Manželstvo a výchova detí v dvoch domácnostiach
Na rovinu manžel je nervak ( povaha). Ja už toho mam dosť, ako náhle s nim nesúhlasím už je zle, predtým taky nebol ALE zmenila ho práca, za posledných 15 rokov samé projekty termíny tlak co je na jeho povahu príliš ale nechce si to priznať nechce sa toho vzdať, má 50 plus, 3 deti, ja mam firmu. Prestáva si ma vážiť, hoc co mi povie, urazí ma..atd. Potom druhy extrém zas všetko ide žehliť, ideme na predĺženy víkend a je až prehnane vtieravy chce nám akože vynahradiť všetok čas kedy cez týždeň a aj soboty chodi domov večer a je z nás nervózny. Keď mi to je neprijemne takáto prehnaná pozornosť urazí sa zas. Vie byť aj pohodovy, ale je to málo. O deti sa staral od mala v noci vstaval, prebaloval, kúpal, kocikoval, chodil po lekároch a aj teraz. Ale jeho ton, správanie doma je niečo pre mňa a pre 2 mladsie deti ťažko chapatelne. Prehnane reaguje na všetko, v aute sa rozčuľuje atd...doma nadáva, stres. K veci, rozmýšľam ze sa odstahujem do svojho bytu o deti sa budem starať ja, ak by mal voľno môžu byť aj u neho. Ja mam svoju firmu a pracujem do 12tej, každý deň robím nákup, varím, keď deti prídu jedia doma domáce, upratujem, venujem sa deťom. On príde domov večer na hotové. Teraz soboty vypustil, takže je doma, upratuje vari, robí čo treba. Odsťahovať sa chcem kvôli pokoju, pre mňa a pre deti, pretože manžel neadekvátne reaguje a ako príde domov je stres. Vidím aj na deťoch 7, 14 povedia mi. Najstaršia je už dospelá.
Pozná niekto takto zijuci pár?
Isli by ste len od seba, ale nadalej by ste ostali manzelia? Moj byvaly mal takto rodicov. Stale tam boli finančné doťahovačky, ze kto zaplati co. On platil dane a energie za obe nehnutelnosti. Ona stale vravela, ze nema peniaze, ze si ma byvaly pytat od otca. Byvaly sa s otcom odcudzil, nechcel ho kontaktovat.
Poznala som, islo nakoniec o 2.st. depresie ako nasledok stresu z manazerskeho povolania. Chvalabohu, ze sa dana osoba rozhodla navstivit psychiatra.Liecba zabrala, vsetko sa zmenilo k lepsiemu.
Keď ho zmenila práca prečo on nechce zmeniť prácu?Či potrebuje nech dostane infarkt?podľa mňa je vyhoreny, prepracovaný už malý podnet ho vytočí.pre 50 + je 7 r dieťa už dosť.ked odídeš možno sa vrhne do roboty ešte viac.Ja by som tlačila nech menej pracuje a navštívi psychiatra.Sportuje vypustí niekde ten tlak?
Ale je to jedna z možností odísť a možno sa spamätá, alebo ho začne utešovať kolegyňa.Podla mňa to je začiatok konca koľko takto budete žiť rok, tri, desať?
Určite bude lepšie toto riešenie a budete v kľude. Aj mu to oznam takto. Nechceš rozvod ale deťom nerobí dobre stres a napätie ktoré vyrába a potrebuješ aj ty pokoj. Buď začne niečo riešiť a uvedomí sa alebo nie ale nemôžeš žiť v nekonečnom strese aj s deťmi im to ubližuje a ty sa nepotrebuješ zosypat. Ak muž nič nechce riešiť a zmeniť musíš mysliet na seba a deti
Nebolo by jednoduchšie, aby do toho bytu išiel on? Aspoň na určitý čas...? Prečo sťahovať detí,,?
Keď ho zmenila práca prečo on nechce zmeniť prácu?Či potrebuje nech dostane infarkt?podľa mňa je vyhoreny, prepracovaný už malý podnet ho vytočí.pre 50 + je 7 r dieťa už dosť.ked odídeš možno sa vrhne do roboty ešte viac.Ja by som tlačila nech menej pracuje a navštívi psychiatra.Sportuje vypustí niekde ten tlak?
@luccija nedá sa s ním, ani prosby ani place nepomáhajú, nepopusti z prace. Cele okolie to vidí no on nie, v tomto s nim nepohnem. Áno deti ho v jeho veku zaťažujú, stredne dieťa ma postihnutie, takže potrebuje veľa starostlivosti a láskavý prístup, pokoj, kľud...
