Manželstvo, deti a partia
Nejako mi to vrta v hlave, preto diskusia. Spoznala som ľudí, dospelých, po 30tke, je to partia, bývalí kolegovci a pod. Niektorí sú ešte slobodní, no niektorí už majú záväzky. No neviem nejako pochopiť, prečo majú takýto už plne dospelí ľudia potrebu chodiť po párty do rána bieleho aj cez týždeň, chata na víkend je samozrejmosť, zábavky po robote typu kolky, paintball, posedenia a pod., v pravidelných intervaloch. Nehovorím, tak zopárkrát, veď relax treba, každému vyhovuje iné, ale keď už si človek založí rodinu a má aj deti, ktorým by sa mal podľa mňa venovať a voľný víkend si užiť s nimi a nie v spoločnosti benevolentnej partie na chatách a pod. Vo všeobecnosti mi to príde, že asi nemajú v živote iných starostí. Argument muža, typu, veď žena ide o týždeň tiež, ma vždy patrične zarazí. To sú teraz takéto nové moderné rodiny? Podotýkam, že sú to ľudia čo majú detičky, ktoré sú vo veku tak do 8 rokov. Osobne by som skôr ako na chatu, či opiáše, vzala svoje dieťa do prírody, či hrať sa niekam a potlačila svoju chuť žiť životom 20 ročného študenta. Máte aj vy v rodine takéto pravidelnosti, resp., niekoho z partie? Zaujímalo by ma týmto, či som to ja taká nepragmatická a zastaralá a je toto úplne bežná prax. Tolerovali by ste toto svojmu mužovi? resp. vy samé sa chováte rovnako?
@briketa Ja som tento vikend od piatku az do nedele na tenisovom turnaji.... Ako som si to len mohla dovolit, bez muza a bez deti???? Ako maruska24 vravi, tak ja som nepotlačila svoju chuť žiť životom 20 ročného študenta a isla som hrat tenis.
@markuska24 Co k tomu dodat?? Zacni zit.....a mozes to robit aj lepsim sposobom, ako chodit po diskotekach a baroch 🙂
Reagujem na prispevok,kde sa pise,ze chodia aj cez tyzden,do rana bieleho,kazdy vikend...
Je to rozdiel! Zila som 8r v zahranici,cestovala a uzivala si sama aj s manzelom,aj teraz mame kazdy svoje konicky,ale ked pridu DETI- na co sa autorka diskusie pyta,pride mi nezodpovedne,aby kazdy vikend travili kazdy inde bez deti a ked chodia aj cez tyzden,kedy su s detmi? Aj vam odpoviem-deti placu,ze zase prisla pre ne do skolky babka alebo opatrovatwlka,po vikende ak sa pytame,kde boli,co robili,niededy nam je do placu..
Neraz riesime "problemove" deti-ktore problemove nie su... Preco? Od 7h su v skolke alebo skole,nechaju ich tam do poslednej chvile a potom daju 4x tyzdenne na kruzky,aby s nimi nemuseli byt. Cez vikend supnu k babkam,alebo sice su napr.s mamkou,ale oni chcu tatka! Otazky typu,preco ma nevezmu so sebou? Zahrnaju ich drahymi hrackami a pritom oni chcu sa normalne hrat s rodicmi,ist na vylet... Neraz pocujeme,co sa deje doma..
Ano,chodit von,mat cas pre seba,ale aj pre rodinu! Je fajn ist aj sami,ale nechat doma tyzden dei,aby sme si mi uzivali,ked sme chceli deti,robime si program aj s nimi.. Ine je,ked su uz starsie,vtedy je jasne,ze uz s nami nebuu chciet byt 🙂
@digysa Manzel bol profesionalny volejbalista,nie vzdy,ale skoro stale nas braval so sebou na turnaje... Lebo hcel byt s nami... Mala spala v kociari,vecer siel na pivo,niekedy aj my s nim,ale je to o priritach a o tom,ze sam citil,ze dcerka rastie a on ju vidi malo.. Jasne,ked mali sustredenie v Taliansku sme s nim nesli,ide o to sklbit rodinu,konicky,vztah,dohodnut sa... Kazdy tu vytrhava doslova vety z kontextu,treba vidiet cele pozadie,ci su sami,s detmi,kolko rokov maju deri... A potom,preco ide sam mimo,lebo??? Vidim to,ked chodime my s manzelom... Uz sme s detmi na izbe,on je s chalanmivon a dojde v noci - k nam... Ini sa rano zobudia,myslim,ze nemusim komentovat... Cest vynimkam. Samozrejme,rodinu nevezmu,lebo sa potrebuju vyburit.. Takze je to o ludoch... O ich zrelosti,sposobe zivota.. My sme sa vyburili predtym,nez sme mali deti a s detmi prisla zodpovednost.. My to nimame z nasho pohladu,ale ete,ako to vnimaju vase deti? Urcite nebyt zavreta doma,neviem si predstavit byt len doma 3r na materskej... A aj za to ma ine mamicky odsudzuju 🙂 ale ked pridem z prace,nestrkam ich po kruzkoch,ale venujem sa im,manzel 3x do tyzdna ma trening,som s nimi sama,ale vikendy-aj teraz sa im venuje.. Vcera sme boli na bazene,dnes ideme na vylet... S detmi. A ak je autorka prispevku nespokojna,vie preco a mali by ai to doma vyjasnit.
