Manželstvo na bode mrazu. Čo bude ďalej?
Ahojte maminky i nemaminky. Som matkou malej dcery, a vydata som uz par rokov. Pocas tych rokov sa v mojom manzelstve vyskytlo velmi vela problemov hlavne zo strany manzela. Chronicky klamar, virtualne nevery. Teda odhalene len virtualne. Manzel niekde vov nutri nieje zly clovek. S malou ma dobry vztah, aj ked typicky chlapsky. Zacalo to tym ze mi neustale klamal, nachadzalo som stale nejake nove klamstva, pominal nase spolocne peniaze na totalne hluposti, dokonca aj presadzal vyssie sumy.Toto robil opakovane za mojim chrbtom. Moj vztah k nemu velmi ochladol, vsetky tie klamstva a podrazy voci mne ako jeho manzelke ma spravili uplne bezcitnou voci nemu. TAktiez jeho spravanie sa po svadbe velmi zmenilo. Aj napriek tomu ze som bola na materskej, vycital mi to ze domacnost taha sam, stazoval sa jeho mame ze kysnem doma, ze nech taham robit a podobne. Pritom som bola na dceru doma sama lebo isty cas bol aj v zahranici. Samozrejme nic moc tam neusetril, pretoze peniaze daval neviem kde.NAm posielal len minimum a to uz az vtedyked som si musela doslova vyzobrat ze potrebujeme peniaze. A este aj to hned mame zvestoval ze potrebujem peniaze a mamicka ho lutovala ake to ma so mnou tazke. Pritom dieta bolo planovane, vedel do coho ide, bude musiet byt zivitel rodiny kym mala ako tak nepodrastie. Pritom robotu som si hladala aj ked mala bola este mensia, odkedy chodi do skolky chodim na brigadu, ale zial sme male mesto a trvalu pracu nemozem najst aj ked stale chodim po pohovoroch. Manzel ma velmi sklamal, vobec ho nemozem brat ako muza o ktoreho sa mozem opriet a na ktoreho sa mozem spolahnut. Citim k nemu odpor za vsetko co mi spravil. Mame spolocny uver a dceru. Taktiez moji rodicia vedia aky manzel je, ale mama mi stale hovori ze netreba sa hned rozvadzat, ze problemi treba riesit. Lenze ja mam pocit ze toto uz nevyriesime. On sa stale nevie spravat ako otec rodiny, ze spolocne financie, hospodarenie atd, to unho neexistuje. A dalsi myslim ze najvacsi problem toho vsetkeho je aj to ze ja uz s nim nedokazem intimne zit. Je mi neprijemne ked sa ma chce dotykat a ani ja mu neprejavujem uz ziadne city. On to vie, ze ho uz nelubim, no stale si mysli ze to bude dobre, ze nech spravim za vsetkym hrubu ciaru. Ale neda sa mi to. Stale rozmyslam co dalej. nechcem brat ani malej otca, pretoze ho ma rada. Ale tiez citim ze takto zit dalej nemozme. Bez citu, bez lasky. Aj ked on tvrdi ze ma lubi, alemyslim si ze to je len taka majetnicka laska aby nebol sam. Pretoze jeho mama si zije vlastny zivot, a celkovo s jeho rodinou nema skoro ziadny blizky vztah. Budem rada ked mi napisete vas nazor. Mozno aj ci su tu podobne osudy ked sa zeny rozviedli s dietatom a hypotekou na krku. Ako ste to zvladli? ako to zvladli deti?
@sisipb
Moja a ty hypotéku nepovažuješ za dlžobu? To že si sa upísala na predpokladám 30 rokov? To podľa teba neni dlžoba?
A na otázku či manžel má dalšie dlžoby, na ktoré má už exekúcie si neodpísala nič. A či nejaký exekútor už dal poznámku alebo ťarchu na List Vlastníctva.
Ja na nič neapelujem, ja sa pýtam. Ty zbytočne zaplatíš plyn elektriku, ak nebudeš mať zaplatenú hypotéku. A píšeš, že sa manžel venuje hazardu, tak to potom musí veľmi dobre zarábať ak dokáže minúť peniaze na hazard a zaplatiť aj hypotéku, či tú platíš ty? Šak sa len pýtam, chcem pochopiť ako to u Vás funguje. Či je vôbec reálne aby toľko minul na hazard.
