Manželská láska
Pekný večer, chcem sa spýtať, či je v poriadku keď mi manžel povie po xy rokoch, že najviac na svete miluje svoju matku a ja vždy budem pre neho cudzia žena. Porodila som mu tri deti, som matka jeho detí, stála som pri ňom v dobrom a on mi povie, že to je normálne že má na prvom mieste svoju matku, vraj takých ako ja móže mať aj 20 žien v živote, ale mamička vždy bude jediná. Som ja sebecká že som chcela aby mňa a deti miloval najviac? A trávil čas s nami a nie s ňou?
autor - som trochu predpokladal, že ste 30.tnici ... asi by ste sa mali vážne obaja zamyslieť nad tým, aké máte osobné a životné hodnoty a do akej miery sa vám pretínajú ... mali by ste celkom vážne uvažovať nad tým, že začnete vedome pracovať na vašom vzťahu, inak pôjde za pár rokov do prdele. A to akože obidvaja.
Lebo pokiaľ začne mať tvoj muž častejšie podobné narážky a reči, tak je evidentné, že nieje spokojný s niečím. Ty tiež niesi spokojná, chýbajú ti vo vzťahu nejaké zásadné veci... mali by ste sa začať spolu rozprávať a mať chuť to aj riešiť.
Inak za pár rokov tu budeš hľadať písať tému o rozvode a riešiť výživné a advokáta.
Bez srandy
Už tu boli témy o všelijakých vydarených manželikoch ale ten tvoj to je extra sprostý chrapun a vôbec si nezaslúži mať rodinu, ženu a deti. Veď jemu podľa jeho slov stačí len jeho matka.
Fuj... tak take zvratene slova by mi asi poriadne natiahli zaludok. Ano, rodicov si treba vazit a milovat ich za to vsetko, co pre nas spravili, ale ze ho vobec napadlo porovnavat vas dve, to je prinajmensom cudne. Samozrejme, ze pre neho mas byt na prvom mieste ty, nie ze sa este pytas, ci je to normalne. Mne dnes muz povedal, ze ma vidi ako bohynu a ze ma miluje kazdym dnom viac a viac... tak ja neviem, zvaz, co je normalne... matku pri tom ani nespomenul a to viem, ze ju ma rad, ja s nou mam dobry vztah, vsetko je ok.
Mna by teda este zaujimalo, co tomuto predchadzalo. Pises, ze ju rada nrmas, nerypala si nahodou do muza kvoli mamicke? Ak ano a nebodaj si ho vyprovokovala, tak sa potom tym slovam az tak necudujem...
Pekne dlho, 12 rokov spolu od 17 tich. Uz ste spolu tak dlho, ze ste zabudli, preco ste spolu. Ak nemal predtym nikoho, ze je nevybureny, mozno ma pocit, ... ze nieco zmeskal. Takymito recami dava najavo, ze je nespokojny. Mozno je cas si sadnut a prebrat, preco ste spolu, co komu vadi, jemu, tebe, co treba zmenit, zlepsit. Hadky, rypanie, spolocny cas,...
@lindusss2016 ona mna nema rada ani nase deti nema zaujem prist navstivit. Uznava len svoje vnucata od dcer a svoje dcery. Chcela som sa rozpravat s muzom, on ma v tom jasno...
A mozes zahodit za hlavu to, ze ta ona rada nema? Ako sa o nej vyjadrujes pred muzom? Hovoris o nej pekne?
1.Je zvlastne,ze svokra povazuje za pokrvne prave deti od dcer.
Lebo priezvisko sa dedi po otcovi-je nositel rodu,cize krvi.
Ved aj v kralovskych rodi ach to tak odjakziva bolo,az neskor dovolili,aby mohli panovat a preberat zezlo aj dcery...
Ved sa aj vravi,ze "rod vymrel po meci"/ak nema muzskeho potomka!!! /
Cize tvoja svokra je nejaka naopak,ked prave synove deti neuznava.
Chapem,ue dcery su jej blizsie,to je aj normalne.
Ale povedat,ze synove su cudzie...
2.ked ste sa brali,muz ti toto.nepovedal?