@matozazzo
súhlasím, že keď je to pravidelnosťou, že KAZDY víkend mimo detí, a aj cez týždeň pomaly človek zabúda ako vyzerajú, tak to nie je správne, ale keď si človek raz za mesiac vybehne bez detí na víkend (1-2 dni) mimo, je to podľa mňa OK. Taktiež je OK, keď raz za dva týžde človek ide s kamoškami/kamošmi na 2-3 hodky na pivo, kávičku, do kina...
Ale na druhej strane netreba zabúdať na to, že aj napriek tomu, že veľa ludi len sedí doma to neznamena, ze sa venujú detom, travia s nimi cas. Je kopec ludi, čo má vypozerané všetky seriály, správy, vypekajú a neviem čo ešte a deti sa pri nich iba tak tmolia... Je veľmi dôležité rozlišovať aktívny čas s deťmi a len "byť v ich pritomnosti" 🙂
@maruska24 nie si jedina taka "nemoderna". Patrim do rovnakej skupiny. Nikdy som partie nepotrebovala, nevyhladavala a nema tu potrebu ani dnes, ked mam rodinu. Manzel je rovnako zalozeny. Cisto rodinne, nema potrebu zhulakat si hlavu s tlupou podgurazenych kamosov. Ja som to nepotrebovala ani pocas studii na intraku. Ono, je to asi zalozenim cloveka - ak niekto permanetne potrebuje okolo seba nacapanych ludi, inak ma pocit marnosti bytia, tak to bude vyhladavat aj v case kedy ma uz rodinu. Asi ziaden extrem nie je dobry, ani prilisne upatie sa na rodinu a absencia spolocenskeho zivota a ani bezuzdne opiase kazdy vikend.
@matozazzo asi si to ako jediná pochopila čo som sa pýtala. No hold, niektoré sa v tom asi aj našli, keďže jedinou odpoveďou bolo, že sa nemám starať do druhých. Ja sa nestarám, len sa pýtam či je to teraz taký moderný štýl žitia, behať po zábavách, aj cez týždeň a ešte aj pravidelne. Mimochodom, dotyčné osoby, ak sú doma, tak pred časom s deťmi uprednostia buď PC hry a pod. .
@maruska24 ahoj. Asi tiez zijem aktivnejsie ako vaecsina - mame pani ktora nam na vecer rada postrazi deti - dnrs ideme napr. Do divadla a raz za tyzden chodime s muzom na spcenske tance... Ak sme urodicov tak ideme vzdy s kamosmi von - vidime sa malo tak preco nie. Kaxdy rok organizujeme aj chaty - deti pribuda tak sa im prisposobuje aj ptogram, vecer hajde do postele a rodicia sa bavia...
Na disko a ppdo ne som nikdy nebola, vyburila som sa na vyske+ co sa teda navykovych latok tyka🙂 ale mame kamaratov a s nimi travime cas - na srvrtok napr. Plamujeme party u nas dpma - skorej aby aj deti mali nieco z yoho, pptom ale pojdu do hajan a my pokracujeme... Chodime na plesy do divadiel etc... Nevidim na tom nic zle - boli sme uz aj na viac dni bez deti v zshranici, v juni sa chystame opaet - vtefy su u nas stary rodicia.
Netreba sudit zivoty inych, neviem o co oberas deti ked ides von ked oni spia...