Ano ty riešiš svoje manželstvo, ale ako som písala vo svojom prvom príspevku na manžela si nič pekné nenapísala, a neverím že ty si bezchybná ( nie si robot musíš mať aj ty svoje chyby ) a tiež, mám silný pocit, že len potrebuješ utvrdiť v tom aby si sa rozviedla. Píšem to tuším tretí krát, rozhodnúť o rozvode sa musíš ty a len ty.
Môže Ti v tom pomôcť manželský poradca, ale ak k poradcovi pôjdeš s myšlienkou chcem sa rozviesť, a bodka. A nie s myšlienkou, čo môžem ja urobiť pre záchranu vzťahu a čo mám čakať od partnera, a čo mám od neho vyžadovať tak ten poradca Ti bude na nič. A to rovno napíš žiadosť o rozvod. Na to Ti nikto z verejného fóra nemusí dávať požehnanie.
Ja sa len snažím pochopiť ako to u Vás funguje, a škoda pre škoda že tu nenapíše aj tvoj manžel aby sme vedeli aj jeho pohľad na vec, ako to vidí on.
Neviem co nevies pochopiť.chcem len pocut názory žien ktore možno prežili alebo prezivaju to co ja,že sa im manžel protivy ci uz z podobných alebo rôznych dovodov.a chcela som vediet co s tým robili,alebo nerobili.vôbec neviem co tu rozoberas našu hypoteku,ktoru platíme na polku.ked nemáš co povedať k teme tak si zaloz svoju,kde budes riesit exekúcie ked v tom máš taký prehľad.
@sisipb
Mám prehľad nielen v exekúcia, ale aj hypotéka, poistkách, dobrovolnom poistení v SP, a tiež aby som nezabudla aj v daňových veciach.
Nemusím mať vlastné témy, ale ty zrejme niečo skrývaš keď Ti moje príspevky nesedia. Lebo ťa nehladkám po hlavičke a neľutujem ťa. Asi začnem ľutovať tvojho manžela, pretože tým ako sa vyhýbaš obyčajným otázkam, ktoré Ti dávam ma utvrdzuješ v tom, že celkom asi pravda nebude to čo píšeš. A že asi tá pravda je niekde úplne inde.
A tvojmu manželovi ty protivná nie si? On ťa stále lúbi?
@sisipb Neviem prečo sa na
@zalka hneváš. Naozaj ti chcela len fundovane pomôcť. Veď toto sú tvoj slová, v úvodných príspevkoch: "A trosku ma aj brzdi nas spolocny byt, uver. Neviem ako sa to cele spravi. Mame tam napolovicu peniaze. On z bytu urcite neodide a ja nemam polovicu aby som mu vyplatila. Vobec neviem ako sa taketo pripady riesia." Ty si žiadala o radu, riešenie.
Zalka spýtaj sa Ho.možno ti povie.fakt nechápem taketo rypacky,tým že som sa tu chcela porozpravat o svojej situacii neznamena že sem budem písať alebo odpovedať nejake otázky zo svojho súkromia ktoré sa ty pytas.ja nepotrebujem aby ma tu niekto lutoval vdakabohu sú tu ženy ktoré si nieco podobne zažili a vedia o com je rec aj bez toho či m napíšem akú máme hypot. Koľko platíme a neviem co.tak velmi mas zaujem riešiť môj problem mala by si úplne ine otázky aké mas,preto už nebudem reagovať na tvoje príspevky.nič v zlom.
@zalka bez urazky, ale uz mi pripadas ako Komisar Rex. Este lampou do oci a bude vysluch kompletka. Ved Ti tu autorka pise co stvara jej muz, zrejme to vie lepsie ako my tu vsetky dokopy. Nemyslis? No mat doma lachtikara co podlieha tipovaniu tak necakam ani kym vo mne vyprchaju zvysky citov. Zivot je prilis kratky na to, aby sme tahali niekoho z vaznych srabov. A tu to srabom do buducna zavana. Aby na to delozovanie raz neprislo kvoli dlhom pana manzela.
@sisipb
No daj mi jeho kontaktné údaje a opýtam sa ho na jeho pravdu. Tvoju pravdu sme si tu prečítali, mnohé babenky ťa poľutovali. A pritom čítali len tvoju pravdu. No ja si myslím, že až taká pravda to nie je, lepšie je poznať názor oboch strán.
No čo, prajem Ti aby všetko dopadlo podľa tvojich predstáv, a hlavne aby návšteva manželského poradcu dopadla dobre. Držím palec.