Ze prvorada bude mamicka????
Ze budes pre neho vzdy cidzia a ze na teba nema cas?
Na co si ta vlastne bral?
Na sex?
3.mama je len jedna,to je jasne .
A rodicov si treba ctit.
Ale prave tak,to detinsky pristup je chory,
On ju ma ist pozriet s vami,alebo aspon s detmi.
A ma jej aj dat umtimatum-ked nepride ona k vam,nebude chodit ani on..
Skratka,o uz ma svoju vlastnu rodinu.
A tu ma budovat,zaistit.lubit a chranit.
Keby mne moj muz povie,ze som pre neho cudzia a moze mat takych ako ja aj 20...
No...prinajmensom na nejaky cas by som s nim.spalnu nezdielala...
Nech si zavola mamicku...alebo este lepsie nech ide k nej..

CHRAPÚŇ nekompletný, keby mne toto zahlási ani nie, že zbalila mu kufre 🙃okamžite by som ho otočila a poslala k mame keď je taky mamičkar.. Veci mu vyhodila pred dvere a podala o rozvod a to myslím vážne pre mňa by taky chlap neznamenal už nič.. v manželstve ma byt láska a to obojstranná tí dvaja sa majú milovať najviac a nie niesi sebecká je to normálne co ziadas mal by milovať teba a deti a mamu by mal mať len rad.. Podľa mňa je normálne keď si svoju mamu váži a rešpektuje ma ju svoju spôsobom rad ved je to jeho mama ale svoju ženu by mal milovať a mala by byť na prvom mieste
Aj mne to raz vyhodil na oci.ze pre neho bude vždy najdôležitejšia a na 1.mieste jeho matka. A to sme už mali dieťa. Pritom s rodičmi nemal nejaký extra vzťah. Ale pre neho boli aj tak vždy najdôležitejší iní a hlavne INE ženy, nie jeho vlastná rodina. A aj preto už je ex.
a s takymto debilkom 3 deti 🙈🙈🙈😀
Väčšina tu hejtuje muža, tak budem za zlú. Ale problém si ty. Ty si si vybrala muža, pre ktorého jeho rodina nie je na prvom mieste. A ty s takým chlapom máš 3 deti. 3!!! K tomu iný komentár netreba.
Vztah k svokre. Predstav si, ze muz bude kazdy den urazat, hejtovat tvoju mamu alebo riesit vas vztah. Casom ti pojde poriadne na nervy.
Vztah k svokrovcom je idealny dobry - milo komunikujete, rozumiete si, ale vzdy budes cudzi potencionalne ohrozujuci element pre ich dieta.
Ak ho mate zly. Pozdravis, spytas ako mas a snazis sa na nich minat minimum energie. Nespominat, neriesit, setris si cas, nervy a mas klud. Najhorsie je si neustale pestovat negativnu energiu voci nim. Skor, ci neskor ti to rozvrati manzelstvo. Rodinu toho druheho treba riesit co najmenej a nechat to na druheho, nech si ich riesi.
Budem uprimna. Tvoj manzel ma pomylene vzorce. Neverim, ze sa to zmeni. Je naviazany na matku a neodstrihol sa. Matka ho tiez nechce pustit, aby sa z neho stal dospely muz. Ty si jej ukradla syna a zjavne na teba ziarli. Vyzera, ze svojim spravanim dala synovi na vyber bud ona alebo ty a on tym, ze nie je odstrihnuty od pupocnej snury si vybral ju s cim matka samozrejme ratala. Smrdi mi to narcistickou matkou a zavislostou syna na nej. Zial tu tahas za kratsi koniec a domnievam sa, ze to bude este horsie. Poviem len jedno. Nic sa u vas nezmeni pokial tvoj muz nebude chciet a neuvedomi si o co by prisiel keby vas stratil. Matka sa menit nebude. Nie je dovod. Manipuluju zjavne synom a robi to z cisto sebeckych dovodov.
Vela sil v zivote prajem.
Chlap, co uprednostni travenie casu s mamou je bud mamickar, alebo unika zo stresu doma, lebo v rodicovskom dome ma klud. Ty jedina vies, ake mate vztahy doma - pohodu, alebo opak.
