Manželské milovanie
Ahojte. Chcem sa spýtať ako to riešite. Sme manželia 20r. Prvé roky ako mladí, potom prišli deti a intezita milovania klesala. 15 r som bol iniciátorom ja, musel som niekedy doslova, dobiedzať, alebo žobroniť. Nebojte robil som prekvapká vaňu s kvetmi, robil som jej masáže pri sviečkach, hudbe. Zašli sme na víkendové pobyty a pod. Stále som dúfal, že dačo vyrobia na potlačenie chuti na milovanie ( prípadene sex ) pre mužov, lebo len to sťažuje život aj mužom aj ženám. Dospeli sme k intenzite 1x za mesiac. Ja som dostal do takéto štádia života, že už sa mi vôbec nechce, radšej idem na hokej, alebo pozriem šport v televízii, prípadne ideme spolu na prechádzku, na nákupy. Manželka tá teraz presne opak, hrozne by chcela. Nebojte vystískam si ju aj vypusinkujem. Mne by stačilo napríklad jej urobiť tantra masáž a pod. Zaujíma ma, či sa vám to stalo a ako k tomu pristupujete. Ja som sa konečne dočkal chvíle keď mi už sex nechodí po rozume a manželka s tým začala. Ja mám 45r a manželka 39,5r.
Vieeem ze clovek si casom zvykne noo je podla mna dost blbe ak manzelia spolu ziju no nemiluju sa veed to je tak krasne a clovek co nema doma jedneho dna hlada inde neverim ze clovek a to ci muz ci zena vydrzi dlhodobo bez sexu veed to je nenormalne
@oldman50plus samozrejme ze by manzelky hovorili niečo iné...pretože neverím tomu, ze primárnym dovodom pre váš rozvod bol SEX a všetko ostatne klapalo ako švajčiarčiarske hodinky.
Niekde sa stala chyba ...ked ma viac zaujima aby ten druhy bol štastny a jeho zaujima aby som ja bola šťastna tak je vo vztahu minimum problémov...mozno niektorí si spomínate, na to čo ste ,,tam slubovali,, v dobrom aj v zlom, v šťastí aj nešťastí.....ja viem, bejvávalo...
Ak váš zivot riadi ,,vták,, tak sorry....kto chce nech sa miluje aj kazdy den a kto nie a vyhovuje im to tak tak iste nie je vadny. Kazdy ma inu frekvenciu. Ak zena nechce sex tak treba komunikovať prečo? Ake su dovody. Lebo ak ste sa len super nastajlovali....navonali...a chodili ako nadržaný samec zatial čo manzelka doma kmitala, varila, prala.....no tak chapem ze sex sa nekonal.
Ináč neviem no, ale ak si muž-žena sedia v posteli, že aj jeden aj druhý ostane vždy spokojný, nechapem, ako to môže niekedy skončiť. My sme 12 rokov ale muž to teda vie a stale je jednička. Ja si myslim ze sex je dosť dôležitý.
vcera vecre som rozmyslala ci budem vecer sexovat alebo hackovat...a vyhral sex 😀 .....ja som tiez dlhsiu dobu mm sex.odmietala ale sex bol tak 3x za mesiac... a stacilo sa doma otvorene pri dobrej slivke porozpravat,stare krivdy si vyriesit a uz veeela veci ide 😉 😉 😉
@sardinka335 veru mas pravdu,niekde sa stala chyba....
@sardinka335 No ja som sa o tom chcel zhovárať ale nikdy mi nevysvetlila čo mám robiť (sám som sa nedovtípil, zdalo sa dôležitejšie zarobiť pár tisíc korún ako umyť okná, na tie sa vždy dá niekto najať, dnes by som umýval ale vtedy som to nechápal) a v tomto jednala so mnou z pozície sily - je to tak ako chcem ja a ty sa môžeš rozdrapiť (v skutočnosti mi ale dávkovala záchovnú dávku tak aby som to ešte prežil, ak by som nedostal nič tak by som odišiel). Kmitala, ale ja som kmital tiež - v podnikaní - a zarábali sme pomerne dosť, ona sa toho zúčastňovala síce tiež ale hlavne to bolo na mojej hlave. A ja som bol celý život verný, nemal som roky milenca ako moja ex. Ak mala námietky, mala mi ich jasne povedať a ak by som sa "nenapravil", rozísť sa a potom si zháňať mladých milencov. Lenže si uvedomovala že tým by vypadla síce nie zo zlatej ale aspoň zo striebornej klietky s otvorenými dverami. Mimochodom posledných 15 rokov kedy sa darilo lepšie mala "výpomoc", zamestnanca ktorý pol pracovnej doby robil to čo chcela manželka (hádaj kto bol jej milenec), pretože som síce malý, bezvýznamný ale predsa vlastník firmy a jednoducho podstatne ekonomickejšie bolo niekoho platiť ako robiť to sám. Nemôžem stihnúť všetko. Takže na základe vlastných skúseností radím na tomto mieste možno už nie mladým ale mladším - treba vedieť kedy odísť lebo bude neskoro. A ženy v tomto podvádzajú - kým sa nám nenarodili deti tak som sa veru na sex nesťažoval, ani náhodou. Len potom už jej to so mnou nikdy nič nehovorilo. A ani podstatne mladší milenec sa nesťažoval takže keď chce tak vie 😉 . Ak by sa mi predviedla sex v období chodenia ako neskôr utekal by som tak že sa nezastavím až na Novom Zélande
Tak idem aj dat svoju skusenost...s manzelom sme spolu 4r, on ma 45 a ja 36. Sex bol aj je od zaciatku nic moc. Vasen ziadna, bozky len take pusinky.... Nic take vasnive popri milovani.... Oral? On mne nie ale on ho vyzaduje. Mne to chyba, ale vraj on pritom " chudacik " nemoze dychat. Orgazmus mi privodit nevie, musim sa urobit sama. Proste sex?sup sup a je to....
