icon

Manželstvo bez dotykov, bez sexu - formálne manželstvo

ica6mica
18. feb 2018

Sme spolu 10 rokov, mame dve deti, 7 a 2. V intimnej oblasti nam to skripalo uz po prvom dietati. Tym, ze manzel nie je velmi na dotyky, tak ked vyprchala akoby laska, tak ostal akoby len sex. Ziadny bozk, objatie, pohladenie z jeho strany a z mojej som sa uz tiez prestala pokusat, lebo som nevedela prekusnut, ako na to reaguje, akoze vydrzim, co mam s Tebou robit. Vie, ze ja som na dotyky a hned na zaciatku ma varoval, ze on nie, ale akosi som dufala, ze teda pre mna sa prekona. Prekonaval sa len teda do prveho dietata. Potom prisli ine povinnosti a pomaly sme sa odcudzovali. Kedze aj sex bola vacsinou moja iniciativa, ked sme stavali dom, tak som mu dala pokoj, vsak je unaveny. Prislo druhe dieta, rizikove tehotenstvo od zaciatku a teda ziaden sex. Ticho som mu tolerovala masturbaciu, vsak je len clovek. Ale on si celkom zvykol, ze takto je to pohodlne a nase pokusy o milovanie po druhom dietati dopadli neslavne. Akoby sa navzajom uz nevzrusujeme. Ja mam pocit, akoby som ho do niecoho nutila. Ma problem do mna vniknut. Pripisujem to aj tomu, ze vela pracuje, ale pravdepodobne ho uz nevzrusujem, mozno zdravotne problemy a strach so zlihania. A ani mna nevie vzrusit, a ani moc sa nesnazi. Ked sa pokusa, tak ma to boli. Prestal sa o seba starat a vela pracuje, akoby obrana, nech mu dam pokoj. Inak sa snazi byt dobry otec rodiny, ale v intimnej oblasti ziadna snaha. Uz som sa ho opytala aj na orientaciu, , lebo som uplne zufala. O sexe sa s nim ale neda hovorit, sexualne pomocky odmietol. Odmietol aj manzelsku poradnu. Pri vaznom rozhovore som mu povedala, ze fungujuce manzelstvo si nepredstavujem bez dotykov a sexu, ze sa citim len aku kus nabytku, ktoreho sa vobec nedotkne a ked ho uz nevzrusujem, tak nech ostaneme pre deti spolu, ale kazdy si najdime niekoho. Na to ma po druhykrat za tri roky objal, kedze som plakala a povedal, ze skusime to spolu. Ale vobec nic sa nezmenilo. Ja som uz zufala a fakt uvazujem o nevere. Takto sa neda zit. Poradte prosim. Deti lubim, nechcem im ublizit, ale uz nevladzem.

katharines
19. feb 2018

@mircalla a to sa uz nezmozes na viac len na osobne invektivy?! Bud taka dobra ty si pories svoje odpovede a nazory, ktore tiez casto za vela nestoja, ale je to tvoj nazor, tak budis a mna z tvojich komentarov vynechaj!
Ano masturbacia moze byt pre muza dosledok (napr. Aj tyrania z detstva) moze to byt jeho volba, jeho zavislost, ale je to aj pricina nefungujuceho vztahu v manzelstve. Ved ked si vystaci sam, zenu k tomu nepotrebuje.

mircalla
19. feb 2018

@katharines Kazdy jeden muz masturbuje, ci uz viac alebo menej. Aj tvoj, pokial nejakeho mas. Jej problem je, ze nema zaujem o sex.

lienka737
19. feb 2018

@mircalla dovolím si nesúhlasiť. Poznám veľa mužov, ktorým stačí vlastná manželka!

katharines
19. feb 2018

@mircalla s tvojim tvrdenim nemozem suhlasit.
A co sa tyka muza, o ktorom je rec, tu moze byt viacero problemov, coho nasledkom je nezaujem o manzelku, co som vsak pisala uz vyssie a hlbsiu debatu by som viedla uz len so samotnou autorkou. Avsak ak to on nechce riesit, tak ho k tomu nikto nedonuti. V lepsom pripade si to mozno uvedomi a zacne s tym nieco robit.

mircalla
19. feb 2018

@katharines
@lienka737 pokial si naozaj myslite, ze Vas partner nikdy v zivote nemasturboval a dokonca to uraza Vasu jestinost pokial by ano, tak ozaj nemam co dodat.

katharines
19. feb 2018

@mircalla to len preto, ze ty hovoris zo svojej vlastnej skusenosti.