Isli by ste len od seba, ale nadalej by ste ostali manzelia? Moj byvaly mal takto rodicov. Stale tam boli finančné doťahovačky, ze kto zaplati co. On platil dane a energie za obe nehnutelnosti. Ona stale vravela, ze nema peniaze, ze si ma byvaly pytat od otca. Byvaly sa s otcom odcudzil, nechcel ho kontaktovat.
@basska_b financie problém nie sú a nikdy neboli, máme viac investičných bytov spoločných.
Co tým dosiahnem..hľadám pokoj a kľud pre seba, vydržím dlho, ale toto je už u nás neudržateľne, nie som šťastná, posledné roky len premýšľam, bolo 100 rozhovorov, všetko chápe boli aj dohody, všetko vydržalo 24 hodín.. lebo on vie ze aj keď to poruší však čo..ja sa s tým zmierim, ja to vydrzim, takto ma má vycvicenu, ale už dosť. Obviňujem ho že je sebec a ze ja a deti sme na chvoste jeho priorit....ale hádky sú aj pre jeho rodičov, lebo to stačí telefonát a vo všetkom im kedykoľvek vyhovie. Keď si teda chce aj naďalej robiť čo chce, prosím...ale čakať ho bude prázdny dom. Je mi ľúto ale vidím ze manžel si vôbec rodinu neváži.
Daj mu to mozno ako ultimatum: Alebo zacne svoje problemy riesit s nejakym psychologom - mozno ze to mozes nazvat mentalny coach, alebo coach, aby to bolo pre neho prijatelniejsie, ako sebarozvojovy program... Alebo navrhujes taketo riesenie. Ja si vsak myslim, ze ak on neustupi a nezacne sa riesit a vy budete byvat zvlast, tak to dopadne tak, ze si srdce vyleje u nejakej inej zeny. Vas vztah zrejme aj tak nie je dobry. Mozno ti to bude jedno, mozno sa ti aj tak ulavi? Ratas aj s takou moznostou?
ano, moj byvaly tak zije. ja som sa tej zene najprv cudovala ako s nim moze vydrzat zit, ale potom som zistila, ze ziju takto a klape im to.
Ja som otupena z toho ze si stále robí čo chce on, nie čo je dobré pre rodinu, mam povahu ze sa s tým neviem zmierit aj keď sa snažím roky a vycitam mu to. Potom som frustrovana na nič sa neviem sústrediť nič ma nebaví nič ma nenapĺňa, odchádza zo mňa radosť zo života. Som sklamaná ze to nedokážem nijak zmeniť..brali sme sa neskoro, on bol starý mládenec vo svojom dome zvyknutý ze si rozhoduje sám o sebe a to mu aj ostalo. Vždy keď sa narodili deti, minimum pookrial a potom zas naplno sa prejavila jeho povaha. Je medzi nami 8 ročný vek.rozdiel.
Daj mu to mozno ako ultimatum: Alebo zacne svoje problemy riesit s nejakym psychologom - mozno ze to mozes nazvat mentalny coach, alebo coach, aby to bolo pre neho prijatelniejsie, ako sebarozvojovy program... Alebo navrhujes taketo riesenie. Ja si vsak myslim, ze ak on neustupi a nezacne sa riesit a vy budete byvat zvlast, tak to dopadne tak, ze si srdce vyleje u nejakej inej zeny. Vas vztah zrejme aj tak nie je dobry. Mozno ti to bude jedno, mozno sa ti aj tak ulavi? Ratas aj s takou moznostou?
@jumama nie s touto možnosťou nerátam, kolegyne nemá, kamarátky nemá.. len ak by sám začal hľadať cez zoznamku, co si nemyslim ked viem ze ma problem s erekciou a dost sa za to hambi..
A nechceš sa radšej rozviesť, zrejme si ešte mladá, nezahadzuj svoj život s niekým kto na teba kasle
Ja si myslim ze by si to mala vyskúšať. Povedať mu ze ho neopúšťas ale ze potrebujete klud a aby aj on zistil ze aké to je bez vás.
A čo skúsiť to môžeš...
A ak to nepôjde, tak sa rozvediete časom aj tak. Či zostaneš alebo od neho pôjdeš do bytu.
Ja v Tom aktuálne vidím pozitívum, že cez týždeň nebudete znášať jeho nálady, zatiaľ sa na vás teší na víkend podľa tvojho popisu.
A keď sa to zmení, tak sa rozidete, ale ty už budeš kľudnejsia. Len si neviem predstaviť ako to zoberú jeho rodičia a ako sa on bude starať o dom.