A este dodam ze ked ho chcem navigovat co mi robi dobre a ako by to mal..... Tak je zle, lebo mu hned pri mojich reciach zvadne a so sexu je velky prd
@oldman50plus pozri, ťažko sudiť vztahy druhých bez poznania nazoru druhej strany -mozno naozaj si chudačik a zena si našla nabijaka.....kto vie?
Kazdopadne ešte tu vznikne zoznamka....evik nespokojna....ty nespokojny....ale nie srandujem.
@sardinka335 no zoznamka asi nie 🙂
@sardinka335 Nie, ani náhodou nie som chudáčik (som dosť tvrdohlavý, ale ak som si istý že nám pravdu a celý svet tvrdí opak som si istý že sa mýli ten svet alebo sa so svetom zle chápeme 😀 ).
Momentálne už som spokojný, teda určite čo sa sexu týka určite áno, ale zase mať za partnerku profesionálnu manipulátorku je občas na hlavu ... Nie je chyža bez kríža
@evik1702 Navigovať potrebuje, každá žena ktorú som v živote poznal vyžadovala niečo iné takže žiadna pohana aj v tomto veku, len ho to rozptyľuje starší muž sa potrebuje sústrediť na vlastné pocity. Hlavne klam že ti to nevadí a chváľ ho, inak sa zacyklí celkom. Nech si dá štvrť tabletky dopingu, 45 už je zase dosť, to už nie je hanba si trochu vypomôcť. Pri 69 treba vedieť hospodáriť s dychom, ak nevládze nech sa otočí 🙂 .
@oldman50plus Prepáč, ale zdá sa mi, že ty si stále ešte nespracoval svoj vzťah s ex, stále tam cítiť, že jej veľa vecí zazlievaš a prenášaš to všeobecne na ženy. Chápem, ale nesúhlasím 🙂 . Asi ani tvoja bývalá nebola spokojná, tak ako ty, celé roky a riešila to milencom. Takže zjavne váš vzťah za veľa nestál, teda po emocionálnej a sexuálnej stránke. Vy ste boli iba supervýkonná ekonomická a výchovná bunka 😀 - splodili a vychovali ste deti, zarábali peniaze, platili odvody,.....presne ako z poučiek z čias socializmu. Len ste zabudli svoj vzťah pestovať, komunikovať,.....jednoducho byť skutočný pár - jedno telo, jedna duša.
Tvoje slová sú aspoň výstrahou pre nás mladých, kam to celé môže zájsť. A napokon - som rada, že aspoň na staré kolená si našiel svoje šťastie, aj keď so starou ježibabou 😀.
@oldman50plus máš úplnú pravdu o mužoch v tvojom veku. Problém je ten, že 95% žien tu má chlapov o 5-25 rokov mladších od Teba, preto neveria, že ajich muži budú tak rozmýšľať ako ty 😊
Môj manžel je len o pár rokov mladší ako ty a rozmýšľa a cíti presne tak ako ty...rozviedol sa ale o 13 rokov skôr...a našiel svoju ježibabu tiež 😊
@caesar7 ...tak idem do absurdna. Bez sexu sa straca zmysel partnerstva? Cize takmpo 65, uz partnerstvo nema zmysel.... alebo, ak chlap ostane na voziku, alebo upadne do depresie, (liecba antidepresivami casto suvisi s poruchou libida), vztah s nim uz nema zmysel? Vlastne nema pravo na partnera?...
15-20 rokov problemov v sexe, je vo vztahu problem. Ale 15-20 rokov byt ako lan stvana jelenom v ruji, ktory vo mne nevidi nic ine, to tiez nie je bohvieco 😖 uz by ma ta chut aj presla, aj keby bola neviem aka...
