila a povedala vsetko co som mala na srdci bez hadok a kriku. Najhorsie co moze byt je ked sa do vztahu miesaju dalsi ludia a nicia to pekne. Musela som prehodnotit celu situaciu, trosku sa aj zmenit a nadviazat s nimi ako taky kontakt pre oboch nas vsetkych. Stale som premyslala nad odchodom, ale pochopila som, ze aj moj manzel napriek vsetkemu ma aj pekne stranky kt.ma k nemu pritiahli a preco som si ho aj vybrala. Utek je to najmenej, ale co dalej. Mame dve male deti kt.potrebuji oboch rodicov. A co som vobec necakala zacala som pred ocami vidiet a vnimat nadherny vztah medzi otcom a synom(totizto do syncekovich 6mes.ho nejak nevnimal), ale ako zacal rast, zacali sa poznavat aj oni dvaja. Myslim si, ze aj ja som robila chybu preto zeny neskatulkujte svojich manzelov a nechajte ich povysavat, pozehlit a prestat davat jedlo popod nos. Mala som ako som naucila, ale popri detoch sa to uz neda. Nie sme len on a ja, ale mame deti, kt.venujeme vacsinu casu.
Este raz vdaka za pozitivne slova. Verim tomu, ze kazdu nastrahu v nasom zivote zvladneme. Aj ked to je niekedy tazsie najst kompromis, vediet ustupit a pod.ale to myslim kazda z vas pozna

youngmom
autor
4. okt 2017

@nelinka2009 Vies ked niekomu doverujes a zrani ta je to o to tazsie. Ale uz sa k tomu nevraciam a nelutujem pretoze mame doma to najkrajsie co moze byt. Mam v okoli dve zname kt.chcu a nemozu. Len nechapem preco je to tak, ze dostanes do vienka vtedy ked neocakavas. Ale do buducna som sa uz poistila, pretoze uz nemozem riskovat. Ale sterilizacia neprichadza do uvahy, stale mam taky vnutorny pocit, ze do buducna by som mozno prijala aj tretie. Ale to momentalne neriesim, kym su deti naozaj male a doma sa veru nenudim. Preto nikdy nesudim zeny kt.maju dve a viac deti, pretoze clovek nikdy nevie kedy to moze ocakavat na sebe...