🤷♀️
Myslí trochu na seba, deti ťa potrebujú aj v kľude a v dobrej nálade.
Možno sa uvedomí a zmeni a zostanete v jednom dome, možno vám dve domácnosti budú fungovať, a možno sa rozvediete . Všetky tri možnosti by boli pre teba fajn, lebo by si sa ukľudnila.
Keď máš takúto možnosť odísť, tak určite by som to skúsila 👍👌, možno to padne vhod vám obom, možno si on uvedomí, že ste odišli kvôli nemu a zamyslí sa nad tým.....Nenič si nervy a hlavne pre pokoj detí by som túto alternatívu skúsila. Veľa rodín žijú spolu v nenávisti, v hádkach a nemajú možnosť takéhoto úniku. Obaja budete mať čas a priestor na premýšľanie
To je smutné, ale bohužiaľ stáva sa to. Vela chlapov je nervóznych a vekom sa to zhoršuje. Možno blbe prirovnanie, ale mala som dvoch psov, obidvaja kluďasi ako zostarli tak začali byt hrozne uštekaný, jeden už je v psom nebi a tento druhý, poľovný pes 10 rokov nevedel ani štekať a teraz sa nadrapuje a hysterčí pri bráne vkuse. Fenka mi toto nerobila ked bola stará
Ja mám pocit ze s veľa chlapmi je to podobné, aspoň co si všímam na okoli, napríklad auta, ked niekto trúbi tak na 99% tam sedí muž 50+ a od nervov ešte rozhadzuje rukami
Podľa mňa odstahovanie môže pomôcť. Tebe určite a mužovi to je otázne, budto sa spamätá a začne to riešiť s psychológom alebo to bude ešte horšie, samota tieto prejavy ešte zintenzívni.
Ale aspoň ty a deti budete mať klud, ono je zo hrozne žiť s niekym okolo ktorého treba chodiť po špičkách
Sú chlapi čo by sa mali fakt venovať len práci a sebe a nezenit sa.Tak vyzerá to tak, že to máš premyslené a trvá to dlhodobo asi to bude najlepšie.Bude kľud na oboch stranach.On je workoholik?
Ja osobne si myslím, že to bude začiatok konca vášho vzťahu, ak odídeš. Ale samozrejme ťa úplne chápem, prečo chces odísť. Možno tvoj muž potrebuje taký šok, aby zistil, o čom vlastne život je.
Ahoj moja kamaratka ma teraz asi rocne babatko so starsim partnerom, obaja maju svoje deti tinenedzerov plus toto spolocne a od ziaciatku byvaju oddelene a su spokojni, nechceli sa stahovat a davat dokopy domacnost kvoli pubertiakom, bolo by to vela zvykat si vsetci, naco si robit stres a problemy. Ostal kazdy vo svojom byte so starsimi detmi a kazdy den sa navstevuju, kamoske to vyhovuje velmi. Len oni tak funguju od zaciatku. Vo vasom pripade to bude koniec vztahu. Ale ja ta uplne chapem, ze chces mat pokoj a psychicku pohodu. Zvlast ked ste na tom financne dobre, si sebestacna, naco zit v strese. Domov ma byt pokojny pristav, kde sa clovek ma citit dobre.
Podla mna je to dobre riesenie, aspon na cas, pretoze vtedy si manzel uvedomi, ze to musi zacat riesit. Mozno je to vyhorenie, alebo nieco podobne, nema prosto energiu, aj na pracu aj na deti. Ked nechce upustit z prace, musi to byt velmi tazke pre teba.
Na tvojom mieste... Uz by som mala pobalene 🤔
Skúste najprv párovú terapiu, lebo to vyzerá byť začiatok konca. Aby to nevypalilo tak, že ti muž začne robiť zle a naprieky.
Je to hop, alebo trop.Po Vašom odchode sa môže ešte viac zazrat do práce, alebo si uvedomí,ze mu chýbate, chýba rodina a podnikne kroky,aby o ňu neprišiel/to by bol ten lepší prípad/V prípade,ze by mu život bez rodiny vyhovoval, tak len skratite svoje utrpenie a začnete nový život bez manžela...
Ako sa vyhneš vplyvu na deti keď budú zčasti aj tak žiť u neho?

Pokracovanie: je možné fungovať ako pred svadbou, každý vo svojej domácnosti, víkendy spoločne. Chcem deti uchrániť od negat.spravania ich otca aspoň čiastočne a žiť svoj život, nie len prežívať a byť stále v strehu a obávať sa.