Manželské hádky: Kto je na vine za problémy?
Ahojte dievcata. S manzelom sa velmi vadime. Uz to trva asi rok. Mame spolu jedno dieta (1rok) a sme spolu dokopy 5 rokov.
Ja uz neviem ci som ja na vine ale vsetko mu vadi. Uz neviem co mam povedat aby sa nahodou nezdul alebo nenahneval.
Prosim o radu ci som bola ja na vine alebo on ked sa zdul.
Tento mesiac sme mali neskutocne vela vydavkov. Kupa auta atd. Ostalo nam 300€ z rodicaku (plus peniaze co mame bokom). Vcera som mu dala prat tenisky ktore sa v pracke poskodili (stalo sa mi to prvykrat ze by sa nejaka obuv v pracke poskodila). Tak som mu povedala ze dnes pojdeme kupit druhe. Cestou do obchodu som mu povedala: ze nech si v obchode vyberie topanky za 50€ a nie drahsie. Uz bolo zle lebo on si chcel kupit drahsie. Moja odpoved: ze keby je na mne tak by som mu kupila v cinskom obchode lacnejsie. A uz zacal ze on chodi do prace ze zaraba ze vsetko sa plati z jeho a ze mam problem kupit mu topanky a ze len by som na nom chcela setrit. Tak sa zdul a do obchodu s topankami sme ani nesli a pohadali sme sa.
Ja uz neviem ci je chyba na mojej strane ale vadime sa stale kazdy jeden den nieco. Podla neho byvam ja na vine. Clovek chce nejake peniaze usetrit a este je zle.
*topanky som mala platit ja lebo na jeho ucte nemal dost penazi. Peniaze mavame odlozene doma v obalke. Preto som ich mala platit ja.
Tenisky za 50€ teraz kupis aj v normalnom obchode. Vsade su vypredaje. Nemusis ist zrovna k Cinanovi 🤷♀️
Len tak namatkovo prve dve, co mi vybehli https://www.deichmann.com/sk-sk/p/puma-tenisky-...
komunikuješ s ním ako s deckom, robíš mu mamičku. To čo je že nemám problém mu kúpiť tenisky??? Akože ty? Na tejto vete je vidno, ako ho vnímaš. Ako decko. Partnerská komunikácia by mala vyzerať asi takto: mrzia ma tie zničené tenisky. Tento mesiac sme mali veľké výdavky, koľko potrebuješ na nové tenisky? Zoberieš si z rezervy alebo kúpiš až po výplate? Nie že ty mu kúpiš, nie si jeho mama!
Chudák chlap - nie je to tvoje druhé decko . Ty mu zničis topanky a este jemu - zarabajucemu vydeľujes peniaze. Keby mne muž povedal , že si mám ísť do čínaka kupit topanky , tak si poklopkam po cele.
@simsalabim problém bol, že uz dopredu mu dala rozkazom, že žiadne drahšie než 50e. Tak sa nahneval. Jasné, že v pohode sa dajú v Deichmanne alebo v CCC kúpiť tenisky aj do 50 eur.
Ja si neviem predstaviť, ako by mne dospelej zarábajúcej žene šiel muž kupovať topánky a diktoval by mi ako malému decku. Choďte do normálneho obchodu, možno nakoniec aj tam zoženiete v dobrej cene.
ja budem asi za divnu, ale ja by som si tiez tenisky do £ 50 nekupila, teda ak nie su vypredaje.
Na nohach stojim cely den a preto potrebujem kvalitnu obuv, ktora mi vydrzi aspon niekolko rokov.
Takze za mna, nech si kupi kvalitnejsie, neprat v pracke, vydrzia mu niekolko rokov, nebude ho boliet chrbat a klby.
To, ako sa spolu rozpravate je na vas, vydelovat dospelemu chlapovi, co zaraba, ze iba tolko a tolko moze minut. Tak nechodte na dovolenku, alebo jeden mesiac iba do parku, co je zadarmo a domace kino s nanukom doma na gauci.