Mozno treba ist trochu rubat do lesa drevo, poorat kus pola a hned tu energiu minie chlap lepsie. Je to len otazka premeny energie. Tak ako Tibetski mnisi. Oni sexualnu energiu nepotlacaju. Transformuju ju. Kedysi chlapi taketo problemy nemali, vecer prisli zrobeni ako kone. Nesedeli pred telkou, pred hokejom, vo vyhriatych kancloch, ci pred PC. Ked to potrebovali, tak to mali, ale urcite nedupcili kazdy den 😉 Iba ak v rozpravkach a na TV Dajto. Mrzi ma, ze moj prispevok beries, ako utok. V podstate sa vas chlapov chcem zastat, aby ste si nevytvarali mylne predstavy o tom, ze svet sa bez vasho supervykonu v posteli prestane tocit. Az tak strasne na tom nezalezi. Aspon normalnym zenam nie 😉 A inak som rada, ze spajas sex s plodenim deti. Ocividne si hlboko veriaci clovek a doma ich mas aspon 6... ci, ty si si z tejto rozmnozovacej teorie zobral len to, co ti vyhovuje? 🙂
@rawmamka Máš úplnú pravdu skoro vo všetkom, len to neprenášam na ženy ako celok ale opisujem len určitú skupinu, ktorá existuje a nie je zanedbateľná vidíš už z toho že sú tu 4 chlapi ktorí to majú/li doma.
@papricka33 To s tou minulosťou a fyzickou prácou asi nemáš pravdu. Pozri koľko sa sexuje a v rozvojových krajinách kde tí muži stále drú ako naši predkovia. Môj starý otec mal sex so starou mamou aj po 70-ke. Ja teda aj keď som nespal dve noci za sebou ak som si mohol na pol hodinu oddýchnuť už som záujem o mal, a tí čo pracujú fyzicky majú orgány v lepšom stave. Nízke libido stále častejšie u mladých chlapov a poruchy potencie súvisia so zlou fyzickou kondíciou (nedostatkom pohybu) a znečistením najrôznejšieho druhu, všetkým tým čo sa nám dostáva do tela.
@sue Ako človek starne získava skúsenosti, viac ako inde to platí v partnerských vzťahoch lebo tu naozaj sa učíš na vlastných chybách. Mnohé situácie ktoré som ako mladý nebol schopný správne riešiť by som dnes zvládol "s prstom v nose". Svoje chyby si každý musíme urobiť sami a určite nemám patent na rozum ale možno občas niekomu dám podnet na zamyslenie. Nič viac nechcem.
@oldman50plus ze holub 😀 😀 😀 ale dobre si mu poradil,nech da vysetrit krv a testosteron,dodaju mu trochu hormonov a vsetko bude ako za mlada 🙂
@karolina2131 potvrdzujem. U nas je to podobne... A fakt uz prechadza chut aj mna... Trocha iniciativy by neuskodilo... Ale asi smd sa "vybuchali" na zaciatku vztahu - 3x za vecer 5 dni v tyzdni... 🙂 Po 9 rokoch spolu sme uz stari a unaveni. 🙂
Ale asi je to vsade inac...
@oldman50plus takže už si rozvedený ? No fíha, toto sme tu ani nečakali 😀
ale nie, držím palce, nech teda všetko klapne. Ako som tak pozerala tvoje príspevky, niekde mi visí nejaké časové obdobie, kedy si sa rozhodol pre rozvod? Veď stále boli tvoje príspevky v štýle "nejde to, nedá sa, ekonomika nepustí...firma tiež nie..."
Popravde chlapi, ja vas nechapem... na fore sa stazovat, to ano, pred kamaratmi jasne, ale povedat to vlastnej zene, ktorej sa to tyka ani za ten svet. Tiez poznam takeho, sex maju raz do mesiaca aj to musi byt, jemu to vadi, ale sak naco by to povedal zene,aby nasli riesenie, to radsej nech ho kamarati lutuju...
@ewisam Tak to ti ľahko vysvetlím. Posledná vec na svete ktorú chlap urobí je nútiť ženu do sexu. A dohoda je určitým druhom donútenia. Očakávame že budete chcieť samé od seba. Môžeme robiť kadejaké opičky ale tak že vždy nechávame priestor na odmietnutie a takže ak k tomu dôjde veríme že je to z vašej vlastnej vôle. Nie je nič úbohejšie na svete ako muž ktorý ženu sexu núti - donucovanie nemusí byť len fyzické - a vlastne má to svoj názov - znásilnenie. Čiže dohodnúť sa dá o čase v zmysle dennej doby, spôsobe a forme ale otázka či vôbec a ako často asi predmetom dohody nebude. Jediné riešenie ktoré chlap môže s dobrým svedomím prijať je napr. "ak mi pomôžeš s týmto ... tak budeme mať na seba večer čas, ak to budem musieť urobiť sama nebudem vládať". Len to musí byť konkrétne, nie že ak budeš robiť viac v domácnosti pretože na toto väčšina mužov nevie do čoho sa treba pustiť.