mondolina
19. feb 2018

@mircalla
Tak vieš, predýchať predstavu že ju podviedol s vlastnou rukou nie je len tak 😂😂

mircalla
19. feb 2018

@katharines
ja len zasnem nad naivitou mnohych zien. ja viem, ze si silno krestansky zalozena, svedcia o tom tvoje nazory, ktore su podla mna fanaticke a extremne. Skus si mozno o masturbacii nieco vygooglit, kym ju zacnes povazovat za nejaku poruchu ci nasledok tyrania. Evidentne zijes vo vlastnom fantazijnom svete. Pretoze napriklad, ak je zena na rizikovom a muz si to par krat urobi sam (netvrdim, ze to je pripad autorky), pripadne su odluceni, ja na tom nevidim nic zle. Ty evidentne ano a povazujes to sa smrtelny hriech.

Isteze neni v poriadku, ze on nema zaujem o sex a robi si to sam, ale netvarme sa, ze masturbacia je u muzov nieco vynimocne a nikdy si sa s tym nestretla - lebo pokial si naozaj myslis, ze to bezne neexistuje, tak asi zijes na inej planete

katharines
19. feb 2018

@mircalla je to tvoj nazor a tvoja skusenost. Mozme sa len dohodnut, ze sa nedohodneme. Viacej nemam k tomu co dodat.

mircalla
19. feb 2018

@katharines Je to uplne bezna skusenost a realita- to mi ver, len ty si to nechces prispustit a vidiet veci realne. A to nielen v tejto teme

littleslovak
19. feb 2018

@ica6mica uprimne si myslim, ze milenec ti nepomoze a vsetko to len zhorsi. ako tu uz niekto pisal, bud sa zalubis a sposobis rozpad rodiny sama alebo to skonci milenec ked zisti, ze sa namotavas a budes este nestastnejsia - budes v situacii ze manzel s tebou nechce spavat a este aj milenec ta opustil. navyse od milenca by som neocakavala partnerske rozhovory, ak aj budu len sa nimi urychli scenar vyssie.
tvojou asi najlepsou moznostou je naozaj zacat od seba. vravis ze s ao seba staras po fyzickej stranke, tak zacni aj po dusevnej. manzel na sedenia nechce ist, ale chod sama. uvidis ze ti to pomoze. minimalne pochopis co sa u vas deje ako k tomu mozes inak pristupovat pripadne ti odbornik poradi ako postupne u vas situaciu riesit k spokojnosti vsetkych.
drzim ti palce.

katharines
19. feb 2018

@mircalla chcela si asi napisat tvoja bezna skusenost. Nie vsetko, co sa ti zda bezne a ako pises "realne" je dobre pre cloveka. Zial, preto je tolko na svete utrpenia, pretoze uz ludia stracaju sudnost, co je dobre a co zle. Zacina sa to zlievat a casto je tazke to rozlisit. I ty mi mozes verit, ze co sa tyka teraz konkretne masturbaciu, nie je to dobre. Aj keby som ti napisala 1000 dovodou preco, aj tak to neprijmes. Ale toto ani nie je mojim cielom ta presviedcat.

mircalla
19. feb 2018

@katharines Ja nehodnotim masturbaciu narozdiel od teba. nevtrdim, ci je to dobre alebo nie. Nic take som nepovedala. Moj nazor je mimochodom skor negativny. Tvrdim ale, ze to bezna vec a to najma u muzov a to je fakt. Uz sa s tym proste zmier.
Zazinas byt uz trapna s tou mojou beznou skusenostou.
Akolkolvek je svet zly - a on zly je - je dobre sa ne neho pozriet realne a nie zatvarat oci a tvrdit, ze veci neexistuju, len preto, ze sa ti nepacia a si ich nezelas.

ica6mica
autor
19. feb 2018

@littleslovak A akeho odbornika konkretne? No mam pocit, ze stale viem podat len jednostranne tento problem a zaver moze byt teda skresleny.

katharines
19. feb 2018

@mircalla ja som tiez netvrdila, ze niektori muzi nemasturbuju. O co ti ide? Chytas za slovicka a vykladas ich po svojom. Ja na rozdiel od teba negenaralizujem. Kazdy je vzacny original.

ica6mica
autor
19. feb 2018

A masturbaciu neriesim a nevycitam, lebo uz ostava aj mne a urcite nie je nasim problemom, to skor jeho lenivost uspokojit sa inak ako sebecky...tak mne uz nevadi ci si to robi sam, ci s nejakou, lebo o mna nema zaujem a uz ani ja o neho, ked stale ho mam zvadzat len ja. Mam svoju hrdost.