Keď nad tými jeho slovami rozmýšľam, to čo povedal až také divné nie je. Veď si zoberme, koľko je tu dennodenne diskusii, v ktorých sa ženy sťažujú na chlapov a čo im väčšina žien poradí? Veď kašli naňho, na svete je toľko chlapov a ty sa trápiš pre jedného. Len v opačnom garde a počuť to priamo do očí to zrejme až také jednoduché a prijemne nie je. Problém je skôr v tom ako sa chová, slová sú len slová. Ale aj to my nevieme, čo všetko predchádzalo tomu, že trávi čas radšej u matky ako s vami. Nezalozili ste si rodinu príliš mladí? Bola plánovaná? Že by nestihol prestrihnut pupočnú šnúru? Vždy si mala také zlé vzťahy s jeho mamou. Lebo to je tiež vcelku prúser.
A co predchadzalo takemuto jeho vylevu? Ci to len tak z nicoho nic vypustil?
@mabenn už to napísala na druhej strane, že navrhla aby spolu išli niekam, lebo leto pomaly končí a už by chcela aby bol s rodinou..
Osobne si nepamätám kedy som na MK čítala smutnejšie vyjadrenie od chlapa ako je toto..
@jana_eyre_2 ja som to myslela tak, ze ten vztah roky asi bol totalne zly a onicom, ked nie uz rovno od zaciatku...zalozit diskusiu z niecoho takeho je len akoby vythnute z kontextu (celeho zleho)...asi to nebolo cele super a zrazu taka hlaska z nicoho nic prisla
@jana_eyre_2 a naskyta sa tym otazka, co vlastne chce autorka riesit...ci len prisla po uznanie a utechu....no ved ano, samozrejme ze take vyhlasenie od muza je na hlavu...a co dalej
Inak, ludia si neuvedomuju, ze neustale rypat do rodiny, ich vztahov, vychovy toho druheho znamena spochybnovat jednu z 2-3 jeho/jej hlavnych celozivotnych hodnot, pilierov - detstva. Potom sa cuduju, ako ten druhy jedneho dna vybuchne.
@osky No Osky, musim ta sklamat. Ak si muzi odovzdavaju meno, neznamena, ze su "nositelmi krvi".
Je naozaj pravda, ze zeny odovzdavaju svojim detom viac genetickych informacii(nie som odbornik, mozno som to zle nazvala) ako muzi, takze babicka ma s vnucatom po svojej dcere viac spolocneho ako s vnucatom po synovi, pretoze syn svojim detom neodovzdal "mitochondrialnu DNA" po matke (dcera ano). Takze po krvi sa naozaj dedi cez zeny.
Nazyva sa to materalna dedicnost.
Este raz sa ospravedlnujem, ak som skomolila nazvy, nie som odbornik. Rada sa necham poopravit, ak tomu niekto rozumie lepsie.
Jednoducho, nositelmi mitochondrialnej DNA matky je dcera a syn, ale iba deti matkinej dcery atd.
Samozrejme, nie je to ziden dvovod, aby babicky lubili iba deti svojich dcer. Iba vysvetlenie.
@oliolijanka konečne viem prečo moja svokra má radšej vnukov od dcér 😅
@oliolijanka Tak ono existuje iste nabozenstvo, ktore uznava fakt, ze zena je ista a muz moze byt vzdy otazny...takze zena sa poklada za istu porkacovatelku rodu.
@number19 Ano, a teraz uz to vedia vedci aj dokazat.
Existuje linia- ja, moja mama, jej mama, jej mama, atd. V tejto linii sa odovzdavala okrem DNA z jadra aj mitochondrialna DNA. Tato linia je miliony rokov stara a konci, ak ma zena iba synov, lebo ti uz svojim detom neodovzdaju tu "mitochondriu"🙂.
Mozno to zeny nejako podvedome motivuje lubit svoje vnucky, neviem😊
Takychto pokemonov beha po svete vela. Kamosky chlap ked pride z prace, najprv k maminke az potom k zene a deťom.

Dakujem vsetkym za vaše názory a za čas.