Koniarova,keby mi chcela pomôcť ako pises ty,tak by formulovala svoje príspevky inak v danej suvislosti.napríklad aké su možnosti v tychto prípadoch,ako deľba bytu,úveru alebo take nieco.
@jabadaba
ja sa nemám dôvod uraziť. Za dobré nikdy dobré nečakaj, človek sa snaží pochopiť , pomôcť , upozorniť , vyvarovať ale je z neho komisár REX.
Jabadaba,
vieš len aby to nakoniec nedopadlo tak, že dlžoby robí pani manželka, pani manželka sa venuje hazardu, a tiež aj nejakému milencovi virtuálnemu. Život je sviňa a my nevieme kde je pravda, takže nebudem odsudzovať ani jedného ale ani druhého, hlavne ak sa brániť nemôže.
Uf, no ja mám dost. Sisipb sa tu pytala o radu. Tiez si nemyslim, ze vo vztahu je problem len na jednej strane. ALE uz ste z nej urobili nezodpovednu zenu, ktora ma frajera a robi dlzoby svojim nezodpovednym pristupom. To KDE ste vycitali dáky náznak tohoto? To je absurdné.
A mimochodom, mne z toho uvodneho a nasledujucich prispevkov nevyznieva, ze manzel je svina. Len jednoducho s nim zrejme dalej nevladze zit.
@zalka aaale chod, tomu ani sama neveris. Keby som mala milenca, flakala sa po automatoch a inych srandickach tak sem nebudem pisat total vtakoviny na adresu svojho muza. No naco by mi to bolo? Co by som z toho mala? Za takychto okolnosti by mne osobne vyhovoval skor manzelsky zvazok a nie sa rozvadzat. Z coho by som holdovala potom hazardu ha? No, dost bolo smiesnych uvah.
Skutocne nechapem o ci Ti ide. Chces pomoct, to je fajn, mas dotazy na dokreslenie situacie, tiez fajn. Preco ale hned vyblafnut na autorku, ze si primysla, vymysla, nafukuje a vlastne jej manzel je uplny opak toho co tu pise? Nemoze sa branit, svata pravda. Ale asi niekde autorka svoj problem prebrat potrebuje. To Ti povie kazdy psycholog, nedusit v seme, vypustit.
Kiež by som sa mala tak dobre ako si to predstavuje Zalka.ale v tom pripade by som nepotrebovala rozhovory ty a v tejto mojej téme.xenia,vďaka za pochopenie.nikdy som nepovedala ze ked skrachuje vztah môže za to len jedenlen som sa snazila priblížiť prečo sa mi odcudzil a sama proste neviem cp dalej.bude to už takto stale? Bude to horie? Lepšie?
@zalka hm, mne už pripadáš tiež ako ohrdnutý muž @sisipb neviem si totiž dosť dobre predstaviť, že by takto reagoval nestranný pozorovateľ.. ty na @sisipb doslova útočíš, prevraciaš jej slová a robíš vinníka z nej,
táto téma nie je o tom, či je vinná za rozpad manželstva aj ona, ale o tom, či má žiť s človekom, ktorý sa jej po tom všetkom čo vykonal úplne sprotivil /a úprimne sa čudujem, že tak dlho vydržala/, všetky témy na tomto a iných fórach, všetky problémy počúvame len z jednej strany, toto nie je virtuálny súd, kde obe strany majú možnosť vyjadriť svoj názor tak sa tu prosím nehrajme na sudcov..
@sisipb návštevu manželskej poradne považujem v tomto stave za zbytočnú, rozvod čo najskôr, bude to pre teba vykúpenie, dcéra trpí v nefunkčnom manželstve oveľa viac, stýkať sa predsa s otcom môže aj po rozvode a odlúčení..
Jabadaba presne tak.
jabadaba @zalka aaale chod, tomu ani sama neveris. Keby som mala milenca, flakala sa po automatoch a inych srandickach tak sem nebudem pisat total vtakoviny na adresu svojho muza. No naco by mi to bolo? Co by som z toho mala? Za takychto okolnosti by mne osobne vyhovoval skor manzelsky zvazok a nie sa rozvadzat. Z coho by som holdovala potom hazardu ha? No, dost bolo smiesnych uvah.
sorry ale ty tu píšeš, o tom že si Sisipb, a ja lysohlávky nepapám na rozdiel od teba, kedže sa nevieš identifikovať.