mircalla
19. feb 2018

@katharines Problem je, ze to nie su niektori, ale tazko najdes muza, co to neurobil aspon par krat. Tak sa s tym skratka treba zmierit, ze svet neni v ruzovych farbach, ako si zelas.
Ruzove okuliare ti nepomozu, len uskodia

podkovickaa
19. feb 2018

@katharines
Ja masturbujem skoro kazdy den uz pomaly sto rokov.
Jednoducho ma to bavi A to mam sex skoro kazdy den.
Skus si aj ty dnes vecer lahnut a hrajkat sa sama so sebou.Mozno hned budes veselsia a nie taka ta zatrpknuta zla teta 😝

zuzanka.zuzu
19. feb 2018

🙄 téma vhodná do panelovej diskusie k Vašečkovému tvrdeniu "ejakulát mimo ženy uráža boha" 👏

podkovickaa
19. feb 2018
katharines
19. feb 2018

@podkovickaa ak je tvoja veselost a spokojnost zalozena len na masturbacii, tak to mas dost okliesteny a smutny zivot.
Moje stastie je zalozene na inych principoch.

podkovickaa
19. feb 2018

@katharines
Neviem kde si sa docitala,ze len na masturbacii.A zivot mam urcite ovela veselsi ako ty,lebo ja nie som zatrpknuta zla teta.
A ver mi ,ze kazdy chlap masturbuje,,,,aj ten tvoj.Prava rucka,lava rucka a uz to jedeeee😀

katharines
19. feb 2018

@podkovickaa fiha, to je uz z teba zrazu aj vestica? 🤣

zoja82
19. feb 2018

@ica6mica v každom vzťahu su dvaja, ktorí sa navzajom ovplyvnuju a aj sa časom menia..to čo sa na začiatku zdalo, že stačí a je fajn sa časom môže uplne vytratiť alebo znásobiť, lebo obaja žijete v iných svetoch..v takomto prípade je to už len o komunikácii a ochote urobiť niečo pre radosť toho druhého..
ja som dieťa, ktoré žilo s ľudmi, ktorí si neprejavovali lásku a dosť ma to poznačilo pri výbere mojich partnerov a aj v tom ako som sa správala sama k sebe..až ked som konečne precitla a ukončila 8ročný vzťah so strašne chladným mužom, v ktorom som od začiatku citila, ze nie som stastna, až potom sa mi podarilo nájsť chlapa, čo si ma váži a čo mi každý deň povie aka som krásna a bozkáva ma a objíma vzdy ked sa to len dá...
prajem ti, aby si našla cestu ako toto vyriešiť, lebo bez objatia a nežností sa nedá žiť a vnútorne ta to bude stále ničiť..a sama vieš, že všetky negatívne pocity môžu časom spôsobiť choroby

littleslovak
19. feb 2018

@ica6mica psychologa alebo manzelskeho poradcu. v podstate oboje spada pod psychologiu. a aj ked to bude len jednostranne podanie problemu, prave odbornik svojimi otazkami a vyskolenym analyzovanim prijatych informacii by vas mohol doviest k pochopeniu a zlepseniu situacie.

janulka1802
19. feb 2018

@mircalla Ty si pri každom jednom chlapovi keď masturbuje že to tak zaručene tvrdíš to je take zovseobecnovanie ja viem že môjmu manželovi stačím ja a keď som mu toto čítala tak sa smial že to vôbec nepotrebuje keď nám to klape

nice202
19. feb 2018

Nájdi si milenca. Čo iné ti poradiť. Aj vlk bude sýty a aj ovca celá. Hotovo.

mircalla
19. feb 2018

@janulka1802 Akurat, ze to vobec nie je o tom, ci to klape alebo nie. Je to o potrebe a nema to s tym casto vobec nic spolocne. Pokial to chapes tak, ze muz masturbuje len vtedy, pokial je so sexom nespokojny, tak takto to nefunguje. Chlapi to robia, preto maju potrebu a maju to radi.
Tym som nechcela povedat, ze tomu nejako fandim. Prepokladam, ze manzelka xy tiez nie vzdy k dispozicii, ked ta potreba existuje.

Takisto by sme si mohli nahovarat, ze muzi snivaju 50 rokov len o svojej manzelke a nikdy nemali ani len predstavu o inej zene.

janulka1802
19. feb 2018

@mircalla nie nechápem to tak že to muž robí len keď je nespokojný ale proste nie každý muž masturbuje a za tým si stojím

alaguema
19. feb 2018

@lienka737 poznáš veľa mužov, ktorým stačí vlastná manželka? A ako to vieš? Vidíš im do hlavy, chodíš s nimi úplne všade, na záchod, do sprchy? Mňa teda najviac udivuje naivita niektorých žien.