@dai ja som ale nehovorila o spoločenskom žití vo dvojici, ale každý jednotlivo. a nehovorila som ani o divadlách a tancoch, ale o žúrkach, ochlast párty a podobne. Treba aj čítať. Nielen písať hneď príspevok o súdení iných. Dala som myslím normálnu otázku, nakoľko aj tu na fore sa to tu hemží vyplakávaním, ako muž ignoruje deti, ženu atď. Takže ešte raz, ja som hovorila o pravidelnosti, o živote v štýle študent na intráku a o tom, a fakt som len chcela zistiť, či je to normálne žitie, alebo modernosť. A keďže zmysel mojej otázky tu fakt pochopila iba jedna osoba, tak výsledok som sa prakticky nedozvedela. Pretože to že život nekončí ako náhle sú deti, mi je jasné, dokonca by som taký domasedský ani nikdy nepestovala, ale aj tak si myslím, že ak už si dvaja dobrovoľne deti urobia, tak by mali predovšetkým myslieť aj na to, že to nie sú hračky, ale celoživotná starostlivosť a dokonca aj uriekanie vlastej časti /zábavuchtivého/ života. 😉
@maruska24 ahoj... Tak taketo na vlastnu paest akcie moc nemusim ale raz za cas sa aj u nas pritrafi - neide ale o pravidelnost. Napriek tomu by som ale povedala ze takyto sposob travenia volneho casu po veceroch skor narusa zivot partnersky ( hlavne ak sa jeden partner citi utlacany ) ale myslim ze o deti je postarane, takze ich sa to az tak nedotkne...
Chodime do dancecool ku katke stumpfovej a matejovi chrenovi -mame tam sukromnu skupinu kedze z ich strany bola ochota nam ju vytvorit - je nas 5 parov kamaratov😉 takze si zarancujeme vzdy chvilu posedime a pokecame - je to fajn... No a hlavne matej je najlepsi trener akeho poznam - je s nim zabava ale vie co robi ( naucil tancovat mojho muza a to je teda vykon😀)
@maruska24 no nebuď taká prekvapenám, že väčšina príspevkov je tu mimo témy a o predbehovaní sa kde kto chodí. Ako by niekto ani nečítal úvodný príspevok v ktorom si zrozumiteľne podotkla "zábavky po robote typu kolky, paintball,posedenie a pod." Asi si mala na mysli zadaných 🙂 kolegov, ktorí sa z práce neponahľajú za rodinou, manželkou a deťmi a tvária sa, že treba sa prispôsobiť nezadaným kolegom.
Veď Žiadny manželsky pár po narodení detí nesedí doma, každý sa chodí niekam zabaviť. Ale aspoň máš info kto kde chodí.
myslim si ze to vsetko nieje o tom kto kde zije, kto pije lacne a ci drahe vino, pivo ci nejaky miesany koktail, vsetko je o spolocnom spoluziti tolerancii partnerov, a o spravnom zadeleni prace a casu, ved preco sa nezabavit? neznamena to ze ked mame po 30tke nemame chut zit prave naopak, a ze nemame deti ? nuz kazdy ma ine priority dieta, kariera, rodina
.....
ja mam partiu ludi okolo seba ktori maju svoje rodiny par nas je bezdetnych, chodime vsetci spolocne tento vikend sme travili opatcely spolu, piatok vecer sme boli u priatelov na veceru, sobota sa niesla v znameni spolocnychnakupov s deturencami, spolocny najazd na benzinku auta umyvat potom sme sa rozisli kazdy dom navarit poupratovat (to si delime s drahym ked varim ja on upratuje a naopak) poobede sme sa opat stretli s priatelmi a sli do kupelov znova aj s detmi....po 4h kupani priatelia s detmi sli domov deti ulozit a my ostatni sme sa stretli u nas na veceri ktoru navaril moj drahy......nedela? panska jazda nasi chlapi sli spolocne na biliard a pak ku znamym na byt pokecat a pit caj, zatial co my zeny sme doma varili piekli tie co maju detuse sa venovali aj detom ...neskor spolocnyobed s drahym doma ...trosku relax a vecer posedenie pri kavicke s priatelmi ,,,,,a dnes opat kruta realita pondelok!! takze hajde pracovat vidime sa opat v piatok 🙂 pocas tyzdna sa malokedy stretavame lebo sa kkazdy venuje rodine a vikendy zijeme spolocne a naplno !!! 😵 😵 😵 😵 😵

Kocky palec hore -@briketa @bubelko ( ani ja nezijem na SK, nastastie...lebo by ma z takehoto zivota asi mrdlo)
@mima4 ty si nejaka vynimka...
Chcela som sem hodit obsirny prispevok..ale vykaslem sa na to.....a napisem iba tolko, ze ja si po porode nepredstavujem, ze cely zivot budem mat deti zaviaane retazou o nohu a vecerna aktivita bude lacne vino (alebo aj drahe) v ruke a sledovanie serialu "Panelak"
Taky depresivny zivot, aky presadzuje vacsina zien na modrom konikovi.....to si rovno skocim do rieky VAH. 🙄 🙄 🙄
Nevravim, ze mam potrebu sa "pravidelne ozierat".......ale mam potrebu ZIT.