@alexandramaria Rozvod je v mojom prípade len demonštratívne gesto bez veľkého praktického významu ktoré skoro nič nezmenilo. Stále platí že aby som sa odpútal od "minulosti" musím mať iný zdroj obživy na čom robím ale ide to ešte horšie ako som myslel.
@oldman50plus chapem. Obcas je to proste tazke. Velmi tazke. Ale tak uz aj to gesto ma svoju silu, manzelka to ako zniesla? Kludne aj IP.
@petermm - raz za mesiac, hm, mojmu sa nechce nikdy 😀 , 10 rokov sme spolu, na zaciatku ho bolo mozno aj 2-3x do mesiaca, ked to bolo castejsie, bala som sa ci nezacina byt chorý 😀 😀 😀. A teraz je to raz za stvrtrok. Uz som prestala robit sceny, nastastie mame 3 deti, tak ja som unavena a on je spokojny, ze neotravujem 😀 😀 😀 😀. Vravi, že sa mu nechce nic, ani na to pozerat, ani na to mysliet, jemu to vobec nechyba a nechape, ako chlapi okolo toho tolko hystérie robia. 😉
@yogi123 Keby len vo firme aj v tom dome, u nás je to všetko v jednom, v praktickom fungovaní sa nič nezmenilo - dúfam že zatiaľ dočasne.
@alexandramaria Nepáčilo sa jej a nie je v dobrom psychickom stave, žiadnej sa nepáči potenciálny odchod celkom slušného bankomatu aj keď počas manželstva by to nikdy nepriznala, ona tvrdí že ja opúšťam túto rodinu, na rozvode povedala že jej vzťah vyznel do stratena (možno, nesledujem to presne ale stretávajú sa evidentne menej a telefonujú si už len asi 40x za mesiac) - myslím ale že je to z jeho strany, iné je vzrušujúci pomer a iné ak ti hrozí ostať na krku žena o 10 rokov staršia.
@dahra nevieš si predstaviť ako mi ťa je ľúto že si v životnej lotérii vytiahla takéhoto čierneho Petra, ja teda blízko pred 60kou tiež už čo nie som čo bývalo a raz týždenne by mi už aj celkom stačilo, aj sa to hanbím napísať ale nikto nezostane mladý naveky nezostane a teda ma vek ospravedlňuje, ale keby som mal o 10 menej to by som sa hanbil ako pes keby žena niečo navrhla a mne by sa nechcelo ...
Naozaj ja tomu nerozumiem, asi tie civilizačné vplyvy robia z mladých mužov takéto niečo, fakt som v mladosti nepočul žiadnu žeby sa sťažovala okrem jednej Anky nymfomanky ktorá to ale vyžadovala od manžela 2x denne takže ten celkom nestíhal a počas jej dní sa cítil ako na dovolenke. Aj keď je pravdou že internetové fóra neboli takže možno tie ktoré s tým mali problém to nemali kam anonymne napísať ...
@oldman50plus a deti to ako poňali? hoci sú už dospelé.. a manželke sa nečudujem, podľa všetkého neverila, že sa rozvedieš
@oldman50plus Tak predsa si sa rozviedol? 😢
@oldman50plus
ked pises o svojej zene, tak je stale to iste.
mna ale zaujima, ci si na nej (jej chovani) nebadal ani raz kalkulaciu s tym, co ak sa objavi motivacia zvonka.
osobne si myslim, ze jej bolo jasne, ze ak vsetko bude zavisiet od tvojej vnutornej motivacie, nemusi sa bat toho, ze odides, rozvedies sa. preto sa zrejme nesnazila nic menit na tom, ako to medzi vami bolo.
tvoja vnutorna motivacia nestacila, lebo: "urobim to pre seba" ta dostatocne nevedelo nakopnut. dokonca si si to odovodnil vecami ako deti, spolocna firma a problemy s delenim, atd..
prekvapuje ma ale, ze by nikdy nezapocitala moznost, co sa stane, ak najdes podnet zvonka - teda (logicky) novu zenu a s nou vztah, ktory budes mat zaujem udrzat a budovat. a byt pren volny.
osobne si totiz myslim, ze ty by si este vydrzal so zenou, keby si nestretol pani psychologicku.
to ona ta nakopla k rozvodu.

tak ja potvrdzujem co tu pisu ti chlapi. a to som zena. moj nechce a cim dalej to takto ide, chcem stale menej aj ja.