icon

Manželská láska

13. aug 2021

Pekný večer, chcem sa spýtať, či je v poriadku keď mi manžel povie po xy rokoch, že najviac na svete miluje svoju matku a ja vždy budem pre neho cudzia žena. Porodila som mu tri deti, som matka jeho detí, stála som pri ňom v dobrom a on mi povie, že to je normálne že má na prvom mieste svoju matku, vraj takých ako ja móže mať aj 20 žien v živote, ale mamička vždy bude jediná. Som ja sebecká že som chcela aby mňa a deti miloval najviac? A trávil čas s nami a nie s ňou?

Strana
z4
katkami123
14. aug 2021

To si sa vydala do dobre prepnutej rodinky 😀 mamka strelena, vychovala streleneho syna. Nezávidím ti to vôbec. Ale kvôli tvojmu psychickému zdraviu by som pouvažovala nad zotrvaním s ním v manželstve. Ak ste mali svadbu v kostole, potom by tvoj muž mal poznať aj tento vyraz z biblie :

Efezanom 5:31-32 SSV

Preto muž zanechá otca i matku a pripúta sa k svojej manželke a budú dvaja v jednom tele.

Takze nie, aj podľa kresťanstva muž ma už svoju rodinu s manželkou. To že on neprestrihol pupočnú šnúru a nevie si určiť priority po toľkých rokoch a mamičku mat na piedestáli je prípad pre psychiatra.

3tato
14. aug 2021

@katkami123 ono by to tak malo byť logicky a tak nejak pudovo prirodzene... Ale nie preto, lebo je to písané v biblii.
A neverím tonu, že každý, kto má svadbu v kostole, ovláda s pamäti všetky žalmy o manželstve. To už by hraničilo s nejakou diagnózou 😎

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
14. aug 2021

a to si si všimla až po rokoch a troch deťoch?

3tato
14. aug 2021

@zazvorka87 čo sa týka výkladu textov biblie, o tom nechcem polemizovať.
Hlavne preto, lebo možno niektoré myšlienky dobré, ale vzťahy medzi mužmi a ženami sa od doby spred tisíckami rokmi rapídne zmenili, rovnako ako aj názory spoločnosti sú už niekde inde.
Vo vzťahu má byť nezištná a vzájomná úcta, pozornosť, pochopenie pre potreby toho druhého, ochota riešiť spolu problémy a robiť kompromisy a hlavne vzájomná KOMUNIKÁCIA.
Toto je náplň lásky vo vzťahu - aj recept na relatívne vyrovnaný vzťah.
Láska nie je zamilovanosť, ale vedomý cit.
Rovnako ako má muž milovať ženu, má aj žena milovať svojho muža - neexistuje, aby jeden dával dlhodobo do vzťahu viac a druhý len bral.
Potom vzniká nepomer a následne konflikty, odcudzenie.

Treba si prečítať nejakú literatúru venovanú psychológii vzťahov.
Trebárs "5 jazykov lásky" od G. Chapmana, alebo S. Lička "Ako ju pochopiť", kníh je dosť ...
Pár dobrých názorov, postrehov, myšlienok a rád sa tam nájde pre každú ženu aj muža.
Muž je síce hlava, ale žena je krk, ktorý hlavou otáča - to poznáš 😉

katkami123
14. aug 2021

@3tato jasne, ze mnohi co majú svadbu v kostole nevedia ani poriadne Otčenáš 😕 ale toto rada používam ako argument pre mamičkarov a tiež svokričky, ktoré nechápu, ze im už decko vyrástlo a nemá 5 rokov aby mu riadili život.

3tato
14. aug 2021

@katkami123 čo sa týka tých mamičkárov a svokričiek - toto bude mať bohužiaľ stúpajúci trend, pretože pribúda obrovské množstvo rozídených párov s deťmi a slobodných mamičiek.
Potom za pár rokov tu čítame a budeme čítať témy o neschopných mužoch, mamičkároch, aj ja neviem čo ešte ... tak ale potom aj treba položiť otázku, koho to bola a je v prevažnej miere výchova?
Asi ťažko toho chlapa, ktorý sa nemal možnosť podieľať na výchove, aj keď chcel.

Aký muž vyrastie z chlapca, keď ho vychováva takáto mama - žena presvedčená o tom, že dieťa patrí iba jej?
Presne taký - buď zšenštilý typ, alebo neschopný do partnerského života, zvyknutý na to, že najdôležitejšia žena v jeho živote je mama. Všetko čo mama povie je sväté, lebo mamičku treba poslúchať.

Taká je realita, v tomto žijeme - každá minca má dve strany...

derdia
14. aug 2021

Ahoj tvoj muz je dobry pako. Nehnevaj sa. Mala mu teda mamicka porodit tri deti... A nech ho mamicka doopatruje ked bude stary...moj mu ked si nasiel mna, jeho mam sa posunula na druhe miesto. A tak to je aj je. My sme dvaja a s detmi 4ia.. Inak je to smutne... Ale niektori chlapi to maju popletene😂😂😂🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

osky
14. aug 2021

@oliolijanka jej,tak som sa daco noveho dozvedela.
No,vidis...zaujimave.
Ale to co som pisala tiez plati,väcsinou su protezovani chlapi-vsak aj chlap sa viac tesi,ked ma syna/hlavne prveho../

Sranda toto.

bikarbona
14. aug 2021

Och..... Bože. Nech sa pakuje.

bikarbona
14. aug 2021

@3tato zas tak veľa ich tam nie je, ale konkrétne tento je veľmi známy.

3tato
14. aug 2021

@bikarbona neviem, ku ktorému prípevku patrí tvoj komentár, sorry😇 ... chyba MK - takže sa neviem vyjadriť 🙂

elizabet173
14. aug 2021

a nie je v poriadku, že sa vôbec potrebuješ spýtať, či je to v poriadku

3tato
14. aug 2021

ale už je v poriadku, keď to vieš😉

januarova
30. sep 2022

@autorka, ako pokračujes s manželom?

Strana
z4