Daj aj inu situaciu, lebo toto je fakt taka, ze dala sa asi aj inak odkomunikovat - ale je mozne, ze si tak komunikovala preto, lebo si navzajom vo vypätych situaciach predhadzujete na oci chyby.
Mozno: Jozko, nejdeme kupit nove tenisky? Snad budu mat nejake pekne a dobre aj do 50€, aby sme zas nepretazili rozpocet, kedze sme mali vacsie vydavky teraz.
Myslim, ze by to zabralo?
50€ pánske topanky? Sak detske stoja 70€🤦🏼♀️
Vas problem su peniaze a nie hodnota tenisiek. Ak ste mali vydaje tak sa citi pod tlakom. Spolocnost od muza ocakava, ze sa o svoju zenu a deti postara. Zrejme chyba uz len malo a ohen je na streche. Vypadok tvojho prijmu je asi citelny. Verim, ze ked nastupis do prace, tak sa to medzi vami zlepsi.
ja topanky/tenisky neperem.. ked je spina dostatocne hruba, tak opada 😉😁 ... alebo sa zahram na slusniaka a handrickou vlhkou ich prebehnem.
Inak co sa tyka obuvy, som citlivy na to, aby mi dobre sadla a nijako netlacila, takze mozno aj ten tvoj je na tom tak a preto limitovanie cenou ho mohlo nahnevat. Kazdopadne zabomysie hadky su v rannom veku deti celkom bezne, lebo vzdy minimalne jeden rodic je pod stresom.
@ina2405 ja chapem 🤷♀️ Je fakt odveci rozkazovat dospelemu chlapovi kde si nieco kupit a za kolko smie 🙈
Neurcuj mu za kolko si ma kupit topanky. Je dospely, svojpravny a zaraba
ak je vaša komunikácia v tomto direktívnom duchu z tvojej strany vo všetkom, tak sa nedivím, že je zdutý...
Treba sa prikryvat takou perinou na akú máte. Určite mi je prednejšie nakŕmiť rodinu ako kúpiť 100 eurové topánky,keď na ne momentálne nemám
v tomto pripade si na vine ty. Za 1 načo mu perieš topanky? za 2 ano, zaraba peniaze, peniaze očividne mate odložene a ty sa k nemu spravas ako k malemu decku a topanky od činana? to myslis važne? To neni o 3 pasikoch... su omnoho drahsie a značky. Pri topankach ide obzvlast o kvalitu. Keby sa muž zachová ku mne tak ako ty k svojmu muzovi tak mi je zle. Fakt strašne správanie. On nie je male decko, ktoré budes buzerovať.
@doriiis tiez nekupujem detom fajky, draky a ciarky a bezne davam za topanky 70-100e, prave preto, že ich nohy sa vyvíjajú a potrebuju kvalitne topanky schvalene ortopedom
Preco sa tolko vadite?
Je to o peniazoch?
@lonely66 Mne to je jasné. Ja sa len čudujem, ako je možné, že chlap, ktorý zarába si všetko minie a nechá si rozkazovať od panovačnej ženy, ktorá je doma a ešte mu bude určovať čo a za koľko môže minúť.

Píšeš, že máte našetrené ale nechceš z toho brať. Presne toto sme riešili aj u nás. Akonáhle bolo niečo na šetrení už bolo zakázané sa na to aj pozrieť. Chcelo to pár rozhovorov... Veď na to to šetrenie je. Nechce si kúpiť desiaty pár zberateľských tenistiek za 1000€. Rozpadli sa mu tenisky, tak potrebuje nové. Kúpi lacné, za mesiac, dva pôjde a kúpi aj drahé, lebo sa rozpadnú. Tak kúpim raz normálne, pohodlné a ďalej neriešim. Zoberiem z nasporeného, po výplate tam vrátim. Kde je problém?? Neznášam toto škrečkovanie a hystériu za 50€ 🤦🤦