Zienky idem si uz lahnut,este toto potrebujem pred spankom kadejaké obvinenia.ďakujem este raz vsetkym ktoré viete pochopiť co to je ked človek nevie co ďalej.
@zalka jaj no tu je pes zakopany. Moj Ty boze, Ty nerozumies pisanemu textu. Moje nervy, moje nervicky.....to som pisala ako priklad, kapisto? Takze po lopate, dobre sirokej, plechovej - keby KEBY zdoraznujem, som ja mala milenca, hazardovala a pod.....pisala by som sem na takuto temu? Jezusmarja, toto nem pravda. Uz svieti? Chapes, to bola moja uvaha ako odpoved na tvoj prispevok, kde si uz zasla kapanek dalej vo fantazii.
Fuuu, Sisi, esteze sme pridali prispevok v rovnaku hodinu a minutu, snad Zalke docvakne. 😀 Lebo aj po davke lysohlavok, dvoma nickmi naraz by mi asi pisat neslo.
Paneboze Zalka veď to napadne snáď kazdu ženu co toto cita že podľa tvojich indicii keby mi malo byť tak super tak o tomto fore nenájdem ani zmienku.
@argyro
Prepáč nebudem sa venovať tvojmu príspevku, idem radiť babenkám čo to naozaj potrebujú, čo majú choré detičky alebo sú choré oni.
A vy tu milé kočky súdite chlapa, ktorý sa nemá možnosť brániť. Vy ho doslova linčujete, akonáhle má niekto iný názor ako vy tak je chlap, sorry som žena. A rada by som si vypočula aj toho Sisipb či Jabadaba chlapa či už som z nich zmotaná, či sú jedna abo dve .. a rada by som čítala aj tú jeho pravdu.
@sisipb Pošli ho do P.... ! ja som žila s klamárom... ukončila som 6 ročný vzťah, z toho 4 roky sme spolu bývali..posledný pol rok ma neustále klamal... začal si so ženou, ktorá sa tvárila tiež ako moja kamarátka...a navyše to je cigánka...stále tvrdil, že som si to vyfantazírovala, že si namýšľam a podobne... pol roka to hral na dve strany a nakoniec mal on ešte navrch..
pokiaľ ťa klame, nemá taký vzťah žiaden význam.. a i keď máte spolu dieťa, nebudeš ani prvá, ani posledná, ktorá sa rozvedie a zostane s dieťaťom sama... a myslím si, že keď už Vaša dcéra bude vnímať, že medzi vami nie je všetko OK, bude tým trpieť aj ona... ak sa rozídete, zvykne si a myslím, že to bude aj pre ňu lepšie..
Držím palce aby si sa správne rozhodla..určite to je ťažké rozhodnutie...aj v prípade, že s ním zostaneš, aj v prípade, že to ukončíš...ale ver tomu, že koniec nebude taký hrozný.. prehrmí to a budeš šťastná aj ty, aj tvoja dcérka...a on si bude búchať hlavu o stenu, ako aj ten môj ex...
@sisipb Napadlo ma v tej suvislosti, ako si spominala ten neprijemny fyzicky kontakt. Len nedavno som pocula od jednej psychologicky, ze zeny to maju castokrat tak, ze ak je vo vztahu vazny problem, tak maju pocit, ze partner pre nich nie je pritazlivy, ci dokonca odpudzuje ich to. Mne sa to tiez stavalo a myslela som si, ze som divna. Ked sme mali vazne problemy, tak som neznasala, ked sa ma dotkol. Napr. po hadke alebo tak. Museli sme si problemy vyriesit, porozpravat sa, vysvetlit veci, uistit sa, ze sme nechceli druhemu ublizit, az po tom sa to prelomilo. Neda sa to nasilu, akoby sa premoct, potom moze mat zena pocit, ze bola zneuzita. Partner o tom nemusi vediet, a vznika skryvane napatie.
Vazne si myslím že toto je môj muz.zaujímavé že sa to registrovalo až ked som 🙂 sem začala pisat.

Zalka neviem kde si vycitala že mame dlzobu.manžel ma pracu,ja brigadujem zatial kým sa mi nepodarivsa zamestnať na trvalý pomer.môj problem je uplne iný ako o na co tu ty apelujes.povinné veci platíme obaja,ostatné si platim sama aj malej skolku aj lekáreň aj potraviny do spolocnej domacnosti.aj elektriku za byt,plyn..telefón..a iné.nemusím ti nic odpovedať pokiaľ nechcem a naco,co hladas nechapem.