Manželstvo bez sexu
Prosim o radu.
Mam 35 rokov. So zenou zjeme spolu 8 rokov. 5 rokov ako manzelia. Mame 2 male deti 1 r. a 2,5 r. Uz 4 roky nemame spolu sex s vynimkou pokusov o deti, ktore sme velmi chceli. Cakal som po porode, ze by sa to mohlo vratit do normalu, ale nestalo sa. Snazil som sa, ale bez vysledku. Vcera sme sa rozpravali o tom a povedala mi, ze ona uz nechce sex. Vraj som pre nu velky a ani jej to nechyba a ani nema chut.
Od narodenia deti som s nou stale doma a so vsetkym jej pomaham. Neviem si predstavit zit bez deti. Ale nechcem zit ani bez sexu. Milenku nechcem.
Co mam robit?
Dik za kazdu radu.
@ninka123 hej, ale keď to ona nevníma ako problém a nechce to riešiť, tak tam nepomôže nič..
@marseillefan podľa mňa by si nemal byť až taký ústretový. Keď ti to vadí, povedz jej to. Nechcem manželstvo bez sexu... skús nejakého odborníka. 🙂
A manželka odporúča čo chce sa rozviesť alebo nechapem takto sa zit neda ak ma problem treba honriesit u sexuologa a gynekologa lebo bud si najdete inu alebo sa budetw hadat a tak ci tak to povedie len k jednemu a to rozchodu...
@karol3210 hm, mate doma delikatnu situaciu obaja. Dokazem pochopit teba, aj tvoju zenu. Uprimne, ak ju to boli, tak ju zrejme po porode zasili na uzko a nic ine ako chirurg a vela trpezlivosti asi nepomoze. Poznam z vlastnej skusenosti. Nam trvalo 1,5 roka kym som bola schopna normalneho sexualneho zivota a tiez uz to nie je to co predtym. Ale moj muz ma nebetycnu trpezlivost v tomto, resp. mozno si to aj vyriesil obcas niekde inde, ale to tu rozoberat nebudem, ja som v tomto libralnejsia a niektore moralistky by dostali infarkt 😊 v kazdom pripade fakt nie je prijemne mat s niekym sex s bolestami a zatinat zuby, len aby to uz skoncilo, aby bol muz spokojny. To je pre zenu pocit, akoby ju niekto znasilnoval. Takze mudre kecy o sebeckej zene nie su uplne na mieste. Plus v kombinacii so starostlivostou o dve malinke deti, no nic moc. Zena sa vyhyba aj inemu sposobu sexu kvoli tomu, ze sa asi boji, aby to nakoniec predsa neskoncilo stykom. Ja som muzovi ani pusu nechcela dat, lebo bol hned nabudeny. Bolo mi to strasne luto, lebo na jednej strane som videla ako ho to frustruje a snazi sa byt tolerantny, ale na druhej strane moja predstava a strach z bolesti boli silnejsie. My sme to skusali niekolkokrat, ale vzdy to skoncilo slzami a frustraciou a niekolkomesacnou pauzou. Ale ja som mala snahu po case to riesit. Ale az v case, ked sol bola menej unavena a moj muz sa fakt snazil, takze to pochopenie bola taka motivacia pre mna. Odpadol zo mna strach, zeby som prisla o muza. A je ine riesit veci v klude, ako v strese. Co by som poradila tebe, je sadnut si v klude bez vycitiek s tvojoi zenou, s laskou a pochopenim sa jej pozriet do oci a povedat jej, ze chapes, ze je toho na nu vela fyzicky aj psychicky, aj ze sex s bolestou asi nie je velmi prijemny a ze si ochotny spravit vsetko pre to, aby si jej pomohol v kazdom smere, len nech ti sama povie, akoby si to predstavovala ona. Bud ju to nabudi a s niecim pride a mozno najdete akceptovatelny kompromis, alebo fakt nestoji ani o riesenie ani o sex. Ale aspon si to skusil. A v takom pripade by som si to na tvojom mieste poriesila niekde pomimo, ak nechces opustit zenu a deti. Lebo situacia ako stastne manzelstvo bez sexu je asi skor utopia, kedze tebe to chyba a jej nie.
Nebojí sa ďalšieho otehotnenia?
Nečítala som odpovede, ale ak sex začala odmietať až po pôrode z dôvodu bolestivosti, je pravdepodobné, že pri pôrode ju zašívali a neurobili to dobre, poznám takýto prípad. Treba to riešiť s gynekológom.
@suesue1983 Presne si to uhádla. A už sa 1 ozvala a je spokojná a ja s ňou 🙂
@karol3210 žena má sex keď má spokojný život a muž musí mať najskôr ten sex aby mal spokojný život... povedz jej to. Aj nebude plniť tvoje potreby tak ani ty jej, neverím! 4 roky bez sexu? By ma rozdrapilo byť na tvojom mieste! Zdravý vzťah funguje keď je sex 2-3 x týždenne,to čo máte vy ani neviem nazvať! Ja počas plodných dní idem muža znásilňovať celých 5 dní a potom mu dám pokoj 2 týždne a on potom má potrebu a ja sa prispôsobím,tak by to malo vyzerať, niečo s ňou nieje v poriadku!
@karol3210 Je dosť možné, že pôrodmi prišla trauma..trauma z pôrodu alebo tehotenstva je veľmi reálna záležitosť, ak žena sa bojí otehotnieť a znovu rodiť, bude odmietať sex...viem, lebo mne sa o tom zverilo niekoľko ľudí a traumu nesieme každý inak. Niekto to rýchlo predýcha, ale iného to môže zablokovať na celý život.
@karol3210 Tak ja viem že je to trocha od veci rada....ale čo tak skúsiť niečo aby si nebola tebou taká istá? Aby možno začala trocha žiarliť a dumať nad tým....že čo ak sa niečo stane a ty si nájdeš náhradu ak to nemáš doma? Alebo vie, že by si to nikdy nespravil? Niekedy trocha neistoty nezaškodí....
@helitka Sex nie je životná potreba? To myslíš vážne? S ostatným súhlasím.
Sex je pokrmom tela a láska pokrmom duše. Ak máš tieto dve veci v rovnováhe si blažený. Len toľko k tomu. 😉

@kluska toto tiež neplatí u každého. Ja som s mužom 16 rokov a takéto obdobia sme nemali, či som bola tehotná,alebo nie a to máme tri deti, vždy sme mali sex casto. Samozrejme sme dodržali 6nedelie ale inak sa nič nezmenilo. Nemyslím si že u nich je tento problém, nevadilo jej nič kým sa snažili o dieťa a mimo toho jej to vadí? To sú len výhovorky. A čudujem sa aj jej,že je natoľko naivná,že si myslí že on je s tým ok.